De 5 Beste tuinslangen besproken voor in de tuin

41

Je denkt er wellicht nooit over na, maar als je het goed bekijkt is een tuinslang een hele slimme uitvinding. Je kunt de slang per slot van rekening heel gemakkelijk aan een waterkraan koppelen, zodat het water gemakkelijk over een langere afstand wordt getransporteerd. Daarmee voorkom je dat je eindeloos vaak met zware gieters en emmers met water moet gaan zeulen om de grond van je tuin of gazon goed te kunnen bevochtigen. Dankzij allerlei innovaties door de jaren heen is dat proces inmiddels nog veel gemakkelijker geworden.

Dit betekent echter ook dat er vandaag de dag allerlei verschillende soorten flexibele tuinslangen te koop zijn, die elk zo hun eigen extraatjes hebben. In dat kader stellen we in het onderstaande overzicht graag vijf verschillende tuinslangen en hun speciale eigenschappen aan je voor, zodat je ook echt een goede tuinslang kunt kopen die perfect aansluit op je persoonlijke (tuin)wensen.

VONROC Flexibele Tuinslang

Ben je op zoek naar een echt goede tuinslang, dan is deze flexibele variant van VONROC een serieuze aanrader. In ruststand heeft de slang een lengte van 10 meter, maar als je hem aan een kraan koppelt en het water begint te stromen kan hij tot wel 30 meter lang worden. De slang is voorzien van een praktische waterstop die voorkomt dat het water uit de slang blijft spuiten op het moment dat je het spuitstuk verwijdert. Deze functie voorkomt ook meteen dat de slang gaat lekken. In de verpakking van dit product van VONROC tref je tevens een kunststof houder aan waarmee je de slang gemakkelijk aan de muur op kunt hangen. Daarnaast ontvang je bij deze slang een sproeier die onder meer een krachtige jet-straal en een waternevel kan creëren.

Voordelen van de VONROC Flexibele Tuinslang

Omdat de maximale lengte van deze tuinslang 30 meter is, kun je hem heel gemakkelijk voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. De meegeleverde sproeikop bevordert de veelzijdigheid van dit product. De slang is gemaakt van polyester-fluweel, waardoor hij relatief licht van gewicht is.

Nadelen van de VONROC Flexibele Tuinslang

Enkele gebruikers melden dat deze tuinslang na aankoop snel kapot ging. Dit kan echter ook te maken hebben met een te hoge waterdruk vanuit de aan de slang gekoppelde waterkra

Bone Vista Magische Tuinslang

Deze Magische Tuinslang van Bone Vista is gemaakt van polyester en is daardoor aangenaam licht van gewicht. Het betreft hier een flexibele tuinslang, die dankzij de inwendige waterdruk tot wel 30 meter lang kan worden. Dat is drie keer de lengte van de slang in 'ruststand' als er geen water doorheen stroomt. Tijdens het productieproces van deze Magische Tuinslang is gebruikgemaakt van een specifieke techniek om de slang te verstevigen. Hierdoor wordt de kans op scheuren en slijtages aanmerkelijk verminderd. Bij dit product ontvang je ook een koppelstuk en een sproeipistool, dat voorzien is van zeven verschillende sproeifuncties. Hierdoor kun je deze flexibele tuinslang voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken.

Voordelen van de Bone Vista Magische Tuinslang

Deze tuinslang van Bone Vista weegt slechts 700 gram en is daardoor een absolute lichtgewicht. Desondanks kun je hem uitrekken tot wel 30 meter en is hij gemaakt van extra stevig polyester.

Nadelen van de Bone Vista Magische Tuinslang

Bij een te hoge waterdruk is de kans groot dat er scheurtjes in de slang en/of het aansluitpunt met de kraan ontstaan, waardoor dit product helaas onbruikbaar wordt

GARDENA Classic Tuinslang

Ben je op zoek naar een echt kwaliteitsproduct voor in je tuin, dan kom je al snel bij het gerenommeerde merk GARDENA uit. Deze 20 meter lange tuinslang is daar een duidelijk voorbeeld van. Omdat er tijdens de productie van deze slang gebruik is gemaakt van een hoogwaardig weefsel is deze vormvast en kan de slang niet in de knoop raken. Dit product is ook nog eens vrij van schadelijke weekmakers. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je pure kraanwater tijdens het sproeien vergiftigd wordt. Deze robuuste slang is voorzien van sterke verbindingen en kan daardoor een maximale waterdruk van 22 bar aan. Omdat GARDENA ervan overtuigd is dat je jarenlang naar volle tevredenheid gebruik zult maken van deze tuinslang geeft de fabrikant je er maar liefst 12 jaar garantie op.

Voordelen van de GARDENA Classic Tuinslang

Het inwendige textiel in deze slang zorgt voor een optimale drukbestendigheid. De verpakking van de GARDENA Classic bevat ook een adapter, kraanstuk, waterstop en spuitpistool.

Nadelen van de GARDENA Classic Tuinslang

Het betreft hier een solide tuinslang, die niet uitrekbaar is. De maximale lengte is dus echt niet langer dan de op de verpakking vermelde 20 meter. Het materiaal waar deze goede tuinslang van gemaakt is zorgt er ook meteen voor dat het om een relatief zwaar product gaat. Zeker als je het vergelijkt met een aantal andere flexibele alternatieven in dit overzicht.

Kinzo flexibele tuinslang

Knikken en knopen in je tuinslang, die daardoor een goede waterdoorvoer belemmeren, behoren voorgoed tot het verleden als je gebruikmaakt van deze tuinslang van Kinzo. De waterdruk zorgt er namelijk automatisch voor dat de slang drie keer zo groot wordt, waardoor een maximale lengte van 15 meter kan worden bereikt. Na gebruik krimpt deze felgroene tuinslang vanzelf weer terug tot z'n oorspronkelijke lengte van 5 meter. Hierdoor wordt het opbergen van dit tuinproduct erg gemakkelijk. Bij deze tuinslang van Kinzo ontvang je ook een handige sproeikop, die voorzien is van zeven verschillende functies. Hierdoor is dit product multifunctioneel inzetbaar en kun je het naast het besproeien van je tuin ook heel gemakkelijk benutten voor onder meer het wassen van je auto of je tuinmeubilair.

Voordelen van de Kinzo flexibele tuinslang

De slang beschikt over een handig kliksysteem, zodat het plaatsen en verwijderen van de sproeikop heel eenvoudig is. De sproeikop zelf is voorzien van een metalen haakje dat ervoor zorgt dat het sproeien continue doorgaat zonder dat je daarvoor de hele tijd de handle in hoeft te knijpen.

Nadelen van de Kinzo flexibele tuinslang

Dit product van Kinzo is volledig van kunststof gemaakt. Deze materiaalkeuze zorgt er weliswaar voor dat de prijs van deze slang aangenaam laag is, maar het betekent ook dat de kans groot is dat je vanwege slijtage - zeker bij regelmatig gebruik - in betrekkelijk korte tijd alweer een nieuwe tuinslang moet kopen

EKEO Premium Flexibele Tuinslang

Deze flexibele tuinslang van EKEO bestaat uit een ultra elastische binnenlaag van natuurlijk rubber, terwijl de buitenlaag gemaakt is van geweven polyestervezel. Deze combinatie voorkomt dat er na verloop van tijd scheuren en barsten in de slang ontstaan. Daarnaast is de buitenlaag UV-bestendig. Kortom, deze EKEO tuinslang is een slijtvast en duurzaam product waar je lang plezier van zult hebben. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de lengte van deze slang slechts 7,5 meter is, maar in werkelijkheid kun je hem probleemloos uitrekken tot maximaal 22,5 meter. Bij aankoop van dit product ontvang je ook een opbergzak en ophangbeugel, zodat je de slang na gebruik weer netjes op kunt bergen. Daarnaast wordt een praktische sproeikop meegeleverd, die eenvoudig aan de slang gekoppeld kan worden en het mogelijk maakt om op tien verschillende manieren te sproeien. Is een lengte van 22,5 meter te kort voor je, dan biedt EKEO je ook een gelijkwaardig alternatief dat je tot wel 30 meter uit kunt rekken.

Voordelen van de EKEO Premium Flexibele Tuinslang

Deze tuinslang krimpt na gebruik automatisch terug naar een lengte van 7,5 meter, zodat hij tijdens het opbergen niet veel plek in beslag neemt. Geschikt voor montage op kranen van ½" én ¾". Een driedubbele latex binnenlaag voorkomt dat de slang vanwege scheurtjes gaat lekken.

Nadelen van de EKEO Premium Flexibele Tuinslang

Het stevige materiaal waar deze slang van gemaakt is zorgt er wel voor dat het gewicht ervan ongeveer twee keer zo groot is als andere soortgelijke tuinslangen met eenzelfde lengte

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten