De beste tv onder 500 euro om te kopen

1060

Als de winkels gesloten zijn kun je online de meest verleidelijke aanbiedingen vinden van tv-toestellen. Je vraag je waarschijnlijk ook af welke modellen tot 500 euro goed zijn. Als je nu op zoek bent naar een goedkope televisie, heb je de beste vooruitzichten: Winkeliers willen hun verkoop weer stimuleren – en dit werkt met verleidelijke aanbiedingen. Bovendien veranderen veel fabrikanten nu van model: Nieuwe modellen komen wat laat, dus de voorraad van 2019 zal moeten verdwijnen.

Maar wees niet bang voor oude technologie: producenten vinden hun tv’s niet elk jaar opnieuw uit, de volgende generatie heeft de neiging om te verschillen in nuances. Dit geldt vooral voor goedkope modellen tot 500 euro. In deze prijsklasse is er een grote selectie van Tv’s met schermafmetingen variërend van 32 inch (80 centimeter schermdiagonaal) tot 55 inch (140 centimeter).

LG 49UN71006LB

De LG 49UN7(LG 49NANO867NA of OLED48CX9LB). Zowel het frame als de kleine voetjes zijn volledig van plastic. Met een kastdiepte van 8 cm is de 49 inch zeker niet een van de dunste modellen op de markt.

De belangrijkste kenmerken

 • Goedkoop is niet altijd slecht. Vooral met de instapmodellen van 4K-televisies is er de laatste jaren veel gebeurd. De LG 49UN71006LA is niet alleen geschikt voor 4K, maar ondersteunt ook de dynamische HDR10 Pro voor een betere contrastweergave.
 • Voor de 49UN7100 vertrouwt LG op een 4K IPS-paneel met hoge resolutie en 50 Hz en directe led-achtergrondverlichting (Direct led-technologie). De  LG toont een uitstekend afgestemd beeld met rijke, levendige kleuren met een fatsoenlijke contrastverhouding. De 49 incher bereikt de best mogelijke beeldkwaliteit met een hoge resolutie 4K-gehalte. Het maakt niet uit of het via streaming services, gameconsole of Ultra-HD 4K-schijf is.
 • Omdat hoge-resolutie content niet altijd beschikbaar is, is een goede opschaling van SD en HD content des te belangrijker. Vooral televisieprogramma's worden vaak alleen in SD- en HD-resolutie uitgezonden. Maar zelfs hier doet het goedkope LG het geweldig.
 • Het geluid is goed afgestemd, maar de LG klinkt een beetje zwak en blikkerig door de ontbrekende subwoofer. Er zijn bijna geen instellingen mogelijk. Het geluid is misschien voldoende voor occasionele televisie, maar de sfeer van de thuisbioscoop komt niet naar voren. De LG 4971006LA ondersteunt wel Dolby Digital Plus met maximaal 7.1 kanalen.
 • Op het gebied van functies heeft het alles wat je kunt verwachten van een huidige Smart-televisie. Er zijn 3 HDMI en twee USB-poorten, een optische en een analoge uitgang, evenals draadloze Bluetooth en WLAN voor de internetverbinding.
 • De SmartTV-omgeving is ook goed uitgerust en up-to-date. Het huidige webOS 5.0-besturingssysteem wordt gebruikt.
 • Naast een webbrowser en mediabibliotheken zijn alle belangrijke streamingdiensten, zoals Amazon Prime Video, Netflix en Disney+, voorgeïnstalleerd. De videoportalen zijn 4K- en HDR-geschikt en bieden ondertussen een enorme selectie aan actuele en hoge-resolutie blockbusters.

Besluit

De LG 49UN71006LA is een goedkope 49 inch 4K-televisie. De 49 inch biedt een goed beeld met rijke kleuren en een hoog contrast. Er is ook een goede opschaling van HD en SD content. De apparatuur met slimme tv, snelle drievoudige tuner en PVR-opnamefunctie is bijna compleet en up-to-date. Voor spraakbesturing is een extra Magic Remote control nodig. Over het geheel genomen is de LG 49UN71006LA overtuigend  en zeker zijn geld waard.

Panasonic FSW504

De eerste indruk

De Panasonic FSW504 is solide en goed uitgerust, met inbegrip van de USB-functie De tv biedt ook een fatsoenlijke beeldkwaliteit met schone kleuraanpassing. WIj vinden dit de beste tv onder 500 euro momenteel.

De belangrijkste kenmerken

 • Over het algemeen komen Panasonic Tv's zonder Android: de Japanse fabrikant vertrouwt op zijn eigen besturingssysteem. De  menu's van de huidige Panasonic apparaten zien er minder kleurrijk en overbelast uit.
 • De belangrijkste streamingdiensten kunnen bekeken worden.
 • De betaalbare Panasonic FSW504 heeft ook een opnamefunctie, waardoor een speciaal geformatteerde USB-harde schijf wordt omgevormd tot een videorecorder.
 • Het toestel heeft relatief lage resoluties voor het scherm. Het bedrijf is tevreden met relatief lage resoluties voor het scherm. De beelden worden weergegeven in 1024x768 pixels staan. Van een korte afstand ziet het er wat korrelig uit, maar vanaf een goede 2 meter is het prima.
 • In termen van kleurechtheid doet deze televisie er niet onder voor de duurdere apparaten. Het ietwat gedempte geluid is oké voor nieuws en documentaires, maar zoals gewoonlijk is het aan te raden om het aan te sluiten op een stereo-installatie of om een tv-luidspreker toe te voegen

Besluit

De Panasonic FSW504 televisie maakt indruk met een goed totaalresultaat. In de rubrieken beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, ergonomie en energieverbruik liggen de laboratoriumresultaten op een bovengemiddeld niveau – dat is iets om trots op te zijn. Daardoor scoort deze Panasonic FSW504   ook in de  prijs-prestatiebeoordeling sterk.De belangrijkste voordelen zijn:

 • topbeeld met sterke contrasten
 • goede geluidskwaliteit met mogelijkheid tot uitbreiding
 • laag stroomverbruik
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten