De 5 beste voedingskussens bekeken

168

Een voedingskussen is zoals uit het woord al valt af te leiden een kussen dat bedoeld is voor bij de voeding. Het gaat hierbij om de voeding van je baby. Wanneer je je baby gaat voeden kan een voedingskussen erg handig zijn en ervoor zorgen dat het voeden een stuk makkelijker en comfortabeler gaat. Je kunt je arm ermee ondersteunen en tegelijkertijd je baby voorzien van voeding. Met name als je wel eens uit automatisme een verkeerde houding aanneemt kan het best handig zijn om te kiezen voor een voedingskussen. Er zijn verschillende voedingskussens die allemaal hun eigen voordelen, nadelen en specificaties hebben. Hieronder vindt je de 5 beste voedingskussens.

La Millou Zoo

Dit voedingskussen is de laatste uit dit rijtje, maar het is wel meteen een zeer aparte variant. Wat betreft de uitstraling ziet het kussen er heel anders uit dan andere varianten. Het wordt niet enkel gezien als een goed voedingskussen, maar ook als een prima sierkussen. Op de momenten dat je het kussen even niet gebruikt leidt het in de ruimte tot een elegante uitstraling. Je kunt het kussen rechtop neerzetten en het lijkt de vorm te hebben van een soort haan. Het voeden van je baby wordt ook erg comfortabel met het kussen en je hebt de mogelijkheid om allerlei verschillende posities aan te nemen, afhankelijk van wat je zelf een prettige houding vindt. Het product is tijdens, maar ook na de zwangerschap ideaal. Zo kun je comfortabel zitten of liggen, maar ook je kindje op een prettige manier flesvoeding of borstvoeding geven.

Je maakt het jezelf een stuk minder zwaar en je zult ook minder snel lichaamsklachten krijgen als je het kussen goed gebruikt. Deze variant bestaat net zoals vele anderen uit katoen van de buitenkant. Dit maakt de ligging erg prettig. Verder is het kussen anti-allergeen en gaat de vulling niet klonteren. Dit gebeurt ook niet als je het kussen gaat wassen. Een groot voordeel is dan ook dat je het kussen kunt wassen in de wasmachine op 30 graden. Verder is het een kwalitatief goed product, maar bestaat het ook nog eens uit erg duurzame materialen. De vulling bestaat uit polyester en het voedingskussen is zelf ademend wat velen ook een goede eigenschap vinden. Doordat het product in verschillende situaties op verschillende manieren gebruikt kan worden, maar wel iedere keer erg handig is wordt het ook als een multifunctioneel product ervaren. Gebruikers vinden maar weinig negatieve eigenschappen bij het product en ervaren het als ideaal.

Doomoo Buddy - Classic Blue

Dit voedingskussen heeft een interessante blauwe kleur en een elegante uitstraling met het design. Het design bestaat uit hele dunne streepjes lichtblauw op een donkerblauw kussen. Wie houdt van wat interessante blauwtinten zou dit kussen dus nog best mooi kunnen vinden. Het kussen is ideaal om zowel tijdens de zwangerschap als na je bevalling te kunnen ontspannen. Het helpt je een ergonomisch goede, maar ook een prettige houding aan te nemen. Verder is het de ideale ondersteuning wanneer je je baby wilt gaan voorzien van bijvoorbeeld flesvoeding. Het is dusdanig gemaakt dat je je baby op de juiste hoogte kunt houden en hierbij geen lichaamsklachten creëert. Niet alleen jij zelf als voeder zit of ligt prettig, maar ook de baby neemt een goede houding aan in het kussen.

De microkorreltjes die zich in het voedingskussen bevinden zijn erg zacht en stil. Wanneer je baby bijvoorbeeld licht in slaap valt zal hij of zij dus geen last hebben van de geluiden die de balletjes maken. Verder is er sprake van een afneembare hoes. De hoes is zeer zacht, wat ook weer een voordeel is volgens vele gebruikers, maar daarnaast bestaat het hoes ook uit biologisch katoen. Ook zijn er apart hoezen verkrijgbaar. Je kunt zelf je keuze maken uit de diverse hoezen. Ook is het hoes zelf elastisch. Het product is niet uitsluitend voor jongens of meisjes, maar het kan bij alle baby's gebruikt worden. Naast dat het kussen een uitstekende keuze is voor tijdens of na de bevalling kan het product overigens ook goed uitkomen wanneer er sprake is van een blessure of een hevige pijn. De steun die het kussen dan biedt kan leiden tot comfort en uiteindelijk een goede ontspanning. Zo zorg je dat je je pijn niet overbelast en binnen de kortste keren weer beter bent.

Form Fix Voedingskussen XL

Dit voedingskussen geeft een relatief luxe en moderne uitstraling en wordt in een ruimte, bijvoorbeeld in de woonkamer, vrijwel nooit als storend ervaren. Wat betreft de uitstraling mankeert het kussen niets, maar daarnaast is het ook een erg goed voedingskussen als het om de kwaliteit gaat. Het kussen bevat korreltjes die erg klein, maar ook elastisch zijn. Het voordeel ervan dat de korreltjes elastisch zijn is dat ze hierdoor niet platgedrukt worden, ook niet als er hard op wordt geleund. Het kussen is in staat zich compleet te vormen naar je lichaam. Verder zijn er leuke hoezen beschikbaar die voor kleine kinderen wel interessant kunnen zijn. Het hoes zit er niet bij, maar is wel apart aan te schaffen. Verder bestaat het product van de buitenkant volledig uit katoen. Deze stof wordt als erg prettig ervaren bij de kussens. Gebruikers vinden het kussen vaak fijn en zacht afgewerkt wat leidt tot een comfortabele houding. Het feit dat de hoes er niet standaard bij zit wordt als een van de weinige nadelen ervaren, maar de duurzaamheid, het stof en de propjes in het kussen zijn voor veel gebruikers enorme voordelen.

Doomoo Buddy Voedingskussen

Dit voedingskussen is een veelzijdig kussen waarvan de vulling bestaat uit zeer comfortabele veelvulling. Gebruikers ervaren deze vulling als een spul dat het leunen en steunen op het kussen erg aangenaam maakt. Hieraan toegevoegd is er nog sprake van een bamboehoes. Deze combinatie leidt tot een prettige kussen dat lekker is om op te leunen of te liggen. Ook is voor dit kussen een aparte navulling verkrijgbaar. Voor sommigen is dit extra prettig en aangenaam. Deze navulling bestaat uit 12L microkorreltjes. Hiermee kan het kussen worden bijgevuld. Verder is net zoals bij de vorige variant ook bij dit kussen het voordeel aanwezig dat deze wasbaar is, ook met de wasmachine. Bij dit kussen is het echter wel aan te raden dit met 30 graden te doen. Ook wordt het als erg fijn ervaren dat de microkorrels in het kussen geen geluid maken wanneer je er tegenaan leunt. Het hoesje van het voedingskussen is er af te halen en de mogelijkheid om er een ander hoesje om heen te doen is er ook. Dit is afhankelijk van wat je zelf het prettigst vindt. Het stof is zeer zacht en elastisch en het bevindt zich in katoen. Dit katoen is biologisch wat weer een ander voordeel is voor sommige gebruikers. Gebruikers ervaren het kussen als erg prettig en in sommige gevallen slapen mensen er zelfs een stuk lekkerder door.

Snoozzz voedingskussen

Dit voedingskussen is ideaal om je arm mee te ondersteunen bij het voeden van je baby. Het kussen kan daarnaast ook gebruikt worden als zogenaamd relaxkussen waardoor het voor velen multifunctioneel is. Binnenin het kussen bevinden zich kleine microbolletjes. Het gaat hierbij om zeer zachte eps microbolletjes. Dit zorgt ervoor dat het kussen extra comfortabel is. Verder is de binnenhoes van dit kussen gemaakt van katoen. Doordat deze binnenhoes niet gedeeltelijk, maar volledig uit katoen bestaat, ontstaat er een betere vochtopname en ventilatie. Dit wordt door velen als een groot voordeel ervaren. Verder is er bij dit product tevens een afneembare hoes. Ook deze hoes bestaat uit katoen. Een ander groot voordeel is dat deze hoes wasbaar is. Niet enkel in de hand, maar ook door middel van de wasmachine kun je de hoes wassen. In de wasmachine is wassen mogelijk tot 40 graden. De voedingskussen kan behalve bij het voeden van een baby ook worden gebruikt bij pijntjes en eventuele blessures. Het is een ideaal hulpmiddel voor veel mensen in veel verschillende situaties. Je kunt het kussen exact op de manier plaatsen en erop leunen hoe je dat zelf het prettigst vindt. Bij de levering van het product krijg je overigens ook een luxe opbergtas.

Gerelateerde berichten