De 5 beste regentonnen om water op te vangen

28

Regentonnen zijn grote tonnen die aan het dak van een huis bevestigd zijn. Deze tonnen vangen het regenwater op dat op het dak terechtkomt en gebruiken het later voor verschillende doeleinden. Regentonnen zijn een populaire keuze onder huiseigenaren die hun waterverbruik willen verminderen of die milieuvriendelijker willen leven.

Mogelijkheden met regenwater

De meeste regentonnen zijn voorzien van een tap waarmee je het opgevangen water kan afhalen. Dit water kan je gebruiken om je planten water te geven, of om je auto mee te wassen. Sommige mensen gebruiken het water zelfs om hun toilet mee door te spoelen!

Voordelen van regentonnen

Regentonnen hebben verschillende voordelen. Ten eerste bespaar je water door ze te gebruiken. Ten tweede, omdat het water al buiten is opgevangen, hoef je het niet met een emmer naar buiten te brengen. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook water dat je anders zou verspillen. Ten derde, zorgen regentonnen ervoor dat er minder water in de riolen terechtkomt. Dit is belangrijk, want als er te veel water in de riolen terechtkomt, kan dit leiden tot overstromingen.

Soorten regentonnen

Regentonnen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Sommige mensen kiezen voor een houten regenton, terwijl anderen kiezen voor een plastic, kunststof, roestvrij staal, of metalen regenton. Het type dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en budget. Wat ook erg leuk is, is een regenton met plantenbak.

Bij het kiezen van het juiste materiaal is het belangrijk om rekening te houden met de levensduur en de kosten ervan. Materialen zoals roestvrij staal en kunststof zijn meestal iets duurder, maar hebben ook een langere levensduur. plastic regentonnen zijn meestal goedkoper, maar hebben dan ook een kortere levensduur. Als je weet hoeveel water je wilt opslaan en wat je met het water wilt doen, kan je de juiste regentonnen vinden die aan al je behoeften voldoen.

Een regenton op de juiste plaats zetten

Als je besluit om een regenton aan te schaffen, zorg er dan voor dat je een goede plek uitzoekt om hem te plaatsen. Je wilt namelijk niet dat hij in de weg staat of dat je erover struikelt. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de regenton op een stevige ondergrond staat, zodat hij niet omvalt en het water verspilt.

De juiste capaciteit van de regenton

Naast het kiezen van het type en de plek van de regenton, moet je ook beslissen welke capaciteit je nodig hebt. Een kleinere regenton is vaak voldoende voor een gemiddeld huishouden, maar als je veel water gebruikt of als je in een drogere omgeving woont, kan het handig zijn om een grotere regenton aan te schaffen.

Een milieuvriendelijke manier om water te besparen

Regentonnen zijn een geweldige manier om water te besparen en om je huishouden milieuvriendelijker te maken. Door regenwater op te vangen in een regenton, bespaar je niet alleen water, maar help je ook om overstromingen te voorkomen. Kies de regenton die het beste bij jouw huishouden past en geniet van het opgevangen water!

Regenton met plantenbak

Een regenton is de perfecte manier om water op te slaan voor je planten en ze helpen te beschermen tegen droogte. De watertank van een regenton met plantenbak, is voorzien van een plantenbak, waardoor je planten op een natte en droge plek staan.

De regenton met plantenbak is een uitkomst voor tuinliefhebbers die gek zijn op planten, maar die tegelijkertijd willen besparen op de waterrekening. Bovendien is het een duurzame oplossing, aangezien het water dat je in de tank opslaat hergebruikt kan worden. Als er regen valt, vangt de regenton het water op en geeft het geleidelijk aan de planten door. Op die manier heb je altijd voldoende vochtige plekken in je tuin, waar je planten kunnen groeien en bloeien. Een regenton is een uitstekende manier om water op te vangen en te gebruiken voor je tuin. Het is eenvoudig te installeren en het kan een grote hulp zijn voor het besproeien van je tuin.

Een houten regenton

Het natuurlijke materiaal hout is een fantastische optie voor vele doeleinden, inclusief het gebruik ervan in een regenton. Een houten regenton heeft vele voordelen ten opzichte van andere soorten regentonnen. Hout is een van de meest duurzame materialen die je kan gebruiken voor een regenton. Hout is bestand tegen alle weersinvloeden en het kan gemakkelijk meerdere seizoenen meegaan. Hout is ook een veel lichter materiaal dan bijvoorbeeld plastic of metalen regentonnen. Dit kan handig zijn als je houten regenton vaak moet worden verplaatst. Een houten regenton kan ook een mooie aanvulling zijn op je tuin of je terras. Hout is een natuurlijk materiaal en het kan mooi aansluiten bij je bestaande tuinmeubilair of andere houten elementen in je tuin. Een regenton biedt verschillende mogelijkheden en functies en is daardoor een praktische toevoeging aan iedere tuin. Het hout is sterk en kan veel water vasthouden, waardoor het perfect is voor regenwater dat vervolgens gebruikt kan worden in de tuin. Daarnaast kan het een natuurlijke sfeer toevoegen aan de omgeving

ThuisTuinieren.nl - Regenton voordeelset

De Harcostar regentonnen zijn ideaal voor het opvangen van regenwater. Deze regentonnen zijn gemaakt van kunststof en zijn daardoor erg sterk en duurzaam. Deze regentonnen hebben een klep aan de onderkant waardoor het water makkelijk te gebruiken is. De Harcostar vulautomaat is een must have voor iedereen die de Harcostar regentonnen gebruikt. Deze vulautomaat is eenvoudig te installeren en maakt het vullen van de regentonnen heel makkelijk.

De regenton is een uitstekende aankoop voor iedereen die regelmatig tuinwerk verricht. De set bevat alles wat je nodig hebt om de Harcostar regentonnen eenvoudig te gebruiken. Het is zeker een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudige oplossing voor het bewaren van water.

De set bestaat uit een regenton van 227 liter, een Harcostar standaard en een Harcostar vulautomaat. De regentonnen zijn gemaakt van sterk en duurzaam polyethyleen, waardoor ze bestand zijn tegen weersinvloeden en waardoor ze ook lang meegaan. De vulautomaat maakt het vullen van de regentonnen heel makkelijk, waardoor je altijd voldoende water hebt voor jouw tuin.

Voordelen

 • Met deze set installeer je de regenton gemakkelijk op slechts een kwartiertje!
 • Een grote capaciteit met 227 liter
 • Een mooie regenton in een mooie kleur

Nadeel

 • De set bevat geen doorvoer voor het pijpje van de vulautomaat

BarrelAtelier - Regenton Whisky los deksel

De BarrelAtelier - Regenton is een unieke en stijlvolle regenton die perfect is voor het opslaan van water. De regenton heeft een groot volume van 190 liter en is voorzien van een gat vulautomaat, een handvat, messing logo en kraan. Deze regenton is gemaakt van hoogwaardig materiaal en is daarom zeer duurzaam. De BarrelAtelier - Regenton is gemakkelijk te gebruiken en is daarom perfect voor zowel thuis als op kantoor.

Deze regenton is een echte aanwinst voor elke tuin. Het is een houten regenton in de vorm van een Whiskyvat. Deze regenton is namelijk gemakkelijk te gebruiken is was de best verkochte regenton in 2021.

Voordelen

 • Een prachtige houten regenton in een uitzonderlijk design
 • De regenton is gemaakt in hard eikenhout, hetgeen zeer duurzaam is
 • De regenton is gemaakt in een herbruikbaar whiskyvat

Hyma Garden - Garden Muurtank Regenton Zwart 320l

De Hyma Garden - Garden Muurtank Regenton Zwart 320l is een regenton die perfect is voor het opvangen van regenwater in de tuin. De regenton heeft een inhoud van 320 liter en is voorzien van een muurbevestiging. Deze regenton is ideaal voor het opvangen van regenwater tijdens een bui en zorgt ervoor dat er geen wateroverlast ontstaat in de tuin. De regenton is eenvoudig te installeren en is een duurzame oplossing voor het opvangen van regenwater.

De tank van deze regenton is gemaakt van recyclebaar kunststof en is daarom een duurzame oplossing voor het opvangen van regenwater. De tank is voorzien van een zwarte kunststof kraan met een messenklep voor eenvoudige drainage. Ook is de tank voorzien van een overloopventiel om te voorkomen dat de tank overstroomt.

Voordelen

 • De regenton is gemakkelijk om te installeren
 • Deze regenton heeft een zeer grote capaciteit, met een inhoud van 320 liter
 • De ton heeft een mooi design en een mooie kleur

Nadeel

De dichtingen zijn van een mindere kwaliteit

Elho Green Basics Regenton

De Elho Green Basics Regenton - Regenton - Living Black - Buiten - 200 Liter is een regenton die perfect is voor het opvangen van regenwater. Deze regenton heeft een capaciteit van 200 liter en is gemaakt van sterk kunststof. De regenton is voorzien van een praktische kraan met kwaliteit en een sterk deksel om het water tegen vuil en insecten te beschermen. De Elho Green Basics Regenton - Regenton - Living Black - Buiten - 200 Liter is een must-have voor iedereen die het besparen van water belangrijk vindt! Deze regenton is ook perfect voor het beschermen van het water tegen vuil en insecten.

Voordelen

 • De regenton is gemaakt in een mooi design
 • Deze ton heeft een zeer hoge kwaliteit
 • Met 200 liter heeft deze regenton een grote capaciteit

Nadeel

 • De vulautomaat moet je apart bestellen

Harcostar - Regenton Rainsaver

De Harcostar Regenton Rainsaver is een geweldige manier om water op te slaan voor toekomstige gebruik. Deze 100 liter regenton is gemaakt van sterk en duurzaam materiaal, waardoor het een geweldige oplossing is voor zowel binnen- als buitenruimtes. Deze regenton is voorzien van een voet en een vulautomaat. De voet maakt het gemakkelijk om de regenton op te tillen en te verplaatsen, terwijl de vulautomaat ervoor zorgt dat je altijd voldoende water hebt voor jouw behoeften.

De Harcostar Regenton Rainsaver Antraciet 100 L + Voet + Vulautomaat is een handige, functionele en kostenefficiënte oplossing voor het opvangen van regenwater. Je kan er gemakkelijk water mee opvangen en opslaan. Deze regenton is perfect voor het opvangen van regenwater om te tuinieren, te wassen of schoon te maken. De regenton is gemaakt van sterk en duurzaam kunststof, waardoor het lang meegaat. De vulautomaat zorgt ervoor dat je het water automatisch kan bijvullen, zodat je altijd voldoende water hebt.

Voordelen

 • Een complete regenton aan een lage prijs
 • Er bevindt zich een pomp in de ton
 • Een super handige regenton inclusief kraantje

Nadeel

 • Je kan mogelijk een extra tussenstuk moeten kopen om de regenton aan te sluiten op je regenpijp
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten