De 5 beste roterende multifunctionele tools voor thuis

323

Een multifunctioneel gereedschap is een stuk gereedschap dat verschillende taken kan uitvoeren. Naast zagen, frezen en raspen kunnen veel multigereedschappen ook polijsten, graveren en slijpen. Van hout tot kunststof tot metaal of beton, elk materiaal kan worden behandeld. Als de verschillende hulpstukken eenmaal aan het materiaal zijn aangepast, zijn er geen grenzen meer aan het materiaal. Vanwege deze vele mogelijkheden zijn de multifunctionele gereedschappen populair bij professionals. Maar ook als hobby-ambachtsman kun je er je voordeel mee doen.

In tegenstelling tot een grote machine is de motor van een multigereedschap zwakker, maar door de oscillatie of rotatie is de kracht voldoende voor kleine klusjes. Bovendien kun je met een multifunctioneel gereedschap ook op moeilijk bereikbare plaatsen werken. Je kunt het multifunctionele gereedschap zowel via een oplaadbare accu als via een stroomaansluiting bedienen.

Waarom heb je een multifunctioneel gereedschap nodig?

Multigereedschappen kunnen een hele reeks verschillende klussen aan, zolang de kracht, de hulpstukken en de nodige accessoires beschikbaar zijn. De basis van alle multifunctionele gereedschappen omvat enkele basisfuncties met verschillende gebruiksmogelijkheden voor binnen en buiten. Afhankelijk van de andere hulpstukken en accessoires die je krijgt, zijn nog meer toepassingen mogelijk. Hieronder laten we je kennismaken met de drie typische basisfuncties en de klussen die je ermee kunt doen:

 • Snijden: tot de standaarduitrusting van multigereedschappen horen verschillende zaagbladen. Hierbij horen algemene en segmentzaagbladen, houtzagen, decoupeerzagen en metaalzagen. Met deze hulpstukken kun je snijden en invallend zagen – bijvoorbeeld in hout, kunststof en non-ferrometaal. Tegelijkertijd kun je met de zaagbladen ook op krappe en moeilijk bereikbare plaatsen werken. Dit betekent dat zuivere sneden kunnen worden gemaakt, zelfs in hoeken of randen. Dankzij het kleine multigereedschap kun je je snijwerkzaamheden nauwkeuriger en sneller uitvoeren dan met welk ander gereedschap dan ook.
 • Slijpen: slijpen is ook een van de basisfuncties van een multigereedschap. Voor dit doel krijg je een slijpschijf en verschillende schuurbladen, die je op de slijpschijf bevestigt. De schuurvellen verschillen in korrel en textuur, die je gebruikt afhankelijk van het materiaal en de ondergrond. Je kunt de meeste multifunctionele gereedschappen gebruiken voor het bewerken van verschillende houtsoorten, maar je kunt ook metalen oppervlakken schuren en polijsten.
 • Schrapen: met deze functie kun je gemakkelijk vlekken verwijderen en oppervlakken verwijderen of egaliseren. Schrapen wordt bijvoorbeeld gebruikt wanneer je mortel van een muur wilt verwijderen of behang wilt verwijderen.

Het gebruik van deze drie basisfuncties varieert echter met de bijgeleverde hulpstukken, zodat je sommige multitools bijvoorbeeld niet op metaal kunt gebruiken. Bovendien kunnen de hulpstukken een verschillende vorm hebben. Met sommige multifunctionele gereedschappen kun je de schuurbladen in ronde en driehoekige vormen krijgen. Daarom moet u weten waarvoor je het gereedschap vooral nodig hebt voordat je het koopt.

De roterende multitool

Met dit gereedschap draaien alle opzetstukken in een cirkel. Naast zagen, schrapen en slijpen zijn met de roterende beweging ook andere functies mogelijk, zoals boren, polijsten of graveren. Voor sommige functies moet je het multigereedschap in een rechte hoek vergeleken met het materiaal houden, zodat het gehele oppervlak van het hulpstuk het materiaal raakt. Andere functies maken een soortgelijke bediening mogelijk als het oscillerende multigereedschap. In tegenstelling tot het oscillerende model, kun je zelfs delicaat werk doen. Bepaalde multifunctionele gereedschappen bieden je daartoe een flexibele schacht. Tegelijkertijd maken bredere aanbouwdelen ook grotere en duurzamere werkzaamheden mogelijk.

FERM Multitool Roterend

Dit multifunctioneel gereedschap is een krachtige machine om te schuren, te slijpen, te boren, te zagen en diverse andere klussen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De multitool die op een accu werkt wordt geleverd met 24 accessoires en een acculader. Met deze draadloze combo-tool kunnen alle triviale zaken onmiddellijk worden uitgevoerd. Met deze machine kun je bijvoorbeeld schuren, graveren, slijpen, zagen, polijsten, boren en en nog veel meer. De machine met een vermogen van achthonderd Watt heeft een gewicht van driehonderd gram. Het wordt geleverd inclusief een koffer.

Dremel 3000 Multitool

Deze multifunctionele gereedschapsset heeft een snelwisselsysteem voor accessoires, waarmee je accessoires snel en gemakkelijk kunt verwisselen. Daarnaast wordt de multifunctionele roterende tool ook geleverd met vijf accessoires voor schuren en slijpen.

Deze roterende multitool is geschikt voor snijden van kunststof, om sieraden te maken, meubels te decoreren en andere houtbewerkingen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De variabele snelheid van tienduizend tot drieëndertigduizend toeren per minuut maakt het samen met de softgrip comfortabel voor gebruikt. De zachte grip zorgt vooral voor minder trillingen.

De innovatieve neuskap en de accessoires kunnen zonder sleutel vervangen worden. Een haak zorgt ervoor dat het gereedschap dicht bij de werkpositie kan gebracht worden.

Het toestel van 550 gram wordt geleverd met vijf accessoires voor verschillende toepassingen.

Accesoires voor o.a. Dremel

Het assortiment heeft veel verschillende hulpstukken voor je Dremel of een ander roterende multifunctionele tool die compatibel is. Deze koffer bevat 92 hulpstukken om je werk eenvoudiger en preciezer uit te voeren. Er zijn hulpstukken voor frezen, geleiden, snijden, zagen, slijpen en betere toegankelijkheid.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Je roterende multitool is al uitgerust met een spantang en spanmoer om je gereedschap vast te klemmen. Je kunt kiezen tussen een spantang van 2,4 of 3,2 cm. Kies de spantang die past bij de asdiameter van je accessoire. We bespreken hier enkele van de belangrijkste tools die in deze box aanwezig zijn.

Om te knippen

Het bovenfreeshulpstuk dient voor het snijden van een grote verscheidenheid aan materialen. Met een speciaal freeshulpstuk voor keramische tegels kun je de tegels gemakkelijk snijden en bewerken.

Een ander hulpstuk zal je helpen bij het wegsnijden van voegspecie op wend- en vloertegels. Er is ook een cirkelsnijder voor perfecte cirkelvormig en parallelle zaagsneden.

Om te zagen

Een cirkelzaag hulpstuk verandert je roterende multitool in een precisie cirkelzaag voor zuivere, rechte zaagsneden in alle houtsoorten.

Dit zijn maar enkele voorbeelden maar er zijn ook:

 • Met hars versterkte doorslijpschijven
 • Slijpstenen
 • Polijstwielen
 • Boortjes
 • ...

Powerplus POWE80060 Multitool

Met deze compacte roterende multitool kun je een grote hoeveelheid taken uitvoeren. De veertig meegeleverde accessoires maken het mogelijk om te boren, te frezen graveren, polijsten, schuren …. Het aantal bewerkingen dat dit compacte roterende multifunctionele gereedschap kan uitvoeren, is indrukwekkend. Kies uit de veertig meegeleverde accessoires en begin met boren, frezen, graveren, polijsten, snijden, schuren of schuren. De hulpstukken zitten veilig opgeborgen in een box waardoor je niet lang moet zoeken naar het geschikte accessoire.

De belangrijkste eigenschappen

De roterende multitool heeft een variabele snelheid van 8000 tot 32500 toeren per minuut. Dit maakt het mogelijk om ook zachte materialen zoals kunststof of een lage snelheid te bewerken.

Door de flexibele slang is de bediening eenvoudig en kun je nauwkeurig werk verrichten zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

Er wordt ook een uitschuifbaar statief en een tafelclip meegeleverd om de roterende multitool op vast te zetten. Een vergrendelingsknop zorgt voor een eenvoudige en snelle vervanging van de accessoires.

Technische kenmerken

 • De multiroterende tool met een vermogen van 180 Watt heeft een variabel toerental tussen 8000 en 32500 toeren per minuut
 • De flexibele slang, de zachte handgreep en het snel wisselen van de accessoires zorgen voor een aangenaam gebruik
 • Het statief en de tafelklem kunnen je meer comfort geven tijdens nauwkeurige bewerkingen

VONROC Multitool roterend

Deze veelzijdig tool is is de oplossing als je gedetailleerd werk wilt verrichten op het vlak van polijsten, boren, graveren, schuren, snijden …Door de traploze instelmogelijkheden kun je het toerental aanpassen voor je werk.

De belangrijkste eigenschappen van de tool

In zijn klasse is deze multifunctionele tool een lichtgewicht. Hij is uitgerust met een flexibele as zo dat er bijna geen trilling gevoeld worden in de handen. Dit zorgt ervoor dat je langer en nauwkeuriger kunt werken.

De 360 graden beweegbare ophanghaak zorgt voor zo goed mogelijke bewegingsvrijheid. Dit maakt het eindresultaat van je werk beter.

Deze roterende multitool wordt geleverd met niet minder dan 232 accessoires. Deze worden geleverd in een opbergdoos die je overal kunt meenemen om te boren, te slijpen, te polijsten ….Er zijn twee hulpstukken voorzien zo dat je zowel onderdelen met een diameter van 2,4 mm als 3,2 mm kunt monteren.

Er is ook een beschermkap voorzien die je meer bescherming biedt bij het slijpen en snijden van metaal.

Technische kenmerken

 • De bijgeleverde tools gaan van doorslijpschijven van verschillende dikte en hardheid, schuurschijven, slijpstenen, schuurbanden … het zijn er 232 in totaal
 • Deze roterende multitool met flexibele as heeft een vermogen van 160 Watt
 • Het weegt 1,56 kg en heeft een snoerlengte van 1,8 meter
 • Het toestel wordt geleverd met een tafelstandaard en ophanghaak die verstelbaar is van 26 tot 54 centimeter
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten