5 beste smartwatches voor dames: hoe kies je de juiste horloge?

1087

Smartwatches vind je tegenwoordig in alle vormen, kleuren en maten. Als leek is het moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Wie op zoek is naar een smartwatch voor dames, zal sowieso met enkele parameters rekening moeten gaan houden. Enkele basistips die je een eindje verder kunnen helpen om door de bomen het bos nog te zien. Een kleine handleiding.

Welke look past bij je eigen stijl?

Een smartwatch voor dame wordt veel gebruikt in het gewone alledaagse leven en kan ook op feestjes worden gedragen. Om het heel cru te stellen: een smartwatch is bedoeld om nooit uit doen, tenzij je de batterij moet opladen. Wanneer je altijd een uurwerk wil dragen, dan zal je voorkeur moeten uitgaan naar een tijdloos design en een toestel met verwisselbare polsbandjes.

Een smartwatch voor dame: hou rekening met de compatibiliteit

Het belangrijkste waar je op moet letten, is dat je horloge compatibel moet zijn met de smartphone waar je eigenaar van bent. Om een miskoop te vermijden, zal je moeten nagaan over welk soort smartphone je beschikt. Het heeft totaal geen zin een Apple Watch te kopen als je geen iPhone hebt. Nochtans bestaat er een smartwatch voor dame die zowel met Android als met iOS compatibel is. Zorg ervoor dat je voldoende hierover wordt geïnformeerd.

Het belang van de batterijduur bij een smartwatch

In tegenstelling tot een klassiek uurwerk, gaan batterijen van smartwatches niet zo lang mee. Het gecompliceerd rekenwerk dat een smartwatch voor dame verricht, gecombineerd met het constant oplichten van het kleine scherm, vergt heel wat van een batterij. De batterijduur speelt dus een heel belangrijke factor in het kiezen van een smartwatch.

De aanwezigheid van een simslot

Let vooral op de aanwezigheid van een slot om een aparte simkaart in kwijt te geraken. Als de smartwatch voor dame geen simkaart ter beschikking heeft, zal je altijd een smartphone in handbereik moeten hebben om de smartwatch ten volle te kunnen benutten. Smartwatches met een simslot zijn niet zo vaak te vinden. Stel met andere woorden geen te hoge verwachtingen.

Ingebouwde gps: ja of nee

Het grootste verkoopargument bij de aankoop van een smartwatch voor dame is de ingebouwde gps. Dat is vooral superhandig wanneer je je smartwatch wil gebruiken tijdens het beoefenen van je favoriete sport. Tegenwoordig is zo een geïntegreerd gps systeem de regel in plaats van een uitzondering.

Volgende 5 smartwatches voor dames zijn momenteel het meest gegeerd

Fitbit Versa 2

Wanneer je iets aan je levensstijl wil doen, is deze horloge de ideale bondgenot. Overdag word je aangespoord om je conditie te onderhouden en 's nachts wordt de slaap nagegaan. Je krijgt tips als je slaaprust wordt verstoord. Er bestaat de mogelijkheid om verschillende apps in gebruik te nemen. Andere interessante functietools die ter beschikking staan: contactloos betalen en muziek beluisteren. Een klein minpuntje is wel het gebrek aan een gps ontvanger om je sportprestaties na te checken. Zo zal je altijd je smartphone moeten meenemen als je een rondje wil lopen rond de woonblok.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ Het contactloos betalen met je uurwerk biedt een absoluut groot voordeel
+ Je favoriete muzikale afspeellijsten (ongeveer 300) kan je beluisteren dankzij de ingebouwde muziekspeler

Minpunten
- Fitbit is spijtig genoeg niet compatibel met volgende smartphones: Huawei P8 en P9 smartphones

Technische specificaties in een notendop

Merk: Fitbit
Geschikt voor gebruiker: dames
Schermtype: AMOLED scherm
Diagonaal scherm: 1,34 inch
Touchscreen bediening: ja
Gewicht: 40 gram
Waterdicht: ja
Voor welke sporten aan te bevelen: zwemmen, fitness

Apple Watch Series 6

Beschikbaar bij deze verkopers

De serie 6 van Apple Watch is voor mensen die overal bereikbaar willen blijven het ideale horloge. Ook al is de smartphone niet in handbereik. Dankzij de Apple Watch maak je rechtsreeks internetverbinding. Als je de faciliteiten van 4G wil gebruiken, ben je wel verplicht een eSim abonnement af te sluiten bij je provider. De ingebouwde saturatiemeter checkt het zuurstofgehalte dat in je bloed aanwezig is. Zo kan je het stressniveau en conditie zorgvuldig in de gaten blijven houden. Het scherm geeft de hele dag aan welke berichten binnenstromen.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ Bereikbaarheid met 4G vormt geen enkele probleem met de Apple Watch
+ De aanwezigheid van een saturatiemeter om je zuurstof in het bloed te meten

Minpunten
- Mobiele providers bieden niet allemaal een eSim abonnement aan
- Als je Apple Watch wil installeren, heb je een Apple iPhone nodig

Technische specificaties in een notendop

Merk: Apple
Geschikt voor gebruiker: dames en heren
Schermtype: OLED scherm
Diagonaal scherm: 1,57 inch
Touchscreen bediening: ja
Gewicht: 30,5 gram
Waterdicht: ja
Opslagcapaciteit maximaal: 32 GB
Voor welke sporten aan te bevelen: hardlopen, fietsen, fitness

AlwaysCare Smartwatch Dames

Wie op zoek is naar een stappenteller uurwerk met hartslagmeter en die tegelijkertijd aan je muzikale wensen voldoet, zit met deze Alwaycare smartwatch voor dame op het juiste adres. Deze horloge bewijst uitvoerig waarom smartwatches de trendsetters van dit ogenblik zijn. Je krijgt niet alleen voldoende inzage in gezondheidsbulletins, maar het helpt ook om je vooropgestelde doelen na te streven. Je kan binnen de kortste keren de nodige functies raadplegen. Een automatisch ingebouwde slaaptracker zorgt ervoor dat je deze smartwatch ook in de nachtelijke uren kan gebruiken. Het grote voordeel van dit uurwerk is dat je slechts éénmaal per week of langer het accu moet opladen.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ De prijs/kwaliteitsverhouding is uitstekend
+ Voor zwemmers goed nieuws omdat het horloge waterdicht is
+ De lange batterijduur van plus minus tien dagen

Minpunten
- Het ontbreken van een bloeddrukmeter

Technische specificaties in een notendop

Merk: AlwaysCare
Geschikt voor gebruiker: dame
Schermtype: LCD scherm
Diagonaal scherm: 1,3 inch
Touchscreen bediening: ja
Gewicht: 36 gram
Waterdicht: ja
Opslagcapaciteit maximaal: 512 MB
Voor welke sporten aan te bevelen: geschikt voor onderwater activiteiten

Samsung Galaxy Watch Active2

Beschikbaar bij deze verkopers

De Watch Active2 van Samsung leent zich uitstekend als smartwatch voor dame. Dit wordt geaccentueerd door het knap ogende minimalistische design van het uurwerk. Het horloge vormt in feite het verlengstuk van je smartphone. Op voorwaarde dat je met Bluetooth verbonden bent met je mobiele telefoon. Berichten sijpelen binnen en het beantwoorden ervan gebeurt vanaf je pols. Via de touch rand scroll je vrij makkelijk door alle beschikbare apps die je in de Galaxy Store terugvindt. Met de (zelfstandige) muziekspeler sla je de favoriete muziek op. Dankzij Bluetooth verbind je een koptelefoon zodat je altijd beschikt over een muzikale omlijsting tijdens de sportsessies. Een ingebouwde bloeddrukmeter en een ECG hartslagmeter zorgen ervoor dat je inzicht krijgt in gezondheidsgegevens. De Samsung Health Monitor app helpt je hierbij.

Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Het scrollen gaat als een fluitje van een cent door de touch rand
+ Je volgt je gezondheidsgegevens op de voet dankzij de bloedrukmeter en de ECG hartslagmeter
+ Er is een ingebouwde muziekspeler voorzien zodat je geen smartphone meer nodig hebt tijdens het beoefenen van een sport

Minpunten
- De Samsung Health Monitor app is niet compatibel met iOS smartphones

Technische specificaties in een notendop

Merk: Samsung
Geschikt voor gebruiker: dame
Schermtype: AMOLED
Diagonaal scherm: 1,4 inch
Touchscreen bediening: ja
Gewicht: 36 gram
Waterdicht: ja
Opslagcapaciteit maximaal: 4 GB
Voor welke sporten aan te bevelen: hardlopen, fietsen, zwemmen, fitness, outdoor

Apple Watch Series 3

Met de Series 3 van Apple Watch blijf je verbonden met je familie en uitgebreide kennissenkring. Je hebt een helder OLED scherm ter beschikking. Anderzijds is er een klein nadeel aan verbonden: het is 30 procent kleinschaliger dan de nieuwste ontworpen modellen. De smartwatch voor dame bevat een hoogtemeter en gps sensor. Op deze manier kan je hoogte en de afstand controleren. Een communicatieverbinding maken doe je met Siri vanaf de pols. De hartslagsensor, die automatisch is ingebouwd, meet de hartslag 24 uur op 24. Met deze opgeslagen gegevens achterhaal je vlug de intensiteit van de workouts en het recuperatievermogen na een krachtinspanning. Notificaties, berichten en binnenstromende oproepen kan je makkelijk een antwoord geven. Voor de waterratten is er goed nieuws. De serie 3 is waterdicht, wat handig is tijdens zwemsessies. Zoek je eerder extra toeters of bellen, dan zijn de nieuwere modellen van de Apple Watch serie 6 meer aangewezen.

Plus- en minpunten

Pluspunten
+ Bellen via de smartwatch doe je via de ingebouwde microfoon en speaker
+ Via de pols wordt de hartslag gemeten door middel van een automatisch geïntegreerde hartslagsensor
+ De ingebouwde gps sensor geeft de route, snelheid en het afgelegde traject weer

Minpunten
- Je zal de smartwatch moeten opladen via de thuislader van je smartphone

Technische specificaties in een notendop

Merk: Apple
Geschikt voor gebruiker: dame
Schermtype: OLED
Diagonaal scherm: 1,5 inch
Touchscreen bediening: ja
Gewicht: 26,7 gram
Waterdicht: ja
Opslagcapaciteit maximaal: 8 GB
Voor welke sporten aan te bevelen: zwemmen, fietsen, wintersport, fitness, wandelen, hardlopen, tennis, watersport

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten