De 5 Beste Rijstkokers voor in de keuken

48

Je herkent het vast wel: je hebt een heerlijke maaltijd gekookt, maar de rijst die erbij hoort is te gaar, te plakkerig of nog te hard. Rijst koken klinkt misschien heel makkelijk, maar het is eigenlijk een hele kunst. Je wilt dat de rijst perfect gaar is en niet te nat of plakkerig is. Wanneer je rijst in een pan met water kookt, kun je dit lastig in de gaten houden. Met een rijstkoker maak je iedere keer perfecte rijst klaar waar je niks voor hoeft te doen. Je voegt het rijst en de juiste hoeveelheid water in de rijstkoker en zet dan de juiste functie aan. Tada! Perfect gekookte rijst.

De voordelen van het gebruik van een rijstkoker

Waarom zou je nu een heel apart apparaat kopen om rijst te koken terwijl je het ook in een pan klaar kunt maken? Daar zijn een paar redenen voor. Ten eerste maak je met een rijstkoker iedere keer perfecte rijst klaar op een makkelijke manier. Je hoeft de rijst ook niet af te gieten, maar je kunt deze meteen opdienen. Ook wordt de rijst warm gehouden in de rijstkoker. Als vaak rijst eet, is dit dus een goede investering. Daarnaast kun je allerlei andere dingen klaarmaken in een rijskoker. Je kunt er ook pasta en noedels in koken of andere gerechten in stomen.

Tefal Classic RK1038

Deze rijstkoker is perfect voor als je voor een groot gezin rijst moet klaarmaken. Deze rijstkoker is daarnaast ook multifunctioneel omdat je er verschillende dingen in kunt stomen. Deze grote rijstkoker is gemakkelijk te gebruiken en kookt de perfecte rijst met een druk op de knop.

In deze rijstkoker kan wel 1,8 Liter. Hierin kun je ongeveer 10 porties rijst in koken. Het maakt niet uit hoeveel rijst je in de rijstkoker doet, hij zal de rijst altijd perfect koken. Als de rijst klaar is, zal automatisch de warmhoud functie aangaan. Door de antiaanbaklaag zal de rijst niet verbranden of hard worden in de bodem. Door deze antiaanbaklaag mag de pan niet in de vaatwasser, maar moet deze met de hand afgewassen worden.

Naast rijst koken kun je met dit model ook groentes stomen. Er zit namelijk ook een stoomkoker in. Dit apparaat is dus eigenlijk een 2-in-1. Je kunt in een korte tijd dus zowel rijst koken als heerlijke groentes stomen. Je krijgt er een stoomaccessoire, lepel en maatbeker bij.

Voordelen

+ Grote rijstkoker voor 10 porties

+ Kookt rijst automatisch en gaat over op warmhoud functie

+ Komt met een stoomfunctie voor groentes

+ antiaanbaklaag

Nadeel

-          Kan niet in de vaatwasser

Tomado TRC1001S

Wil je een snelle en praktische rijstkoker waarmee je voor het hele gezin een maaltijd kunt klaarmaken? Dan is de Tomado TRC1001s een goede oplossing. Met deze rijstkoker kun je namelijk voor 5 mensen tegelijk de perfecte rijst klaarmaken.

Het gebruik van deze rijstkoker is ontzettend makkelijk. Je voegt de rijst en het water toe, doet de deksel erop en drukt op de knop. Door de glazen deksel kun je zien hoe de rijst eruit ziet en hoe lang deze nog moet. De rijst zal nooit te lang koken door de droogkookbeveiliging. Als de rijst gekookt is, zal automatisch de warmhoud functie aanspringen. Door de bijgeleverde maatbeker en lepel meet je telkens de juiste hoeveelheden af.

In deze rijstkoker zit een binnen pan die je makkelijk kunt verwijderen en schoonmaken. Door de antiaanbaklaag in de pan, kan deze niet in de vaatwasser. Doordat je de pan uit de rijstkoker kunt halen, is deze wel gemakkelijk met de hand af te wassen. Werkt de rijstkoker niet naar behoren? Dan heb je bij Tomado 2 jaar garantie.

Voordelen

+ Rijstkoker met inhoud van 1 liter (5 porties)

+ Droogkookbeveiliging en warmhoud functie

+Antiaanbaklaag + 2 jaar garantie

MOA Rijstkoker met stomer RC18s

Wil je met één apparaat een hele maaltijd klaar kunnen maken? Dan is deze rijstkoker met stomer echt ideaal. Hierin kun je zowel rijst koken als andere ingrediënten tegelijk stomen. Binnen enkele minuten heb je dan een volledige maaltijd gemaakt met maar een druk op de knop.

In deze rijstkoker past 1,5 Liter wat goed is voor ongeveer 9 porties. Een perfecte rijstkoker dus voor het maken van grote gerechten. De rijst kook automatisch en wanneer deze klaar is, zal de warmhoud functie ingeschakeld worden. Er zit ook een antiaanbaklaag in de pan waardoor de rijst niet aan kan bakken. Boven op de pan met rijst kun je de stomer plaatsen. In deze pan kun je bijvoorbeeld vlees of groentes stomen. Je kunt de stoompan en de rijstkoker tegelijkertijd gebruiken! Door de glazen deksel kun je het eten goed in de gaten houden.

Voordelen

+ Grote rijstkoker met 1,5 Liter (9 porties)

+ Stomer voor groentes en vlees (kan tegelijk gebruikt worden met rijstkoker)

+ Kookt automatisch en heeft warmhoud functie

+ Antiaanbaklaag

Russel Hobbs 27020-56

Heb je niet zo veel ruimte in je keuken, maar wil je toch perfecte rijst kunnen keuken? Dan is deze kleine rijstkoker een goede oplossing. Dit kleine formaat is makkelijk op te bergen en neemt weinig ruimte in beslag. Je kunt hier ongeveer rijst in koken voor 2 personen. Wanneer je alleen of samen met iemand woont, is dit dus een goed formaat.

Deze rijstkoker kookt de rijst ook automatisch totdat hij helemaal gaar is. De rijstkoker zal dan automatisch overgaan op de warmhoud functie die de rijst warm houdt totdat je deze wilt eten. Door de indicatielampjes zie je snel of de rijst al klaar is. De pan heeft een antiaanbaklaag, waardoor de rijst niet zal verbranden onder in de pan.

De uitneembare pan is makkelijk schoon te maken en mag ook in de vaatwasser. Het is dus niet nodig om deze met de hand af te wassen. Na een lange dag heb je dus in een mum van tijd rijst gekookt en het apparaat schoongemaakt.

Voordelen

+Klein en compact

+ Kookt rijst automatisch voor de juiste tijd

+ Gaat automatisch over op warmhoud functie

+ Kan in de vaatwasser

Nadeel         

Door het kleine formaat kun je maar voor 2 personen tegelijk rijst koken

Tristar RK-6126 Rijstkoker 1 Liter

Wil je makkelijk en snel rijst koken? Dan is deze rijstkoker van Tristar een ideale oplossing. Deze rijstkoker is simpel, makkelijk te gebruiken en zorgt iedere keer voor perfecte rijst. Je doet rijst en water in de rijstkoker en zet deze aan. De rijst wordt automatisch gekookt en het apparaat slaat af wanneer de rijst helemaal klaar is. Dan gaat automatisch de warmhoud functie aan waardoor de rijst warm blijft.

In deze rijstkoker past 1 liter. Hierin kun je tegelijk ongeveer rijst voor 5 personen kopen. Voor grote families is dit dus een goed formaat. De rijstkoker heeft een antiaanbaklaag waardoor de rijst niet aan de bodem vastkoekt. Je kun de binnenste pan uit de rijstkoker halen zodat je deze ook makkelijk schoon kunt maken. Verder krijg je bij deze rijstkoker ook een aantal handige accessoires zoals een maatbeker, spatel en lepel.

Voordelen

+ Grote rijstkoker met inhoud van 1 liter

+ Slaat automatisch af als rijst gekookt is

+ Warmhoud functie

+ Komt met lepel, maatbeker en spatel

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten