De 5 beste telescoopladders om te kopen in 2022

3934

Telescoopladders of telescopische ladder is een gewone ladder in klein formaat die je kunt uitschuiven. Afzonderlijke stapelstukken met sporten zijn voorzien van mechanismen die bij het openen op hun plaats vergrendelen. Je bent in staat om de ladder aan te passen aan de lengte die je nodig hebt. Dit maakt het veelzijdig en flexibel. Voor het transport verklein je de afmetingen om bijvoorbeeld de ladder in de kofferbak van je auto op te bergen. Als je maar beperkte ruimte hebt voor opslag, profiteer je ook van de vaak compacte afmetingen van een telescoopladder.

Soorten telescoopladders

De telescopische ladders zijn een verdere ontwikkeling van de gewone ladder en gebruiken dezelfde types. We laten je kennismaken met de twee meest voorkomende varianten.

Telescopische enkele ladder

Een leunladder vereist dat je hem tegen een object als een muur of een boom plaatst. Deze modellen kunnen niet op zichzelf staan en hebben daarom twee stevige stijlen die niet kunnen worden opgevouwen. Op deze manier bereikt de ladder een goede stabiliteit, zodat er lange telescopische leunladders zijn voor werken die op grotere hoogte uitgevoerd moeten worden. Voor een goede stabiliteit is de basis stevig en meestal breder gebouwd dan de rest van de ladder.

Telescopische vouwladder

Een vouwladder lijkt op de vorm van de letter A. Hij heeft twee in het midden gebogen stijlen. Op deze manier kan het type op zichzelf staan en heeft het geen ondersteuning nodig. Hierdoor kunt je het op verschillende manieren gebruiken, zoals het werken aan het plafond van je huis of het snoeien van je hagen. De speciale constructie verhoogt de stabiliteit, vergelijkbaar met een kaartenhuis van een verdieping.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een telescoopladder

Type Ladder

De meeste telescopische ladders zijn ofwel geconstrueerd als een vouwladder ofwel als een leunladder. Beide types hebben hun voor- en nadelen. Als je met je toekomstige ladder goede hoogtes wilt bereiken, adviseren we je te kiezen voor een telescopische enkele ladder, omdat dit veiliger is om neer te zetten.

De lengte

Je hebt geen baat bij een vijf-meter-ladder als je alleen de lampen in je woonkamer vervangt. Overweeg daarom, voordat je koopt, welke hoogtes je wilt bereiken en hoe lang de ladder moet zijn.

Materiaal

Een ander aankoopcriterium is het materiaal. Het bepaalt de stabiliteit, het gewicht en de weerbestendigheid. De meeste telescopische ladders zijn gemaakt van aluminium. Het is stabiel en kan goed tegen het weer. Bij inox profiteer je van een hoge weersbestendigheid, een lange levensduur en een hoge stabiliteit.

Maximaal draagvermogen

Elke telescoopladder kan maar een maximaal gewicht dragen. Als je de maximale belasting overschrijdt, kan de constructie schade oplopen en is je veiligheid niet meer gegarandeerd. Het maximale gewicht voor de meeste telescopische ladders is 150 kilogram, wat op het eerste gezicht aanzienlijk lijkt.

Gewicht van de ladder

Een telescopische ladder is ontworpen voor comfortabel en handig vervoer. Naast de compacte afmetingen bepaalt het gewicht hoe gemakkelijk je de ladder kunt dragen. Daarom moet je aandacht besteden aan het gewicht. Een ladder van 5 meter kan snel meer dan 15 kilo wegen. Als je kiest voor een model van aluminium, mag het niet meer dan 20 kilo wegen.

De beste telescoopladders

Herzberg telescopische ladder

De Herzberg telescopische ladder is een uitschuifbare en lichtgewicht ladder van uitstekende kwaliteit. De maximale hoogte is 3,80 meter en de minimale hoogte is een meter. Dit product zorgt voor gebruiksvriendelijkheid, ergonomie en veiligheid voor alle gebruikers binnen en buiten.

De belangrijkste eigenschappen

 • Het TUV-gecertificeerd systeem garandeert een eenvoudige en veilige bediening.
 • De ladder is in verschillende hoogtes verstelbaar tot maximaal 3,8 meter.
 • De ladder is gemaakt van hoogwaardig aluminium met een hoge sterktegraad.
 • Met zijn gewicht van 11,4 kg is de ladder gemakkelijk te dragen en te vervoeren.
 • De ladder is voorzien van stevige antislippoten, zodat je ladder nooit wegglijdt en de veiligheid toeneemt.
 • Hij is roestbestendig en daardoor geschikt voor binnen- en buitenwerk.

Besluit

Deze handige ladder is ideaal voor taken als schilderen, ramen schoonmaken en werken op het dak. Door zijn lichte gewicht en compacte opvouwbare formaat is deze ladder perfect om mee te nemen en overal op te bergen. Dankzij het telescopisch systeem kan de ladder worden ingeschoven tot een compact formaat, zodat hij gemakkelijk in een kleine ruimte kan worden opgeborgen. Hierdoor is de ladder ook gemakkelijk op te tillen en te vervoeren in de (kofferbak) van een auto of ander voertuig.

VONROC Professionele Telescopische ladder

Deze nieuwe telescopische ladder van het type 2020 is getest door de onafhankelijke testorganisatie TÜV en voldoet aan de nieuwste en strengste veiligheids- en kwaliteitseisen. Het complete ontwerp is herzien en steviger uitgevoerd. Bovendien is het automatische vergrendelingssysteem van de treden verbeterd. Ook is de bovenrail voorzien van extra dikke rubberen pakkingen, zo plaats je de ladder comfortabel en veilig aan de muur zonder het oppervlak te beschadigen.

De belangrijkste eigenschappen

 • Je kunt de ladder met maar een handeling intrekken.
 • Hij heeft een variabele werkhoogte. Je kunt hem dus ook half uitgeschoven gebruiken.
 • De treden zijn automatisch vergrendeld en voorzien van antislip
 • Door de rubberen pakking kan de ladder stevig en zonder beschadiging  tegen de muur gezet worden.
 • De ladder heeft stevige voeten met antislipvoorziening.
 • Hij is zeer comfortabel om te dragen en op te bergen.
 • Hij heeft het juiste gewicht om je het perfecte gevoel van veiligheid te geven.
 • De ingeschoven lengte is 91 centimeter. De maximale lengte is 3,9 meter verdeeld over 13 sporten.

Besluit

Met deze hoogwaardige VONROC Professionele Telescopische ladder zijn onderhoudswerken binnen en buiten de woning een fluitje van een cent! De veiligheidsladder voldoet aan strenge kwaliteitseisen, waaronder de Europese norm EN131-6.  Daarom kun je met deze ladder de moeilijkste taken met een vertrouwd gevoel aan.

Telesteps Loft Maxi 60927-101

Elke trede van deze Telesteps zoldertrap is voorzien van duidelijke markeringen en kan automatisch worden ingetrokken. De ladder neemt een kleine ruimte in op de zolder en kan door de kleine opening in het luik. De uitschuiflengte van de ladder is 2,52 m tot drie meter en de veiligheidshoek kan worden gebruikt om een ​​hoogte van drie meter te bereiken. Wanneer je de trap op en af ​​gaat, bieden de brede treden je comfort.

De belangrijkste eigenschappen

 • Met het AutoSteps-systeem kan het gemakkelijk en veilig worden in- en uitgeschoven
 • De breedte van de trede is negentig centimeter.
 • De maximale lengte is drie meter en de ingeschoven lengte maar een meter.
 • De ladder is gemakkelijk te installeren en te gebruiken.
 • Hij is gemaakt van sterk geanodiseerd aluminium en glasvezelversterkte kunststof onderdelen

Besluit

Wanneer je de Telesteps Loft Maxi 60927-101 op en af ​​gaat, bieden de brede treden je comfort. De uitschuifbare ladder voldoet aan de Europese norm EN131-SP en is veilig. Deze telescopische zoldertrap kan snel en eenvoudig worden vergroot tot de volledige grootte en neemt in opbergruimte maar een kleine ruimte in beslag. De ladder is duurzaam en kan langdurig worden gebruikt.

Telescopische ladder - 11 treeds

Bij deze stevige merkloze lichtgewicht aluminium ladder kan elke trede afzonderlijk worden in- / uitgeschoven van 79,5 tot 320 cm en soepel worden ingeschoven met twee schuifknoppen. Hierdoor is de ladder eenvoudig op de juiste werkhoogte af te stellen.

De belangrijkste eigenschappen

 • Deze ladder heeft elf tredes
 • De telescopische ladder - 11 treeds is geschikt voor zowel privé- als professioneel gebruik
 • De ladder is voorzien van antislipvoetjes.
 • De totale lengte is 320 cm, hij weegt 7,9 kg en kan een gewicht dragen tot 150 kg.

Deze lichte maar betrouwbare ladder zal een goede hulp zijn voor veel opdrachten in en rond je huis.

ALDORR Telescoop ladder

Het is een innovatieve telescopische lader van hoogwaardig aluminium.  Dankzij het professionele en up-to-date soft-sluitsysteem kunnen handen of vingers niet gekwetst worden aan de ladder. De telescopische ladder voldoet aan alle eisen in verband met veiligheid en de nieuwe verstrengde norm EN131-6: 2019.

De belangrijkste eigenschappen

 • In vergelijking met andere telescopische ladders is deze verreiker uitgerust met een volledig veilig in- en uitklapsysteem met zachte sluiting.
 • Hierdoor kun je niet alleen veilig op grote hoogte werken, maar ook de ladder veilig in- en uitklappen en de treden langzaam inschuiven zonder gevaar voor je vingers.
 • Daarnaast is de ladder ook voorzien van indicatoren die bij elke trede kunnen aangeven of deze volledig vast zit en veilig betreden kan worden.
 • Je kunt er ramen en dakgoten tot op een hoogte van zes meter schoonmaken
 • Ook bij binnen- of buitenschilderwerk kan de ladder goed van pas komen.
 • Door zijn compactheid is de ladder gemakkelijk op te bergen en te vervoeren.
 • Het beperkte gewicht van 16,5 kg zorgt ervoor dat de ladder makkelijk te verplaatsen is door een persoon.

Besluit

Aldorr staat bekend om haar innovatiekracht. Het feit dat ze marktleider zijn in Nederland voor telescopische ladders is een garantie voor de stevigheid, de veiligheid en de kwaliteit in het algemeen van de ALDORR Telescoop ladder.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten