Een regendouche zonder kraan aanschaffen staat hoog op de buckinglist van elke huiseigenaar of huurder. Het zalig gevoel van een warme stortbui in de eigen douchecel geeft niet alleen maar een relaxerend gevoel, maar werkt enorm verkwikkend. Zeker vergeleken met de vroegere douchekoppen waar nauwelijks water uitkwam om de haren goed uit te spoelen. De regendouche zonder kraan bestaat de dag van vandaag in vele maten en soorten. Koop dus niet meteen de eerste de beste regendouche, zonder eerst enkele basisvereisten weloverwogen te wikken en te wegen.
Hamvraag: is de regendouche zonder kraan iets voor jou?
De eerste vraag die je eigenlijk moet stellen: is de regendouche zonder kraan iets voor mij? Dit is afhankelijk van individu tot individu. Wie de voorrang geeft aan een harde douchestraal, kan beter een normaal douchesysteem in huis nemen of een regendouche zonder kraan met verschillende straalsoorten. Op die manier kan je overschakelen van een zachte regenstraal naar een harde massagestraal.
Welke diameter van hoofddouche kies je?
Hoe je het ook draait of keert, de diameter van de hoofddouche bepaalt het comfort. Hoe luxueuzer en groter de hoofddouchekop, hoe meer stralen water de doucheknop zal door laten sijpelen zodat je comfortabeler doucht. Verlies niet uit het oog dat hoe groter de regendouche zonder kraan is, hoe groter het waterverbruik gaat zijn.
Regendouche zonder kraan met verschillende straalmogelijkheden
Bij een aantal regendouches kan je kiezen uit verschillende straalsoorten. Denk maar in eerste instantie aan een waterbesparende straal, een harde straal of een pulserende straal. Als je de regendouche zonder kraan gebruikt met verschillende mensen binnen je gezin, dan is het aan te raden een douchesysteem te kiezen met meerdere straalsoorten. Een harde straal bijvoorbeeld is noodzakelijk als je shampoo uit je haar wil verwijderen en laten spoelen.
Kies voor extra product opties
Zoals dat het geval is bij gewone reguliere douches, kan je bij een regendouche zonder kraan kiezen voor extra opties:
- Antikalksysteem
Een regendouche zonder kraan met een antikalksysteem is vrij eenvoudig te onderhouden. Het vuil en kalk maak je makkelijk schoon met een zachte doek of vod.
- Waterspaarstand
Niet elke regendouche zonder kraan heeft een waterspaarstand. Het is misschien wel het overwegen waard om deze extra optie aan te schaffen. Met deze optionele tool, kan je tot 50 procent besparen op het waterverbruik. Op jaarbasis scheelt zich dat een hele slok op een borrel. Het is dus niet alleen uitstekend voor het milieu, maar ook je portemonnee vaart er wel bij.
- Extra beveiliging voor kinderen
Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar een regendouche zonder kraan beschikt heel vaak niet over een koele behuizing. Hiermee wordt bedoeld dat heet water in de kraan omgeven wordt door een koud water kanaal. Op deze manier kan je je handen niet verbranden door de hete kraan vast te pakken. Zeker voor kinderen is deze extra optie erg veilig.
Momenteel zijn volgende regendouches zonder kraan het meest populair: