De 5 beste tablets voor kinderen doorgelicht

1115

Hoe herken je een goede kindertablet

Als je voor de eerste keer een tablet voor kinderen koopt, moet je je eerst grondig verdiepen in de verschillende functies van deze kleine apparaten. Dit zal je helpen een veilig, gemakkelijk te gebruiken en nuttige tablet te vinden dat zowel jezelf als je kind plezier zal doen en veel voordelen zal opleveren.

De schermgrootte

De schermgrootte speelt een belangrijke rol. Voor kleine kinderhanden zijn gangbare maten als tien inch bijvoorbeeld onpraktisch. Daarom hebben de meeste kindertablets een schermgrootte tussen vijf en acht inch. Experts bevelen deze maat aan.

Je moet er ook voor zorgen dat er bedieningsknoppen zijn. Omdat deze voor kinderen gemakkelijker te gebruiken zijn dan aanraakschermen. De grootte van het scherm bepaalt ook het gewicht dat zo laag mogelijk moet zijn. Een paar honderd gram is voldoende voor de kleintjes.

De basisuitrusting

Een goede kindertablet moet niet alleen een stevige behuizing en knoppen hebben, maar ook vooraf geïnstalleerde apps. Aan te bevelen zijn vooral leerzame spelletjes, die een goede mix zijn van plezier en educatie. Je wilt tenslotte je kroost aanmoedigen, maar niet overbelasten.

Overweeg ook of je een kindertablet met een camera wilt. Dan kunnen de nakomelingen de omgeving fotograferen en filmen. Veel ouders kiezen er echter voor dit niet te doen om misbruik te voorkomen.

Beveiligingsinstellingen voor het gebruik van de tablet door kinderen zijn bijzonder belangrijk. Het is bijvoorbeeld belangrijk om een tablet voor kleine kinderen te kiezen zonder de mogelijkheid om verbinding te maken met het internet. Tijdslimieten voor het gebruik en het blokkeren van bepaalde apps worden ook aanbevolen.

De stabiliteit

Als kinderen met een tablet spelen, kan het gemakkelijk vallen. Kies dus voor een stevige hoes met een robuuste afwerking om ervoor te zorgen dat de tablet zo lang mogelijk meegaat. Naast een stevig toestel is een rubberen of plastic hoes belangrijk.

Kindertabletten van hoge kwaliteit bevatten een beschermhoes in de verpakking. Let ook op de levensduur van de batterij: die moet idealiter tussen vijf en tien uur liggen.

De connectiviteit

Over de vraag of de kindertablet op het internet moet worden aangesloten, wordt heftig gediscussieerd. Als je toestel een WLAN-verbinding heeft, moet deze beveiligd zijn. Een datavolume is niet aan te bevelen, want bij twijfel kunnen de kinderen er hun voordeel mee doen.

Kies een tablet met Bluetooth of een USB-poort. Hiermee kun je gegevens overbrengen naar de tablet of van de tablet naar een ander apparaat. Je moet ook de oplaadmogelijkheden van de tablet controleren, zodat je het apparaat overal zo gemakkelijk en snel mogelijk kunt opladen.

iPad 10.2 2020 8e gen

De kindertablet zorgt voor ultiem gebruiksgemak door de talrijke mogelijkheden. Het is een geavanceerde lichtgewicht tabel die je kinderen graag overal willen meenemen. Ze kunnen de tablet gebruiken om te studeren, te gamen, films te kijken …

De belangrijkste eigenschappen

Deze iPad haalt zijn kracht uit de A12 bionische chip die uitstekende prestaties levert. Deze chip is snel en zorgt ervoor dat de iPad twee keer sneller werkt dan de snelste Windows-laptop en maar liefst zes keer sneller dan het beste Chromebook.

De batterij kan tot wel tien uren gebruikt worden. Dit komt omdat de gebruikte chip zuinig is en weinig energie verbruikt. Deze iPad biedt twee keer zoveel grafische prestaties als de vorige versie.

Deze iPad is te gebruiken met een Apple Pencil of met een smart keyboard. Dit keyboard is geïntegreerd in de stevige beschermhoes.

Technische kenmerken

 • Deze Apple iPad heeft een “space gray” kleur en weegt 490 gram
 • Er is een frontcamera aanwezig met acht megapixels
 • Het scherm is 10,2 inch en heeft een resolutie van 2160 × 1620 pixels
 • Verbinding via Wifi en Bluetooth mogelijk
 • De opslagcapaciteit is 128 GB

PrimeLux Magisch Tekenbord 2 stuks

Met een tekenpen met acht prachtige lichteffecten kan je kind geweldige werkjes tekenen op deze magische borden

Bijhorende sjablonen maken het leren tekenen, kleuren, rekenen en schrijven gemakkelijk. Als je kind de tekening liever wist dan kan met enkele handbewegingen het magische tekenblad weer leeg maken.

De belangrijkste eigenschappen

Dankzij deze geweldige tekenborden hoeven je kinderen niet onnodig papier te gebruiken om te tekenen. Op die manier helpen ze ook het milieu te beschermen

Deze magische tekenborden worden geleverd met vrij dikke neonpennen die door elk kind kunnen vastgehouden worden. De verbeterde inkt maakt de lijnen duidelijker, kleurrijker en dikker en laat het werk van je kind glanzen als nooit tevoren.

Technische kenmerken

 • De magische tekenborden worden geleverd met tweemaal dertig sjablonen om te schilderen, te kleuren, te schrijven …
 • De borden zijn ook geschikt voor het maken van prachtige tekeningen met gewone uitwisbare markeerstiften.
 • De borden zijn 24 × 18 × 2 cm (lengte × breedte × hoogte) groot en wegen zeshonderd gram

Kindertablet Pro Paars

Deze kindertablet kan voorkomen dat je kind achterblijft in dit digitale tijdperk. Het is een van de populairste kindertablets waarmee je kinderen in een veilige omgeving veel nieuwe dingen kunnen ontdekken. Je kunt als ouder allerlei filters en schermtijd ininstellen.

De belangrijkste eigenschappen

Deze kindertablet is eigenlijk een geavanceerde computer. De tablet is uitgerust met het Android 9.0 besturingssysteem. Je kind kan gebruikmaken van talloze leerzame apps. Ze kunnen veilig surften op het internet, videogesprekken voeren, films bekijken ….

Ook de ouders kunnen gebruikmaken van deze tablet door de filters zo in te stellen dat het bekijken van inhoud voor volwassenen mogelijk is.

Deze tablet is uitgerust met dubbele camera's, of camera's aan de voor- en achterzijde. Jij en je kinderen kunnen foto's maken en videogesprekken voeren met vrienden. Je kunt natuurlijk zelf bepalen welke contacten je kind ziet.

De tablet heeft een uitstekende accucapaciteit van maar liefst 2800 mAh. Je kunt gedurende drie tot vijf uur continu films kijken zonder de batterij op te laden. Dit is geschikt om te voorkomen dat kinderen het stopcontact gebruiken om de tablet op te laden.Je kunt ook een mobiele powerbank gebruiken om het stopcontact te vermijden.

De kindertablet is voorzien van vele leerzame toepassingen. Deze apps zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen en hebben als doel om op een leuke manier te leren. Ideaal om letters te leren, te leren tellen en zelfs te leren typen.

Technische kenmerken

 • Deze touchscreen tablet heeft een Hd-scherm van zeven inch
 • De opslagruimte van 16 GB is uitbreidbaar tot 128 GB
 • Voor de connectiviteit kun je gebruikmaken van Bluetooth 4.0 en Wifi
 • Twee luidsprekers zorgen voldoende volume
 • Daarnaast is er een aansluitmogelijkheid voor een koptelefoon
 • De tablet wordt geleverd met een oplader, een kinderpen en een screen protector
 • De tablet weegt 500 gram

Kindertablet pro Wit

Deze kindertablet is geschikt om je kind spelenderwijs te leren omgaan met de tablet. Als je kind gek is van filmpjes dan is deze Kurio XL ideaal om aan deze behoefte te voldoen.

De belangrijkste eigenschappen

Deze kindvriendelijke tablet heeft een 10,1 inch beeldscherm. Hij is veilig en uitgerust met een Kurio Genius filtersysteem voor internet. Daardoor kunnen je kinderen veilig online video’s bekijken, games spelen en al spelend leren. Je kunt als ouder ook de schermtijd instellen.

Technische kenmerken

 • Deze witte tablet van Kurio weegt 842 gram
 • De kindertablet maakt gebruik van het Android 8.1 besturingssysteem
 • Het scherm van 10,1 inch heeft een resolutie van 1280 × 800 pixels
 • De opslagcapaciteit is 16 GB en de maximale geheugenkaartcapaciteit is 256 GB
 • Er is een frontcamera van twee megapixels beschikbaar
 • De kindertablet is voorzien van een quad core processor en een werkgeheugen van 1 GB
 • De verbinding met het internet gebeurt via Wifi

Kurio Nickelodeon Tab Lite

Je kunt je kinderen op een leuke manier leren hoe ze moeten omgaan met een tablet. Dit toestel is kindvriendelijk en veilig.

De belangrijkste eigenschappen

Je kunt als ouder je voorkeuren instel om het tabletgebruik van je kind te bepalen. Met de instelling van de internetfilters kan je kind online video’s bekijken, spelletjes spelen en leren in een veilige omgeving.

Er zijn heel wat voorgeïnstalleerde apps en games die je kind best cool zal vinden

Technische eigenschappen

 • Deze kindertablet heeft een 7 inch scherm
 • De oranje tablet van het merk Kurio is spatbestendig
 • De tablet heeft een verstevigde rand en wordt geleverd met een micro-USB kabel en een power adapter
 • De tablet maakt gebruik van het Android 6.0 besturingssysteem en heeft een opslagcapaciteit van acht gigabyte
 • Hij heeft een frontcamera, maar geen flitser
 • De schermresolutie is 1024 × 600 pixels
 • De kindertablet maat gebruik van een Quad core processor en heeft een werkgeheugen van 1 GB
 • De verbinding met het internet gebeurt via Wifi
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten