De 5 beste tv standaarden: waar gebruik je ze voor?

614

Een TV standaard is perfect toe te passen als je een tv niet aan een muurwand wil ophangen. De tv statieven kom je vaak tegen op beurzen, winkels en kantoren. Als je een tv statief wil kopen, is het heel belangrijk te kijken naar twee parameters: het maximum draagvermogen en de zogeheten VESA maat. Die VESA maat moet immers overeenkomen met de tv die je wil ophangen. Bij heel veel tv statieven zijn de vloerstandaarden voorzien van wieltjes zodat ze makkelijk te verplaatsen zijn.

Waar gebruik je een tv standaard?

Heel vaak worden tv statieven gebruikt in het onderwijs, op vakbeurzen, in een showroom of tijdens een video conferentie. De tv standaard kan je voor verschillende doeleinden gebruiken zoals voor schermen boven elkaar of naast elkaar. Dit hangt uiteraard ervan af waarvoor ze worden gebruikt en welke eisen je zelf stelt om gebruik te maken van een tv statief.

De verstelbaarheid van de tv statieven

In bepaalde gevallen zijn de tv standaards instelbaar in de hoogte. Dan heb je de keuzemogelijkheid om het statief te verstellen in 3, 5 niveaus of meer. Bij professionele vloerstandaards worden accessoires zoals een videoplateau automatisch meegeleverd.

Bij de aanschaf van een tv standaard: waar moet je op letten?

Hoewel door de band genomen heel wat tv standaards voordelen bieden, is het kopen ervan niet altijd zo eenvoudig als op het eerste gezicht lijkt. Dit heeft te maken omdat er heel veel modellen, maten en soorten momenteel op de markt aanwezig zijn. Daarnaast lopen de prijskaartjes nogal serieus uiteen. Enkele tips om door de bomen het bos te zien:

  • Tip 1: Focus eerst op functionaliteit

Er zijn immers modellen voor alleen maar privé gebruik en statieven die zakelijk nuttig zijn. Wellicht zal je voor in je slaapkamer de lat lager leggen bij de keuze van een modeltype. Beurzen of bedrijfsruimten vereisen een professionele uitvoering. Denk maar aan een verrijdbaar of verstelbaar model.

  • Tip 2: Hoeveel schermen wil je gebruiken?

Als je de voorkeur geeft aan verschillende schermen tegelijk, dan kies je voor tv standaards waarop je meerdere schermen kunt op monteren. Uiteraard zal je dan ook rekening moeten houden met de interieurstijl van de woning.

  • Tip 3: Hou je budget in de gaten

Veel hangt uiteraard af hoeveel budget je aan een tv statief wil besteden. De prijsklassen schommelen nogal van spotgoedkoop tot meer exclusief ontwerp. Uiteraard hangt daar een hoog prijskaartje aan vast.

SpeaKa Professional TV-voet

Door de kantel- en zwenkfunctie krijg je met deze SpeaKa Professional TV-voet altijd het beste gezichtspunt op je tv toestel. Of dat nu is in je slaapkamer, woonkamer of keuken: de beweegbare tv standaard voet doet uitstekend dienst bij een gezichtshoek die wisselt of bij speciale voorziene hoekmontages. In schril contrast bij het monteren van een modale tv-wandhouder, moet je bij deze tv beugel geen lelijke gaten boren in de muur. Zeker voor huurwoningen biedt dit een heel groot voordeel. Daarnaast hebben televisie toestellen vaak een tv standaard die niet nauw aansluiten bij het interieur. Meteen het ogenblik om de standaard te vervangen door een nieuwe tv standaard zoals de SpeaKa Professional TV-voet. Dankzij de VESA norm past de beugel vrijwel voor elke tv.

Kenmerken voor dit type beugel


+ De montage gebeurt zonder kluswerk en is makkelijk toe te passen
+ Universele VESA montage gaten maken omdat de beugel past bij alle tv merken
+ Dankzij vijf hoogte instellingen stel je de beugel op de gewenste persoonlijke positie in
+ Alles wordt aangeleverd met uitgebreid montage materiaal

Technische specificaties in een notendop


Merk: Speaka Professional
Categorie: TV statief
Mobiel: kantel- en draaibaar
Gewicht: 6,3 kilogram
Materiaal: aluminium
Schermformaat minimaal: 32 inch
Maximaal schermafmetingen: 45 inch
Hoogte Maximaal: 64 centimeter

PALMAT Serie PT4200109


Deze tv standaard past voor elke televisie en is een bevestigingsbeugel die voor alle televisie merken compatibel is. Met deze tv standaard kan je eindeloos blijven genieten bij het kijken naar een film of je favoriete game, zonder dat je wordt gestoord. Deze polyvalente beugel is de ideale oplossing voor tv's tussen de 32 en 65 inch. Bovendien is de beugel van duurzaam materiaal geproduceerd waardoor je heel lang kan genieten. Het grote voordeel van deze tv standaard is dat je het multifunctioneel gebruikt. Op één of ander evenement of beurs, bij familie of bij je thuis: het maakt niets uit waarvoor je deze tv standaard gebruikt. Door de beugel, die verstelbaar is, plaats je het scherm verticaal of horizontaal zoals jij je kijkervaring persoonlijk wenst.

Kenmerken voor dit type beugel


+ Het maximale laadvermogen is vastgesteld op 40 kilogram
+ Het is de ideale oplossing voor zware en grote tv's
+ De tv beugel zorgt voor comfort en stabiliteit
+ Het hoogwaardig materiaal is duurzaam

Technische specificaties in een notendop


Merk: Palmat
Categorie: TV statief
Mobiel: ja
Gewicht: 13 kilogram
Materiaal: metaal
Schermformaat minimaal: 32 inch
Maximaal schermafmetingen: 70 inch
Hoogte Maximaal: 1600 millimeter
Maat VESA: 600 x 400 millimeter

Universele TV Voet Standaard - 32 tot en met 70 Inch

Deze TV beugel past uitstekend op een tafel of op een kast. De beugel kan trouwens ook worden gebruikt voor een laptop of computer. De tv standaard bestaat uit glas en zorgt voor een luxueuze uitstraling die in elke huiskamer man gezien worden. Deze TV beugel heeft een maximale laadcapaciteit van plus minus 50 kilogram. Het is vooral geschikt voor TV schermen met een diagonaalgrootte van 32" tot 70" inch of in centimeter uitgedrukt van 58 x 178 centimeter. Het monteren van de beugel kan op 3 verstelbare hoogtes gebeuren. Er zit een interval van 7 centimeter tussen.

Kenmerken voor dit type beugel


+ Het materiaal is heel duurzaam omdat de beugel uit ijzer is vervaardigd met een glazen basis
+ Geschikt voor flatscreens met beeldschermen tussen 32 tot 70 inch
+ De VESA afmetingen liggen tussen 100 x 100 tot en met 600 x 400 millimeter
+ Standaard worden alle assemblage benodigdheden meegeleverd

Technische specificaties in een notendop


Merk: Belife
Categorie: TV statief
Mobiel: nee
Gewicht: 10,700 kilogram
Materiaal: staal
Schermformaat 32 inch
Maximaal schermafmetingen: 70 inch
Hoogte Maximaal: 81 centimeter
Maat VESA: 100 x 100 millimeter
Plaatsing; tafelblad

Universele TV Voet Standaard - 32-55 Inch

Deze keurige afgewerkte TV standaard is uiterst geschikt voor op een dressoir, TV meubel of gewoonweg voor op een tafel. De TV beugel is voor elke TV bruikbaar met afmetingen tussen 32 inch en maximaal 55 inch. De hoogte zelf is makkelijk instelbaar: minimaal 480 millimeter tot maximaal 650 millimeter. Afhankelijk van de hoogte van het beeldscherm, kan de onderkant van de voet worden ingesteld. Hoever de TV dan aan de onderkant vanaf de voet komt, hangt af van de hoogte van het scherm. Dit kan je in feite zelf een beetje berekenen. Een bijgevoegde handleiding helpt je hierbij.

Kenmerken voor dit type beugel


+ Keuzemogelijkheid uit 3 hoogteniveaus
+ De tv standaard is ideaal voor schermen die geschikt zijn van 32 tot en met 55 inch
+ Deze tv standaard is vooral toepasbaar op een meubelstuk, bureau of tafel
+ VESA gatenpatroon minimaal: 100 x 100 millimeter
+ VESA gatenpatroon maximaal: 400 x 400 millimeter
+ Instelling hoogte: tussen 480 en 650 mm
+ Geharde glazenvoet: voorzien van veiligheidsglas
+ Maximale belasting: 40 kilogram
+ Standaard aangeleverd: materiaal om te monteren en duidelijke handleiding

Technische specificaties in een notendop


Merk: Mountastic
Categorie: TV statieven
Statief type: TV tafel statief
Afmeting: 68 centimeter
Gewicht: 6,274 kilogram
VESA maat: 100 x 100 millimeter
Hoogte maximaal: 68 centimeter
Minimaal schermformaat: 32 inch
Maximaal schermformaat: 55 inch

Universele TV Voet Standaard

Deze TV voetstandaard is in 3 posities makkelijk in de hoogte verstelbaar. Het duurzame strakke ontwerp is een ideale alternatieve oplossing voor je flatscreen tv. Stel dat je op een onbewaakt ogenblik je tv voet bent kwijtgeraakt, dan moet je je geen zorgen maken. Alle tv merken zijn compatibel met deze universele voetstandaard voor je tv. Belangrijk is wel dat je het gewicht van je tv op voorhand gaat controleren. De draaibare TV voet kan op verschillende plaatsen worden gebruikt: tafelbladen, bureaus, kasten en uiteraard op tv meubels. De onderkant heeft een plastieken/rubberen pad ter beschikking om krassen te vermijden op je dressoir of tafel. Het draagvermogen van deze TV voet die draaibaar is, bedraagt 40 kilogram. Het is speciaal ontworpen voor televisietoestellen van 32 tot 47 inch.

Kenmerken voor dit type beugel


+ Deze TV voet is universeel te gebruiken voor alle tv merken
+ De TV standaard is in de hoogte verstelbaar in 3 posities
+ De TV voet, die draaibaar is, zorgt voor een maximale kijkflexibiliteit
+ Je kan kabels via een kabeldoorvoer volledig wegwerken wat zorgt voor een esthetische look
+ Plateau materiaal bestaat uit hardglas

Technische specificaties in een notendop


Merk: Stralex
Categorie: TV statieven
Statief type: TV tafel statief
Afmeting: 48 centimeter
Wendbaarheid: draaibaar
Gewicht: 40 kilogram
Materiaal statief: ijzer
VESA maat: 100 x 200 millimeter
Hoogte maximaal: 63,7 centimeter
Minimaal schermformaat: 32 inch
Maximaal schermformaat: 47 inch

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten