5 beste rugbraces die fysieke klachten kunnen verhelpen

182

Herken jij je in deze situatieschets? Door uren dezelfde houding aan te nemen tijdens je kantooruren, zak je steeds maar weg in een iets meer comfortabele situatie. Voor een korte periode voelt dit heel ontspannen en relaxt aan, maar op langere termijn is een verkeerde houding funest voor de rug. Veel mensen hebben zich doorheen de jaren een verkeerde positie aangemeten die vroeg of laat kan leiden tot bek-, schouder- of rugklachten. Een rugbrace biedt hier een ultieme oplossing aan. De 5 beste rugbraces die fysieke klachten verminderen even in kaart gebracht.

Rugklachten komen helaas veel voor

Of je nu last krijg door uren aan een stuk op kantoor achter een computer te zitten of door een zwaar fysiek beroep uit te oefenen, de basisoorzaak voor rugpijn is heel vlug gelegd. De rug is en blijft een belangrijk onderdeel van een menselijk lichaam. Wanneer je doorlopend inspanningen op een verkeerde manier doet, treden rugklachten op. Door de rug te draaien of te bukken wordt er veel spanning op de rugspieren gezet. Hierdoor ontstaan de rugpijnen.

Waar opletten als je rugbraces gebruikt

Tijdens de sportbeoefening moet je een rugbrace gebruiken zoals voorgeschreven door je arts, sportcoach of fysiotherapeut. Belangrijk is dat je voorzichtig de brace aantrekt en dat je weet hoe je dit op de juiste manier het beste doet. Daarom is een advies bij gespecialiseerde vakmensen broodnodig en niet misplaatst. De banden, riemen of kittenbandsluitingen moeten op een correcte manier worden aangebracht. Controleer ook altijd tijdens de activiteiten dat de brace niet is verschoven. Verlies niet uit het oog dat je ondanks een brace nog steeds verwondingen kunt oplopen. De combinatie van verbetering, versterking en stretching met til technieken zijn op dat vlak veel belangrijker. Beperk de rug belasting door de intensiteit van de opgestelde trainingsschema’s stelselmatig te verhogen.

De houding corrigeren door een rugbrace
Lukt het je eenvoudigweg niet om tijdens het zitten of het staan een goede verantwoorde houding aan te nemen, dan zorgt de rugbrace voor een perfecte uitkomst. Rugbraces zijn een uitstekend hulpmiddel om schouders en rug meteen in de juiste houding te trekken. De meeste mensen ervaren het als een verademing wanneer ze voor het eerst deze brace aantrekken. Corrigerende braces heb je in verschillende soorten en maten. Denk maar rondom de ribbenkast of aan een onderrug brace. Er bestaan speciale pasvormen van braces, zowel voor vrouwen als voor mannen. De overgrote meerderheid van braces kunnen onder de kleding worden gedragen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de rugbraces de hele (werk) dag te dragen. Wanneer je een brace te benauwend vindt, bestaat nog altijd de optie om minder huid te bedekken. Een rugbrace is daarom in verschillende maten verkrijgbaar.

Deze 5 rugbraces zijn op dit ogenblik het meest populair:

Mr Panache postuur corrector met extra okselpads

Mr Panache postuur corrector is een vreemde eend in de bijt in dit rijtje. Bij elke rugbrace die je bij Mr Panache bestelt wordt een boom geplant. Wanneer je bij deze onderneming een brace aanschaft, doneert de onderneming een boom. Naast het milieuvriendelijke aspect is deze postuur corrector zo ontworpen dat je de rechte rug brace overal kunt gebruiken. Of je nu achter je bureau kruipt de hele dag, gaat sporten of in de auto zit: de postuur corrector helpt je te herstellen van een verkeerde houding die fysieke klachten na verloop van tijd veroorzaken. Het grote pluspunt is dat deze rugstabilisator dagelijks in gebruik kan worden genomen. De banden zorgen voor comfort en kan ongelimiteerd worden gebruikt. Nog een kleine kanttekening. De rugbrace is makkelijk wasbaar op 30 graden.

Voordelen

 • Bij de aanschaf wordt bij elke bestelling een boom gedoneerd zodat je een bijdrage levert aan de natuur
 • Door de klittenbandsluiting heb je geen hulp nodig om aan of uit te trekken
 • Het is eenvoudig en makkelijk te wassen op 30 graden

Nadelen

 • Bij het dragen soms last onder de oksels door scherpe snijdende banden

Body2Fit postuur corrector - nek, rug en schouder

Deze rugbrace gaat er prat op dat je in 2 weken tijd de rugklachten kunt verminderen omdat de rugbrace een handje helpt om het bovenlichaam naar een natuurlijke houding te brengen. Het rechtstreekse gevolg is dat je minder rugpijn gaat hebben. Deze corrector heeft de goede eigenschap verstelbaar te zijn door verschillende banden. De Body2Fit postuur corrector wordt in allerhande situaties gebruikt: bij het sporten, tijdens het zittend werk achter de computer of bij het autorijden. De rugpijn vermindert niet alleen, maar ook de nekklachten dankzij de verbetering van je houding. De rugbrace is uiterst geschikt voor zowel vrouwen als mannen. Een kleine aanbeveling. Je draagt best deze Body2Fit postuur corrector boven een T-shirt.

Voordelen

 • Het is eenvoudig verstelbaar en het draagcomfort is aangenaam
 • De brace krijgt orthopedische aanbevelingen
 • Vervaardigd uit stevig materiaal dat kan worden gedragen door vrouwen en mannen

Nadelen

 • In de beginfase kan het onwennig aanvoelen. Maar dit verdwijnt geleidelijk

Fitnine Rug Brace - postuur en rug corrector

De nieuwste postuur corrector van Fitnine helpt de fysieke klachten zoals schouder-, nek- of rugpijn in een handomdraai verzachten die door een lange slechte houding zijn veroorzaakt. De flexibele brace maakt dat je schouders meer naar achter gaan staan. Hierdoor neem je een rechtere houding aan die rug- en nekklachten verhelpen. Op die manier heb je minder last van spierklachten. Belangrijk is dat deze Fitnine Rug Brace 24 uur op 24 kan worden gedragen zonder te irriteren. Of het nu dag of nacht is maakt niets uit omdat het materiaal uit een ademende stof bestaat. Concreet betekent dit dat je je geen zorgen hoeft te maken voor zweet onder de banden. De sluitingen werken met een klittenband zodat ongemakken zijn uitgesloten. In tegenstelling tot een andere rugbrace is de pasvorm volledig verstelbaar en geschikt voor iedereen.

Voordelen

 • Het verhelpt spierklachten en functioneert zowel als rechte rug brace als onderrug brace
 • Deze rugbrace heeft een universele pasvorm en is volledig verstelbaar
 • Tijdens computerwerk wordt de druk van nek en schouders weggenomen

Nadelen De klittenband geraakt soms los

Bosvelli Postuur corrector met Okselpads

Deze Bosvelli houding corrector heeft een speciaal ontworpen design voor mensen die hun gedragsattitude willen verbeteren. Of je nu regelmatig sport of achter de computer zit tijdens je job. Deze brace helpt je houding te verbeteren om rechtop te zitten. Op die manier blijven je nekspieren en schouders van allerlei kwaaltjes gespaard. In feite kan je deze brace in alle omstandigheden aantrekken. Denk maar op het eerste gezicht tijdens een stevige wandeling in het bos of bij het autorijden. Het gebruiksgemak staat centraal. Om irritatie te voorkomen, worden standaard 2 okselpads meegeleverd. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze brace probleemloos dragen door het ergonomisch ontwerp.

Voordelen

 • Het ergonomisch design verbetert de houding
 • De brace is makkelijk verstelbaar
 • Het is onder de kleding niet te zien en voelt comfortabel aan

Nadelen

 • Sommige mensen klagen dat ze het niet op eigen houtje kunnen aanbrengen

Nazrom postuur corrector met verstelbare rugband

Voor wie irriterende nek- of rugpijnen heeft, is deze Nazrom rugbrace op je lijf geschreven. De rugbrace is speciaal ontworpen voor mensen die een hele dag van optimaal comfort willen genieten. Je kan de brace voor verschillende doeleinden gebruiken, zowel als rechte rug brace als onderrug brace. Daarnaast wordt voor een multifunctionele ondersteuning gezorgd. Of je nu hockey speelt, aan yoga meditatie doet of gaat joggen maakt niets uit. Ook als je achter de computer zit tijdens je job bewijst deze Nazrom postuur corrector zijn nut. De brace maakt dat je strak rechtop gaat zitten waardoor de spanning op je nekspieren en schouders wordt verlicht. Het materiaal bestaat uit vederlicht neopreen. Zowel vrouwen als mannen kunnen het dragen.

Voordelen

 • Corrigeert minder goede houding onmiddellijk
 • Voelt de hele dag comfortabel aan
 • De brace kan je heel gemakkelijk zelf aantrekken zonder hulp van anderen

Nadelen

 • De rugbrace is niet aan de voorkant verstelbaar

Gerelateerde berichten