De 5 beste versterkers voor thuis

483

Versterkers kunnen voor geluid in verschillende situaties best handig zijn. Wanneer je bijvoorbeeld een speaker hebt, bestaat de kans best dat er niet voldoende geluid uitkomt op een dusdanige manier dat het door de volledige ruimte hoorbaar is. In zo een geval kan een versterker best handig zijn. Versterkers zijn er in veel verschillende soorten en maten. De ene variant heeft natuurlijk andere voordelen en nadelen ten opzichte van de ander. Welke versterker de beste keuze is hangt af van je situatie. Hieronder vindt je in ieder geval de 5 beste versterkers. Zo kun je eenvoudig kiezen welke specificaties jou het best uitkomen.

Stereo versterker - SkyTronic AV-360 compacte stereo

De laatste versterker uit het rijtje is een goede keuze als je op zoek bent naar een niet al te dure variant. het gaat hierbij om een compacte HiFi versterker met onder meer een MP3-speler en een AUX aansluiting. Dit is niet de meest luxe variant en bluetooth en WiFi verbindingen ontbreken bij het apparaat dan ook. Voor de mensen die zoeken naar een zeer luxe versterker kunnen er dus wel wat minpunten bij kijken komen, maar als je zoekende bent naar een simpele, minimalistische en goedkope versterker heb je misschien wel de juiste voor je. Er zijn bij het apparaat 2 speaker kanalen en het vermogen is 80 Watt. Er is een RCA-Tulp ingang aanwezig en het is tevens mogelijk je koptelefoon aan te sluiten. Ook is er een 3,5mm mini-jack, een USB aansluiting en een USB voorzijde. Een voordeel wat vaak bijdraagt aan de comfort is wel dat er een afstandbediening aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat je dus niet hoeft op te staan om even iets aan te passen of bijvoorbeeld het geluid harder of zachter te zetten.

Sonos Amp - Draadloze versterker

Bij de volgende variant is een groot voordeel meteen al af te leiden uit de naam. Namelijk dat het hierbij om een draadloos apparaat gaat. Dit is erg prettig als je bijvoorbeeld geen stopcontact in de buurt hebt of als je simpelweg het apparaat in alle vrijheid wilt kunnen bewegen, ook tijdens het gebruiken ervan. Er is sprake van een uitstekende 125 W klasse D versterker en het apparaat heeft in totaal 4 Sonos-banaanstekkers. Tevens wordt het design als erg elegant ervaren. Het valt niet op en geeft een moderne uitstraling in de ruimte.

Doordat het design ook best neutraal is, is het niet snel een probleem dat het in een bepaalde kamer niet mooi staat. Het is mogelijk om van alles en nog wat aan te sluiten op je televisie en hiermee een echte bioscoop ervaring te beleven. Iets anders wat deze variant erg speciaal maakt is dat het een warmteafleider heeft voor een uitstekende luchtstroom- en warmtebeheersing. Zoals tevens bij de vorige variant uit dit rijtje het geval was, heeft ook dit apparaat een WiFi verbinding en is Multiroom een mogelijkheid. Er is 1 optische ingang aanwezig en er zijn 2 RCA-Tulp ingangen. Ook is er een coaxiale ingang en zijn er ingangen die een ethernet verbinding mogelijk maken. je kunt de versterker bedienen via je smartphone. De fabrieksgarantie is 2 jaar geldig.

Denon CEOL N10 CD Receiver voor Stereo Set

Bij de volgende variant uit dit rijtje valt vaak meteen op dat het design erg minimalistisch is. Dit is ideaal voor velen die graag iets in huis willen halen dat zo min mogelijk opvalt. Het apparaat is zeer compact, heeft een erg strak en net design, maar brengt wel geweldig geluid met zich mee. Audiomogelijkheden zijn er aardig wat met deze versterker. Het apparaat heeft een CD speler die is ingebouwd, maar ook multiroom mogelijkheden door middel van de HEOS-technologie. Verder zijn er 2 optische ingangen die het mogelijk maken het apparaat aan te sluiten met je televisie. De veelzijdigheid biedt zo veel opties dat er voor iedereen wel wat tussen zit. Een ander enorm groot voordeel van de versterker waarmee het zich mede onderscheidt van andere varianten is dat een WiFi aansluiting mogelijk is. Vaak is het zo dat mensen dit niet specifiek zoeken in versterkers, maar dat het bij deze variant aanwezig is is wel een onderscheidende pluspunt. Hetzelfde geldt voor bluetooth.

De Denon CEOL maakt zelfs een bluetooth aansluiting mogelijk waardoor je eenvoudig verbinding kunt maken met talloze verschillende soorten apparaten. Veel opties zijn dus aanwezig. Het vermogen is 55 Watt. Dit is geen extreem hoog vermogen, maar voor de mensen die niet zo zeer op zoek zijn naar een al te hoog vermogen is het een ideale keuze. Met name als je zoekt naar veel opties en veelzijdigheid. Ook is er een RCA-Tulp ingang en een USB aansluiting aanwezig. Bij het totale pakketje bevindt zich ook een afstandbediening. Ook dit ervaren veel gebruikers als erg prettig omdat het bijdraagt aan de comfort. Er is sprake van een fabrieksgarantie die in totaal 2 jaar geldig is. De maximale frequentie is 10. Gebruikers zijn tevreden en raden het product vaak aan.

Fenton AV320BT 5

De volgende set uit het rijtje is een zeer uitgebreide variant. Deze versterker is zelfs ideaal indien je houdt van een thuis bioscoop. Het is een veelzijdig apparaat dat onder andere beschikt over 2 3-weg zuilluidsprekers, 1 3-weg center luidspreker en 2 2-weg satellietluidsprekers. Kenners zullen al snel tot de conclusie komen dat dit apparaat dus aardig wat mogelijk maakt als het gaat om audio. Het totale vermogen is zeker 335W RMS. Alle hoogwaardige technologie die is gebruikt voor deze versterker zorgt ervoor dat het apparaat kwalitatief uitstekend geluid kan neerzetten. Veel gebruikers zijn er dan ook uiterst tevreden mee en tevens de verhouding tussen de kwaliteit en de prijs worden als erg goed ervaren. Het is een aankoop in vele gevallen zeker waard. Verder zijn de satellietspeakers ook te monteren aan de muur.

De grills zijn afneembaar en de speakers hebben ook klemaansluitingen. Het frequentie bereik is 80Hz - 20kHz. Het totale vermogen is zo'n 1100 Watt. Zoals bij de meeste versterkers het geval is, kan ook deze variant niet met WiFi of bluetooth worden verbonden. Dit wordt echter niet vaak als een groot minpunt ervaren. Gebruikers weten waar ze aan toe zijn met het apparaat en met name het zeer zuivere geluid leidt tot de tevredenheid van de meesten. Klachten komen maar zelden voor. Het is een prima optie om geluid mee te versterken in veel verschillende situaties, maar ook in zeer diverse ruimtes

Stereo versterker - SkyTronic hifi versterker

Deze stereo versterker is in best wat gevallen een erg goede keuze. Een groot voordeel aan het apparaat is dat het compact, maar wel erg krachtig is. Deze combinatie is een combinatie waar veel mensen naar zoeken. Vaak is het immers zo dat een krachtige versterker niet erg compact is, maar bij deze variant is dat gelukkig wel het geval. Het apparaat heeft 4 ingangen. Hiermee wordt het mogelijk gemaakt je eigen audio apparatuur erop aan te sluiten en ook gebruik te maken van de bass, mid en treble regeling. Je kunt de stereo versterker in veel verschillende ruimtes gebruiken. Wat dan betreft wordt het beschouwd als een beetje "universeel". Het is mogelijk om verschillende koppelingen te maken met het apparaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verbinding met je laptop, computer of smartphone, maar ook aan een DVD of CD speler.

Wel heb je voor een aansluiting stekkers of pluggen nodig. Wat de uitstraling betreft zijn veel gebruikers er ook tevreden over. Het design wordt als erg mooi ervaren en het apparaat bevat een geborsteld aluminium frontpaneel. Er is sprake van een regelbare balans en er zijn schroefaansluitingen voor speakers. Het maximale vermogen is 2 maal 200 Watt. Het vermogen RMS is 2 maal 50 Watt. Gebruikers ervaren het vooral als een kwalitatief goed apparaat. Klachten met betrekking tot de versterker komen zelden voor. Het apparaat bevat geen bluetooth en ook geen WiFi verbinding. Voor de meeste mensen is dit echter ook geen groot probleem.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten