De 5 beste verfrollers op de markt

453

Sta je op het punt om aan de slag te gaan met een verfklus in huis? Of wil je voor je werk altijd over goede verfrollers beschikken? Enerzijds is het prettig dat er voor dit product een breed assortiment op de markt is. Daarentegen is het lastig om daardoor de juiste verfroller te vinden. Wij hebben voor jou de nodige tests uitgevoerd en daar is onderstaande top 5 uit gerold. Daarnaast vertellen we je hoe je een nieuwe verfrol het beste in gebruik neemt.

Zo maak je goed gebruik van jouw nieuwe verfroller

Toegegeven, verschillende verfrollers eisen verschillende voorbereidingen, maar we gaan hier wat basisregels voor het eerste gebruik voor jou op een rij zetten. Afhankelijk van de stof, kun je een verfroller niet direct gebruiken. Verwijder allereerst eventuele pluisjes. Uiteraard kun je dit met de hand doen, maar het is eenvoudiger om een stuk plakband te gebruiken. Zo verwijder je ook eventueel vuil. Zorg ook dat je een verfroller na gebruik goed schoonmaakt, als je van plan bent om die opnieuw te gebruiken. Verder is het belangrijk dat je de verfroller de eerste keer goed onderdompelt in water. Zo zorg je dat er geen droge plekken mee op de verfroller zitten, die het resultaat kunnen verpesten.

Let hier op bij het kiezen van de juiste verfroller

Waar wil je nu zelf op letten als je een nieuwe verfroller gaat kopen? Allereerst kan het zo zijn dat jij per se kiest voor een verfroller van een bepaald merk. Dat hoeft geen bezwaar te zijn, omdat veel producenten een breed assortiment aan producten op de markt brengen in verschillende prijsklassen. Daarnaast wil je letten op de afmeting van de verfroller en de specifieke klus die je er mee gaat uitvoeren.

Daarnaast is het belangrijk om aandacht te besteden aan de stof waarmee de verfroller is meegemaakt. Dat bepaalt onder meer of het zal gaan afgegeven en of de verflaag goed aangebracht wordt. Enerzijds heb je de keuze voor een traditionele verfrol, anderzijds zijn er ook moderne gereedschappen waarmee je gegarandeerd netjes verft en weinig voorbereidende handeling verricht.

Drie tips voor het beste gebruik van een verfroller

Dit is de beste manier om goed met een verfroller om te gaan:    

1. Gebruik water om ervoor te zorgen dat de verfroller niet te veel verf gebruikt. Als jouw verfroller nog erg droog is, zal deze veel verf opnemen. Deze verf wordt snel geabsorbeerd door de verfroller en kun jij niet meer gebruiken. Dat is simpelweg zonde van jouw verf en die is uiteindelijk al duur genoeg. Daarbij kun je dus beter een emmer met water vullen en de verfroller daarin goed nat maken.

2. Volg de instructies van de verf. Meestal staat op de verf bijvoorbeeld aangegeven hoeveel lagen er aangebracht moeten worden. Zorg ook dat je de verfroller op de juiste manier gebruikt en dat je hem goed onderhoudt, zeker als je hem meerdere keren wilt gebruiken. Alleen zo bereik je het optimale resultaat.


3. Kies voor kwaliteit. Dit betekent dat je zult moeten betalen, maar bedenk je dan dat dit een relatief goedkoop product is dat veel invloed heeft op het eindresultaat. Er is een breed assortiment aanwezig. Daarnaast kun je de aankoop van verfrollers vaak plannen, waardoor je ook kunt letten op een goede aanbieding. Zo kies je voor de optimale prijskwaliteitverhouding en hoef je niet te veel geld uit te geven.

Veel succes met het kopen van de beste verfroller!

We hebben hierboven geprobeerd om jou zo veel mogelijk informatie te geven over een verfroller. Een goede verfroller is onmisbaar bij elke schilderklus in huis maar met een verkeerd product kom je niet vooruit. Doe daarom zeker het nodige onderzoek. Zo zorg je ervoor dat jij het juiste product koopt. We willen nogmaals benadrukken dat het belangrijk is dat je gaat voor kwaliteit, omdat een slechte verfroller direct zorgt voor een matige kwaliteit van het werk. Zo kan deze bijvoorbeeld snel gaan pluizen of is hij vatbaar voor viezigheid. Wie weet vind je de verfroller van jouw voorkeur al terug in ons overzicht, anders hebben we je in ieder geval een eind op weg geholpen.

Renovator Paint Runner

Tenslotte wijzen we je op de Renovator Paint Runner – Pro. Dit is het duurste product in ons overzicht, maar het levert dan ook de beste kwaliteit. Je kunt er zowel mee verven als sauzen en hij wordt doorgaans gebruikt door professionals. Met deze grote borstel heb je de mogelijkheid om een hele kamer in 20 minuten te verven. Daarnaast blijven ook andere vervelende klusjes je bespaard. Zo hoef je niet af te plakken en weet je dat de verf gelijkmatig wordt aangebracht. Je kunt hem gebruiken op allerlei oppervlaktes.

De roller maakt gebruik van microvezeldek en garandeert daarmee het beste resultaat. De Renovator Paint Runner-Pro wordt geleverd met een randroller en een prima hoekstrijker waardoor je hiermee de complete klus afrondt. Het product bevat een verfcontainer die je vult met maximaal een liter verf. Door de gebruikte techniek hoef je zelf weinig werk te doen en kun je dus binnen no-time verven. De reden dat dit product dan toch onderaan onze top 5 terecht komt is voornamelijk omdat de reacties nogal wisselend zijn. Toch kan het een prima roller zijn om snel klussen mee af te ronden.

Linomat reserve verfroller S-115

Zoals we hierboven bespraken wordt er vaak slechts een enkele daadwerkelijke roller geleverd bij het originele product. Gelukkig biedt Linomat de mogelijkheid om een reserve verfroller te bestellen. Daarbij gaat het hier om een verfroller van goede kwaliteit, die zorgt voor een net resultaat en die niet gaat pluizen. Zeker de moeite waard om hier een aantal van in jouw schuur te leggen. Ook hier geldt dat afplakken niet langer noodzakelijk is en dat er geen druppels verf achterblijven.

Basic Muurverfset - 3-delig - 18 cm verfroller

Dit gaat om een eenvoudig product voor een redelijke prijs. Desondanks is dit product kwalitatief helemaal in orde. Je gebruik het bij uitstek om muren te verven en het omvat een verfbak, een beugel en een verfroller van 18 centimeter. Over het algemeen is de ervaring dat dit product doet wat het moet doen. Desondanks raden we het uitsluitend aan voor eenvoudig thuisgebruik en niet voor bij professionele klussen.

Linomat Verfroller S100 met 5.5mm afdekplaat

De Linomat Verfroller S100 met 5.5 mm afdekplaat kan jou een hoop werk uit handen nemen. Het is bijzonder geschikt om netjes mee te verven en je creëert eenvoudig strakke lijnen bij jouw werk. Het gaat hier om een compleet product waarbij je ook een frame en roller ontvangt. Tenslotte ontvang je dus ook afdekplaat. Het enige nadeel dat we bij dit product kunnen bedenken is dat het slechts met 1 rol geleverd wordt. Je werkt netjes en afplakken behoort tot de verleden tijd. Daarnaast loop je ook niet het risico dat er druppels verf op andere oppervlakten komen. Het product ontvangt over het algemeen lovende reacties op het internet. Daarnaast is Linomat een degelijk merk, waar we goede ervaringen mee hebben.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten