De 5 beste usb microfoons momenteel op de markt

33

Een microfoon met usb verbinding kun je eenvoudig op tal van verschillende apparaten aansluiten, zoals je laptop of de televisie. Hierdoor kun je de microfoon bijvoorbeeld gemakkelijk gebruiken om muziek of een podcast op te nemen. Een usb microfoon is erg populair tegenwoordig. Maar wat is de beste usb microfoon van dit moment? Er zijn tegenwoordig tal van verschillende modellen verkrijgbaar, het vinden van de beste usb microfoon is dan ook vaak een lastige opgave. Bekijk voor je aankoop verschillende eigenschappen en kijk waar jouw usb microfoon zoal aan dient te voldoen. Neem daarnaast ook een kijkje bij de lijst aan best geteste usb microfoons van dit moment. De 5 beste usb microfoons zijn uitvoerig getest en scoren uitstekend op tal van aspecten.

Trust GXT 252 Emita

De GXT 252 Emita van het merk Trust is zeer goede usb microfoon voor zeer warme, rijke en heldere geluidsweergave. Het apparaat beschikt over een minimale frequentie van 18 Hz en een maximale frequentie van 21 HzHierdoor is de microfoon perfect voor het vastleggen van vocalen en akoestische instrumenten, muziekopnames of voor het online streamen. De usb microfoon is daarnaast zeer stijlvol en gebruiksvriendelijk. Het apparaat verijst geen lastige installaties en kan direct verbonden worden met je laptop.

De professionele GXT 252 Emita wordt geleverd met een duurzame aluminium flightcase, waardoor je de microfoon altijd veilig kunt opbergen en je het apparaat gemakkelijk overal met je mee naar toe neemt. Ook beschikt de microfoon over een zwaar metalen standaard, waardoor je de microfoon gemakkelijk in de gewenste positie plaatst.
De GXT 252 Emita wordt daarnaast geleverd met een professionele hoogwaardige schokdemping en een grote plopkap met dubbel scherm. Hierdoor wordt ruis zo vele mogelijk geminimaliseerd en zorg je altijd voor een zo helder mogelijk geluid in elke omgeving. Het dubbele scherm is gemakkelijk voor de microfoon te plaatsen dankzij de buigzame arm. Hierdoor kun je het scherm gemakkelijk voor de microfoon plaatsen indien nodig.

De GXT 252 Emita is ten slotte een zeer stijlvolle microfoon. Het apparaat heeft een minimalistisch design en strakke vormgeving. Hierdoor past de microfoon uistekend in elke professionele werkruimte of geluidstudio.

De GXT244 Buzz

Ben je op zoek naar een professionele opname microfoon USB-verbinding voor supernauwkeurige cardioïde opnames? Dan is de GXT244 Buzz microfoon zeker wat voor jou. De GXT244 Buzz is namelijk speciaal ontworpen om stemgeluid zeer gedetailleerd vast te leggen. Dankzij het cardioïde opnamepatroon worden je opnames opgenomen middels de hoogste kwaliteit. Hierdoor is de microfoon ideaal voor extreem heldere, nauwkeurige en warme audio opnames, zoals bijvoorbeeld voor podcasts, vlogs of voor het opnemen van voice-overs.

De GXT244 Buzz wordt geleverd inclusief een hoogwaardige schokdemping en een metalen statief, waardoor oppervlaktebevingen en trillingen in je opnames zo goed mogelijk verholpen worden. Hierdoor zorg je altijd voor zo kraakhelder mogelijke opnames. Het statief is gemakkelijk te verstellen, waardoor je de microfoon geheel in de gewenste positie kunt plaatsen. Ook kan het apparaat gemakkelijk aan een microfoon arm gemonteerd worden. Zo heeft de microfoon een universele schroefmontage van 5/8”, die over het algemeen geschikt is voor vrijwel elke microfoonarm. De GXT244 Buzz is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk. Sluit de usb-kabel (van maar liefst 1,8 meter) aan op elk apparaat met usb verbinding en begin direct met opnemen.

De GXT244 Buzz beschikt ten slotte over een excellent audiokwaliteit. Zo heeft de GXT244 Buzz usb microfoon een maximale frequentie van maar liefst 30 Hz en een minimale frequentie van 18000 Hz. Hierdoor kan de microfoon zeer hoge en lage tonen waarnemen.

Voordelen
- Geavanceerd cardioïde opnamepatroon
- Inclusief hoogwaardige schokdemping
- Inclusief standaard

Nadelen
- Zonder popfilter

De Maono PM422 USB

De AU-PM422 van het merk Maono is een zeer goede USB microfoon met cardioïde opnamepatroon. De usb microfoon heeft een frequentie- en dynamisch bereik van maar liefst 192KHz/24bit, waardoor je met deze microfoon zorgt voor een enorm gedetailleerd geluid. Het apparaat is voor professioneel studiogebruik, maar is ook zeer geschikt voor algemeen gebruik, zoals voor het maken van podcasts, zakelijke gesprekken, gamen of om zang op te nemen.

De AU-PM422 is zeer gebruiksvriendelijk en verijst geen lastige installaties. Ook wordt de microfoon geleverd met een verstelbare handige arm. Hierdoor kun je de microfoon exact in de gewenste positie plaatsen en gemakkelijk het apparaat aanpassen op de gewenste hoogte. Dit is met name ideaal wanneer je een gesprek voert tussen meerdere personen en tussentijds van spreker wisselt.

Ten slotte wordt de professionele AU-PM422 geleverd inclusief popfilter en schokmond. Hierdoor wordt je stem zo optimaal mogelijk geïsoleerd en worden schokken zo juist zo optimaal mogelijk geminimaliseerd. hierdoor zorg je met deze microfoon altijd voor een zo helder mogelijke opname op elke locatie.

Voordelen
- Inclusief verstelbare arm
- Inclusief popfilter / schokmond

Nadelen
- Redelijk prijzig

De Condensator Microfoon voor PC

De Condensator van het merk Urgoods is een uitstekende professionele usb microfoon met een zeer hoog kwaliteit geluid. De Condensator is dan ook ideaal voor zowel goede kwaliteit opnames als voor tijdens online vergaderingen of games. De microfoon wordt geleverd met een handig standaardje en kabelsorteerder. Ook wordt de microfoon geleverd met een popfilter, waardoor ruis zo optimaal mogelijk wordt gefilterd.

De Condensator usb microfoon beschikt over een cardioide richtingskarakteristiek en heeft een maximale frequentie van maar liefst 18000 Hz. Het apparaat is ook zeer gebruiksvriendelijk. Sluit de usb-kabel simpelweg in elk apparaat met een usb verbinding en maak direct gebruik van de microfoon. Er zijn geen ingewikkelde installaties verwijst om de microfoon te kunnen gebruiken.

De Condensator is daarnaast zeer stijlvol en straalt een professioneel karakter uit. De usb microfoon heeft een strakke en minimalistische vormgeving en beschikt over een handige volumeknop aan de voorzijde van de microfoon. Hierdoor kun je het volume op elk moment tijdens een gesprek of opname naar wens aanpassen.

Voordelen
- Inclusief popfilter
- Cardioide richtingskarakteristiek
- Inclusief statief

Nadelen
- Geen nadelen

Blue Microphones Snowball

De Snowball iCE van het merk Blue Microphones wordt als beste usb microfoon beoordeeld. Het apparaat heeft dan ook tal van handige eigenschappen en functies. Zo wordt het apparaat geleverd met een statief, waardoor je de microfoon eenvoudig kunt positioneren ten opzichte van de geluidsbron. Het apparaat is Skype-gecertificeerd, waardoor het gegarandeerd een optimale prestatie levert en je altijd luid en duidelijk gehoord wordt.

De microfoon is erg gebruiksvriendelijk en is dan ook toegankelijk voor elk type software op elke computer. De usb microfoon verijst geen ingewikkelde installaties. Sluit de microfoon simpelweg aan middels de usb-kabel en ga direct van start met het gebruik van de microfoon.

Naast dat de professionele Snowball iCE tal van handige functies heeft en zeer gebruiksvriendelijk is, is het apparaat aangedreven door een aangepaste cardioïde condensercapsule. Hierdoor levert de microfoon een kristalhelder geluid en een perfecte akoestiek. Ten slotte is de microfoon dankzij de unieke retrovormgeving ook nog eens erg stijlvol. Hierdoor staat de microfoon uitstekend in elke opname studio of werkplek.

Voordelen
- Megeleverd verstelbaar standaard
- Cardioide richtingskarakteristiek

Nadelen
- Zonder schokmount / popfilter

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten