De 5 Beste Robotstofzuigers van 2022 Doorgelicht

186

Huishoudelijke taken nemen wekelijks een flink aantal uren in de slag. Kostbare uren die je liever ergens anders aan zou willen besteden. Door technologische innovatie is het tegenwoordig mogelijk om het leven gemakkelijker te maken met behulp van apparaten. De robotstofzuiger is hier een goed voorbeeld van. Je zet hem aan en laat de robotstofzuiger de kamer schoonmaken terwijl jij je kunt focussen op belangrijkere zaken en ontspanning. Maar wat is nu de beste robotstofzuiger?

Eufy RoboVac 15C

Als je op zoek bent naar een relatief goedkope stofzuiger dan is deze zeker aan te raden. Hij kost ongeveer €150,- en is ook nog eens erg klein. Met een hoogte van iets meer dan zeven centimeter past deze compacte stofzuiger onder allerlei meubels om ze zo goed mogelijk schoon te kunnen maken. Tevens wordt de Eufy geleverd met een afstandsbediening waardoor je deze op afstand kunt besturen. Handig als je in een andere kamer bent. Tevens beschikt het apparaat over een mobiele app waarmee je bijvoorbeeld een bepaalde tijd kunt instellen waarin de stofzuiger een rondje gaat rijden.


Een nadeel van deze stofzuiger is wel dat er geen dweilfunctie bij zit. Ook dien je het apparaat regelmatig met een doekje af te nemen zodat de sensoren niet blijven werken. De Eufy is ongeveer honderd minuten draadloos te gebruiken, maar heeft een oplaadtijd van slechts vier minuten. Als de Eufy bijna leeg is, rijdt hij vanzelf terug naar zijn oplaadstation. De Eufy leert zichzelf een systematische schoonmaakroute aan en is gevoelig voor hoekjes en randjes. Zo weet je zeker dat jouw kamer goed schoon wordt.

Er zijn dus verschillende robotstofzuigers op de markt in verschillende prijsklassen. Houd bij aanschaf van een stofzuiger rekening met de zaken die voor jou belangrijk zijn. Als je een groot huis hebt, kan het fijn zijn als een stofzuiger een snelle oplaadtijd heeft. Mocht je gevoelig zijn voor geluid, kies dan voor een stille stofzuiger. Let ook op of een stofzuiger beschikt over een dweilfunctie. Door rekening te houden met deze zaken vind jij de robotstofzuiger die het beste bij jou past. Eindelijk ontspannen op de bank terwijl een ander het huis voor jou schoonmaakt!

Ecovacs OZMO T8+ Robotstofzuiger

Mocht u bereid zijn om de nieuwste uitvoering stofzuiger te kopen, dan is de Ecovacs OZMO T8+ echt iets voor u. Met een prijs van bijna €600 is het een van de duurste stofzuigers op de markt. Dat betekent wel dat er gewerkt is met de allerbeste technologie voor het meest optimale resultaat. Om te beginnen heeft de stofzuiger ook een dweilfunctie. Zij is maar liefst 175 minuten te gebruiken en heeft een oplaadtijd voor 7,5 minuut. Ook deze stofzuiger beschikt over een tijdsschema en leert zichzelf een route aan door middel van programmering van de plattegrond van het huis. Je kunt zo gemakkelijk een ruimte aanwijzen die de stofzuiger schoon moet maken.


De Ecovacs is geschikt voor allerlei vloertypen; ook tapijten worden netjes schoongemaakt. Met de TrueDetect 3D-technologie en lichttechnologie wordt de omgeving nauwkeurig opgenomen en kunnen zelfs de kleinste zaken in de kamer gezien worden door de robot.
Een nadeel van de Ecovacs is wel dat hij relatief veel geluid maakt voor de hoge prijs. Tevens zijn de stofzuigerzakken relatief lastig te verkrijgen. Daar staat wel tegenover dat de stofzuiger goede resultaten levert - je hoeft er niet nog een keer zelf achteraan

Ziggy Robotstofzuiger

De Ziggy is een stuk prijziger dan de gemiddelde robotstofzuiger met een prijs van ongeveer €350. Het is een stofzuiger en dweil in één, wat dus enorm scheelt. Het motto van Ziggy is om slimmer te werken, niet harder. Je kunt zelf een rooster instellen voor deze stofzuiger zodat hij schoonmaakt wanneer jij maar wilt. De robotstofzuiger is zo ontworpen dat hij enorm stil is. Ook haren van huisdieren zijn geen enkel probleem voor deze stofzuiger.
Ziggy brengt de ruimte die schoongemaakt moet worden in 3D in kaart door middel van allerlei sensoren en technische snufjes die Ziggy eigen is. Zo kan Ziggy zonder enig probleem de ruimte schoonmaken, ook als er een tafelpoot, bank of meubel zijn pat kruist.

Tevens beschikt Ziggy over een valsensor, zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren. Het zou immers vervelend zijn als de stofzuiger van de trap zou vallen.
Een nadeel van deze stofzuiger zou de oplaadtijd kunnen zijn. Ook kan Ziggy net als andere robotstofzuigers in eerste instantie een beetje dommig lijken, omdat hij eerst de kamer moet leren scannen voordat hij weet welke route hij moet rijden. Maar zodra Ziggy eenmaal goed geïnstalleerd is, wordt het je beste vriend en kan je zeker niet mere zonder

CleanDays Robotstofzuiger

Deze dweilrobot en stofzuiger in een is ideaal als je op zoek bent naar een goede robotstofzuiger. Met een prijs van zo ongeveer €200 is hij relatief goedkoop, maar hij werkt erg goed. De Cleandays stofzuiger is ongeveer 120 minuten draadloos te gebruiken en heeft een oplaadtijd van 300 minuten. Het is een klein apparaat wat hem ideaal maakt om onder lage meubels door te komen. Als je op zoek bent naar iets dat je huishoudelijke klusjes uit handen kan nemen, dan is de Cleandays stofzuiger zeker een aanrader. Het is een 3-in-1 stofzuiger aangezien hij ook kan dweilen en vegen.

Een handige tip is om desinfectiemiddel toe te voegen aan het reservoir. Zo wordt het grondoppervlak extra schoon. Daarbij beschikt de Cleandays over een groot afval- en waterreservoir waardoor hij onderhoudsvriendelijk is. Tevens is er een krachtige batterij. Als je op zoek bent naar accessoires of losse onderdelen voor deze stofzuiger, dan zijn deze ook gewoon verkrijgbaar bij Bol.com. Dat is wel zo makkelijk.

Mocht je niet zo handig zijn met technische apparaten, dan kan dit ook een zeer goede keuze voor je zijn. Bij de stofzuiger wordt namelijk een instructievideo gevoegd die jou precies uitlegt hoe je de stofzuiger moet gebruiken. Zo kan je de stofzuiger helemaal programmeren naar je eigen smaak. Kies bijvoorbeeld hoe laat de Cleandays begint met werken en wanneer hij weer stopt. Zo kan je er ook voor kiezen om het apparaat schoon te laten maken terwijl je niet thuis bent. Zo heb je ook geen last van het gezuig. Maar dat heb je van de Cleandays sowieso niet, aangezien hij stiller is dan een gewone stofzuiger

Blaupunkt BlueBot XBOOST BPK-VCBB1XB

Met een prijs van €300,- is dit een populaire robotstofzuiger op de markt. De Blaupunkt BlueBot heeft ook een dweilfunctie, waardoor hij tijdens het stofzuigen ook direct dweilt en de kamer extra goed schoon wordt. Verder is de stofzuiger geschikt voor alle vloertypen. Hij is nog geen acht centimeter hoog en daardoor ook uitstekend geschikt om onder lagere meubels schoon te maken. De bumper detecteert of er zich een voorwerp in de kamer bevindt.

Deze bumper is uiterst zacht waardoor er geen schade aan de meubels zal voordoen.
De stofzuiger is 120 minuten in een keer te gebruiken. Daarna keert hij automatisch terug naar het oplaadstation. Een nadeel is wel dat het 300 minuten duurt om de Blaupunkt op te laden. Dat is relatief lang in vergelijking met andere stofzuigers en daarmee ook een nadeel.


Een ander voordeel is dat het reservoir gevuld kan worden met zowel water als sop. Dit betekent dat de vloer beter kan worden gereinigd. Dit apparaat is ideaal als je een extra schoon huis nodig hebt omdat je bijvoorbeeld veel last hebt van kattenharen, of stofallergie. De Blaupunkt beschikt over een speciaal HEPA-filter, wat het geschikt maakt voor mensen met een stofallergie.
De Blaupunkt is erg stil. Met een gemiddeld geluidsniveau van onder de 60 decibel is deze stiller dan een gewone stofzuiger. Via de BlueBot app kan je de stofzuiger op afstand bedienen. Zo kan je terwijl je nog op je werk bent de robotstofzuiger gemakkelijk opdracht geven om op een bepaalde tijd een bepaalde ruimte schoon te gaan maken

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten