De 5 beste tripods voor je smartphone

748

Moderne smartphones inspireren met een geweldige beeldkwaliteit. Zelfs opnamen op lange termijn zijn haalbaar met de smartphone. Veel amateurfotografen laten de camera thuis en maken alleen foto’s met de smartphone. Zeker, de smartphone heb je altijd bij je – een camera niet noodzakelijk. Maar om echt goede foto’s te maken met je smartphone, is een tripod vaak onmisbaar.

Met een statief kun je lange belichtingen maken – water vervagen, bijvoorbeeld – of gewoon een paar coole selfies nemen.

Een goed statief voor mobiele telefoons, actiecamera’s, en lichte camera’s heb je al vanaf zo’n twintig euro. De dure statieven Moderne smartphones doen heel wat op het gebied van beeldkwaliteit. Een statief kan nuttig zijn om het beste uit een onderwerp te halen.

De beste statieven voor je smartphone:

Gewicht, pakmaat, afmetingen en stabiliteit

Als je vooral foto’s maakt speelt de grootte van het statief een cruciale rol. In het ideale geval past het statief gemakkelijk in je tas of rugzak. Als fotograaf van mobiele telefoons heeft het weinig zin om met een reusachtig statief rond te lopen.

Het statief mag ook niet te zwaar zijn. Maar omdat de meeste statieven toch al vrij klein zijn, bestaan er geen echt zware statieven. Bijna geen enkel ministatief voor smartphones weegt meer dan 300 gram.

Natuurlijk moet je concessies doen als het gaat om de werkhoogte van statieven voor mobiele telefoons. De meeste ministatieven zijn vaak alleen geschikt voor opnamen dicht bij de grond. Als je vanuit een hoger perspectief wilt fotograferen, hebt je een verhoogd oppervlak nodig, zoals een tafel. Toch zijn er ook enkele statieven op de markt met een werkhoogte tot 1,75 meter.

Ministatieven zijn ook niet zo stabiel als de grote camera statieven. Aan de andere kant zijn ze onovertroffen compact en flexibel.

Flexibel mini-statief voor smartphone en GoPro

Wil je je gsm, je GoPro of zakcamera overal neerzetten? Met dit flexibele ministatief koppel je het apparaat eenvoudig aan een boomtak of schutting. De poten van het statief kunnen naar alle kanten op bewegen.

De belangrijkste eigenschappen

Dit statief is Ideaal voor het maken van groepsfoto's en creatieve opnamen. Met behulp van een flexibel ministatief kun je eenvoudig groepsfoto's maken of de camera op een speciale plek plaatsen voor creatieve opnamen.

Het statief wordt geleverd inclusief gsm-houder. Installeer eenvoudig elke smartphone met een maximale breedte van 8,4 cm. De poten zijn opgebouwd uit losse kunststof delen, waardoor de poten flexibel in alle richtingen kunnen bewegen.

Technische kenmerken

 • Je kunt gebruikmaken van de universele 1/4 "schroefaansluiting op de snelkoppelingsplaat om de GoPro houder (niet inbegrepen) of compactcamera te installeren
 • De maximale werkhoogte is 16,4 cm, de minimale werkhoogte 6,7 cm
 • Het statief weegt maar 75 gram
 • De leverancier geeft een garantie van twee jaar

SEFID MT850 Mini Camera en telefoon statief

Je smartphone / tablet, spiegelreflex camera, compact camera, led ring of GoPro overal neerzetten? Met dit flexibele ministatief van SEFID® sluit je het apparaat eenvoudig aan op een boomtak of schutting. De poten van het statief kunnen alle kanten op bewegen.

De belangrijkste eigenschappen

De poten zijn gemaakt van hoogwaardig flexibel metaal en kunststof. Hierdoor zijn de pootjes niet alleen flexibel, maar kun je ook genieten van de lange levensduur van het ministatief. De poten zijn bijzonder sterk, waardoor ze het gewicht van compactcamera's en zelfs spiegelreflexcamera's kunnen dragen.

Technische kenmerken

 • De tripod is gemaakt van kunststof, siliconen en metaal
 • De tripod is voorzien van een snelkoppelingsplaat, een statiefkop en een afstandsbediening
 • Het flexible statief weegt 340 gram

Picca Tripod

Heb je ooit die prachtige foto's of video's gezien vanuit onmogelijke hoeken op sociale media? En wil je soms weten hoe ze dat doen? Met het Picca 3-in-1 flexibel octopusstatief kun je proberen om ook zo’n foto’s en video’s te maken.

De belangrijkste eigenschappen

Het horizontaal maken van foto's of videoblogs geeft vaak vervelende trillingen en is bovendien lastig vast te houden.

Met deze tripod is dit niet meer nodig. Dankzij de flexibele poten is hij geschikt voor elke ondergrond en maak je probleemloos heldere foto's. Je kunt de poten van het statief buigen tot een takvorm, en hij blijft altijd goed zitten! Dit is het geheim om die prachtige foto's of video's vanuit onmogelijke hoeken te maken!

Technische kenmerken

 • Compact en lichtgewicht materiaal.
 • Het 3-in-1 flexibele octopus-statief wordt geleverd met een handige Bluetooth-afstandsbediening.
 • Met de meegeleverde houder voor mobiele telefoons kunt u een statief plaatsen voor mobiele telefoons met een breedte van 56 mm tot 91 mm.
 • Zelfs je grote spiegelreflexcamera kan op een statief worden gemonteerd. Je zet de camera op een statief en je kunt direct beginnen met fotograferen
 • Het statief is 25 cm hoog en heeft een draagvermogen van drie kilogram
 • Het statief heeft een minimale werkhoogte van zeven centimeter
 • De tripod heeft een verwijderbare middenkolom, een schroefmechanisme en een verstelsysteem.

Universeel Tablet & Smartphone Statie

Dit is de handigste tripod die je kunt gebruiken voor het maken van foto’s en video’s. Met een stevig en duurzaam ontwerp heeft de fabrikant rekening gehouden met de wensen van de gebruiken.

De belangrijkste eigenschappen

De hoogte is verstelbaar tussen 75 en 175 cm. Alle posities kunnen worden ingesteld door gebruik te maken van een 360 ° draaibare mal en opklapbaar uiteinde. Kortom, het is het meest ergonomische en veelzijdige statief.

Deze universele standaard is geschikt voor smartphones kleiner dan elf cm en tablets kleiner dan twintig cm. Het kan worden gebruikt voor iPhone, iPad, Huawei, Xiaomi, Samsung, .... Dankzij de innovatieve standaard staat je telefoon of tablet onder alle omstandigheden stevig op zijn plaats.

Door zijn compacte, opvouwbare formaat en gewicht (1,2 kg) is dit statief gemakkelijk mee te nemen. De afstand tussen de uitgeklapte antislip poten is 52 cm, wat ook bij harde wind stabiel is. Dankzij het lichte en sterke aluminium heeft het ook de functies slagvastheid, valweerstand en slijtvastheid.

Technische kenmerken

 • De maximale werkhoogte van deze tripod is 175 cm
 • Ingeklapt heeft het statief een hoogte van 65 cm
 • Het maximaal belastbare gewicht is een kilogram

LifeGoods Tripod Statief

Het compacte en lichte statief biedt je flexibiliteit bij het fotograferen met een spiegelreflexcamera, een compactcamera of je smartphone. Dit camerastatief van LifeGoods is in hoogte verstelbaar tussen zestig en 156 cm. Het weegt maar 1100 gram en heeft een statiefkop die in alle richtingen kan worden gedraaid.

De belangrijkste eigenschappen

Als je wilt fotograferen met een langere sluitertijd, foto’s wilt maken in het donker of aan macrofotografie wilt doen, hebt je een tripod nodig. Dit zal voorkomen dat de foto’s onscherp worden door kleine bewegingen of trillingen.

In sommige gevallen gebruik je liever een smartphone om te fotograferen dan een spiegelreflexcamera. De LifeGoods tripod is voorzien van een handige adapter voor je smartphone. Je plaatst hem eenvoudig op de snelkoppelingsplaat van de statiefkop. De adapter is geschikt voor alle camera's en smartphones tussen 55 en 90 mm. Geschikt om snel te schakelen tussen smartphone en (spiegelreflex) camera.

De statiefkop is ongelooflijk functioneel en flexibel. Je kunt de camera 360 ° draaien en 180 ° kantelen. Door de camera zijwaarts te vergrendelen in een kantelhoek van maximaal 90 °, kunt je in landschaps- of portretmodus fotograferen.

Je kunt de draaibare handgreep van de kop gebruiken om de hoogte precies in te stellen. De twee delen van de poot verstel je eenvoudig met de clipsluiting. De poten zijn individueel te verstellen en hebben een speciaal roterend kogelmechanisme, waardoor het statief altijd stabiel staat.

Je kunt direct zien of het statief waterpas staat. Een tweede niveaumeter meet of de camera zelf waterpas staat. Met dit statief zorg je ervoor dat je beelden er altijd goed uitzien.

Technische eigenschappen

 • De tripod is in de hoogte verstelbaar tot 156 cm
 • Het statief wordt geleverd met een draagtas
 • De tripod is gemaakt van aluminium en weegt maar 1100 gram
 • Het statief is geschikt voor smartphone en camera’s tussen 55 en negentig millimeter.
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten