De 5 beste slimme thermostaten om thuis te installeren

10

Een thermostaat is een apparaat dat de temperatuur in huis reguleert. Een slimme thermostaat is een thermostaat die gebruik maakt van een geavanceerde technologie om de temperatuur in huis te reguleren. Een slimme thermostaat heeft een temperatuursensor die de temperatuur in huis meet. De thermostaat gebruikt ook andere informatie, zoals de weersomstandigheden en het tijdstip van de dag, om de temperatuur in huis te reguleren.

Energiekosten besparen

Als de temperatuur afwijkt van de gewenste temperatuur, stuurt de thermostaat een signaal naar de verwarming of de airconditioning om de temperatuur aan te passen. Een slimme thermostaat kan veel geld besparen op de energiekosten, want slimme thermostaten kunnen de temperatuur in huis automatisch aanpassen om op die manier geld te besparen op de energiekosten. Sommige slimme thermostaten kunnen ook de luchtvochtigheid in huis reguleren.

Draadloze thermostaat

Een draadloze thermostaat is een thermostaat die niet via een kabel of draad met de thermostatische regeling is verbonden. In plaats daarvan wordt de thermostaat meestal bediend via een draadloos netwerk, zoals de WiFi of een mobiele dataverbinding. Draadloze thermostaten zijn ideaal voor mensen die veel reizen of een actief leven leiden. Ze zijn ook een uitstekende oplossing voor mensen die graag hun huis vanaf een afstand willen bedienen.

Het gemak van een draadloze thermostaat

Draadloze thermostaten zijn meestal eenvoudig te installeren en te gebruiken. Ze zijn ook relatief goedkoop en ze kunnen makkelijk worden meegenomen naar een andere locatie. Een draadloze thermostaat is een thermostaat die niet bekabeld is met het elektrische systeem van je huis. In plaats daarvan gebruikt het een batterij of een andere voeding die je kunt opladen. Dit maakt het veel makkelijker om te installeren, te verplaatsen of te verwijderen.

Voordelen van een draadloze thermostaat

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een draadloze thermostaat. Allereerst elimineert dit het risico op schade aan jouw huis door kortsluiting of andere elektrische problemen. Bovendien is het veel makkelijker te gebruiken dan een traditionele thermostaat, omdat je je niet meer hoeft te bukken of te klimmen om het te bereiken.

Een ander groot voordeel van een draadloze thermostaat is dat je de temperatuur op afstand kunt bedienen. Dit is ideaal als je jouw huis tijdens de winter wilt verwarmen voordat je thuiskomt, of als je de airconditioning wilt aanzetten voordat je naar huis gaat in de zomer. Je kunt ook de temperatuur in verschillende kamers regelen, afhankelijk van je behoeften.

Als je op zoek bent naar een thermostaat die makkelijk te installeren is en die veel voordelen biedt, overweeg dan om een draadloze thermostaat aan te schaffen.

Een slimme radiatorknop

Een slimme radiatorknop is een thermostaat die je aan je radiator kan bevestigen en die de temperatuur van een radiator reguleert. De kraan past de temperatuur van de radiator aan op basis van de temperatuur in de ruimte. Dit betekent dat de radiator niet langer te veel of te weinig warmte afgeeft, waardoor energie wordt bespaard. De radiator zal ook minder vaak aan- en uitgaan, waardoor de levensduur ervan wordt verlengd.

De thermostaat werkt door de temperatuur in de kamer te meten en de radiator aan- of uit te zetten om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit zorgt ervoor dat er nooit meer energie wordt verbruikt dan nodig is, waardoor er bespaard kan worden op de energierekening. Een andere manier waarop de thermostaat energie kan besparen, is door te voorkomen dat de radiator te lang aan blijft staan. Wanneer de radiator te lang aan blijft staan, kan er condensatie ontstaan op de muur. Dit kan schade toebrengen aan de muur en is ook nog eens energieverspilling. De thermostaat zorgt ervoor dat de radiator uitgeschakeld wordt wanneer de gewenste temperatuur is bereikt, waardoor de kans op condensatie verkleind wordt.

Als je overweegt om een slimme thermostaat aan te schaffen, is het belangrijk om te kijken naar de specificaties ervan. Let bijvoorbeeld goed op de precisie van de thermostaat, zodat je weet hoe dicht de temperatuur bij de gewenste temperatuur zal liggen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de levensduur van de batterij, zodat je weet hoe lang je van de thermostaat gebruik kan maken voordat je de batterijen weer moet vervangen.

Thermostaat met zoneregeling

Een thermostaat met zoneregeling is een thermostaat die de temperatuur in verschillende delen van het huis regelt. Dit kan helpen om energie te besparen, omdat je niet hoeft te zorgen dat het hele huis dezelfde temperatuur heeft. In plaats daarvan kun je de temperatuur aanpassen in verschillende delen van het huis, afhankelijk van hoe warm of hoe koud het buiten is

tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit - Bedrade variant

De tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit - Bedrade variant is een thermostaat die je kunt gebruiken om de temperatuur in huis te regelen. Het kan ook worden gebruikt om de ruimte te verwarmen of te koelen. U kunt de tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit - Bedrade variant gebruiken met de meeste thermostaten die in huis aanwezig zijn.

Deze slimme thermostaat biedt functies zoals thermostaatregeling, temperatuur- en luchtregeling, energiebesparing en het verwarmen en koelen van een ruimte. Het is een uitstekende keuze voor een thermostaat. Het is eenvoudig te installeren en te gebruiken, en het bespaart energie door automatisch de temperatuur aan te passen aan jouw schema. Met remote toegang vanaf jouw smartphone of tablet kun je de thermostaat eenvoudig bedienen, waar je ook bent.

Voordelen

 • Een slimme thermostaat die helpt om geld te besparen op jouw energiekosten
 • De thermostaat kan worden gebruikt met een app op je smartphone of tablet
 • De thermostaat kan gemakkelijk geïnstalleerd en gebruikt worden

Kingzproducts Thermostaat

De Kingzproducts thermostaat is een instrument dat gebruikt wordt om de temperatuur in een gebouw of andere ruimte te regelen. Deze thermostaat kan worden gebruikt om de temperatuur te regelen van een verwarming of airconditioning systeem, maar ook van andere systemen die gebruikmaken van temperatuurregeling.

Deze thermostaat heeft een touchscreen, waardoor hij gemakkelijk bediend kan worden. De Kingzproducts thermostaat is ideaal voor mensen die willen besparen op hun energiefactuur.

Voordelen

 • De thermostaat heeft een geheugen functie
 • Er zijn meerdere programma’s mogelijk
 • Het is een moderne en stijlvolle thermostaat

tado° Slimme Radiatorknop Starterskit V3+

De tado° Slimme Radiatorknop Starterskit V3+ is een innovatieve thermostaat die jouw verwarmingssysteem automatisch aanpast aan jouw levensstijl. Het beschikt over vele handige functies, waaronder een automatische aanpassing van de verwarmingsschema's, een eenvoudige bediening via een smartphone of tablet en een geïntegreerde nachtmodus. Daarnaast is de tado° Slimme Radiatorknop Starterskit V3+ compatibel met de meeste gangbare verwarmingssystemen.

De tado° Slimme Radiatorknop Starterskit V3+ is een slimme thermostaatknop. De geïntegreerde nachtmodus zorgt ervoor dat je 's nachts niet wordt gestoord door de thermostaatknop en dat je bespaart op jouw energiekosten. Het is een intelligent of slim apparaat.

tado° Slimme Radiatorknop Starterskit V3+ wordt aangeboden met een aantal opties die je kunnen helpen om het meeste uit jouw verwarming en koeling te halen. Het starterskit bevat de tado° Smart Radiator Knob, twee AA-batterijen, een overgangsadapter en een installatie-instructie. De tado° Smart Radiator Knob is een draadloze thermostaatknop die je aan jouw radiatorkranen kunt bevestigen. Deze kan worden gebruikt met de meeste conventionele radiatoren en verwarmingssystemen. De tado° Smart Radiator Knob gebruikt geavanceerde thermostaattechnologie om de temperatuur in jouw huis te regelen. Dit maakt het mogelijk om de temperatuur in jouw huis te regelen via een smartphone of tablet. De tado° Smart Radiator Knob heeft ook een aantal energiebesparende functies, waaronder een nachtmodus en een vakantiemodus. De tado° Smart Radiator Knob is een eenvoudige manier om uw verwarmings- en koelsysteem te upgraden naar een slimme thermostaat.

Voordelen

 • Het design is mooi
 • Een sensor voor temperatuur en vocht
 • Overal bestuurbaar via de app

Nadeel

 • Niet met alle toestellen compatibel

Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart - Bedraad

De Lyric T6 Slimme Thermostaat is een strakke en veelzijdig ontworpen thermostaat die perfect is voor elk huishouden. Het maakt gebruik van de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat je huis op de juiste temperatuur wordt gehouden, waardoor je kosten kunt besparen op je energierekening. De thermostaat is eenvoudig te installeren en te gebruiken, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige maar effectieve manier om hun huis op de juiste temperatuur te houden.

De Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart biedt functies zoals het automatisch aanpassen van de temperatuur op basis van de tijd van de dag en de gewenste temperatuur. Daarnaast is het ook mogelijk om de thermostaat via een app op je telefoon te bedienen. Dit is een slanke en elegant ogende thermostaat die een aantal handige en veelzijdige functies biedt. De thermostaat is voorzien van een groot en helder display, waardoor het makkelijk te lezen en te bedienen is. De Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart - Bedraad is ook voorzien van een aantal auto-off functies, waardoor je zeker weet dat je niet onnodig energie verspilt.

Voordelen

 • Deze thermostaat werkt bij elk type warmtepomp en cv-ketel
 • Het klokprogramma en de geofencing-functie zijn uitgebreid
 • De thermostaat kan gratis bediend worden via een app op je tablet of smartphone

Nadeel

 • Zoneregeling is niet mogelijk

Google Nest Learning Thermostat - Slimme thermostaat - RVS

Google's Nest Learning Thermostat is een slimmer thermostaat die je helpt besparen op jouw energieverbruik. De thermostaat leert jouw gebruikspatronen en past zich automatisch aan om jouw huis op een temperatuur te houden die je aangenaam vindt. Je kunt de temperatuur op de thermostaat eenvoudig aanpassen met de draaiknop of met jouw stem via de Google Nest-app. De thermostaat is ook voorzien van een full-color LCD-touchscreen voor een duidelijke weergave van de temperatuur en meer.

Deze thermostaat biedt tal van functies, waaronder temperatuurregeling op afstand, automatische aanpassing aan jouw schema, energiebesparingsmodus en meer. De Google Nest Learning gebruikt de gegevens die het verzamelt om steeds beter te worden in het voorspellen van wat je wilt en het automatisch aanpassen van de temperatuur voor jou.

De Google Nest Learning Thermostat is een thermostaat die leert hoe jij je huis verwarmt en koelt. Het doet dit door de temperatuur en de tijd van de dag te registeren wanneer jij de thermostaat aanpast. Op basis van deze gegevens leert de thermostaat hoe je je huis verwarmt en koelt, en past de temperatuur automatisch aan om energie te besparen. De thermostaat heeft ook een energiebesparingsmodus waarmee je de temperatuur kunt instellen op een temperatuur die geschikt is voor het besparen van energie.

Voordelen

 • Erg gemakkelijk om te gebruiken
 • Een mooi en compact design dat in elk interieur past
 • Een stevig en duurzaam product

Nadeel

 • Werkt enkel goed met WiFi
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten