De 5 Beste Portable Monitors voor thuis

247

Met een portable monitor heb je altijd een licht scherm bij waar je allerlei apparaten op aan kunt sluiten. Deze kun je gebruiken als tweede beeldscherm, maar je kunt ook je telefoon erop aansluiten. Je hebt dan een groter scherm dan die van je telefoon, maar je hoeft geen hele laptop mee te sjouwen. Een portable monitor is vooral erg handig voor onderweg en heeft verschillende functies. Een portable monitor heeft een oplaadbare accu, waardoor je niet continue een stekker nodig hebt en deze dus draadloos kunt gebruiken.

Waar kun je een portable monitor voor gebruiken?

Een extra scherm kan in veel situaties erg handig zijn. Je kunt deze bijvoorbeeld gebruiken als tweede beeldscherm voor je laptop of PC. Een groot tweede beeldscherm kan meteen erg duur zijn. Een portable monitor is dan een betere optie. Door plug en play kun je gemakkelijk bestanden en pagina’s van het ene scherm over zetten naar de portable monitor.

Je kunt ook je telefoon erop aansluiten. Je telefoonscherm is dan te zien op de monitor. Voor het kijken van films of series onderweg is dit ideaal. Ook kun je hier op lezen, tekenen of spelletjes op spelen. Een portable monitor is vaak lichter dan een tablet of laptop en is daarom erg handig om mee te nemen onderweg.

Waar moet je op letten bij het kopen van een portable monitor?

Een portable monitor is per definitie een klein beeldscherm dat je makkelijk mee kunt nemen. Het is dus belangrijk om de grootte van het scherm te bekijken. Deze schermen zijn meestal maximaal 20 inch.

Ben je van plan om films of series te gaan kijken op het beeldscherm? Dan is een goede kwaliteit wel erg fijn. Koop daarom een monitor met een goede resolutie. Ook is het belangrijk om te kijken welke kabels je nodig hebt om bijvoorbeeld je telefoon of laptop aan te sluiten op het scherm.

Stane Polestar IPS portable monitor

Wil je in de beste kwaliteit kunnen gamen of wil je altijd een tweede beeldscherm bij hebben met een lange batterijduur? De Stane Polestar kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden en heeft hier ook alle functies voor. Kijk je graag films of speel je games? Dan kun je genieten van een helder beeldscherm met levendige kleuren. Door de dunne rand wordt er optimaal gebruik gemaakt van het oppervlak en heb je een groot beeldscherm.

Ook is deze portable monitor ideaal voor werk. Je kunt deze gemakkelijk verbinden met een laptop of telefoon via plug en play. Je hebt dan direct een tweede scherm. Ook zit er een extra draagbare batterij bij. Hierdoor hoef je nooit bang te zijn dat je zonder stroom komt te zitten. Voor de intensieve gebruikers is dit een ideale uitkomst.

Je kunt deze monitor overal mee naar toe nemen en neer zetten door de smartcase die erbij zit. Door het lichte gewicht past deze zonder moeite in iedere tas.

Voordelen

 • Makkelijk te verbinden met plug en play
 • Geschikt voor laptops, telefoons en game consoles
 • smartcase
 • Makkelijk mee te nemen
 • geweldige kleuren

Lipa HDR-50 Arzopa portable monitor

Als je op zoek bent naar een extra scherm voor werk, het kijken van series, of om te gamen, heb je met de Lipa HDR-50 een mooie oplossing. Deze portable monitor is namelijk aan te sluiten op allerlei apparaten. Het is dus niet nodig om verschillende beeldschermen of tweede schermen aan te schaffen. Deze portable monitor werkt als een alles-in-1.

Je kunt deze portable monitor aansluiten op laptops, tablets, telefoons en game consoles. Je kunt hierbij gebruik maken van een USB-C aansluiting of een HDMI aansluiting. Hierdoor heb je dus meer mogelijkheden in de soorten apparaten die je kunt gebruiken met dit scherm. Ook kun je een koptelefoon of oortjes aan het scherm aansluiten.

Dit beeldscherm is 13.3 inch en heeft een resolutie van 2K. Hier kun je prima films mee kijken of games op spelen. Je kunt het beeldscherm rechtop neerzetten door de hoes die bijgeleverd is. Deze hoes moet je wel eerst vastmaken aan het scherm door middel van een aantal schroefjes.

Voordelen

 • Beschermende hoes/standaard
 • USB-C en HDMI aansluiting
 • Ook geschikt voor game consoles
 • Makkelijk mee te nemen

Mobile Pixels DUEX Plus

Heb je vaak verschillende tabbladen tegelijk openstaan en moet je hier vaak tussen switchen? Dan is deze portable monitor goed geschikt als tweede scherm dat je vastmaakt aan je laptop of PC. Je kunt dan verschillende bestanden en programma’s op het tweede scherm openen zodat je meer overzicht hebt.

Dit kleine en overzichtelijke scherm kun je met magneten vastmaken aan de achterkant van je laptop. Wil je het tweede scherm gebruiken? Dan schuif je deze opzij. Op deze manier vergeet je de monitor nooit meer. Wil je de monitor liever los hebben? Dan kun je een losse hoes kopen die dient als standaard.

Je kunt je laptop eenvoudig verbinden met een USB-C aansluiting en je kunt de laptop opladen met een USB- A aansluiting. Binnen enkele minuten is jouw portable monitor klaar voor gebruik.

Voordelen

 • Kan worden vastgemaakt aan laptop
 • Makkelijk te verbinden
 • licht en dun

Nadeel

Standaard om los neer te zetten moet er los bijgekocht worden.

AOC 16T2

Wil je zowel zakelijke bestanden bekijken als gamen op je portable monitor? Dan is de AOC 16T2 een uitkomst voor jou. Deze veelzijdige portable monitor heeft namelijk allerlei opties. Door het lichte gewicht kun je dit beeldscherm overal mee naartoe nemen. Je kunt deze zowel prima gebruiken voor je werk als voor thuis.

Deze portable monitor is met een USB-C aansluiting aan te sluiten op laptops van Windows of Apple. Ook kun je alle tablets en telefoons erop aansluiten die een USB-C aansluiting hebben. Wederom heb je maar 1 kabel nodig om alle data door te sturen naar het beeldscherm. Het scherm is gemakkelijk te besturen met touchscreen en heeft ook ingebouwde speakers voor het beste geluid.

Bij het kijken van films en series heb je bij deze monitor de beste kwaliteit. De kleuren en kwaliteit zijn namelijk levensecht wat zorgt voor de beste ervaring. Deze portable monitor komt met een smart cover die ook verandert in een handig standaard.

Voordelen

+ Licht, dun en makkelijk mee te nemen

+ Goede kwaliteit touchscreen en speakers

+Smartcover + Maar 1 kabel nodig

Asus ZenScreen MB15ACE

Deze portable monitor is ontzettend licht en makkelijk om te gebruiken met verschillende apparaten. Wat wil je nog meer? Deze monitor kun je daadwerkelijk overal mee naartoe nemen. De monitor is 15.6 inch en ook nog eens heel erg dun. Hierdoor is dit een van de lichtste schermen ter wereld.

Dit scherm heeft een handig plug en play systeem. Je plugt een apparaat erop in en je kunt meteen gebruik maken van je tweede scherm. Hiervoor maakt je gebruik van een USB-C aansluiting. Dit scherm heeft geen accu, maar maakt gebruik van stroom door de USB-C kabel. Je hebt dus maar 1 kabel nodig.

Deze portable monitor komt met een fijne smartcover. Deze beschermt het scherm; dit is vooral erg praktisch voor onderweg. Ook kun je de flap gebruiken om het scherm rechtop te zetten in verschillende posities. Hierdoor kun je deze overal neerzetten en gebruiken.

Voordelen

+ Ontzettend licht en dun

+ Eenvoudig aan te sluiten

+ Smartcover

+ Goede kwaliteit beeldscherm

Gerelateerde berichten