De beste suspension trainers om je kracht mee te trainen

105

Suspension trainers zijn trainers waarmee je je suspensie en kracht kunt trainen. Je traint je lichaam kracht opbouwen, maar ook om balans te houden en flexibeler te worden met suspension trainers. Vrijwel iedereen kan suspension trainers gebruiken en daarom zijn ze ook veelzijdig inzetbaar. Er zijn veel oefeningen te vinden die je met suspension trainers kan doen. Daarnaast zijn er veel verschillende suspension trainers waar je dus ook verschillende oefeningen mee kunt doen. Denk aan suspension trainers in de vorm van touwen, maar ook in de vorm van een staaf aan de muur. Welke spiergroep je traint hangt af van de suspension trainer

Er zijn veel suspension trainers te vinden in de winkels en online. Niet alleen zijn er grote aantallen te vinden, maar ze zien er ook niet allemaal hetzelfde uit. Om je te helpen met een keuze te maken die bij jou past hebben we dit artikel geschreven. We willen je helpen met de juiste keuze te maken en dit doen we door je enkele tips te geven over het kopen van een suspension trainer, maar daarnaast ook een top vijf van goede suspension trainers te laten zien. Zo weet je wat suspension trainers van goede kwaliteit zijn.

Wat is een suspension trainer en hoe train je ermee?

Een suspension trainer is een trainer of je kracht en suspensie mee te trainen. Het maakt van gebruik van je lichaamsgewicht en zwaartekracht. De meeste suspension trainers zijn hierdoor ergens aan vast te maken. Vervolgens kun je verschillende oefeningen in verschillende posities hiermee doen. Zo kan een suspension trainer worden ingezet voor mensen van verschillende leeftijden en verschillende expertises. Denk bijvoorbeeld aan touwen of een staaf die je aan de muur of plafond vast kan maken. Hier kun je dan oefeningen mee gaan doen zoals er in gaan hangen en je optrekken of sits up gaan doen.

Tips voor het kopen van een suspension trainer

Als je een suspension trainer wilt gaan kopen, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten. Als je je bijvoorbeeld van tevoren al wat dingen bedenkt, hoef je hier niet over na te denken in de winkel of als je online aan het shoppen bent.

  • Zo zijn er veel verschillende soorten suspension trainers. Er zijn bijvoorbeeld de touwen die je aan het plafond op kunt hangen en hier dan in kunt hangen om push-ups te doen. Er zijn ook trainers voor je dijen die je tussen je benen klemt en deze dan probeert dicht te doen. Er zijn bijvoorbeeld aan staven voor op de grond of aan het de muur of het plafond waar je je aan op kan trekken of op kan drukken. Bedenk je goed wat je precies wilt, anders kan het assortiment in de winkel nogal overweldigend zijn.
  • Suspension trainers hebben elk een maximaal belastbaar gewicht. Dit is het maximale gewicht dat ze kunnen dragen. Als het hierboven zit, is er een kans dat de trainers kapot gaan. De meeste suspensie trainers kunnen een redelijk hoog gewicht hebben, tot 100 of 150 kilogram, maar let hier dus wel bij op bij het kopen. Je wilt namelijk niet hebben dat je gewicht of jouw gewicht in combinatie met losse gewichten boven de maximale belastbaarheid komt.
  • Suspensie trainers zijn een fijne manier om thuis mee te trainen, maar het is dan wel belangrijk dat je hier plek en stevige muren voor hebt. Meet bijvoorbeeld de plek op waar je de suspension trainer wilt gaan gebruiken en bekijk goed welke afmetingen hier tussen passen. Ook is een stevige muur hebben belangrijk. Uit een holle muur zal een suspensie trainer gemakkelijk worden uitgetrokken.
  • Bedenk je ook wat je budget is. Er zijn namelijk genoeg suspension trainers op de markt en die kunnen in prijs verschillen. Er zijn goedkope, dure en gemiddeld geprijsde suspensie trainers. Als je ongeveer weet wat je budget is kun je een product binnen dat prijsbereik vinden. Dit maakt de zoektocht makkelijker.

De top vijf van de beste suspension trainers

Voor dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar de beste suspensie trainers op de markt. We hebben hierbij gekeken naar de kwaliteit, het maximale draaggewicht en wat andere gebruikers er van vonden. Dit zegt veel over het gebruik en kwaliteit van een product. Alle trainers in deze lijst hebben goede beoordelingen gehad. Uit ons onderzoek kwam uiteindelijk een top vijf van de beste suspension trainers op de markt volgens ons. Hier tussen een paar verschillende opties tussen die stuk voor stuk erg goed zijn.

Weerstandbanden van Matchu Sports

Voor de laatste plek op deze lijst komen we toch weer terug op weerstandsbanden. Dit zijn toch wel de bekendste weerstand trainers op de markt. Ze zijn zo populair omdat ze makkelijk in gebruik zijn en ze in elk huis kunnen worden gebruikt. Ook deze weerstandbanden kunnen achter een deur of aan een haak worden geklemd. Met de zachte handvatten kun je oefeningen doen zoals je optrekken aan de banden of juist opdrukken. De banden worden in het geel en zwart geleverd. Ze hebben een maximaal draaggewicht van 300 kilogram.

Koop een van de weerstandtrainers en begin met het trainen van je weerstand

In bovenstaande top vijf zijn een aantal goede opties genoemd voor suspension trainers. Hier tussen zaten de bekende en populaire weerstandbanden, maar ook een optie voor het trainen van je onderlichaam zoals je benen, billen en dijen, en het trainen van je armen, rug en schouder, je bovenlichaam dus. We hebben verschillende opties in de top vijf gezet om te laten zien dat er veel opties op de markt zijn. Bedenk dus wat je graag wilt trainen en koop op basis daarvan een goede weerstandtrainer. Als je er een uit de top vijf kiest, zit je helemaal goed. Dan kun je gaan beginnen met het trainen van je weerstand.

Suspension trainer voor je schouders met een katrol van Moves band

Voor de vierde plek ook weer een product voor een specifieke spiergroep. Met deze suspension trainer, dat een schouderkatrol is, train je je rug, schouders en armen. Je maakt de banden makkelijk vast aan een deurpost of muur en daarna kun je met de fijne handvatten oefeningen gaan doen om je rug, schouders en armen te trainen. De banden komen in een groene kleur en zijn gemaakt van nylon en de handvatten van kunststof. Dit zijn sterke materialen en het product zal dus lang mee gaan.

Suspension trainer voor je benen en billen van Reifel

Op de derde plek staat een heel ander product, namelijk een dijentrainer van Reifel. Deze simpele suspension trainer moet tussen je benen worden geklemd waarna je vervolgens de twee onderdelen naar elkaar probeert de duwen. Je traint hiermee niet alleen je dijen, maar ook je benen en billen. Het is een simpel product, maar erg effectief en daarom verdient het ook zeker een plek in deze lijst. De dijentrainer is maar 24 bij 24 bij 14 centimeter en daarmee ook weer makkelijk op te bergen.

Weerstandbanden van Buy Station

Op de tweede plek staat een soortgelijk product. Ook dit zijn weer banden die werken als suspension trainer. De weerstandbanden zijn handig in gebruik en je kunt ze overal aan vastmaken of achter klemmen. Hierna kun je er dan oefeningen mee gaan doen. Dit product verdient zijn plek in de lijst omdat het maximale belastbare gewicht voor de trainer erg hoog is: namelijk 400 kilogram. Dit komt ook mede door het sterke materiaal waarvan de trainers gemaakt zijn, namelijk nylon. Ook deze banden zijn weer verstelbaar en hebben fijne handvatten om oefeningen mee te doen.

Professionele weerstand trainers touwen van Positive Things

Op de eerste, en zeker zeer verdiende, plek staan een suspension trainer van het merk Positive Things. Dit merk levert goede sportproducten en deze suspension trainer is daar geen uitzondering op. Deze trainer bestaat uit een paar gele banden met zwarte handvatten eraan. Je kunt bijvoorbeeld aan band achter de deur klemmen of vasthangen aan de muur of klemmen aan een haak. Hiermee kun je dan veel verschillende oefeningen uitvoeren en veel spiergroepen mee trainen. De banden zijn gemaakt van sterk nylon en polypropyleen en kun je ook verstellen naar je eigen voorkeur. Dit product heeft een maximaal draaggewicht van 150 kilogram

Gerelateerde berichten