De 5 beste strijksystemen voor thuis

3667

De grote berg strijkwerk aanpakken is niet noodzakelijk een pure vreugde. Als je het werk gemakkelijker wilt maken, kun je een zogenaamd strijksysteem gebruiken dat in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is. Dit praktisch hulpmiddel bestaat in verschillende vormen zoals een strijkpers, een strijkpop…. Deze laatste werken meestal met hete lucht, drogen en en strijken het wasgoed in één bewerking glad.

Een strijksysteem combineert de functies van een wasdroger en een strijkijzer. Het droogt en strijkt vochtig wasgoed glad in één handeling. Het kan gebruikt worden voor blouses, overhemden, T-shirts, jasjes en broeken.

Je kunt combi-strijksystemen krijgen, waarmee je zowel bovenstukken als broeken kunt drogen en strijken. Deze eenheden vereisen een kleine ombouw om van topjes naar broeken te gaan en vice versa. Met strijksystemen die alleen voor bovenkleding of alleen voor broeken zijn ontworpen, kunt je ook alleen die artikelen strijken. Combinatie-strijksystemen zijn duurder in aanschaf, maar kunnen bij vaak gebruik uitgroeien tot echte hulpjes en zichzelf na verloop van tijd terugverdienen.

Het uiterlijk van een strijkpop is vergelijkbaar met dat van een etalagepop. Het belangrijkste onderdeel is een zogenaamde opblaasbare zak, die door de warme lucht wordt opgeblazen en warmte afgeeft aan het te strijken kledingstuk. Hierdoor wordt het nog vochtige kledingstuk droog en wordt het tegelijkertijd gladgestreken door de spanning op de paspop.

Daarbij zijn de blaaszakken voor de strijksystemen in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Terwijl sommige fabrikanten de blaaszakken in één maat aanbieden, differentiëren andere naar gelang van de maat van de kledingstukken. En weer andere fabrikanten hebben hun opblaasbare zakken zo ontworpen dat je ze kunt gebruiken voor kledingstukken van maat XS tot XXXL.

Hoe werkt de strijkpop

De strijksystemen, ook vaak overhemdstrijkijzer genoemd, werken met hete lucht – in combinatie met de al genoemde opblaasbare zak. Het te drogen en te strijken kledingstuk wordt over de strijkpop getrokken en zo opgespannen. Daartoe hebben de strijkijzers klemmen waarmee je het kledingstuk vastzet. Op die manier vormt het hemd bijvoorbeeld als het ware een tweede huid over de pop en wordt het gedroogd en gestreken door de hete lucht die door de opblaaszak stroomt.

De functie is identiek voor een overhemdstrijkijzer en een broekenstrijkijzer. Het enige verschil tussen de strijksystemen is de vorm van de opblaaszak.

Zo werkt de strijkpop voor overhemden, T-shirts en blouses

Het nog vochtige overhemd wordt over de opblaaszak getrokken, die ook wel strijkballon wordt genoemd. Trek de mouwen van het topje over de mouwen van de strijkpop. Sluit de knoop van de kraag en zet hem vast met een klem. Rek vervolgens het overhemd door het onderste deel met de klemmen aan de strijkpop vast te maken. Zet nu het apparaat aan dat het met hete lucht vult en opblaast, waardoor het hemd wordt opgerekt.

Bij sommige strijksystemen drogen de manchetten, de kraag en de knoopsluiting minder goed. Als dit bij je toestel het geval is, moet je de kledingstukken een tijdje laten hangen, zodat ze volledig kunnen drogen.

Dit is hoe de strijkpop werkt voor broeken

Plaats de blaaszak voor broeken op de basis. Trek de broekspijpen over de pijpen van de opblaaszak, sluit de broek volledig. Zet vervolgens het systeem aan. De hete lucht stroomt door de broekspijpen en de tailleband.

Laurastar Smart M

Het strijksysteem zorgt moeiteloos voor perfecte kleding, Het is uitgerust met een unieke stoomfunctie, waarmee textiel diep kan worden gereinigd. De stoom elimineert schimmels en bacteriën die zich mogelijk nestelen in je kleding. Zowel kleding als huishoudtextiel worden hygiënisch gereinigd.

De belangrijkste eigenschappen

De combinatie van een actieve strijkplank, een strijkijzer met een actieve 3D-zool op het professionele strijkijzer zorgen voor hoogwaardige en uitstekende strijkresultaten.

Het toestel is voorzien van stoompulsen. Ze zorgen voor een unieke manier om kleding te onderhouden. Door de juiste timing en de beste dosering zorgt er systeem ervoor dat je fijne kledij en textiel en perfect uitziet.

Doordat de actieve strijkplank is uitgerust met een opblaas- en afzuigsysteem zorgt ze ervoor dat je textiel goed beschermd wordt en je kledij nieuwe vitaliteit krijgt., Het opblaasbare systeem legt de stof automatisch op de tafel en trekt deze strak. Er ontstaat een luchtkussen dat valse vouwen voorkomt.

Technische kenmerken

 • De maximale stoomdruk is drie tot vier bar
 • De inhoud van het waterreservoir is een tot anderhalve liter

Automatische Overhemd Strijkmachine

Als je het zat bent om was te drogen en eindeloos te proberen om plooien in je kledij glas te strijken dan is dit automatisch strijksysteem ideaal voor je.

De belangrijkste eigenschappen

Met dit toestel kun je fijne en gevoelig kleding veilig drogen. Je moet eenvoudig je kledij op het toestel plaatsen en je timer inzetten om even te wachten op droge en kreukvrije hemden, blouses, T-shirts … Met een vermogen van 850 Watt blaast het toestel lucht van 45 tot 65 cm door je kleding. Je kunt dit tot maximaal 180 minuten laten doorgaan. Je ontvangt de nodige accessoires om je hemden, T-shirts...vastmaken voor ze worden opgeblazen met warme lucht om ze droog en kreukvrij te krijgen. Nog een extra accessoire zorgt ervoor dat je ook je schoenen kunt drogen.

Technische eigenschappen

 • Het toestel van 26 cm lang, 32 cm hoog en 16 cm breed weegt 2,4 kg en heeft een vermogen van 1,4 kg.
 • Het systeem heeft een maximale belasting van tien kilogram
 • Je mag het toestel nooit langer dan 1800 euro laten werken

CLEANMAXX - Strijkpop

Dit systeem is de combinatie van een droger en een strijkijzer. Dit toestel blaast je kleding binnen enkele minuten droog en maakt je overhemden, blouses, truien...kreuikvrij.

De eigenschappen van het toestel

Het toestel werkt eenvoudig. Je hoeft alleen maar het kledingstuk over het toestel te klemmen en op de timer de gewenste duur in te stellen om een kreukvrij hemd of een ander kledingstuk te verkrijgen. Alles verloopt volledig automatisch.

Je was blijft zachter dan na het gebruik van een wasdroger en een strijkijzer. De nodige accessoires om broeken te drogen worden meegeleverd. Het toestel is bruikbaar voor bijna alle kledingmaten.

Technische kenmerken

 • Het systeem is 100 cm hoog, 16,2 cm breed en 58,5 cm lang
 • Het weegt maar twee kg en heeft een vermogen van 1800 Watt

Clatronic HBB 3734 elektrische wasdroger

Als je snel en gemakkelijk kreukvrije kledij wilt hebben moet je gebruik maken van dit strijksysteem. Natte kleding wordt tegelijkertijd gedroogd en gestreken.

Het strijksysteem neemt minder plaats in dan je strijkplank. Het gebruikt weinig energie.

De belangrijkste eigenschappen

Met dit toestel hoef je geen overhemden, topjes, broeken….te strijken. Inderdaad, het toestel is ook voorzien van de nodige accessoires om broeken van jeans, katoen...te drogen en kreukvrij te maken.

Het strijksysteem kan ook vreemde geuren neutraliseren tijdens het droogproces. Het is dus ook geschikt voor een verfrissende behandeling van je kleding.

Dankzij de oververhittingsbeveiliging en de beveiliging tegen kantelen wordt het toestel automatische uitgeschakeld wanneer er zich iets onverwacht voordoet.

Technische kenmerken

 • Het toestel heeft een maximaal vermogen van 1200 Watt
 • Met een draaiknop kun je een sessie van drie uur starten
 • Het toestel heeft een regelbare thermostaat en een indicatielampje
 • Het toestel is 108 cm hoog, 17,2 cm breed en 50 cm lang

CLEANmaxx - Strijkdroger

Met dit toestel kun je overhemden, T-shirts, tops...binnen enkele minuten kreukvrij maken. Het toestel is een combinatie van een droger en een strijkijzer. Door een kledingstuk op de opblaasbare mal te zetten en vast te maken met de bijgevoegde clip kun je gedurende de gewenste tijd warme lucht naar de kleding laten afvoeren.

De belangrijkste eigenschappen

Met dit strijksysteem kun je kleding drogen en strijken in één adem. Binnen enkele minuten zijn je overhemden, jassen...kreukvrij. Je wasgoed blijft veel zachter dan wanneer je het in de wasdroger steekt en daarna strijkt. Het bespaart je veel tijd en kosten.

Het toestel heeft een gebruiksvriendelijk, krachtig en ruimtebesparend ontwerp. Het is geschikt voor bijna alle kledingmaten.

Technische kenmerken

 • Het strijksysteem heeft een vermogen van 1800 Watt
 • >Bij de levering ontvang je alle nodige accessoires en montagemateriaal om het toestel snel gebruiksklaar te maken.
 • Het toestel weegt twee kg en gemakkelijk te verplaatsen
 • De maximale luchtstroom druk is drie bar
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten