De 5 beste ringsteeksleutels om te kopen

307

Het is handgereedschap dat wordt gebruikt om bouten en moeren met verschillende kopvormen vast of los te draaien. De meest voorkomende vormen zijn de ringsteeksleutels. Hierbij worden de koppen van bouten of moeren bewogen met twee evenwijdig aan elkaar geplaatste sleutelvlakken. Ringsleutels daarentegen hebben een ringvormig zeshoekig of dubbel zeshoekig profiel en kunnen daardoor grotere krachten overbrengen.

De maat van ringsteeksleutels en dopsleutels wordt bepaald door de breedte over de platte kanten. Het geeft aan hoe ver de parallelle bekken uit elkaar staan. Deze breedte mag echter niet worden verward met de maat van de moer, die in metrieke maten wordt aangegeven.

De platte sleutel kan voor vele doeleinden worden gebruikt dankzij zijn kleine formaat en grote hefboomwerking. Bovendien vind je vandaag op de markt verschillende types van platte sleutels.

Waar wordt het voor gebruikt?

De platte sleutel wordt gebruikt voor het vast- en losdraaien van schroeven, moeren of bouten met zeskantige of vierkante kop. Ze worden gebruikt in verschillende sectoren, zoals loodgieterij, doe-het-zelf, mechanica …

De verschillende platte moersleutels

Aangezien het veel gebruikte gereedschappen zijn, hebben de merken de platte ringsteeksleutels ontwikkeld door nieuwe modellen voor te stellen, hier zijn de meest verspreide modellen, namelijk:

  • Dubbele moersleutels
  • Snelle ringsteeksleutel
  • Combinatiesleutels met oog
  • Ratelsleutels

Dubbele of klassieke sleutels

Dit zijn de meest voorkomende platte sleutels, met twee vorken van twee verschillende maten, waardoor het mogelijk is het aantal maten te verdubbelen voor hetzelfde aantal sleutels.

Oogsleutels

Dit is een versie van de steeksleutel met aan de ene kant een vork met twee contactzones en aan de andere kant een oog van dezelfde grootte om toegankelijke schroeven snel te kunnen vast- of losdraaien.

De snelle ringsteeksleutel

Dit is een meer geavanceerde versie dan de klassieke steeksleutel, in feite is de vorm van de vork bewerkt om sneller te kunnen schroeven/losschroeven, ook al is de greep op de schroef belangrijk.

De ratelsleutel

Om nog sneller te kunnen schroeven/losdraaien, zijn sommige modellen uitgerust met een ratelsysteem dat het voordeel biedt dat de stand van de sleutel niet hoeft te worden veranderd, wat een onmiskenbare tijdwinst oplevert.

De platte moersleutelset

Zoals alle moersleutels worden platte moersleutels verkocht in bulk of in sets, met opslag, gemakkelijker mee te nemen en op te bergen, er is niets vervelender dan het zoeken naar de juiste maat moersleutel.

Wat moet je kiezen

Hier zijn een paar tips over hoe je de juiste set ringsteeksleutels voor je kiest. De belangrijkste normen voor de keuze zijn:

  • De prijs
  • het model

De prijs

Als je geen fortuin wilt uitgeven aan platte sleutels die je maar één keer zult gebruiken, moet je weten dat zelfs laaggeprijsde sets van voldoende kwaliteit zijn, zodat het een goede keuze kan zijn.

Het type model

Als je iets meer wilt investeren in een set platte sleutels met een snelvork of ratelsysteem, of zelfs alleen met een oog, dan heb je meer keuze.

Waar komt de ratelsleutel vandaan?

Voordat we het over de ratelsleutel kunnen hebben, is het belangrijk de oorsprong ervan te bepalen. In feite werd de ratelsleutel in 1921 door Louis Lorent vervaardigd. In het begin heette de ratelsleutel nog Lorent-Nanquette moersleutel.

Deze naam werd gegeven door Louis Lorent ter ere van zijn vrouw. Ook bekend als de dopsleutel, is de ratelsleutel tegenwoordig moderner. Zijn specifieke kenmerk is dat hij een handvat heeft waarmee de sleutel in de uitgangspositie kan worden teruggebracht zonder de moer te verwijderen die moet worden aangedraaid of losgedraaid.

Fysieke verschillen tussen een ratelsleutel en een dopsleutel

In tegenstelling tot een gewone ringsteeksleutel heeft de ratel- of dopsleutel een ergonomische handgreep. Afgezien daarvan heeft het ook een hendel of knop, een vierkante aandrijving en een wiel. De ratelsleutel, of hij nu plat is of niet, is meestal van staal gemaakt om lang mee te gaan. Bovendien kan een ratelsleutel ook worden geleverd met verschillende accessoires om het gebruik te vergemakkelijken.

De moeren van een ratelsleutel kunnen variëren van 8 tot 22. Wanneer een ratelsleutel een verlengstuk heeft, kun je ook moeren bereiken die zich op de meest ontoegankelijke plaatsen bevinden. In sommige gevallen kan de ratelsleutel worden uitgerust met een verhoger of een reduceer en een bithouder.

Wanneer moet ik een ratel of een dopsleutel gebruiken in plaats van een ringsteeksleutel?

Zoals hierboven vermeld, is de ratelsleutel een onmisbaar stuk gereedschap geworden in je gereedschapskist. Het kan in veel verschillende situaties worden gebruikt. In feite kan dit type sleutel voor verschillende soorten werkzaamheden worden gebruikt. Zoals bij de gewone ringsteeksleutel kunnen we het hebben over de doe-het-zelver, auto- en motormonteur en vele andere. Kortom, de ratelsleutel kan nuttig zijn voor zowel amateurs als professionals. Bovendien kan het, door zijn veelzijdigheid, een zeer goede bondgenoot zijn in het dagelijks leven

Facom 12 Delige Steek

Je kunt deze handige set altijd bij je dragen. Dit betekent dat je snelle de juiste steekringsleutel vindt om een veilige en snelle herstelling uit te voeren.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De twaalfdelige set sleutels is bestand tegen de inwerking van chemicaliën en ook schokbestendig. Met het gemakkelijke opbergsysteem zie je direct of er een sleutel verloren is gegaan. Zo zal je ook geen sleutels vergeten na je werkzaamheden.

De totale set weegt twee kilogram en is geïsoleerd tot duizend volt. De sleutels zijn zilverkleurig.

Wera Cyclus steek

Deze ringsteeksleutel van Joker heeft een diameter van dertien millimeter en het lengte van 17,7 centimeter.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De ringsteeksleutel van 140 gram is geïsoleerd en bestand tegen 1000 volt. De grijze sleutel van het merk Vera is betrouwbaar, maar is niet voorzien van een keurmerk.

Steek- Ring Ratel Sleutels Stubby

Deze vijf-delige ringsteeksleutel set bevat vijf ringsteeksleutels met een diameter van tien tot negentien millimeter.

De ringsteeksleutel is buigbaar in twee richtingen. De maximale hoek is negentig graden. Deze hoogglans chromen sleutels zijn een perfecte aanvulling voor je gereedschapskist.

De diameters van de sleutels variëren van tien tot negentien millimeter terwijl de lengte gaat van 95 millimeter bij de kleinste diameter tot 135 mm bij de grootste ringsteeksleutel.

De sleutels zijn elektrisch beveiligd tot 1000 volt.

Het volledig pakket is zilverkleurig en weegt 655 gram.

TecTake - 25 delige steeksleutel set ringsleutel set

Deze praktische sleutelset van Tex Take zorgt ervoor dat je altijd de juiste hoogwaardige ring- of vorksleutel bij hebt.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze sleutelset wordt geleverd met een handige roltas. Er is voor elke ringsteeksleutel een plekje. Je kunt de aan de muur bevestigen dankzij de ogen die daarvoor voorzien zijn. De sleutels hebben maten die gaan van zes tot 32 millimeter.

De open roltas heeft een lengte van 63 cm en een breedte van vijftig cm. Opgerold blijven de afmetingen beperkt tot 50 × 15 en zeven centimeter hoogte. De roltas is gemaakt van 100 % polyester en weegt met alle sleutels erin 6,2 kg.

Gerelateerde berichten