De 5 Beste Speed Pedelec helmen bekeken

76

In Nederland zul je weinig fietsers met een helm tegenkomen. Toch is het voor sommige elektrische fietsen wel verplicht om een helm te dragen. Dit geldt voor de extra snelle elektrische fietsen die een snelheid van 45 k/u kunnen behalen. Dit is net zo snel als een scooter! Door de hogere snelheid zal een val of ongeluk ook veel meer impact hebben. Hierdoor heb je voor deze fietsen een goede fietshelm nodig die je hoofd beschermt als je een ongeluk krijgt.

Een speed pedelec helm is dus een helm die speciaal ontworpen is voor de extra snelle elektrische fietsen. De helmen zijn hierdoor van een dikker materiaal gemaakt en er wordt meer vulling gebruikt. Hierdoor zit er een dikkere beschermende laag over je hoofd heen. Ook worden de kwetsbare delen van je hoofd extra goed beschermt door het extra materiaal. Een speed pedelec helm lijkt op een normale fietshelm en is dus ook lichter en comfortabeler dan een scooterhelm.

Waar moet je op letten bij het kopen van een speed pedelec helm?

Het is erg belangrijk om een goede helm te kopen tijdens het fietsen. Je wilt er als eerste voor zorgen dat de helm goed en comfortabel op je hoofd zit. Is de helm te los of te strak? Dan zal deze ook een minder goede bescherming bieden. Ook zijn hele zware helmen minder geschikt voor tijdens het fietsen. Deze zullen je hoofd erg verzwaren waardoor je sneller moe kunt worden bij een lange fietsrit. Heb je een normale elektrische fiets? Dan is het dragen van een helm niet verplicht, maar dit wordt wel aangeraden. Je hebt namelijk een veel snellere snelheid dan andere fietsers waardoor de impact bij een val ook hoger is. Je mag hiervoor alle soorten speed pedelec helmen gebruiken. Heb je een extra snelle elektrische fiets? Dan moet je een speed pedelec helm hebben met het juiste keurmerk

BikeBoy Fietshelm plus sportbril

Deze helm is perfect voor wielrenners, maar ook vrije tijds fietsers, skateboarders en rolschaatsers. Door het lichte gewicht kun je deze helm comfortabel urenlang dragen. In deze helm zijn verschillende ventilatiegaten te vinden zodat er lucht door kan stromen. In deze gaten is er gaas bevestigd dat alle insecten buitenhoudt. Deze helm heeft ook een sportief en modern uiterlijk in een witte kleur.

Deze helm heeft een voering van schokabsorberend polystyreen dat zorgt voor een goede bescherming en dat het fietsen op oneven wegen toch erg comfortabel is. Deze helm is in twee maten te verkrijgen. De helm is ook verstelbaar zodat deze precies op je hoofd aansluit.

Bij deze helm krijg je een gratis sportbril. Deze heeft geel glas en een sportief uiterlijk. Hierdoor heb je geen last meer van de zon tijdens het fietsen zodat je goed op de weg kunt letten.

Voordelen

+ Verstelbaar en verkrijgbaar in 2 maten

+ Ventilatiegaten met gaas

+ Gratis sportbril

Nadeel

  • Geen verlichting of reflectoren

ABUS Pedelec 2.0 ACE Fietshelm

Heb je een speed Pedelec fiets? Dan is deze helm hier speciaal voor gemaakt! Deze helm voldoet aan de NTA 8776 norm. Je mag deze helm dus ook dragen op een extra snelle elektrische fiets. De helm heeft een stevige bescherming die alle delen van het hoofd, de nek en de oren goed beschermt. Toch is deze helm een stuk lichter en comfortabeler dan een scoorterhelm. Dit is dus een perfecte oplossing!

Ook in de regen kun je comfortabel fietsen door de regenkap voor de ogen. Hierdoor komt er geen water in je ogen en heb je geen last van de wind, waardoor je het verkeer goed kunt blijven zien. Ook ben je goed zichtbaar voor andere bestuurders door de reflectoren en het achterlicht. Dit licht kun je opladen met behulp van USB.

In deze helm zitten 13 ventilatieopeningen en je kunt de helm in twee maten bestellen. De gespen bij de helm zijn ook verstelbaar. Hierdoor kun je deze precies afstellen zodat hij perfect past.

Voordelen

+ Voldoet aan NTA 8776 norm en is geschikt voor speed pedelecs

+Regenkap voor ogen

+ Verlichting en reflectoren + Bescherming voor hoofd, oren en nek

Fietshelm Pro Sports Lights Matt Zwart

Deze Pro Sports Lights helm is zowel geschikt voor de intensieve sporter als de vrije tijds fietser. Dit design is zo licht dat je bijna niet voelt dat je hem ophebt. Tegelijkertijd wordt je hoofd wel goed beschermt door de PC-buitenlaag en de EPS- binnenlaag. Hierdoor heb je optimale bescherming, een licht gevoel en een sportieve uitstraling.

In deze helm vind je verschillende ventilatiegaten die genoeg lucht doorlaten tijdens het fietsen. De bekleding in de binnenkant is afneembaar en kan ook uitgewassen worden. Hierdoor blijft je helm fris, zelfs na een intensieve fietstocht.

Deze helm is verkrijgbaar in twee maten. Maat M is geschikt voor een hoofdomvang van 55 tot 58 centimeter en maat L is geschikt voor 58 tot 61 centimeter. Beide maten helmen zijn makkelijk verstelbaar, zodat je de helm perfect aan je hoofd aansluit.

Voordelen

+ Licht en modern uiterlijk

+ Ventilatiegaten

+ Uitneembare en uitwasbare binnenlaag

+ Twee verstelbare maten

Nadeel

Geen verlichting of reflectoren

Fietshelm Pro Sport Lights – 54/61 cm

Met deze fietshelm kun je nog veiliger en comfortabeler fietsen dan voorheen. Deze helm heeft een comfortabel gevoel, maar beschermt alle belangrijke delen van je hoofd. De helm is maar 240 gram is daardoor echt licht. Dit is dus perfect voor de sportieve fietsers.

Deze helm heeft 20 openingen voor ventilatie, waardoor je hoofd koel blijft tijdens het fietsen. Om extra goed zichtbaar te zijn, heeft deze helm verlichting aan de achterkant. Je kunt deze verlichting uit de helm halen en makkelijk opladen met een USB kabel.

Deze helm komt in één maat, maar is wel verstelbaar. Deze helm is geschikt voor een hoofdomvang van 54 tot 61 centimeter. Met de riempjes kun je de helm dan aanpassen totdat deze perfect past.

Voordelen

+ Lichte helm

+ Ventilatiegaten

+ Verlichting aan de achterkant

+ Verstelbaar

Nadeel

  • Beschikbaar in een maat. Alleen geschikt voor hoofdomvang van 54 tot 61 centimeter.

ABUS Urban- I 3.0 fietshelm

Deze Urban helm wordt al door duizenden mannen en vrouwen gebruikt in heel Europa. Deze helm is namelijk erg praktisch en comfortabel en beschermt het hele hoofd goed. Je kunt de helm eenvoudig verstellen, waardoor het bij iedereen goed past. De helm is te bestellen in maten S, M en L.  Met de magnetische sluiting kun je helm snel open en dicht maken. Hierdoor kun je veilig fietsen, ook op een elektrische fiets.

Deze helm heeft een licht design. Door de ventilatiegaten zal er genoeg lucht door de helm kunnen stromen. In deze gaten zit een dus gaas dat insecten buitenhoudt. Hierdoor heb je genoeg doorstromende lucht, maar hoef je niet bang te zijn voor insecten.

Op deze helm zijn reflectoren bevestigd en een LED achterlicht. Hierdoor ben je in de avond en nacht nog beter zichtbaar, zowel voor fietsers voor als achter je. Op een snelle elektrische fiets zorg je zo voor nog meer veiligheid.

Voordelen

+ Licht en modern design

+ Verstelbaar en verkrijgbaar in verschillende maten

+ Reflectoren en LED licht + Gaas om vliegen tegen te houden in ventilatiegaten

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten