De 5 beste stille stofzuigers voor thuis

244

Stofzuigers zijn onmisbaar bij het schoon houden van bijvoorbeeld je huis of kantoorpand. In ieder pand waar dagelijks mensen te vinden zijn ontstaat er wel stof. Dit kan door de lucht vliegen, maar uiteindelijk ook op de grond of op bijvoorbeeld tafels terechtkomen. Stofzuigers zijn hierbij zoals algemeen bekend een zeer efficiënte, snelle en goede oplossing. Veel stofzuigers maken echter aardig wat geluid. Er zijn uiteraard ook stille stofzuigers, maar men weet soms niet zo goed welke stofzuigers van de stille varianten nou echt goede stofzuigers zijn. Daarom vindt je hieronder een lijstje van de 5 beste stille stofzuigers.

Rowenta Silence Force RO7321EA

De Rowenta stille stofzuiger is een stofzuiger zonder zak waarvan het reservoir ook makkelijk is te legen. De stofzuiger is geschikt voor harde vloeren, maar ook voor bijvoorbeeld tapijten en zachtere omgevingen. Deze stille stofzuiger heeft het voordeel dat het ook ergonomisch gezien een goede keuze is. Dit is natuurlijk voor de meeste mensen een groot voordeel omdat hiermee diverse lichaamsklachten worden voorkomen. Tevens is er sprake van een erg efficiënte filtering. Deze filtering vangt tot zeker 99,98 procent van het stof op. De innovatieve zuigmond van het apparaat heeft 2 standen waaruit je kunt kiezen en het stofreservoir heeft een inhoud van 2,5 liter.

Ook is de stofzuiger ideaal voor mensen met huisdieren. Die ervaren het apparaat over het algemeen dan ook als een erg fijn apparaat. Ook is er sprake van een exclusieve power-air borstel, performante cycloontechnologie, en een dierenkit model. De lengte van de snoer is in totaal bijna 8,5 meter. In veel ruimtes is dit dan ook ruim voldoende om overal bij te kunnen tijdens het stofzuigen. De slang van de stille stofzuiger is van kunststof materiaal en uiteraard heeft net zoals alle andere varianten uit dit rijtje ook deze stofzuiger een geautomatiseerd snoeroprolsysteem. Verder vinden gebruikers het ook fijn dat er veel verschillende stukken bij het product geleverd worden die allemaal op hun eigen beurt op de stofzuiger gezet kunnen worden wanneer nodig. Met name de turborush is een opzetstuk die de meeste gebruikers erg fijn en handig vinden. Deze wordt dan ook vaak gebruikt tijdens het stofzuigen.

Bosch BGB6SIL1 ProSilence Serie

Net zoals de andere Bosch stille stofzuiger uit dit rijtje is ook deze variant wit van kleur. Ook deze variant wekt een erg luxe en moderne indruk. De elegante uitstraling leidt ertoe dat het apparaat niet snel storend is voor het oog. Er is een SilendSound systeem aanwezig waardoor de stofzuiger niet veel geluid maakt, maar wel goed en krachtig stofzuigt. Net zoals bij de andere Bosch stille stofzuiger uit dit rijtje is ook deze stofzuiger, inclusief alle onderdelen die erbij zitten, dusdanig ontworpen dat hij op iedere vloer bruikbaar is zonder dat er sprake is van een grote hoeveelheid lawaai. Bij het apparaat worden tevens een meubelborstel en een combiborstel geleverd.

Verder beschikt deze variant over een zogenaamde remote powercontrol. Dit zorgt ervoor dat je met de handgreep zelf de zuigkracht kunt bepalen. Deze is erg eenvoudig aan te passen tijdens het stofzuigen wat veel mensen zeer comfortabel vinden. De stofzuiger heeft een snoer met een lengte van 9 meter waardoor het mogelijk is een relatief grote ruimte te stofzuigen. Verder heeft het apparaat een stofreservoir van 4 liter en is er uiteraard ook een geautomatiseerd snoeroprolsysteem aanwezig. De slang van de stofzuiger is van kunststof en de stofzuiger weegt in totaal zo'n 6 kilogram. Met een erg laag geluidsniveau, maar een goede kwaliteit behoort deze stofzuiger tot de beste stille stofzuigers die er zijn

Bosch BGLS4SIL2 Prosilence Serie

Als je op zoek bent naar een stille stofzuiger met een minimalistische, maar moderne uitstraling, dan kan deze stofzuiger van Bosch best de ideale keuze voor je zijn. Net zoals de andere varianten uit dit rijtje maakt ook deze stofzuiger erg weinig geluid. De stofzuiger heeft een behoorlijk goede zuigkracht en doet ondanks het lage geluidsniveau dat hij produceert zijn werk wel goed. Niet alleen de stofzuiger zelf, maar ook de spullen die je erbij krijgt zijn dusdanig ontworpen dat stil stofzuigen op iedere soort vloer mogelijk blijft. Zelfs de wielen van de stille stofzuiger zijn soft geproduceerd. Dit brengt het voordeel met zich mee dat ook deze niet veel geluid maken tijdens het rollen over de vloer. Tevens heeft deze stofzuiger een HEPA Hygiënefilter.

Dit filter zorgt ervoor dat zeker 99,95% van de stoffen gefilterd worden. Handig dus als je last hebt van allergieën. De stofzak bij de stofzuiger is maar liefst 4 liter wat het voordeel met zich meebrengt dat het niet nodig is de zak regelmatig te vervangen. Het vermogen van het apparaat is 700 Watt en uiteraard beschikt de stofzuiger net zoals de andere varianten uit dit rijtje over een geautomatiseerde snoeroprolsysteem. De slang bestaat uit kunststof en ook de handgreep van de stofzuiger is erg comfortabel. Ook wordt het als erg prettig ervaren dat er bij de stofzuiger veel hulpstukken zitten en dat met ieder hulpstuk het apparaat in staat is krachtig zijn werk te doen. Met een gewicht van 4,5 kilogram wordt het apparaat daarnaast ook nog eens als erg licht ervaren. Dit is met name handig als je er lang mee moet stofzuigen of als je het apparaat naar een tweede verdieping moet tillen.

AEG VX82-1-ÖKO

Ook de volgende stille stofzuiger uit dit rijtje is een stofzuiger van AEG. Deze variant heeft in tegenstelling tot de eerste stofzuiger uit dit rijtje wel een zak. Een zeer uniek voordeel van deze stille stofzuiger is dat het zelf de type vloer waarop je aan het stofzuigen bent herkent. Nadat het apparaat de vloer heeft herkent past hij zich erop aan en zal hij afhankelijk van de vloer bijvoorbeeld harder of zachter gaan zuigen. Daarnaast is deze stofzuiger gemaakt van gerecycleerde kunststof. Dit is uiteraard goed voor je woning, maar ook voor het milieu. De stofzuiger heeft zeer grote wielen. Deze wielen zijn afgewerkt met rubber. Bij de aankoop van dit apparaat krijg je naast de stofzuiger zelf ook nog eens 3 in 1 accessoires die in combinatie met het apparaat gebruikt kunnen worden.

Het is een erg krachtige stofzuiger en het maakt bijna geen geluid. Erg handig dus als je op zoek bent naar een kwalitatief goede, maar tegelijkertijd ook stille stofzuiger met bijzondere mogelijkheden en opties. Verder heeft deze variant ook een relatief lange snoer, namelijk 9 meter. Het geautomatiseerde snoeroprolsysteem is uiteraard aanwezig en het stofreservoir heeft een inhoud van maar liefst 3,5 liter. Ook deze punten worden als zeer voordelig ervaren. Met name de grote inhoud van het reservoir vinden veel mensen fijn omdat het hierdoor niet nodig is regelmatig het reservoir te legen. De stofzuiger kan een aardige tijd door voordat het nodig is het reservoir te legen.

AEG LX7-2-DB

Deze stille stofzuiger van AEG is een stofzuiger zonder zak. Wel is er sprake van een opvangbak en deze is volgens gebruikers dan ook erg makkelijk te legen. Dit is meteen, uiteraard naast het feit dat het een stille stofzuiger is, een van de grootste voordelen van deze variant. De zak vervangen wordt vaak gezien als een niet al te leuke activiteit en dat wordt door deze AEG stofzuiger dus een stuk makkelijker. Verder heeft deze stille stofzuiger veel zuigkracht waardoor het vrijwel alle restjes op de vloer meezuigt. Ondanks deze grote hoeveelheid aan zuigkracht maakt het apparaat echter dus niet veel geluid. Het doet zijn werk zonder te zorgen voor veel lawaai.

Het apparaat is ook goed te gebruiken op harde vloeren en de zuigkracht is makkelijk te bedienen door middel van een draaiknop die zich op de stofzuiger bevindt. Het reservoir waarin de stof wordt opgevangen heeft een inhoud van zo'n 1,4 liter. Dit wordt dan wel ervaren als een van de weinige nadelen. Een inhoud van 1,4 liter zorgt er namelijk voor dat het reservoir wel regelmatig geleegd moet worden. De snoer van de stofzuiger is 6 meter en het apparaat weegt zo'n 5 kilogram. Verder is er sprake van een handig en comfortabel handvat en mist het geautomatiseerd snoeroprolsysteem uiteraard ook niet. De stofzuiger ligt lekker in de hand en maakt het stofzuigen daardoor ook fijn. Veel mensen vinden het dan ook belangrijk dat een stofzuiger een handvat heeft die lekker in de hand ligt

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten