De 5 beste verzenddozen om pakjes te versturen

21

Voor e-commerce, maar ook voor privézendinge, is presentatie belangrijk. Het is dus van cruciaal belang dat je aandacht besteedt aan hoe de dozen gemaakt zijn. Ze moeten mooi afgewerkt zijn en natuurlijk tegelijkertijd het product beschermen tegen de drukte van de verzending. De meeste van de verzenddozen zijn zelfsluitend, er is geen lijm nodig, en ze zijn gemakkelijk op te bergen omdat ze een plat oppervlak hebben. Daarom zijn ze ideaal voor kleine bedrijven: ze zijn gemakkelijk te monteren en op te bergen.

Bij de productie wordt dikwijls golfkarton van verschillende diktes gebruik. Door een bekleding met kraftpapier zien de dozen er mooier en gladder uit. Op die manier kun je er ook gemakkelijker stempels of etiketten op aanbrengen. Sommige fabrikanten leveren verzenddozen die kunnen gepersonaliseerd worden. Een goede verzenddoos is eigenlijk een beetje het visitekaartje van de afzender. Als je dozen nodig hebt voor verhuizing of grote zendingen kan dat ook. Verzenddozen zijn beschikbaar in verschillende groottes en sterktes.

Wat is golfkarton

Golfkarton wordt beschouwd als een uitzonderlijk geschikt verpakkingsmateriaal om de toegevoegde waarde bij opslag, vervoer en verkoop te verhogen door een gunstige prijs-prestatieverhouding. Het bijzondere aan golfkarton is eigenlijk het alledaagse: het lichte en tegelijkertijd zeer stevige, resistente karton wordt niet alleen beschouwd als een logistieke allrounder, maar ook als een innovatieve oplossing voor het creëren van productverpakkingen die voldoen aan hoge eisen van de consument

De verscheidenheid aan golfkarton is groot. De hoge stijfheid van het materiaal maakt het interessant voor een hele reeks verpakkingsvarianten. Enkelzijdig golfkarton (bestaande uit een papierlaag en een golf) kan worden gerold; enkelzijdig, dubbelzijdig en driezijdig golfkarton zijn in vellenvorm; waarbij een vlakke ligging van het vel uiterst belangrijk is voor de verdere verwerking. Hiermee moet bijvoorbeeld bij het lijmen rekening worden gehouden, omdat vochtverlies kan leiden tot ongewenste krimp die van buitenaf al zichtbaar is. Enkelwandig golfkarton bestaat uit twee deklagen vergelijkbaar met een geribbeld doek. Dubbelwandig golfkarton bestaat uit twee buitenlagen en een tussenlaag met twee groeven. Bij driewandig golfkarton zijn er twee buitenste en twee binnenste papierlagen, die in totaal drie groeven scheiden.

Wat is kraftpapier

De meeste verzenddozen worden afgewerkt met een laag kraftpapier.

Het is papier dat voor minstens 80% bestaat uit nieuwe houtvezels (primaire vezels) en voor ten hoogste 20% uit gerecycleerde vezels (secundaire vezels). Kraftpapier is gewoonlijk iets donkerder dan papiersoorten die van gerecycleerd papier zijn gemaakt. Kraftpapier is echter niet altijd even donker. Dit hangt aan de ene kant af van welk hout voor de productie werd gebruikt en aan de andere kant van hoeveel gerecycleerde vezels in het papier werden verwerkt. Afhankelijk daarvan kan de kleur van kraftpapier variëren van donkerbruin tot grijsbruin.

Waarom is het duurzamer dan andere materialen?

Kraftpapier wordt gemaakt van pulp dat lingine bevat. Lingine doet het papier vergelen en wordt daarom meestal kunstmatig uit de pulp verwijderd door chemische processen. Dit is niet nodig met bruin kraftpapier. Alleen al de productie is dus milieuvriendelijker dan die van vergelijkbare materialen. Bovendien is kraftpapier 100% biologisch afbreekbaar.

Wat zijn de voordelen van kraftpapier?

Het grootste pluspunt van kraftpapier is zijn sterkte. Kraftpapier is duurzaam en scheurvast. Vanwege deze weerstand wordt het vooral gebruikt voor de productie van papieren zakken van hoge kwaliteit, boven laag voor verzenddozen en zelfs voor voedselverpakkingen. Het gladde oppervlak van het materiaal is ook ideaal om te bedrukken, erop te schrijven, stempels of etiketten op te zetten.

Wat zijn de belangrijkste functies van een verzenddoos

Verzenddozen zijn voor elk bedrijf een noodzakelijk onderdeel van de toeleveringsketen. Zonder geschikte, hoogwaardige en tegelijk goedkope verpakkingen kunnen nauwelijks goederen doeltreffend worden geleverd en opgeslagen. Naast de buitenverpakking van de producten is vooral de verzendverpakking van enorm belang. Niet alleen zijn ze een kostenfactor, maar ook hun kwaliteit, vorm en aankoopkosten hebben een invloed op het gehele productie- en logistieke proces.

Maar wat zijn de eigenlijke functies van verzendverpakkingen? Aan welke aspecten moeten de kartonnen dozen absoluut voldoen? Welke kenmerken zijn bijzonder belangrijk?

Het antwoord op deze vragen verschilt van bedrijf tot bedrijf en van verzendingsproces tot verzendingsproces. Toch zijn er enkele belangrijke kenmerken die algemeen geldig zijn.

Er zijn drie hoofdpunten te onderscheiden:

  • Primaire functies
  • nevenfuncties
  • Terttiaire functies of aanvullende functies.

De primaire functies zijn dan ook het belangrijkste. Het gaat over bescherming van het product, de manier van transporteren en het drukken van de transportkosten.

Verzenddoos CleverPack

Deze Amerikaanse verzenddoos is gemaakt van een enkele laag golfkarton van drie millimeter dik.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze eenvoudig op te zetten Amerikaanse verzenddozen worden geleverd in een pak met vijfentwintig stuks. Ze kunnen eenvoudig verzegeld worden met stevige verpakkingstape.

De doos van vijftien op twintig centimeter is gemaakt van drie centimeter dik golfkarton.

25 Ecologische kartonnen dozen bruin ideaal

Het gebruik van deze stevig verzendoos zorgt ervoor dat je producten of document veilig kunt laten bezorgen. De stevig bruine kartonnen postdoos is de beste verpakking om je levering zonder schade bij de verzenddoos is gemaakt van drie lagen karton en zorgt voor een uitstekende schokbescherming.

De stevige afsluitklep zorgt ervoor dat de ddoos tijdens het transport volledig gesloten blijft.

Deze mailbox beschermt niet alleen je zendingen, maar ook het milieu. De verzendoos is gemaakt van minimaal 70% gerecycled papier en is volledig recyclebaar. De dozen worden platte vorm geleverd om de ruimte in je opslagruimte te verkleinen.

Het is is de ideale verzenddoos voor online winkels die hun producten per post versturen.

Technische kenmerken

  • De dozen zijn gemaakt van enkellaags stevig golfkarton en bekleed met een laag kraftpapier
  • De dozen hebben een afmeting van veertien op twintig centimeter
  • Ze 25 stuks worden plat geleverd, maar zijn gemakkelijk te vouwen

Verzenddoos 400 x 300 x 200

Deze bruine merkloze verzenddoos is een typische Amerikaanse vouwdoos die gemaakt is van dubbel golfkarton van zeven millimeter dik

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze stevige verzendoos is gemaakt van karton met een gewicht van 610 gram per vierkante meer. Het karton is stevig, schoon en 100 % recycleerbaar.

De verzenddoos heeft een inhoud van 21,06 liter is gemakkelijk af te dichten met tape. Ze wordt veel gebruik in bedrijven, maar kan privé perfect van pas komen. De verzenddoos is dertig op veertig centimeter groot en weegt 200 gram. Het zeven millimeter dikke dubbele golfkarton zorgt ervoor dat je producten veilig kunnen verzonden of verplaatst worden.

25 stuks Brievenbusdoos

Deze verzenddoos met A6 formaat is ideaal voor het verzenden van kleine platte producten en documenten. Dankzij het formaat zijn de portokosten beperkt.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

.Deze merkloze dozen met een vaste insteekklep om te sluiten worden geleverd per 25 stuks. De hun afmeting van 180 × 115 × 28 mm (A6) zijn ze perfect geschikt voor de brievenbus.

De dozen zijn gemaakt van licht golfkarton en een verzenddoos weegt 34 gram. Het is een typische postbusdoos.

50 stuks Brievenbusdoos

Deze doos is beschikt voor platte producten. De doos heeft een voordelig formaat zodat je je producten veilig en goedkoop kunt versturen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De doos is 255 × 160 × 28 millimeter groot en kan in elke brievenbus. Ze is veilig en eenvoudig af te sluiten met een insteekklep.

De doos is gemaakt van golfkarton en weegt 56 gram.

Je kunt deze verzenddozen bestellen per vijftig stuks

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten