De 5 beste verzendkokers besproken

18

Moet jij voor je werk of studie vaak tekeningen, posters of grafieken vervoeren? Of ga je op reis en wil je bijvoorbeeld een bouwtekening meenemen? Dit kan best een gedoe zijn, want als je deze papieren opvouwt komen er vouwen in die je er moeilijk uit krijgt. En als je ze oprolt en zo in je tas stopt, steken ze er bijna altijd bovenuit en ben je er nooit zeker van dat ze goed beschermd zijn. Gelukkig is er hier een perfecte oplossing voor: de verzendkoker. Dit is een koker waarin je opgerolde papieren kunt stoppen, waardoor deze goed beschermd zijn wanneer je ze meeneemt of opstuurt.

Denk hierbij trouwens niet alleen aan papieren, maar ook aan kledingstukken of stoffen. In verzendkokers kun je alles stoppen wat opgerold kan worden en vervoerd moet worden. Er zijn echter enorm veel verschillende verzendkokers met verschillende lengtes, breedtes, kleuren en van materialen. Ook hebben sommige verzendkokers extra voordelen, zoals een schouderriem waarmee je hem handig mee kunt nemen of een verstelbare lengte. Hierdoor kan het moeilijk kiezen zijn welke koker er het beste bij jou past. Ben jij op zoek naar de beste verzendkoker voor jou? Lees dan hier onze top vijf beste verzendkokers

Mont Marte® verstelbare tekenkoker

Deze Mont Marte verstelbare tekenkoker verzend jouw posters, tekeningen, grafieken en bouwtekeningen op de meest veilige manier. De lengte van de koker is verstelbaar van 63 cm tot 100 cm, met een breedte van 10 cm. De binnendiameter is zo’n 8,5 cm, waardoor er ook prima meerdere papieren tegelijk in passen. Het materiaal waar de verzendkoker is PVC, wat hem erg stevig maakt en ervoor zorgt dat datgene dat jij verzend in de koker in perfecte conditie blijft. Het PVC heeft een zilveren kleur, met een rode band aan de onder- en bovenkant. Hierdoor ziet hij er leuk uit en is hij makkelijk herkenbaar. Daarnaast heeft de verzendkoker een verstelbare nylon schouderriem, waarmee je hem makkelijk kunt meenemen door hem op je schouder te dragen. De Mont Marte verstelbare tekenkoker heeft een gewicht van 334 gram. Mont Marte is een Australisch merk dat al vijftien jaar lang één van de marktleiders is wanneer het gaat om kunstmaterialen.

Voordelen:

 • Gemaakt van stevig PVC
 • Herkenbare kleur
 • Relatief licht qua gewicht

Nadelen: Nylon schouderriem is aan de dunne kant

Relaxdays tekenkoker

De Relaxdays tekenkoker is een verzendkoker waar posters, tekeningen en alle papieren tot een A0 formaat perfect in vervoerd kunnen worden. De koker heeft een breedte van 9 cm en een afstelbare lengte van ongeveer 64 cm tot 107 cm. De verzendkoker kan dus erg makkelijk zo afgesteld worden dat jouw papier er precies in past. Je hoeft hem alleen maar uit te schuiven tot hij op de goede lengte staat en vast te draaien. De binnendiameter van deze koker is 7,5 cm. Daarnaast heeft de koker een schouderriem die ook verstelbaar is, wat enorm handig is wanneer je hem onderweg mee wil nemen. De deksel van de Relaxdays tekenkoker is een schroefdeksel, die op een praktische manier open en dicht te draaien is. De kleur van de verzendkoker is zwart met een rode dop en onderkant, waardoor de verzendkoker makkelijk te herkennen is. De koker is gemaakt van kunststof en weegt 300 gram. Het merk Relaxdays produceert allerlei producten, maar vooral praktische dingen zoals opklaptafels en laptopkussens.

Voordelen:

 • Verstelbare lengte
 • Verstelbare schouderriem
 • Herkenbare kleuren

Nadelen:

 • Redelijk smalle diameter

Linex - Draagkoker

Met deze Linex Draagkoker wordt de inhoud van de koker optimaal beschermd. Deze verzendkoker is namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden die je maar kunt bedenken. Hij beschermt tegen vocht, stof en zonlicht, dus je kunt er zeker van zijn dat jouw poster of tekening er na de reis nog perfect uitziet. Deze koker is gemaakt van kunststof en is verkrijgbaar in een zwarte kleur, met een groene dop. Deze dop is een afsluitdop die erg handig is in gebruik. Daarnaast is de draagkoker verstelbaar in lengte, van 70 cm tot 124 cm. De breedte en de diameter van de koker is 9 cm. Hierdoor passen er ook makkelijk meerdere documenten tegelijk in. De Linex Draagkoker heeft een dunne schouderband waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen. Deze is bovendien verstelbaar in lengte, dus je kunt hem instellen afhankelijk van je eigen voorkeur. Linex is een merk dat vooral bekend staat om zijn sjablonen en linialen, maar ook zeker om zijn verzendkokers.

Voordelen:

 • Bestand tegen alle weersomstandigheden
 • Verstelbare schouderband
 • Lange lengte

Nadelen:

 • Vrij zwaar van gewicht

Nassau Fine Art Telescopische tekenkoker

De Telescopische tekenkoker van Nassau Fine Art is een verzendkoker met een breedte van 9 cm en een lengte van 102 cm. De tekenkoker is gemaakt van zwart kunststof en heeft een binnendiameter van 8,5 cm. De koker is niet in andere kleuren verkrijgbaar. Wanneer datgene dat je in de koker wil opbergen net wat korter is dan de lengte van de koker, kun je deze op een speciale en praktische manier vastzetten op de juiste lengte. Hierdoor gaat er niks schuiven en wordt er niks beschadigd. De koker heeft daarnaast een veilige draaidop, waar een afneembare en verstelbare schouderband aan bevestigd is. Ook is er op deze dop een contactkaart aanwezig waarop kan worden geschreven wat de inhoud van de koker is. Dit is handig voor degene die de koker opgestuurd krijgt, of gewoon voor jezelf. Deze Nassau Fine Art Telescopische tekenkoker heeft een gewicht van 405 gram. Het merk Nassau Fine Art is een bekend merk dat kunstmaterialen verkoopt.

Voordelen:

 • Stevig
 • Kan op de juiste lengte vastgezet worden
 • Veilige draaidop

Nadelen:

 • Redelijk zwaar qua gewicht

Rumold ZR6637 Tekeningkoker met draagband

Deze Rumold tekeningkoker met draagband is een handige verzendkoker. De koker heeft een breedte van 7,4 cm en een afstelbare lengte. Deze kan veranderd worden van 47 cm tot 68 cm, waardoor datgene dat jij graag wil verzenden of meenemen er goed in past en niet gaat schuiven. De koker heeft daarnaast een mooie felblauwe kleur, wat hem goed te onderscheiden maakt van andere verzendkokers. Hij is niet in andere kleuren verkrijgbaar. De Rumold tekeningkoker heeft een draagband en is dus makkelijk te vervoeren. Het gewicht van de koker is 205 gram. Afhankelijk van de zwaarte van de inhoud, is de verzendkoker dus lekker licht. Je hoeft je geen zorgen te maken om de weersomstandigheden wanneer je deze koker gebruikt, want hij is waterbestendig. Wanneer je hem zelf vervoert past hij door zijn compacte formaat bovendien makkelijk in een tas, wat hem natuurlijk nog beter beschermt. Het merk Rumold is al jaren een gerespecteerd merk dat vooral bekend staat voor zijn linialen en geodriehoeken.

Voordelen:

 • Verstelbare lengte
 • Licht gewicht
 • Waterdicht

Nadelen:

 • Vergeleken met andere kokers niet erg lang
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten