De 5 beste springtouwen om mee te sporten

196

Bij springtouwen wordt meteen aan speelgoed voor kinderen gedacht, maar het is ook een product om mee te sporten. Springtouwen zijn perfect voor een goede cardio work-out. Je verbrandt er veel calorieën mee en je bouwt er uithoudingsvermogen mee op. Het is daarnaast ook goed om je benen, billen en buikspieren mee te trainen. Door een springtouw te gebruiken ben je veel bezig met springen en bewegen en zo heb je dus het cardio gedeelte van je work-out gedaan. Daarnaast heb je de spieren in je benen en billen nodig om te springen. Die spieren train je dan ook. Ook je core span je telkens aan. Een springtouw traint dus veel tegelijkertijd.

Er zijn simpele springtouwen op de markt. Dan is het gewoon een springtouw. Maar er zijn ook springtouwen waar een systeem op zit die je sprongen telt of die je calorie verbranding bijhoudt. Zo kun je getallen bij je work-out zien. Er zijn dus veel verschillende springtouwen op de markt. Om je te helpen een keuze te maken bij het kopen van een springtouw hebben we dit artikel geschreven. We zullen een aantal tips geven voor als je een springtouw gaat kopen. Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar de beste springtouwen en een top vijf onder elkaar gezet in dit artikel.

Wat is een springtouw en hoe kun je hiermee sporten?

Een springtouw is in essentie een touw, van welk materiaal verschilt per touw, waar je mee kunt springen. Op verschillende manieren kun je over het touw springen terwijl je het om jezelf draait. Je kunt bijvoorbeeld met beide voeten tegelijk springen of apart van elkaar springen. Hoe je springt heeft invloed op je cardio, de spieren die je traint en hoe intensief de work-out is. Een springtouw is een goede optie voor een goede cardio work-out. Je bent hard bezig met springen en draaien van het touw en hiermee verbrand je ook veel calorieën.

 Tips voor bij het kopen van een springtouw

Voordat je een springtouw gaat kopen, zijn er een paar dingen waar je aan kunt denken voordat je springtouwen gaat kopen. Dit zal je keuze makkelijker maken en het precieze product wat je wilt is zo makkelijker te vinden. Een belangrijke tip is om je te bedenken waar je een springtouw voor koopt. Als je graag een simpele work-out ermee wilt doen, dan is een simpel springtouw al genoeg. Als je graag bijhoudt hoeveel calorieën je verbrandt of hoeveel sprongen je gemaakt hebt dan is een luxere variant van een springtouw handig om te hebben. Daarnaast is het ook handig om naar een paar andere dingen te kijken:

  • Het materiaal van een springtouw is belangrijk voor de duurzaamheid van een springtouw. Sommige materialen, zoals leer, zijn veel sterker dan springtouwen van kunststof of plastic. Leer gaat veel langer mee dan plastic. Wil je dus graag een duurzaam springtouw dat lang meegaat en veel kan hebben, dan is een springtouw van leer een goede optie. Ook springtouwen van plastic of kunststof zijn sterk, maar zullen iets sneller kapot gaan. Bedenk je dus welk materiaal je graag zou willen hebben.
  • Bedenk je goed welke prijs je wilt betalen aan een springtouw. Zo wordt je prijsbereik kleiner en hoef je niet naar goedkopere of duurdere springtouwen te kijken. Een simpel springtouw zal goedkoop zijn, maar een met teller zal iets meer kosten. Bedenk je dus ook hoeveel je het touw wilt gaan gebruiken. Voor een paar sessies per maand is een simpel touw al genoeg, maar voor meerdere sessies per week is een touw met teller leuker en fijner.
  • Ook andere dingen zijn handig om naar te kijken. Wil je bijvoorbeeld een extra zware work-out? Dan kun je springtouwen met extra gewicht kopen. Wil je graag een bepaalde kleur? Springtouwen zijn in alle kleuren van de regenboog te koop.

 Top vijf beste springtouwen

Voor dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar de beste springtouwen van dit moment. Hierbij hebben we gekeken naar het materiaal van het touw, maar ook de duurzaamheid, handige extra’s en positieve ervaringen van andere gebruikers. Het is namelijk belangrijk als het touw lang meegaat en tegen een stootje kan. Ook positieve ervaringen van andere gebruikers waren belangrijk in onze beoordeling. Daaruit kun je namelijk veel halen en dit zegt veel over een product. Als er veel gebruikers tevreden zijn, is het product hoogstwaarschijnlijk erg goed.

Tested by Athletes verstelbaar springtouw met kogellagers

Als laatste willen we het springtouw van Tested by Athletes noemen. Dit springtouw ziet er erg mooi uit door het dunne touw en de dunne handvatten waar je makkelijk een sessie touwtje springen mee volhoudt. Het touw van dit springtouw is verstelbaar zodat iedereen die het koopt dit touw kan gebruiken en de lengte kan aanpassen naar zijn lichaamslengte. Ook door de kogellagers in dit springtouw is het springen een stuk fijner. Doordat het touw zo dun is, kan dit springtouw ook erg snel draaien en hierdoor kun je een snelle work-out doen. Het springtouw en de handvatten zijn gemaakt van aluminium en hierdoor gaan ze nog lang mee. 

Kies een goed springtouw uit onze top vijf en een fijne sessie touwtje springen is gegarandeerd

In dit artikel hebben we je enkele tips gegeven over het kopen van een springtouw en waar je dan zoal op kunt letten. Als je dan een idee hebt van wat je graag wilt hebben, wordt een keuze voor een goed springtouw makkelijker. Om het je nog makkelijker te maken hebben we onderzoek gedaan en de vijf beste springtouwen onder elkaar gezet. Afhankelijk van je voorkeuren en situatie zit er hopelijk een goed springtouw voor je tussen. Deze springtouwen zijn een garantie voor een fijne sessie touwtje springen en cardio.

Professioneel springtouw met teller van The Life Style Goods

Als je toch graag bovenstaande springtouw wilt, maar dan met een teller, dan kan dit ook. In hun springtouwen lijn hebben ze namelijk hetzelfde model als het touw hierboven, maar dan met een teller in de handvatten erbij. Ook dit touw is te verstellen naar een gewenste lengte. Naast een sprongenteller, kun je ook tellen hoeveel afstand je al zou hebben afgelegd als je vooruit ging. Dit kan je in mijlen en kilometers zien. Ook kun je op de teller zien hoeveel calorieën je al verbrand hebt tijdens het sporten. De teller werkt op een batterij die het erg lang volhoudt.

Professioneel springtouw van The Life Style Goods

Als derde op deze lijst hebben we weer een simpele, maar erg professioneel springtouw. Bij dit springtouw van The Life Style Goods krijg je een tasje zodat je het springtouwen makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Dit springtouw kun je verstellen naar een gewenste lengte. Zo kan iedereen die het springtouw koopt het aanpassen naar zijn eigen lichaamslengte en het gebruiken voor te sporten. Het touw is op zijn langste 3 meter lang. Dit touw is gemaakt van plastic en ondanks dat dit minder sterk dan leer of nylon is, gaat plastic alsnog lang mee. Het kan zeker tegen een stootje.

Simpel springtouw van Tunturi

Voor de tweede plek hebben we gekozen voor een simpel, maar erg goed springtouw. Veel mensen willen toch graag gewoon touwtje springen en vinden een teller niet nodig. Dit simpele springtouw van Tunturi is een van de beste op de markt. Dit springtouw is gemaakt van Nylon en hierdoor erg sterk. Hierdoor gaat het touw lang mee. Ook is dit touw 275 centimeter lang en voor de meeste mensen dus lang genoeg. Het springtouw is extra fijn om vast te houden door de handgrepen die van rubber zijn gemaakt. Hierdoor krijg je geen last van je handen en kun je lang blijven springen

Verstelbaar springtouw met teller van Ezenia Sports

Als eerste in deze top vijf is het springtouw van Ezenia Sports. Dit springtouw heeft zijn eerste plek in deze lijst zeker verdiend. Het springtouw is verstelbaar, waardoor je het aan kunt passen aan je lichaamslengte. Daarnaast zit er een teller op het touw. Je kunt die teller ook nog eens verbinden met een app op je telefoon. Zo kun je bijhouden hoeveel sprongen je elke sessie maakt en of je hierin blijft groeien. Op deze app kun je ook oefeningen vinden om met het springtouw te doen. Ook blijft de teller 8 uur lang werken als de batterij volledig is opgeladen. Het springtouw is gemaakt van pvc, plastic en met stalen handvatten en gaat hierdoor lang mee.

Gerelateerde berichten