5 beste regendouches zonder kraan: het nut om een regendouche te kopen

910

Een regendouche zonder kraan aanschaffen staat hoog op de buckinglist van elke huiseigenaar of huurder. Het zalig gevoel van een warme stortbui in de eigen douchecel geeft niet alleen maar een relaxerend gevoel, maar werkt enorm verkwikkend. Zeker vergeleken met de vroegere douchekoppen waar nauwelijks water uitkwam om de haren goed uit te spoelen. De regendouche zonder kraan bestaat de dag van vandaag in vele maten en soorten. Koop dus niet meteen de eerste de beste regendouche, zonder eerst enkele basisvereisten weloverwogen te wikken en te wegen.

Hamvraag: is de regendouche zonder kraan iets voor jou?

De eerste vraag die je eigenlijk moet stellen: is de regendouche zonder kraan iets voor mij? Dit is afhankelijk van individu tot individu. Wie de voorrang geeft aan een harde douchestraal, kan beter een normaal douchesysteem in huis nemen of een regendouche zonder kraan met verschillende straalsoorten. Op die manier kan je overschakelen van een zachte regenstraal naar een harde massagestraal.

Welke diameter van hoofddouche kies je?


Hoe je het ook draait of keert, de diameter van de hoofddouche bepaalt het comfort. Hoe luxueuzer en groter de hoofddouchekop, hoe meer stralen water de doucheknop zal door laten sijpelen zodat je comfortabeler doucht. Verlies niet uit het oog dat hoe groter de regendouche zonder kraan is, hoe groter het waterverbruik gaat zijn.

Regendouche zonder kraan met verschillende straalmogelijkheden

Bij een aantal regendouches kan je kiezen uit verschillende straalsoorten. Denk maar in eerste instantie aan een waterbesparende straal, een harde straal of een pulserende straal. Als je de regendouche zonder kraan gebruikt met verschillende mensen binnen je gezin, dan is het aan te raden een douchesysteem te kiezen met meerdere straalsoorten. Een harde straal bijvoorbeeld is noodzakelijk als je shampoo uit je haar wil verwijderen en laten spoelen.

Kies voor extra product opties

Zoals dat het geval is bij gewone reguliere douches, kan je bij een regendouche zonder kraan kiezen voor extra opties:

  • Antikalksysteem

Een regendouche zonder kraan met een antikalksysteem is vrij eenvoudig te onderhouden. Het vuil en kalk maak je makkelijk schoon met een zachte doek of vod.

  • Waterspaarstand

Niet elke regendouche zonder kraan heeft een waterspaarstand. Het is misschien wel het overwegen waard om deze extra optie aan te schaffen. Met deze optionele tool, kan je tot 50 procent besparen op het waterverbruik. Op jaarbasis scheelt zich dat een hele slok op een borrel. Het is dus niet alleen uitstekend voor het milieu, maar ook je portemonnee vaart er wel bij.

  • Extra beveiliging voor kinderen

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar een regendouche zonder kraan beschikt heel vaak niet over een koele behuizing. Hiermee wordt bedoeld dat heet water in de kraan omgeven wordt door een koud water kanaal. Op deze manier kan je je handen niet verbranden door de hete kraan vast te pakken. Zeker voor kinderen is deze extra optie erg veilig.

Momenteel zijn volgende regendouches zonder kraan het meest populair:

Tiger Luvia Doucheset

Deze luxe regendouche van Tiger wordt aangeleverd in mat zwart en zorgt ervoor dat de badkamer een echt wellness gevoel krijgt. Met een doucheknop (22,5 centimeter doorsnede) sta je onder de de douchecel zonder een spat water te moeten missen. De handdouche beschikt over 3 verschillende waterstralen. Je kan dus een keuze maken om je haar perfect te laten uitspoelen of eventueel voor een massage. De omstelknop is onopvallend aan de achterzijde geïntegreerd. Beiden zijn helemaal verstelbaar in de hoogte, zowel voor de hoofd- als handdouche. Uitstekend op het lijf geschreven voor een modaal gezin. De doucheslang is voorzien van een antitwist. Concreet betekent dit dat de slang niet kan draaien.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ De douchekop van de regendouche heeft een doorsnee van 22,5 centimeter
+ De hoofddouche en handdouche zijn in de hoogte verstelbaar
+ De kleur (mat zwart) geeft een een wellness gevoel in de badkamer

Minpunten
- De fabrieksgarantie is slechts voor 2 jaar geldig

Technische specificaties in een notendop


Merk: Tiger
Kleur: mat zwart
Aantal straalsoorten: 3
Kraanuitvoering: met regendouche
Garantie fabriek: 2 jaar

GROHE Vitalio Start Regendouche

De Vitalio Start van Grohe is alles-in-1. De gebruiksvriendelijkheid van de thermostaatkraan zal wellicht meteen in het oog springen. Dankzij de Grohe TurboStat technologie is het water in een paar seconden op de geliefkoosde temperatuur. Ook op vlak van veiligheid werd de nodige aandacht aan besteed. Via SafeStop kan de watertemperatuur niet hoger dan 38 graden halen. Dit is een veiligheidssysteem voor gezinnen met vooral jonge kinderen. Je hebt de keuze uit 2 verschillende straalsoorten: de Jet straal voor 's morgens en de Rain straal wanneer de zware dagtaak erop zit. Het antikalk systeem houdt alle sproeigaten van de douche kalkvrij.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ Het Groho EcoJoy systeem zorgt voor een grote waterbesparing en dit zelfs tot meer dan 50 procent
+ De garantie van het merk is voor een lange periode tot 5 jaar
+ Het is veilig voor iedereen dankzij de Safe Stop waardoor de watertemperatuur onder controle wordt gehouden

Minpunten
- Digitale temperatuurweergave ontbreekt

Technische specificaties in een notendop


Merk: Grohe
Kleur: chroom
Aantal straalsoorten in de hoofddouche: 1
Aantal straalsoorten in de handdouche: 2
Kraanuitvoering: met regendouche
Garantie fabriek: 5 jaar

Tiger Tyne Doucheset


De periode dat je als kleur voor in je badkamer kan kiezen tussen RVS of chroom ligt een hele tijd achter ons. Met de Tyne doucheset van Tiger richt je je badkamer in volgens je eigen stijl en je eigen gewenste look. De doucheset bestaat uit volgende onderdelen: een handdouche, doucheslang en een standaard meegeleverd douchestang. De (ronde) handdouche telt 3 verschillende waterstralen, afhankelijk waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Zo kan je een straalstand zetten om af te spoelen of om een massage te krijgen. Uniek is dat je de douchekop waterbesparend kan maken door de meegeleverde waterregelaar. Op deze manier bespaar je zelfs tot 40 procent water. Het ontkalken gebeurt vrij eenvoudig dankzij de antikalk nozzles. Kleine tip: na gebruik van de douche kan je best even afdrogen met een droge doek. Op die manier blijft de kleur bewaard.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ De douche is in de hoogte verstelbaar
+ Met de antikalk nozzles kan je vrij eenvoudig de doucheset ontkalken
+ De handdouche heeft 3 verschillende douchestralen

Minpunten
- De waarborg die de fabrikant geeft is slechts 2 jaar geldig

Technische specificaties in een notendop


Merk: Tiger
Kleur: zwart mat
Aantal straalsoorten: 3
Kraanuitvoering: met handdouche
Garantie fabriek: 2 jaar

SCHÜTTE Tokyo Douchesysteem

De Shütte Tokyo regendouche wordt in vele gevallen gebruikt als vervanger of vernieuwer van een bestaande handdoucheset. Het design dat uit chroom bestaat van dit douchesysteem, mag gezien worden en past bij wijze van spreken in elke hedendaagse badkamer. Het systeem beschikt over een vrij grote regendouche, een losse handdouche, een aparte glijstang, een doucheslang en een (flexibele) aansluitslang. De waterstralen die uit de regendouche komen, geven een compleet wellness gevoel. De glijstang van de regendouche moet worden gemonteerd boven de douchekraan en op de muur van de badkamerruimte. Het is evenwel niet mogelijk om de hoofd- en handdouche in elkaar te steken op een andere glijstang. Een omzetknop bepaalt de keuze tussen de hand- en hoofddouche.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ De sproeigaten beschermen tegen antikalk
+ Het gebruik van een regen- of handdouche wordt bepaald door middel van een een omzetknop
+ De regendouche geeft een wellness gevoel

Minpunten
- De waarborg bedraagt slechts 3 jaar

Technische specificaties in een notendop


Merk: Schütte
Kleur: chroom
Aantal straalsoorten in de hoofddouche: 1
Aantal straalsoorten in de handdouche: 0
Kraanuitvoering: met handdouche
Garantie fabriek: 3 jaar

GROHE New Tempesta Cosmopolitan

Dit douchesysteem beschikt over een hoofd- en handdouche en laat je de keuze maken tussen 2 soorten stralen: enerzijds de Jet straal waar je meestal je dag mee begint en 's avonds kan je opteren voor de Rain straal, die nogal relaxerend werkt na een drukke dagtaak. De bekende Grohe DreamSpray technologie maakt dat het water gelijkmatig over alle sproeigaten wordt verdeeld. De kraan van de thermostaat anderzijds beschikt over de Grohe TurboStat waardoor het water bijna meteen op de favoriete temperatuur komt en blijft. Er is een veiligheid voorzien dat de temperatuur niet hoger dan 38 graden geraakt. Het schoonmaken van de douche is heel gebruiksvriendelijk.

Plus- en minpunten


+ De Grohe TurboStat zorgt ervoor dat de gewenste temperatuur binnen een paar seconden wordt bereikt
+ De Jet straal kan je ook gebruiken als massage
+ De Rain straal geeft een verkwikkend effect

Minpunten
- In de hoogte verstelbare bevestingspunten zijn niet aanwezig

Technische specificaties in een notendop

Merk: Grohe
Kleur: chroom
Aantal straalsoorten in de hoofddouche: 1
Aantal straalsoorten in de handdouche: 2
Kraanuitvoering: met regendouche
Garantie fabriek: 5 jaar
Bevestingssteunen in hoogte verstelbaar: nee

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten