De 5 beste tafelbarbecues van 2022 om te kopen

202

Een tafelbarbecue is een compact model barbecue, die je op je tuintafel kunt plaatsen als je wilt gaan barbecueën. Het fenomeen tafel bbq is om diverse redenen de afgelopen jaren steeds geliefder geworden onder mensen die van een relaxed buitenleven houden. In dit artikel gaan we in op de grootste voordelen die een tafel bbq te bieden heeft. Ben je zelf op zoek naar een voordelige, stijlvolle en uitstekend werkende tafelbarbecue? Doe dan ook je voordeel ons overzicht van de 5 beste tafelbarbecues die op dit moment te koop zijn.

Wat is een tafelbarbecue voor soort bbq?

Voordat we op de voordelen en op de 5 beste tafelbarbecues ingaan, eerst iets over wat een tafelbarbecue exact is. Wat is eigenlijk typerend voor dit soort bbq’s? We noemden het hierboven al even, maar een van de grootste verschillen tussen een ‘normale’ standaard barbecue en een tafel bbq, is dat tafel bbq’s een klein en compact formaat hebben. Feitelijk zijn het mobiele grills. Ze zijn klein en praktisch, waardoor ze gemakkelijk op een tuin- of buitentafel geplaatst kunnen worden als er een barbecuefeestje gepland staat.

Tafelbarbecues zijn dan ook klein van formaat, compact qua vormgeving en zijn door hun geringe omvang gemakkelijk mee te nemen naar elke plek. Barbecues met een tafelmodel zijn vaak puur functioneel en zien er simpel uit. En, ook dat is fijn, dit type barbecues heeft een hele reeks voordelen te bieden voor de liefhebbers van lekker eten en relaxen in de tuin. Welke pluspunten deze bbq’s precies hebben, kun je hieronder lezen.

De grootste voordelen van een tafel bbq kopen

Zonder twijfel het grootste pluspunt van een tafel bbq is het gebruiksgemak. Door hun kleine formaat zijn deze soort barbecues gemakkelijk op te bergen in de schuur, garage of ergens in huis. En wordt het lekker weer, dan pak je de tafel bbq snel tevoorschijn, zet hem op je tuintafel neer – of op een andere ondergrond – en kunt zo vrijwel direct aan de slag met het opwarmen van de tafel bbq. Prettig is dat deze bbq’s zo gemaakt zijn, dat je op veel plekken neer kunt zetten, bijvoorbeeld op je terrastegels, een bijzettafeltje of, ook dat is mogelijk, zelf in het gras van je tuin.
Praktisch gebruiksgemak is een groot voordeel van tafel bbq’s, maar er is nog meer dat deze barbecues zo geliefd maakt onder een groot publiek.

Een van de voordelen van tafel bbq’s is dat je nauwelijks tijd kwijt bent aan heet schoonmaken van de barbecue. In de tafelmodellen zit namelijk een compacte aluminium lade, waar de gebruiker de kolen of briketten in kan plaatsen. Na afloop van het barbecueën kan de aluminium bak er snel en eenvoudig uitgetrokken worden. Hierdoor wordt de barbecue zelf niet tot nauwelijks vies en bespaar je jezelf dus een hoop schoonmaakwerk.
Een derde pluspunt van tafel barbecues is dat je aanzienlijk minder last hebt van rook en stank. Er zit in de meest modellen namelijk een systeem dat de lucht koelt en ventileert, zodat er veel minder stank- en rookontwikkeling plaatsvindt.


Ten slotte is het mooie van tafelbarbecues de enorme keuze die er is aan modellen en typen. Zo zijn er modellen die werken op houtskool of briketten, maar ook tafelbarbecues op gas of elektriciteit. Het is maar net wat je wilt qua gebruiksgemak of ervaring: wie een tafel barbecue zoekt, heeft keuze in overvloed en gaat zijn of haar favoriete model ongetwijfeld vinden. Om je een eind op weg te helpen, hebben we hieronder de vijf mooiste en beste tafelmodellen bbq’s van dit moment voor je verzameld. Doe er je voordeel mee en geniet straks van heerlijke genotsmomenten in de tuin met je gezin, familie en vrienden. Eet smakelijk alvast!

BergHOFF Leo

Woon je in een flat en heb je op je balkon maar een beperkte ruimte om te eten cq. te barbecueën. Dan biedt de prachtige BergHOFF Leo tafelbarbecue, een compacte barbecue van Belgische makelij - meteen uitkomst. Deze tafel barbecue, die momenteel in de aanbieding is voor een actieprijs van 127,50 euro - kun je door het fraaie handvat en de compacte ronde vormgeving gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Tijdens een barbecuefeestje in de tuin of op je balkon zet je de BergHOFF Leo met groot gemak tussen de borden van eje gasten in. en dan kan het genieten beginnen.Veel eeetplezier toegewenst alvast!

Tefal EasyGrill

Ongekend praktisch en gebruiksvriendelijk zijn woorden die de strak ontworpen Tefal Easygrill beschrijven. Deze scherpgeprijsde elektrische tafel bbq heeft een krachtig vermogen van 2100 kW, waardoor je snel en zorgvuldig vleesgerechten en andere lekkernijen kunt grillen in de tuin. De EasyGrill is gemaakt van sterk metaal en heeft een hoogte van 10 tot 20 cm, afhankelijk van het geruik van p. Met een breedte van 46 cm en een lengte van 35 cm biedt de Tefal EasyGrill een kookplaat waar je lekker veel hapjes en vlees op kwijt kunt. Voor de prijs hoef je deze Tefal echt niet te laten staan. Zeker niet als je op zoek bent naar een lichte - de grill weegt slechts 4,2 kg - én een robuuste barbecue om op de camping, tijdens scouting of voor etentjes in de tuin te gebruiken

Weber Go Anywhere

Een prachtige en vooral praktisch bruikbare tafel bbq die niet mag ontbreken in onze top 5 tafel barbecues, is de compacte tafel bbq Weber Go Anywhere. Deze robuust vormgegeven rechthoekige barbecue is verkrijgbaar in modellen die op houtskool werken én een variant die op gas werkt. De barbecue is gezien zijn formaat ideaal voor gezinnen of groepen van twee tot vier personen. In deze dure tijden is het extra prettig dat de Weber Go Anywhere zeer scherp geprijsd is. Zo kost de Go Anywhere bbq met gasuitvoering slechts 191 euro. Dat is natuurlijk een koopje voor een kwalitatief hoogstaande tafel barbecue, die lekker licht en daarmee gemakkelijk te vervoeren is. Ten slotte nog een laatste voordeel van de Weber Go Anywhere dat niet onvermeld mag blijven: deze barbecue beschikt over een speciaal druipbakje, waar vleessappen en vetresten in opgevangen worden. Hierdoor heb je de garantie op een barbecue die mooi schoon blijft en nauwelijks onderhoud of poetsbeurten nodig heeft.

Big Green Egg Minimax

Een van de allermooiste én allerbeste buitenbarcues in tafelmodel die momenteel te koop zijn, is de super-de-luxe tafel barbecue Big Green Egg Minimax. De Minimax is een nieuw model van Big Green Egg, die tussen de formaten Mini en Small inzit. Wat maakt deze prachtig ontworpen tafel bbq zo mooi? In de eerste plaats valt de Big Green Egg Minimax op door het lichte gewicht van dit barbecuemodel. De Minimax weegt slechts 20 kg, heeft een diameter van 33 cm en is daarmee gemakkelijk te tillen, vervoeren en verplaatsen. Wil je bijvoorbeeld lekker met je vrienden of gezin gaan barbecueën op het strand of in een leuk parkje? Dan is de Big Green Egg Minimax ideaal!
Wat de Minimax als tafel bbq nog meer onderscheidt van andere tafel barbecues, is het bijzonder vernuftig ontworpen warmtecirculatiesysteem van de MiniMax. Hierdoor kun je je voedsel lekker snel klaarmaken en heb je de garantie op een uitstekende smaak en eten waarin veel voedingsstoffen behouden blijven. Je eet dus lekkerder én gezonder met Big Green Egg Minimax. Ten slotte: de Minimax warmt in slechts tien minuten op en kan qua temperatuur heel precies, tot zo'n 300 graden, afgesteld worden. Heerlijke barbecuemiddagen en -avonden zijn met de Minimax dan ook gegarandeerd!

Weber Q 1400 tafel barbecue

Een van de beste keuzes die je kunt maken als je een betrouwbare tafel bbq zoekt, is de prachtige en stijlvol ontworpen Weber Q 1400 barbecue. Deze barbecue steekt om meerdere redenen met kop en schouders boven andere modellen uit en zetten we daarom op plek één! De Weber Q 1400 is uitgevoerd in de kleur dark grey en voorzien van een elektrisch aangestuurde kookplaat met een oppervlakte van 43 bij 32 cm. De Weber Q 1400 heeft een hoogte van 62 cm, meet 66 cm in de breedte en heeft een diepte van 49 cm. De kookplaat is zo ontworpen, dat deze snel warm wordt (en blijft) en de warmte zich evenredig over het oppervlakte verspreid.

Dit biedt de garantie op een perfect grillresultaat en dus heerlijke stukken vlees, groente en andere gerechten die je op de Weber Q 1400 wilt grillen! Fijn is dat er onder de Weber Q 1400 een compact druipbakje zit, waar het vleesvocht in opgevangen wordt. Hierdoor blijft de barbecue goed schoon en hoef je deze nauwelijks schoon te maken. Doordat de kuip en het barbecuedeksel van kwalitatief hoogwaardig aluminium zijn gemaakt, heb je ook daaraan nauwelijks tot geen schoonmaakwerk. Ten slotte is de aantrekkelijke prijs van de Weber Q 1400 een mooi pluspunt van deze aantrekkelijke tafel bbq. Voor minder dan 350 euro haal je een kwalitatief hoogstaande barbecue in huis, waar je jarenlang plezier aan gaat beleven!

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten