De 5 beste presentatiemappen doorgelicht

6

Er wordt wel eens in professionele middens bij hoog en bij laag beweerd dat presenteermappen een langer leven leiden dan de offertes zelf. Misschien zit daar een grond van waarheid in. Een presenteermap leidt vaak een eigen bestaan, maar hun immense populariteit heeft in feite vooral te maken met de uiterst geschikte combinatie tussen de verschillende promotionele en praktische opties. De betere presentatiemap maakt duidelijk een verschil tussen informatieve documentatie en een voor de hand liggende promotionele outing. Maar hoe kies je nu eigenlijk een presenteermap? De grote voordelen even op een rijtje afgewogen met de beste 5 presentatiemappen die op dit ogenblik op de markt zijn.

Het kiezen van een presenteermap: hoe begin je eraan?

Het overgrote deel van een presenteermap bestaat uit pvc of papier en zijn vaak beschikbaar in het klassieke A4 formaat. De boekomslag bestaat in een zachte of harde kaft. Door de bank genomen is de gebruikte materiaalsoort voldoende stabiel zonder dat het ontwerp van de presentatiemap aan kwaliteit moet inboeten. Een presenteermap als eyecatcher speelt een belangrijke rol. Een kleine hint: besteed voldoende aandacht om de presentatiemap te voorzien van extra folie. Deze extra beschermde laag zorgt ervoor dat basislaag van de presenteermap niet gaat barsten bij veelvuldig gebruik. In het vakjargon wordt dit ook wel een gerilde map genoemd. Het is een speciaal uitgevoerde techniek die maakt dat de bovenste laag van een showalbum niet barst of breekt.

De grote voordelen van een presenteermap

Met een mooi ogende presenteermap beschik je niet alleen maar over een leuk gadget, maar heb je nog een extra troef in handen. Namelijk het ultieme advertentiemiddel. De belangrijkste grote voordelen van een presenteermap even op een rijtje gezet:

 • Zowel de binnen- als de buitenkant van een presenteermap kan worden bedrukt met de merkkleuren van een onderneming of het ontworpen logo
 • Een map biedt de mogelijkheid een reclameslogan uit te vergroten
 • Een presenteermap is voor elke onderneming van onschatbare waarde omdat het de documentenopslag vergemakkelijkt
 • Het is een ideaal hulpmiddel tijdens zakelijke vergaderingen of tijdens trainingen van een bedrijf
 • Je kan een presenteermap multifunctioneel gebruiken voor verschillende doeleinden. Denk maar aan zakelijke bijeenkomsten of ter gelegenheid van handelsbeurzen
 • Het is uiterst geschikt om een nieuw product te lanceren
 • Ideaal als schrijfblok
 • Door middel van een presenteermap wordt het nieuws van een onderneming makkelijk en praktisch verspreid
 • Het is een geschikt forum om verkooptechnieken te promoten voor potentiële klanten of andere ondernemers

Er bestaan verschillende soorten presenteermappen: gewoon gevouwen, met elastiek of een koordje. Dankzij de verschillende mogelijkheden om mappen te personaliseren is het vrij eenvoudig om een presenteermap samen te stellen volgens je eigen wens en behoefte. Het straalt immers een bepaald bedrijfsimago naar de buitenwereld uit die een belangrijke strategisch rol kunnen spelen tijdens zakelijke onderhandelingen. Daarnaast wordt dit promotiemateriaal enorm gewaardeerd door potentiële klanten.

TOMA SHOWALBUM - 60 TASSEN

Het iconische Atoma is niet zomaar een schriftje dat al verschillende decennia lang meegaat. Het Atoma schrift is een echt collectors item. Het wordt gebruikt voor allerhande doeleinden en heeft met andere woorden verschillende gezichten. Het is om die reden geen wonder dat het zogenaamde Atoma schrift een wereldberoemd begrip is in België en Nederland. Voor alle duidelijkheid: Atoma zag het levenslicht in 1948 en is een echt merkicoon. Vergelijk het met Tupperware bijvoorbeeld. Ook in andere landen is Atoma meer dan alleen maar een trendsetter. Het Atoma schrijt beschikt over enkele specifieke eigenschappen die zich van andere schriften onderscheiden. Een typisch A4 Atoma schrift telt elf ringen. Andere soortgelijke schriften hebben een ring meer.

Pluspunten

 • Je kunt er makkelijk bladen mee uitwisselen en de volgorde mee veranderen
 • Dankzij een Atomaschrift kun je ruimte sparen op je bureau
 • De mogelijkheid om bladvullingen toe te voegen

RILLSTAB SHOWMAP A4 MET 50 TASSEN

Deze exclusieve A4 showmap wordt standaard aangeleverd met 100 zichtzijden in een zwarte kleur. Het is voorzien van de zogenaamde bekende Rillstab mechaniek. Vrij vertaald. De 50 handtassen worden dankzij staafjes in een kanaal vastgehouden. Op die manier kun je bladeren in de presentatiemappen zoals je dat gewoon bent in een boek. Een groot pluspunt is dat je geen beeldverlies kent bij mogelijke A3 documenten. De omslag bestaat uit kunststof. Het gebruik is bijgevolg heel handig en niet statisch. Het is het meest geschikt voor een A4 formaat. Deze luxueuze insteekmap is heel praktisch als je een portfolio wil laten zien.

Pluspunten

 • De mooie uitstraling springt in het oog
 • Het is ideaal om een portfolio te laten bekijken
 • Het mooi uiterlijk van het album beschikt over stevige plastieken tassen

LEITZ WOW SHOWALBUM

Deze map leent zich uitstekend om promotiemateriaal te presenteren of om kantoordocumenten op een overzichtelijke manier te klasseren. Daarnaast kan het showalbum ook worden gebruikt voor foto's, toetsen of bijhorende afbeeldingen. De map om te presenteren bestaat uit 40 doorzichtige plastieken hoezen aan de binnenzijde van de rug. Het is het meest geschikte formaat om documentatie te verzamelen in brievenbakken op kantoor of documentenboxen. De opslagcapaciteit van dit showalbum bedraagt 80 A4 vellen, onderverdeeld in 2 exemplaren per hoes. Het showalbum beschikt over een mooie vormgeving waarbij kwaliteit hoog in het vaandel wordt geschreven.

Pluspunten

 • Het formaat is voor verschillende doeleinden bruikbaar
 • Presenteert zich uitstekend door de mooie vormgeving
 • Er werd heel veel aandacht geschonken aan de kwaliteit van het showalbum

OXFORD INITIAL

Het Oxford A4 Initial showalbum staat vooral bekend om zijn veelzijdigheid. Het maakt nauwelijks iets uit waarvoor je deze presenteermappen gebruikt. Dit kan om uiteenlopende redenen zijn. Of je nu een verwoede postzegelverzamelaar bent, een offerte wil presenteren of documenten op een ordelijke manier wil opbergen. De standaard zwarte omslagkleur beschermt je papieren stukken op optimale wijze. Bijkomend voordeel is dat de showtassen niet reflecteren en volledig spiegelvrij zijn waardoor de inhoud in alle weersomstandigheden leesbaar zijn.

Pluspunten

 • De map is heel handig te gebruiken
 • Het design en de vormgeving zijn uitstekende blikvangers
 • Handig in gebruik

EXASHOW PRESENTATIEMAPPEN A4

Deze ringmap voor presentaties beschikt over een slim staand design. Het is vooral gebruiksvriendelijk en kan op een eenvoudige manier worden omgevouwen. In deze map kunnen plus minus 275 vellen worden ondergebracht in A4 formaat, geruggensteund door 4 O-ringen. Het materiaal van deze map is vervaardigd van polypropyleen. Dit zorgt ervoor dat de map heel robuust en vooral duurzaam is. Met een ergonomische knop sluit of open je deze eenvoudige ringmap op een heel makkelijke en gebruiksvriendelijke manier. De tabs bestaan uit verschillende kleuren zodat je heel praktisch per categorie iets kunt opbergen. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om visitekaartjes of cd's te stockeren.
Pluspunten

 • Heel overzichtelijke en handige map
 • De vormgeving nodigt uit
 • Het formaat past uitstekend bij A4 papier
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten