De 5 beste slimme deurbellen van 2023 in detail bekeken

3682

Als je fan bent van smart home producten dan kunnen slimme deurbellen zeker niet ontbreken. Met deze slimme deurbellen zie je direct wie er voor je deur staat, ook als je niet thuis bent. Met behulp van de slimme app die je kan downloaden heb je snel contact met bijvoorbeeld de postbezorger die voor de deur staat. Je kan met deze persoon spreken door de ingebouwde microfoon en luidspreker. Er zijn inmiddels veel verschillende soorten slimme deurbellen op de markt gekomen. Alhoewel ze misschien in het eerste gezicht veel op elkaar lijken, verschillen deze slimme deurbellen een hoop van elkaar.

Slimme deurbellen zijn er met voeding via het stroomnet en via de batterij. Ook de verbinding kan via de kabel of via de lucht door middel van wifi. Belangrijke punten om rekening mee te houden als je een slimme deurbel gaat kopen. Het bewaren van het filmmateriaal kan ook op verschillende manieren. Er zijn deurbellen die gelijk alles in de cloud zetten. Heb je dit liever niet? Ga dan voor een model dat een intern geheugen heeft. Om iemand goed te kunnen zien als hij aanbelt terwijl het donker is, heeft je deurbel een nachtvisie nodig. Mocht je bij je voordeur altijd een lichtje hebben branden dan heb je dit niet perse nodig. Als er iemand aanbelt dan zal je een melding krijgen op je app. Wil je ook er voor zorgen dat het geluid door het hele huis te horen is? Ga dan voor een zogenaamde ‘chime’. Deze chime zorgt ervoor dat je traditionele deurbel wordt vervangen. Als er iemand aanbelt zal de chime het geluid maken dat jij vooraf hebt ingesteld. Ontzettend veel verschillende dingen om rekening mee te houden dus. Wij hebben de vijf populairste slimme deurbellen voor je op een rij gezet met hun belangrijkste kenmerken.

Nedsis SmartLife Slimme WiFi HD Videodeurbel


Wil je niet veel geld uitgeven aan een slimme deurbel? Kies dan voor de Nedsis SmartLife Slimme WiFi HD Videodeurbel. Deze deurbel is erg betaalbaar waardoor hij voor het grote publiek ook interessant kan zijn. Hij werkt praktisch zoals de hiervoor genoemde deurbellen. Aansluiting op batterij is helaas niet mogelijk, maar heb je een bestaande deurbel die van draad voorzien is?

Dan zal deze deurbel er vast en zeker op passen. De app werkt daarnaast ook nog eens super handig. Je krijgt hierbij ook een pushmelding zodra er iemand voor je deur staat. Als de app is geopend dan zie je de persoon voor je deur staan en kan je heel makkelijk met hem of haar praten. Er zitten wel een paar nadelen aan deze deurbel. Zo loopt de audio snel achter en is de luidspreker bij de deur erg hard. Hierdoor zal het snel lijken alsof jij aan het schreeuwen bent terwijl je heel rustig praat. Toch zijn dit maar kleine minpuntjes. Gezien zijn prijs is dit een hele goede optie als video deurbel.

Zelf plaatsen of toch laten installeren?


Het plaatsen van slimme deurbellen kan nog wel eens een lastige klus zijn. Als je een beetje handig bent zou het moeten lukken. Toch kan het handig zijn om gebruik te maken van installatie door een professional. Bij de meeste slimme deurbellen die verkocht worden is er een optie om deze aan te schaffen met installatie. Erg handig als je dit zelf niet kan of als je hier geen zin in hebt. Er moet wel rekening gehouden worden met de juiste aansluitingen. Het kan voorkomen dat de juiste aansluiten nog niet op de goede plek zitten.

Dit houdt bijvoorbeeld in dat er nog geen voedingskabel bij de voordeur zit waar de slimme deurbel zijn stroom vandaan moet halen. Er moet dan vanuit de meterkast een nieuw draad naar de voordeur getrokken worden om deze alsnog aan te kunnen sluiten. In zulke gevallen is het erg handig om te kiezen voor een versie die werkt op batterijen. Hetzelfde geldt voor de internet aansluiting waar de deurbel gebruik van kan maken. Ligt deze niet bij de voordeur in de buurt of gaat het heel veel moeite kosten om deze aan te leggen? Ga dan voor een variant op WiFi.

Ring Video Doorbell Pro

Een iets duurdere variant van de Ring Video Deurbel 3 is de Video Doorbell Pro. Veel van de kenmerken die de Video Deurbel 3 heeft zijn ook bij deze camera ingebouwd. Het prijsverschil zit hem voornamelijk in de betere camera. Deze werkt doorm iddel van een Full HD camera waarbij je 160 graden voor je voordeur kan kijken. Erg handig als je voordeur bijvoorbeeld in een kleine straat zit. Naast de betere camera profiteert deze camera ook van een beter werkende bewegingsdetectie. Je kan deze precies zo instellen als je wilt, zodat je geen onnodige meldingen krijgt. Om je bel wat persoonlijker te maken kun je ook kiezen uit vier verschillende frontjes. Zo kun je de deurbel in dezelfde stijl hebben als de rest van je huis. Een klein minpuntje tegenover zijn goedkopere variant is dat hij alleen is aan te sluiten op een stroombron. Je kan dus niet werken met batterijen. Dit kan erg lastig zijn als je nog niet beschikt over een voedingskabel bij je voordeur.

Eufy by Anker Video Doorbell


Een relatieve nieuwe speler op de markt is de Eufy by Anker Video Doorbell. Deze deurbel kun je draadloos bij je voordeur installeren. Je hebt dus geen voedingskabel voor stroom of internet nodig. Heb je al een voedingskabel voor een deurbel bij de voordeur zitten. Dan kun je hem ook hier op aansluiten. Zo is deze bel geschikt voor elke voordeur zonder een hoop onnodig werk. Als je de deurbelt gebruikt zonder voedingskabel dan kun je ook nog eens gebruik maken van zijn oplaadbare batterijen, erg duurzaam. De deurbel werkt niet via de cloud, maar via een intern geheugen. Door de versleutelde verbinding zijn al je opnames ook nog eens verzekerd van extra beveiliging. Met het 16 gigabyte opslag geheugen die niet is uit te breiden kan je in de knoop komen met het opslaan van de video. In praktijk blijkt dit opslag geheugen echter ruim voldoende.

Ring Video Deurbel 3

Fabrikant Ring is de grondlegger van de video deurbel. Ze hebben de slimme deurbellen zo populair gemaakt als ze nu zijn. Met alweer de derde variant is er inmiddels een hoop verbeterd. Door het gebruik van dual band wifi is het signaal wat deze deurbel afgeeft erg sterk. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de deurbel geen verbinding meer heeft. De beweging sensor in de Ring Video Deurbel 3 zorgt ervoor dat je al een melding kan krijgen als mensen 9 meter van je deur verwijder zijn.

Met behulp van de nacht visie camera werkt dit ook uitstekend in het donker. Zowel voor deuren met bedrading als deuren waar nog geen bedrading is kun je deze video deurbel prima gebruiken. Je hoeft er alleen een plekje voor te vinden naast je voordeur. Qua kwaliteit van beeld en geluid blijft hij wel iets achter op de Google Nest Hello. Toch zal dit je alleen opvallen als je beide camera’s naast elkaar hebt. Ook bij deze camera zijn een hoop functies pas beschikbaar op het moment als je een abonnement afneemt. Hierbij levert de Nest toch ook iets meer opties zonder abonnement. Dit zie je wel weer in de aanschafwaarde van de deurbel terug, daar deze goedkoper is dan de Nest.

Google Nest Hello Videodeurbel

Met de Google Nest Hello Videodeurbel is Google ook op de markt van slimme deurbellen gesprongen. Deze slimme video deurbel werkt door middel van aansluiting op het stroomnet. De installatie kan dus iets lastiger zijn, maar op de lange termijn is het erg handig dat je niet steeds de batterij hoeft te vervangen. Je kan via de app elk uur van de dag kijken wat er voor je deur gebeurt. De kwaliteit is super door zijn goed uitgerust HD camera. Heb je geen zin om te spreken met de persoon die voor de deur staat? Je kan kiezen uit verschillende standaard berichten die in te stellen zijn bij deze deurbel. Zo kun je de deurbel bijvoorbeeld laten zeggen dat de bezorger het pakketje in de achtertuin mag zetten.De video’s die je opneemt worden altijd veilig in de cloud opgeslagen, je hoeft dus niet bang te zijn dat een ongewenst persoon met je mee kijkt.

Houdt er wel rekening mee dat je een bel transformator moet aanschaffen bij de Google Nest Hello Videodeurbel. Deze is niet standaard meegeleverd en zonder deze transformator kan de bel niet werken. Een klein nadeel van de Google Nest Hello Videodeurbel is dat veel opties van de deurbel achter een betaald platform van Google zit, namelijk het Google Nest Aware abonnement. Dit abonnement is er al voor vijftig euro per jaar en geeft je de mogelijkheid beelden langer op te slaan. Ook zal de deurbel mensen dan kunnen herkennen, zodat je gelijk ziet wie er voor de deur staan zonder dat je de app hebt geopend.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten