De 5 beste snowboards toegelicht

4

Ben je op zoek naar een goed snowboard, maar weet je niet goed waar je jouw zoektocht moet beginnen? Neem dan een kijkje bij de best geteste modellen van dit moment. De onderstaande goede snowboard modellen zijn allen uitvoerig getest en scoren uitstekend op prijs-kwaliteitsverhouding. De onderstaande goede snowboard modellen hebben elk hun unieke eigenschappen en voor-en nadelen. Bekijk daarom voor je aankoop goed naar de verschillende eigenschappen en kijk welk type snowboard voor jou het beste is. Let hierbij onder andere goed op jouw persoonlijke rijstijl en op jouw gewicht en lengte.

De Spring Break 161 Tree Hunter

De Spring Break 161 Tree Hunter is een goed snowboard met tal van handige eigenschappen en voordelen. Zo is de Spring Break 161 Tree Hunter voorzien van duurzame en zeer stevige materialen, en beschikt de board over een geavanceerde hars van 60% hernieuwbare en onbewerkte grondstoffen. Deze hoogwaardige hars zorgt voor een sterkere basis, waardoor minder hout nodig is voor de kern van de board en waardoor de board extra licht van gewicht is. Hierdoor ga je extra soepel en snel de piste af.

De Spring Break 161 is daarnaast het ideale snowboard voor wie graag buiten de begaande paden durft te gaan. Dit board is namelijk uitstekend voor smalle bochten, heuvels en bospaden. Het stijlvolle en strakke uiterlijk van de board is ontworpen voor zowel mannen als vrouwen en is geïnspireerd op de beste boards van dit moment: plat in het midden met een wat gebogen voor- en achterkant en een wat kleine gradenhoek. Dankzij deze kleine gradenhoek zorgt de board voor een maximale floating en controle. Ook draagt het ontwerp van dit board bij aan een uitstekende stabiliteit en is de board ook zeer stabilie in de poedersneeuw.

Voordelen
- Gemaakt met duurzame materialen
- Zowel voor mannen als vrouwen
- Ideaal voor freestyle

Nadelen
- Geen

De K2 Lime Lite 2021

Het freestyle K2 Lime Lite board is een echte all-mountain snowboard ontworpen voor dames. Het relatief goedkope snowboard is zowel geschikt voor de beginnende snowboarder als voor de gevorderde en is ideaal voor het maken van zowel scherpe bochten als voor het maken van flink wat vaart op vlakke stukken. De K2 Lime Lite heeft een Twin Combination Camber Baseline vorm, een combinatie van Camber en Rocker, waardoor het snowboard zowel een goede wendbaarheid heeft als een goede drijfbaarheid. Ook heeft de K2 Lime Lite een uitstekende core die speciaal ontworpen is voor de rijstijl van vrouwelijke snowboarders.

Het materiaal van de K2 Lime Lite bestaat uit hoogwaardig carbon onderdelen en glasvezel. De board is daarnaast voorzien van een uitstekende Sintered 4000 wax laag. Deze laag absorbeert diep in het materiaal waardoor de board een betere glide biedt. Ook zorgt deze laag voor een uitstekende bescherming en een ongeëvenaarde duurzaamheid. Hierdoor heb je minder snel last van krassen op je board en kun je zo lang mogelijk van je board blijven genieten.

Voordelen
- Voordelig in prijs
- Uitstekende waxlaag
- Geschikt voor alle tereinen

Nadelen
- Geen milieuvriendelijk materiaal

De Lib Tech Travis Rice Pro Snowboard

Ben je op zoek naar een combinatie tussen een camber en een rocker board? Dan is de Travis Rice pro van het merk Lib Tech een uitstekende keuze voor jou. Travis Rice is een Amerikaanse professionele snowboarder die bekend staat als een van de meest invloedrijke snowboarder van de laatste 20 jaar. Zijn stijlvolle en goede snowboard biedt tal van unieke eigenschappen. Zo heeft de board een brede neus en is zeer geschikt voor freeride. De board is uitgerust met een lichte en soepele Horsepower kern gemaakt van 60% espen en 40% paulownia hout, die daarnaast ook nog eens duurzaam is. Ook bevat de board een inleg van glasvezel, waardoor het snowboard een uitstekend lange levensduur heeft. Hierdoor kun je extra lang van je board blijven genieten.

De Travis Rice pro board is geschikt voor elke rider. Zo is het board te gebruiken door zowel de beginnende snowboarder als voor de professional. De board is ideaal voor lange afstanden en biedt een goede flexibiliteit. Hierdoor kun je met dit type board ook gerust de wat avontuurlijkere routes nemen en de board gebruiken voor freestyle. Dankzij het lichte materiaal van dit board kun je daarnaast lekker soepel van de piste af.

Voordelen
- Geschikt voor elke gebruiker
- Gemaakt van duurzaam hout

Nadelen
- Redelijk prijzig

De Jones Frontier Snowboard

De Jones Frontier is een echte eyecatcher onder de snowboards. Dit stijlvolle directional freeride board voldoet aan alle eisen waaraan een hoogwaardig board dient te voldoen. Zo heeft de board een lange gerockerde nose, waardoor dit model uitstekend geschikt is voor vrijwel elk type terrein, zowel poeder, park en alles daartussen. Ook is de Jones Frontier dankzij zijn strakke en brede design uitstekend geschikt voor freestyle. Zo heeft het board hierdoor een uitstekende kantwisseling, waardoor je met dit board soepel door de hele berg kunt shredden.

Het Jones Frontier board is gemaakt van hoogwaardig hout en biedt hierdoor een lange levensduur. De Jones Frontier is licht van gewicht en is voorzien van Traction Tech 2.0, dit zijn golvingen in de staalkant die ervoor zorgen dat het board een goede grip behoud op harde sneeuw. Dankzij deze technologie kun je ook soepel insturen. Ook beschikt de board over een hoogwaardige laag wax die bijdraagt aan een optimale bescherming en behoud van je board. Hierdoor heb je minder snel kans op krassen en blijft jou board zo lang mogelijk zijn perfecte staat behouden. De Jones Frontier is ten slotte geschikt voor elke rider, zowel voor vrouwen als mannen en voor de beginnende snowboarder en de professional.

Voordelen
- Speciale golvingen
- Uitstekende kwaliteit
- Bijzonder design

Nadelen
- Niet ideaal voor beginners

Burton Flight Attendant

Als beste uit de test komt het snowboard Flight Attendant van het merk Burton. Dit snowboard is een uitstekend snowboard voor een gevorderde snowboarder die zich met name bezighoudt met freeriding. De Burton Flight Attendant is gemaakt van hoogwaardig materiaal en beschikt over tal van handige eigenschappen. Zo beschikt dit board over een uitstekend vormgeving en een zeer nauwkeurige afwerking. Hierdoor is dit board zeer geschikt voor lange afstanden en het maken van hoge snelheden. Dankzij de strakke vormen en het stevige materiaal is het snowboard namelijk stijf genoeg voor het maken van snelheid en het bieden van voldoende stabiliteit. De Flight Attendant is grotendeels gemaakt van neopreen en heeft een gelifte nose. Hierdoor kun je met dit exemplaar ook optimaal snijden door de bochten.

Dankzij de frisse print biedt de Burton Flight Attendant een strakke en professionele uitstraling. Het design is ontworpen voor heren, maar kan uiteraard ook door vrouwen gebruikt worden. Het stijlvolle board heeft daarnaast een wat langere neus, waardoor het snowboard beschikt over een uitstekend drijfvermogen. Hierdoor is het board wat minder ideaal voor kleinere bochten en freestyle. De De Burton Flight Attendant beschikt ten slotte nog over een uitstekende dikke wax laag, dat bijdraagt aan een goede soepelheid en een zo lang mogelijke bescherming van jou board.

Voordelen
- Snelle kantelwissel
- Hoog drijfvermogen
- Zeer goede stabiliteit

Nadelen
- Niet zeer geschikt voor freestyle
- Geen duurzaam materiaal

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten