De 10 Beste Roeimachines van besproken

144

Sport je liever thuis dan op de sportschool? En wil je een machine aanschaffen die veelzijdig is en waarmee je jouw hele lichaam traint? Dan ben je op zoek naar een goede roeimachine. Een roeimachine is een apparaat met een lange rails met een zitje erop. Je gaat hierop zitten en plaatst je voeten in de houders. Bij je voeten zit dan een hendel dat je vast moet houden. Je maakt dan een roeibeweging en trekt de hendel met je mee naar achteren. Op de voorkant van het roeiapparaat kun je de intensiteit instellen.

Waarom een roeimachine kopen?

Er zijn verschillende fitnessapparaten die je thuis kunt gebruiken. Als je er één zou mogen kiezen, is de roeimachine toch het meest veelzijdig. Dit komt omdat je zowel werkt aan je conditie als je spieren traint. Je gebruikt je benen, billen, buikspieren én armen om de beweging te kunnen maken; eigenlijk je hele lichaam dus. Doordat het ook een cardio apparaat is, kun je hiermee ook veel calorieën verbranden. Een roeimachine is ook niet moeilijk te gebruiken en is daarom voor veel mensen geschikt.

Op een roeimachine kun je namelijk zelf de intensiteit en het gewicht instellen. Je kunt dus licht beginnen om aan de beweging te wennen en het daarna te verzwaren. Een roeimachine is daarom ook erg geschikt voor beginners. Wanneer je de juist positie aanhoudt, kun je het eigenlijk niet verkeerd doen. Je wilt ervoor zorgen dat je voeten stevig in de voetsteunen geplaatst zijn. Je wilt je rug zo recht mogelijk houden en je bovenlijf een klein beetje naar voren buigen. Je wilt de beweging dan op een gecontroleerde manier uitvoeren zodat je armen en benen helemaal gestrekt zijn

FitBoostR Roeimachine Hometrainer

Deze roeimachine heeft een klein en compact model, waardoor hij in iedere kamer in je huis past. Ondanks het simpele uiterlijk heet deze roeimachine wel een weerstandsysteem met 12 niveaus. Als beginner kun je de weerstand hiermee rustig opbouwen en zo wennen aan de machine. Door de comfortabele zitting kun je een soepele roeibeweging maken.

Je kunt je voeten vastmaken met de verstelbare gespen. Ook zit er een antislip laag op de voetsteunen. Dit zorgt ervoor dat je voeten op de juiste plaats blijven zitten zodat je de beweging juist kan uitvoeren. Op het display kun je in een oogopslag je voortgang bekijken. Deze geeft de tijd, het aantal slagen en het calorieverbruik aan.

Deze roeimachine is niet inklapbaar, maar is wel kleiner en compacter dan veel andere roeimachines. Hierdoor kun je deze toch makkelijk opbergen

Voordelen

+ 12 weerstandsniveaus

+ Klein en compact

+ comfortabele zitting

Nadeel         

Niet inklapbaar

Capital Sports Stream M1 magnetische roeitrainer

Met de Stream M1 roeimachine kun je geluidloos een effectieve training uitvoeren. Deze roeitrainer is zowel geschikt voor beginners als ervaren roeiers. Door het stevige model kan deze roeitrainer gebruikt worden door mensen van maximaal 2 meter en 150 kg. Ook langere mensen kunnen de roeibeweging bij deze roeimachine volledig uitvoeren. Je kunt kiezen uit 8 verschillende weerstanden.

Deze roeimachine is ook bijna helemaal geluidloos, zelfs op de zwaarste stand. Op het scherm kun je de training in de gaten houden. Ook zit er een houder op de voorkant van de machine waar je een tablet in kunt plaatsen. Zo kun je een film of serie kijken terwijl je aan het trainen bent. Met een speciale polsband wordt je hartslag doorgegeven aan een receiver in de machine. Je hebt hierdoor dus een compleet overzicht.

Als je klaar bent met trainen kun je deze roeimachine inklappen en makkelijk opbergen.  Door de wielen kun je de machine ook makkelijk door het hele huis verplaatsen. Je kunt zo op ieder moment de roeimachine er snel bij pakken. Binnen een minuut heb je de machine weer uitgeklapt en is hij klaar voor gebruik.

Voordelen

+ Geschikt voor langere mensen

+ 8 weerstandsniveaus

+ Uitgebreid display en houder voor tablet + Inklapbaar met wielen

Focus Fitness Row 3

Voor de ervaren roeier die iets meer geld uit wilt geven, is de Focus Fitness Row 3 een perfect apparaat. Dit apparaat is namelijk net iets luxer en heeft verschillende opties die vooral erg handig zijn voor de intensieve gebruiker.

Deze roeimachine heeft een elektronisch en magnetisch weerstandsysteem. Dit zorgt ervoor dat je soepel kunt roeien en dat dit helemaal geruisloos gebeurt. Dit is heel handig als je de roeimachine in huis wilt gebruiken. De weerstand wordt ook automatisch aangepast. Je hoeft dus niet te stoppen om de weerstand opnieuw in te stellen. Hierdoor wordt de training nog efficiënter. Ook heeft deze roeimachine 12 verschillende programma’s waar je tussen kunt afwisselen. Het is ook mogelijk om je eigen programma te starten.

Dit apparaat heeft een uitgebreid display en heeft ook hartslagsensoren in de handvaten. Hierdoor kun je automatisch jouw hartslag in de gaten houden tijdens het trainen. Op het display zie je ook de afstand, tijd, calorieverbruik en slagen per minuut. Ben je klaar met de training? Dan klap je het apparaat gemakkelijk in zodat je hem kunt opbergen.

Voordelen

+ 12 trainingsprogramma’s

+ Geluidloos

+ Weerstand wordt automatisch aangepast

+ Uitgebreid display met hartslagsensoren + Inklapbaar

Tunturi Cardio Fit R20 Roeier

Deze roeimachine van Tunturi is compact is perfect om thuis te gebruiken. Je kunt deze roeimachine namelijk gemakkelijk inklappen waardoor je hem overal in huis kunt opbergen. Wanneer hij ingeklapt is, kun je de roeimachine makkelijk verplaatsen door de wielen aan de voorkant. Het is dus niet nodig om er mee te sjouwen.

Met deze roeitrainer kun je een soepele beweging maken en kun je kiezen uit 4 weerstandsniveaus. Op het uitgebreide display houd je je snelheid, tijd en slagen per minuut bij. Zo heb je dus een goed zicht op je training. Ook is het erg simpel om van stand te wisselen.

Door het ergonomisch zitje zul je comfortabel op de roeitrainer zitten. Er zit een antislip laag in de voetsteunen en je kunt de riemen aanpassen. Hierdoor kunnen je voeten niet wegglijden en zit je stevig op de machine.

Voordelen

+ Inklapbaar met wielen voor makkelijke transportatie

+ Overzichtelijk display

+ Ergonomische zitting

Nadeel        

Maar 4 standen en 1 trainingsprogramma

VirtuFit Row 450

Deze roeimachine is perfect om thuis te gebruiken omdat het compact en stil is. Sommige roeimachines kunnen namelijk veel geluid maken, wat niet altijd handig is als je met meerdere mensen in een huis woont. Deze roeimachine is echter bijna helemaal stil. Door de wieltjes bij het zitje kun je een soepele en geluidloze beweging maken. De rails waar het zitje op zit is ook erg lang. Hierdoor kunnen ook langere mensen de roeibeweging helemaal uitvoeren.

Bij deze roeimachine kun je kiezen tussen 10 weerstanden. Je kunt dus zelf bepalen hoe zwaar de roeibeweging is. Je kunt eenvoudig schakelen tussen de standen op het display in het midden. Deze houdt ook je voortgang bij.

Deze roeitrainer lijkt misschien een groot apparaat, maar je kunt hem gemakkelijk inklappen. Je kunt de rails namelijk verticaal plaatsen. Hierdoor neemt de roeimachine veel minder ruimte in beslag. Dit is dus ideaal voor als je minder ruimte hebt in je huis. Je kunt de roeimachine dan makkelijk opbergen als je hem niet gebruikt.

Voordelen

+ Geluidloos

+ 10 verschillende weerstanden

+ Geschikt voor langere mensen + Inklapbaar

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten