De 5 beste stoomgenerators voor een perfecte en gladde was

165

Strijken is een noodzakelijk kwaad voor de meeste mensen. Week na week of misschien zelfs wel dag na dag moeten alle soorten textiel worden gestreken en zo in vorm worden gebracht. Het gladmaken werkt het beste met stoom, waardoor rimpels en plooien nog beter worden verwijderd. Een stoomgenerator is ideaal voor bijzonder efficiënt strijken.

Zo’n stoomgenerator is niet alleen praktisch voor degenen die regelmatig bergen wasgoed moeten strijken. Voor elk huishouden en voor elke huishoudgrootte kan zo’n apparaat een waardevolle hulp zijn in het dagelijks leven.

De voordelen van een stoomgenerator

Een van die voordelen is het gewicht van het ijzer. Omdat er geen waterreservoir nodig is, wordt het gewicht van het water niet geteld als het gewicht van het ijzer, zodat ze soms maar half zoveel wegen. Bovendien is de ketel van het stoomstation groter dan het waterreservoir van een stoomstrijkijzer, waardoor je langer kunt strijken zonder dat je water hoeft bij te vullen. Dit betekent ook een besparing in tijd en moeite, die snel merkbaar is.

Met een generator kun je meer wasgoed in minder tijd. Het is zelfs mogelijk om meerdere lagen wasgoed tegelijkertijd te strijken en net zo’n goed resultaat te bereiken als met een laag. Dit komt omdat de stoom van het basisstation onder hoge druk door de sproeiers wordt geperst en daardoor meerdere lagen kan bereiken. Het station straalt ongeveer drie keer zoveel stoom uit als het klassieke stoomstrijkijzer.

Philips GC6704/30 Fast CareCompact stoomgenerator

De belangrijkste eigenschappen

Deze Philips stoomgenerator is iets kleiner dan het eerder l besproken toestel van Philips. De inhoud van de ketel is in dit geval 1,3 liter en het gewicht van het apparaat is ongeveer 2,8 kilogram. Het water in de ketel wordt binnen twee minuten verwarmd en de stoom komt vrij bij een druk van 5,2 bar. De constante stoomopbrengst is 110 g/min en de stoomstraal, die de gebruiker activeert bij het gladstrijken van bijzonder grof textiel, geeft 200 g/min vrij.

Specifieke kenmerken

 • De zoolplaat van dit l is gemaakt van keramiek, wat zorgt voor een bijzonder gemakkelijk glijdvermogen en krasvastheid. De anti-aanbaklaag verhoogt de efficiëntie en verlengt de levensduur van het ijzer.
 • Op het gebied van reiniging en onderhoud maakt het Philips CareCompact stoomstrijkstation het de gebruiker gemakkelijk. Na een tot drie maanden (afhankelijk van het gebruikte water en de gebruiksfrequentie) informeert het CalcClean display van het apparaat de gebruiker dat het tijd is om opnieuw te ontkalken. In dit geval knippert het licht en zie je in een oogopslag wanneer het tijd is. Als het display wordt genegeerd en er geen ontkalking plaatsvindt, zorgt de geïntegreerde beschermingsfunctie ervoor dat de stoomopwekking wordt uitgeschakeld totdat het ontkalkingsproces is voltooid.
 • Als je deze Philips-stoomgenerator na of tijdens het gebruik minstens 15 minuten verlaat, schakelt het apparaat automatisch over naar de energiebesparende stand-bymodus. Als het stoomstrijkstation nog tien minuten in de standby-modus staat, wordt de automatische uitschakelfunctie geactiveerd en stopt het apparaat volledig met werken.

Tefal GV5245 stoomgenerator

De belangrijkste eigenschappen

Deze Tefal stoomgenerator is een afgeslankte versie van de Tefal GV8461 Pro Express Turbo is daarom ook goedkoper in aanschaf. In wit-paars is dit apparaat leuk om naar te kijken en heeft het veel te bieden onder de chique kap. Met een capaciteit van een liter is deze stoomgenerator iets kleiner dan andere modellen van Tefal. Met een capaciteit van 2.200 watt produceert dit toestel tot 90 gram stoom per minuut en geeft het de stoom af bij een druk van 4,5 bar.

Specifieke eigenschappen

 • De stoomhoeveelheid van het Tefal-stoomstation kan individueel worden aangepast, zodat je ook kunt beslissen om zonder stoom te strijken.
 • Het handstuk weegt één kilogram en vermoeit de gebruiker dus niet te veel, zelfs niet tijdens langere strijksessies.
 • Op dit model is ook een ECO-instelling beschikbaar, zodat je zelf kan bepalen hoeveel energie het stoomstation moet gebruiken.
 • Andere producteigenschappen zijn onder andere een stand-bylampje dat na maximaal twee minuten aangeeft dat het apparaat klaar is voor gebruik.
 • De stoomslang is voorzien van een EasyCord systeem en de slang en het netsnoer kunnen worden opgeborgen in de behuizing van het basisstation.
 • De strijkzool van het Tefal-station is gemaakt van keramiek en heeft een durilium coating. Dit maakt de zoolplaat bijzonder glad en vermindert het aantal passen tot het resultaat perfect rimpelloos is.
 • Bovendien is de zoolplaat verdeeld in drie verschillende stoomzones en heeft hij zogenaamde ACTIF-lijnen voor ideale glij-eigenschappen in elke strijkrichting.

Braun CareStyle Compact IS2043

De belangrijkste kenmerken van het toestel

Dit is een stoomgenerator waarbij het strijkijzer uitgerust is met de FreeGlide 3D-zoolplaat. Dit maakt een bijzonder gemakkelijke werking voor de gebruiker mogelijk. Braun richt zich op een bijzonder compact ontwerp, zodat een relatief eenvoudige bediening gemaakt is.

Pecifieke kenmerken

 • Dit model biedt zeer goede prestaties en een totale pompdruk van vijf bar. Bij elke druk op de knop komt 300 g/min stoom vrij, die direct in de stof van het kledingstuk dringt en zorgt voor een maximale gladheid van de plooien.
 • Vermeldenswaard is ook de slimme iCare-instelling, die je op verzoek kunt opslaan. Dit geeft je extra bescherming voor je gevoelig textiel, want in het Compact IS2043 stoomstrijkstation wordt een overeenkomstige modus geactiveerd.
 • Als je het stoomstrijkstation bijzonder zuinig wilt gebruiken, schakel dan de Eco-Mode in. Het energieverbruik is dan tot zestig procent lager, waarbij deze functie ook zeer geschikt is voor je als je gevoelige stoffen zoals kunststof, wol of zijde wilt verwerken. Nadat je het Braun stoomstrijkstation voor de laatste keer hebt gebruikt, wordt het apparaat na itien minuten automatisch uitgeschakeld.

Philips GC9642/60 PerfectCare Elite

De belangrijkste eigenschappen

Deze Philips stoomgenerator is een van de topmodellen van dit moment. . Het apparaat in chique wit-goud is niet alleen visueel indrukwekkend het zit ook vol met allerlei kenmerken en functies die zorgen voor een eenvoudige bediening en perfecte strijkresultaten. Een van deze kenmerken is het bijzonder lichte handstuk dat maar 800 gram weegt en dat zelfs urenlang strijken kinderspel maakt. Ook de mogelijkheden voor stoomafgifte zijn indrukwekkend. Bij een druk van 7,2 bar en een vermogen van 2.400 watt wordt een constant stoomvermogen van 145 g/min ontwikkelt. Maar dat is nog niet alles. Voor bijzonder grof textiel en hardnekkige vouwen kun je met een druk op de knop een stoomstoot van 490 g/min ontwikkelen.

Specifieke kenmerken

 • Deze Philips- stoomgenerator is uitgerust met de zogenaamde SilentSteam-technologie. Dit betekent dat het toestel bijzonder stil werkt, zelfs bij maximaal stoomvermogen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de drie geluiddempende stoomfilters van het strijkstation. Het speciaal ontworpen, geluidsabsorberende platform dat de pompgeluiden van het basisstation absorbeert, draagt ook bij aan extra geluidsreductie.
 • Een ander bijzonder kenmerk is de OptimalTEMP-technologie. Dit maakt het mogelijk om alle soorten textiel met maar een temperatuurinstelling glad te strijken. Of het nu gaat om denim of zijde.
 • Door deze eigenschap horen brandwonden en beschadiging van de textielvezels tot het verleden. De strijkzool wordt automatisch verwarmd tot een temperatuur die geschikt is voor al het strijkbare textiel, zodat je het strijkijzer zelfs zonder zorgen op de strijkplank kunt laten staan.
 • Na het strijken kun je het apparaat gewoon laten staan en na tien minuten wordt het automatisch uitgeschakeld. Dit is niet alleen gunstig voor de energiebesparing, maar ook voor de veiligheid
 • Over energiebesparing gesproken, de Philips-stoomgenerator heeft een ecomodus waarmee je de hoeveelheid stoom en het stroomverbruik kunt verminderen.

Tefal GV8461 Pro Express Turbo stoomgenerator

De belangrijkste eigenschappen

Het eerste wat opvalt is de hoge kwaliteit van de materialen en de uitstekende afwerking. De strijkzool bij deze stoomgenerator is gemaakt van keramiek en is daarom bijzonder krasvast en duurzaam. Bovendien zorgt de automatische reinigingsfunctie van de coating ervoor dat de zoolplaat nog langer intact blijft en een optimaal resultaat oplevert.

Specifieke eigenschappen

 • De innovatieve antikalkfunctie zorgt ook voor een langere levensduur. Het grootste deel van de kalk in het water wordt opgevangen in de speciale kalkbak en verstopt dus niet de afzonderlijke delen van de stoomgenerator. De container kan dan eenvoudig en snel worden gereinigd onder stromend water. Dit betekent dat ontkalken met dit stoomstrijkstation veel minder vaak nodig is.
 • Met deze stoomgenerator kun je de hoeveelheid stoom variabel bepalen en het volume kan binnen een bereik van 0 tot 120 g/min worden gedefinieerd. Hierdoor kun je het stoomvermogen eenvoudig en nauwkeurig aanpassen aan het type textiel en de ideale instelling vinden voor elke toepassing.
 • Bovendien heeft het stoomstation de mogelijkheid om een stoomschok van 260 g/min te produceren, zodat zelfs de dikste stoffen geen problemen veroorzaken.
 • Natuurlijk kun je het strijkijzer ook zonder stoom gebruiken. De stoomafgifte wordt geregeld met een knop op het strijkijzer en als je er niet op drukt, komt er geen stoom vrij. Maximale flexibiliteit voor ideale strijkresultaten is dus gegarandeerd.
 • De stroomgenerator is binnen twee minuten klaar voor gebruik. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat je kunt gaan strijken.
 • Ook het veiligheidsaspect speelt bij dit Tefal toestel een rol. Als het strijkstation acht minuten niet wordt gebruikt, wordt het automatisch uitgeschakeld. Het ingenieuze sluitsysteem dat is voorzien van een snelsluiting zorgt voor een veilig transport.
 • Andere kenmerken zijn een automatisch oprolsysteem voor de kabel en de stoomslang kan worden opgeslagen in de ingepaste kabelgoot.
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten