De 5 beste tablethouders voor je tablet

1309

Er zijn veel verschillende soorten tablethouders. Het wordt gebruikt om handenvrij naar het scherm van je tablet te kunnen kijken, te multitasken, om je tablet als gps te gebruiken, … Welke je nodig hebt, hangt af van je gebruikssituatie.

Waarom is het gebruik van een tablethouder zinvol

De tablet wordt tegenwoordig overal gebruikt.  Dankzij modellen die bijvoorbeeld ook met een Simkaart kunnen worden bediend, is de tablet een frequente metgezel als navigatietoestel in de auto. Daarom moet de tablet-pc vooral altijd goed in het zicht en direct bij de hand zijn.

Om ervoor te zorgen dat dit zo weinig mogelijk afleidt van het eigenlijke rijden, komt hier de tablethouder om de hoek kijken. Het houdt de tablet stevig in de gewenste positie en zorgt ervoor dat de gebruiker alles in het zicht heeft zonder te worden afgeleid.

Wanneer wordt een tablethouder aanbevolen

Als je je tablet-pc in je hand moet houden terwijl je hem gebruikt, heb je waarschijnlijk geen steun nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als je het toestel gebruikt om te gamen, of in het algemeen als je het scherm veel moet aanraken tijdens het gebruik. Hier is de vraag die je jezelf moet stellen: waar gebruik je je tablet precies voor?

Maar als je je handen vrij wilt hebben wanneer je je tablet gebruikt, raden we een tablethouder aan. Bijvoorbeeld als je hem voornamelijk gebruikt om films of series te kijken. Of als je de navigatie-app van je toestel gebruikt in de auto. Over het algemeen raden we een houder aan als je tijdens het gebruik van je tablet iets anders aan het doen bent en/of je handen vrij moet houden.

Bovendien biedt een steun een ander voordeel. Het helpt je ook om je tablet op een plaats te leggen waar je het gemakkelijk kunt vinden. Raak je je toestel vaak kwijt of kun je geen handige plek vinden om het op te bergen? Dan raden we ook een tablethouder aan.

Een tablethouder in de auto kan zowel op de voorstoelen als op de achterbank worden gemonteerd. Zo kun je de juiste houder vinden voor verschillend gebruik van de tablet.

Als je de navigatiefunctie van je tablet tijdens het rijden wilt gebruiken, is een houder op het dashboard van de auto de juiste keuze. Voor het vermaak van de kinderen op de achterbank, kun je de tablethouder in de auto tussen de stoelen monteren.

Als je de tablet aan de hoofdsteun wilt bevestigen, kun je betaalbare oplossingen vinden. Er zijn modellen van textiel, die als een tas over de hoofdsteun worden getrokken. De tablet wordt dan gewoon in het aanstekercontact gestoken.

Waar moet je op letten als je een tabletstandaard koopt

Het is van van groot belang dat de houder en de tablet goed vastzitten. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat het tablet niet kan wegglijden of zelfs een gevaarlijk projectiel kan worden bij plotseling remmen als het in de auto gemonteerd is.

Bijzonder populair zijn tegenwoordig steunen die met een zuignap rechtstreeks op het dashboard worden bevestigd. Deze hebben het voordeel dat ze met zeer weinig moeite rechtstreeks kunnen worden bevestigd, zodat ook spontaan gebruik geen enkel probleem is. Als alternatief zijn er ook modellen die worden vastgeklemd. Alvorens tot aankoop over te gaan, dien je je  ervan te vergewissen dat het voor de bevestiging gebruikte mechanisme van robuuste kunststof is gemaakt. Want afhankelijk van de tablet moeten deze bestand zijn tegen een relatief grote belasting, en dat vooral bij regelmatig gebruik.

LURK GIRAFFE Ergonomische flexibele tablethouder

Je kunt zo goed mogelijk genieten van je smartphone of tablet dankzij de flexibele giraffenhals van LURK®. Multitasken, naar films kijken in je bed, het kan allemaal zonder nekpijn, met deze soepele computertablet houder.

Met de flexible arm draai je het scherm in elke hoek.

De unieke verstelbare  “Griphawk-clip”  zorgt ervoor dat de houder kan gebruikt worden voor toestellen van vier tot 12,9 inch.

De belangrijkste eigenschappen

 • In de keuken, in je bed, op je bureau ….je kunt de verstelbare arm altijd in de juiste stand zetten om je tablet of smartphone te observeren en binnen handbereik te hebben.
 • De krasbestendige klem kan toestellen tot zeven centimeter dik vasthouden.
 • Door de unieke metaallegering is het statief flexibel en sterk.
 • Het is ook uitzonderlijk dat een standaard voor tablet of iPhone geschikt is voor het gamen met de Nintendo Switch.

Technische kenmerken

 • De zachte, flexible hals met een lengte van 95 centimeter kan 360 graden draaien.
 • De soepelheid en het ergonomisch zwarte ontwerp maken van deze houder een aantrekkelijk hulpmiddel.
 • Het geheel weegt maar 230 gram.

IPad hoofdsteun houder Auto

Deze reisvriendelijke tablethouder is ontworpen voor entertainment in de auto. Je kunt veilig rijden terwijl de kinderen zich rustig bezighouden met de tablet.

Het apparaatje is eenvoudig te installeren. Je kunt het gewoon vastzetten op de hoofdsteun van de voorste zetels van je auto. Het past op bijna elk type hoofdsteun met twee uitschuifbare stijlen. Het kan apparaten vasthouden met een scherm van vier tot tien inch.

De belangrijkste eigenschappen

 • Deze houder heeft zijn hoge kwaliteit te danken aan het gebruik van siliconen en een aluminiumlegering,
 • He kan stevig bevestigd worden aan de hoofdsteun van de auto, waardoor de tablet / telefoon stevig kan worden vastgehouden en deze wordt beschermd tegen overmatige trillingen veroorzaakt door hobbelige wegen.
 • Er is een oplaadpoort en koptelefoonaansluiting beschikbaar.
 • De 360 ​​graden verstelbare hoek zorgt voor de ultieme kijkervaring.

Technische kenmerken

 • Bij het ontwerp zijn rode en zwarte materialen gebruikt.
 • Gemakkelijke installatie met een stretchknop.
 • Universteel gebruik voor smartphone en tablet tot tien inch.
 • Het apparaatje weegt 175 gram.

Tablet Houder iPad Houder

Deze compacte houder voor tablets en e-readers is ook geschikt om je smartphone in vast te zetten.

Met deze volledig verstelbare standaard kun je je tablet, smartphone of e-reader plaatsen waar je maar wilt. Op deze manier kun je je handen vrijmaken en kun je comfortabel films kijken, e-books of recepten lezen of Skype gebruiken.

De belangrijkste eigenschappen

 • De poten van deze tablethouder hebben ergonomisch ontworpen groeven om het apparaat gemakkelijker te kunnen bevestigen.
 • De verstelbare arm zorgt ervoor dat je de houder zowel verticaal, horizontaal en in verschillende standen kunt gebruiken.
 • De uitsparingen zorgen voor een onbelemmerde toegang tot de knoppen van het toestel zodat je het altijd en overal kunt gebruiken.

Technische kenmerken

 • De houder is ontworpen met moderne en duurzame witte polymeermaterialen.
 • Geschikt voor Apple iPad, tablets…
 • Maximale schermgrootte is tien inch
 • Deze compacte houder weegt maar 101 gram

MMOBIEL Auto Hoofdsteun

Beschikbaar bij deze verkopers

Deze tablethouder voor in de auto is is een geweldige manier om kinderen veel plezier te bezorgen tijdens een lange autorit. De houder heeft een volledig verstelbare 360 ​​graden klem, geschikt voor tablets van zeven tot en met elf inch, met een maximale tabletdikte van 0,50 inch (1,27 cm)

De belangrijkste eigenschappen

 • Je kunt de houder stevig op de hoofdsteun van de voorstoel installeren.
 • De tablethouder kan 360 graden draaien of kan gekanteld worden voor een betere kijkervaring.
 • Deze  houder is zo ontworpen dat je de montage, zonder gereedschap, binnen enkele seconden kunt voltooien.
 • Je apparatuur wordt beschermd tegen krassen door de binnenvoering.
 • De houder is gemaakt van ABS-kunststof.

Technische kenmerken

 • Deze  zwarte  houder is geschikt voor toestellen met een maximale schermgrootte van elf inch.
 • De houder weegt 301 gram

YONO Tablet Houder Flexibel

Je kunt je tablet in de juiste kijkhoek zetten dankzij de 48 cm lange flexibele arm. Je kunt de tablethouder zowel gebruiken op het werkblad van je keuken, op je kinderwagen, op je bureel … De mogelijkheid zijn eindeloos en het comfort en gebruiksgemak zijn van hoge kwaliteit.

De tablethouder is veilig in gebruik en gemaakt van een sterke aluminium-magnesium legering

De belangrijkste eigenschappen

 • De lange flexibele arm zorgt voor een maximale bedienbaarheid.
 • Het antislip systeem zorgt ervoor dat je tablet niet uit de tablethouder kan glijden.
 • De basis van de tablethouder is verstevigd zodat deze beter op verschillende ondergronden blijft hechten.

Technische kenmerken

 • Het gewicht van de tablethouder is 250 gram
 • De houder is geschikt voor zowel smartphones en tablets
 • Geschikt voor maximale schermgrootte van 12 inch
 • Je hebt de keuze tussen een witte of een zwarte tablethouder.
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten