De 5 Beste Vacuümmachines van 2023

799

De term vacuümmachine (of ook wel vacuümsealer) verwijst naar een speciaal apparaat dat vooral in de keuken of in voedselverwerkende bedrijven wordt gebruikt en dat het mogelijk maakt om levensmiddelen van bijna elke soort luchtdicht te verpakken en dus voor langere tijd op te slaan zonder kwaliteitsverlies.

Het is een modern keukenapparaat

In het begin werden de vacuümmachines gebruikt in de professionele sector van de voedselverwerking, maar nu worden ze op vele gebieden gebruikt. Natuurlijk, nog steeds in de voedingssector – bijvoorbeeld in grote keukens, voedselproductie…wordt het vacuümapparaat gebruikt om het geproduceerde voedsel of de restjes duurzaam te maken. Deze apparaten worden echter ook steeds vaker gebruikt in particuliere huishoudens, omdat ze een langdurige opslag van voedsel en levensmiddelen mogelijk maken zonder merkbaar kwaliteitsverlies in directe vergelijking met de klassieke opslagmethoden.

Waarvoor kan je een vacuümapparaat allemaal gebruiken

De vacuümmachine maakt het mogelijk om voedsel en restjes merkbaar langer op te slaan zonder kwaliteitsverlies op verschillende manieren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de in principe eenvoudige, zij het uiterst effectieve, manier waarop de vacuümzuiger werkt en het daarmee samenhangende vacuüm, waarin bacteriën, schimmels en andere schadelijke stoffen weinig voedingsbodem voor vermenigvuldiging vinden.

De werking van een vacuümafdichting is dus eenvoudig. Het te luchtledig te maken object wordt gevuld en in het apparaat geklemd. Vervolgens wordt door het activeren van het apparaat een groot deel van de lucht in het object geleidelijk afgezogen en ontstaat er een vacuüm. Als deze luchtafvoer voltooid is, wordt het object direct verzegeld en pas daarna uit het vacuümapparaat verwijderd. Op deze manier wordt het gecreëerde vacuüm in stand gehouden en wordt de houdbaarheid van het voedsel tot vijf keer zo lang, afhankelijk van het soort voedsel of levensmiddel.

De beste Vacuümmachines

Solis Vac Premium 574

Het is een is een stevige volautomatische vacuümverpakkingsmachine met een vacuümbereik van -0,8 bar en een zuigcapaciteit van negen liter per minuut waardoor de machine ook geschikt is voor massaproductie. Deze vacuummachine is geschikt voor droog, nat en breekbaar voedsel en kan dankzij de efficiënte pulse-functie elke keuken verrijken.

De belangrijkste voordelen

 • Het toestel beschikt over een sterke vacuümpomp.
 • Het is ook geschik voor gevoelige en breekbare voedingsmiddelen.
 • Dankzij het gebruikte systeem kunnen bijna alle etenswaren vacuüm verpakt worden.
 • Dit kan gaan van vloeibare stoffen zoals soep en iets vastere babyvoeding tot vaste producten zoals groenten, kaas, vlees …
 • De Solis Vac Premium is eenvoudig te bedienen via het bedieningspaneel op de vacuümmachine. Alles kan handmatig en automatisch. De pulsvacuümfunctie kan handmatig de fijninstelling van het vacuüm bepalen. Hierdoor bereik je eenvoudig elk gewenst resultaat.

Besluit

Solis Vac Pro 569 Vacumeermachine is compact en handig om op te bergen. Ook de accessoires kunnen netjes opgeborgen worden in de opbergruimte van de apparatuur. Zowel in de professionele keuken als in de hobbykeuken mag de Solis Vac Premium 574 niet ontbreken.

Princess Vacuum Sealer 01.492960.01.001

Met de Princess Vacuum Sealer 01.492960.01.001 kun je vlees, vis, groenten, fruit en meer etenswaren lang vers houden. Deze handige vacuümsealer kan een zak voedsel vacumeren en vervolgens automatisch sealen. Hierdoor blijft het eten vers en houdbaar. De verzegelde zak kan ook gebruikt worden om te koken.

De belangrijkste eigenschappen

 • Bij de Princess vacuümsealer ontvang je een rol hoogwaardige vacuümzak van 28 cm × 3 m die geschikt is voor vriezer, magnetron en kokend water.
 • De houdbaarheid van vacuüm verparkt voedsel is vijf keer die van gewoon vers voedsel.
 • De krachtige vacuümpomp kan een druk van 50 kPa leveren.
 • Het gebruik van het toestel is eenvoudig. Door met je twee duimen op de zijkanten van het apparaat te drukken begint het direct te werken.
 • Na enkele seconden is de plasticzak volledig vacuüm getrokken.

Besluit

Door een Princess Vacuum Sealer aan te schaffen verminder je voedselverspilling, want de houdbaarheid van voedsel is vijf keer langer. In een tijd dat veel mensen moeten besparen is dit zeker geen overbodige luxe.

Princess 492967 - Vacuum Sealer

Dit toestel houdt je voedsel langer vers. Deze luxe vacuümmachine zuigt lucht aan en sluit de zak af, zodat noch lucht noch water in contact kan komen met je voedsel.

De belangrijkste eigenschappen

 • De krachtige vacuümpomp heeft een capaciteit van 9 l/min en biedt een druk van 85 kPa.
 • Voor de veiligheid is het toestel voorzien van antislipvoetjes.
 • Met een gewicht van maar 1,45 kg en afmetingen van 15 × 35,5 × 8 cm is het een compact toestel dat makkelijk op te bergen is.
 • Bij de levering ontvang je tien hoogwaardige vacuümzakken van 22 × 30 cm. De vacuümzakken zijn geschikt voor het koken in de magnetron, bevriezen en koken in water. Je kunt de zakken zelfs hergebruiken en meteen beginnen met het verminderen van je afval.
 • Het toestel is eenvoudig te gebruiken door met je duimen te drukken op de knoppen aan beide zijden van het toestel.
 • Het toestel heeft een vermogen van 110 Watt.

Besluit

De Princess 492967 - Vacuum Sealer is een nuttig toestel voor je keuken dat ervoor zorgt dat je je voedingswaren tot vijf maal langer vers kunt houden.

Solis EasyVac Pro 569

Al met al maakt het apparaat een solide en stabiele indruk die het voedsel betrouwbaar vacuüm zuigt en vier keer zo lang vers houdt. De meegeleverde vacuümslang maakt het mogelijk om eenvoudig potten, flessen of andere verpakkingen vacuüm te zuigen. Dit is een belangrijk voordeel vergeleken met andere apparaten, omdat er een uitgebreidere gebruiksmogelijkheid is.

De belangrijkste voordelen

 • De Solis Vac Pro vacuümsealer heeft twee bedrijfsmodi zodat droge en vochtige levensmiddelen even goed kunnen worden behandeld.
 • Voedingsmiddelen die bijzonder gevoelig zijn, zoals aardbeien of vis, worden voldoende beschermd door de geïntegreerde speciale functie.
 • Het sealproces kan handmatig of volledig automatisch uitgevoerd worden.
 • Het toestel is klein en compact en kan door zijn afmetingen gemakkelijk in elk huishouden worden geïntegreerd.
 • Naast het apparaat en 18 vacuümzakken, die twee verschillende maten en uitvoeringen hebben, omvat de leveringsomvang ook een vacuümslang.
 • Dit maakt het bovendien mogelijk om verschillende recipiënten waarin voedsel moet worden opgeslagen vacuüm te zuigen. Het toestel  is zo ontworpen dat het direct na het uitpakken in gebruik kan worden genomen.
 • Het toestel heeft een grote prestatiecapaciteit.
 • Het vermogen van de pomp is tien liter per minuut, zodat glazen potten of andere verpakkingen er gemakkelijk mee kunnen worden luchtledig gemaakt.
 • Hiervoor is alleen de bevestiging van de zuigslang nodig. Het drukvolume zelf is ongeveer -0,8 bar en onderscheidt zich daarmee door een krachtige en sterke zuigkracht.
 • De bediening en afhandeling is eenvoudig. De functietoetsen en het sluitmechanisme zijn verlicht en zorgen zo voor een eenvoudige bediening. Druk gewoon op de betreffende functie en het vacuümproces begint.

Besluit

De Solis Vac Pro 569 Vacuummachine is een meerwaarde voor je keuken.

Je kunt verse producten langer bewaren of overschotten veilig en hygiënisch verpakken en opzij leggen om later te gebruiken.

Foodsaver Vacumeermachine V2860

De Foodsaver Vacumeermachine V2860 is een ideale aankoop voor iedereen die waarde hecht aan hygiënische verwerking en versheid van levensmiddelen. De ongecompliceerde hantering en eenvoudige reiniging, evenals de plaatsbesparende opslag van het apparaat maken het tot een veelgebruikt hulpmiddel in de keuken.

De belangrijkste eigenschappen

 • Het toestel maakt indruk met zijn goede uitrusting en een ruimtebesparend, eenvoudig maar elegant ontwerp.
 • De foodSaver kan ook worden bediend met standaard foliezakken die niet breder zijn dan 28 cm.
 • Het vacuüm trekken wordt uiterst eenvoudig gemaakt door de bijgeleverde rolhouder in het binnenste compartiment en de ingebouwde cutter, waarmee de filmrol op de juiste lengte kan worden afgesneden.
 • Drie verschillende snelheidsinstellingen zorgen voor een zo goed mogelijke afdichting.
 • Het toestel heeft een ruimtebesparend, innovatief vouwontwerp.
 • De stijlvolle behuizing is voorzien van een inox deksel voor een stijlvolle uitstraling.
 • Het innovatieve flip-up ontwerp maakt het mogelijk om verticaal te werken zoals gebruikelijk en het apparaat na gebruik eenvoudig om te klappen.
 • Met het opklapbare ontwerp en de afmetingen van 43 cm × 29 cm × 10,5 cm wordt veel ruimte bespaard op het werkblad.
 • Het is een krachtig apparaat dat door het 160 Watt vermogen een snel resultaat levert. Het proces verloopt volledig automatisch en is relatief stil.
 • Het apparaat kan niet zonder onderbreking worden gebruikt. Na ongeveer zeven cycli warmt de sealbalk zo op dat er een rustperiode van ongeveer vijf minuten nodig is om af te koelen voor een nieuw vacuümproces.
 • De mogelijkheid van handsfree bediening is een positief aspect
 • Het sealen van de foliesealer is vrij eenvoudig door middel van een aan de zijkant bevestigde hendel. De juiste uitvoering van het vacuüm zuigen kan worden afgelezen van de bijbehorende led-controlelampen.

Conclusie

De ongecompliceerde bediening en eenvoudige reiniging, evenals de plaatsbesparende opslag van de Foodsaver Vacuum machine V2860 maken het folie-afdichtingsapparaat tot een veelgebruikt hulpmiddel in de keuken. Het relatief dure apparaat is echter een investering die zich op termijn terugverdient.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten