De 5 beste popnageltangen toegelicht

4

Een popnageltang (ook wel blindklinktang of poptang genoemd) is een handig stuk gereedschap voor het verbinden van divers (dun) plaatmateriaal van bijvoorbeeld staal, RVS of aluminium. Middels een geboord of geprikt gaatje kun je met deze tang aan een zijde een popnagel (ook vaak klinknagel genoemd) plaatsen, en door de hendel samen te trekken wordt deze nagel vervolgens aan de achterzijde omgebogen. Hierdoor worden beide materialen goed aan elkaar gehecht. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende popnageltangen verkrijgbaar met elk zo hun unieke eigenschappen en voor- en nadelen. Het vinden van de beste popnageltang is dan ook vaak een lastige klus. Om de aankoop van een geschikte tang makkelijker te maken kun je een kijkje nemen bij de best geteste blindklinktangen van dit moment. Onderstaande modellen zijn allen uitvoerig getest en geselecteerd op basis van prijs-kwaliteitsverhouding. Indien je een model uit de best geteste popnageltangen kiest ben je dus altijd gegarandeerd van een uitstekende aankoop.

De Gesipa blindklinktang-NTX/F 260 mm

Wil je graag een praktische blindklinktang waarmee je gemakkelijk popnagels aanbrengt in verschillende materialen? Kies dan voor de NTX/F 260 mm tangvan het merk Gesipa onderscheidt zich van de andere modellen dankzij de krachtige openingsveer en de handige automatische pin uitworp. De tang wordt geleverd inclusief 3 mondstukken en is geschikt voor het gebruik met aluminium, koper, staal, edelstaal en inox.

De Gesipa tang heeft een totaalgewicht van 671 gram en ligt comfortabel in de hand. De tang is daarnaast met een totale lengte van 260 mm relatief lang, waardoor je gemakkelijk veel kracht kunt zetten met de tang zonder al te veel moeite. De tang is daarnaast samengesteld uit hoogwaardige materialen, waardoor de tang van hoge kwaliteit is en een uitstekend lange levensduur heeft.

Voordelen
- Hoge kwaliteit
- Extra lange armen

Nadelen
- Relatief zwaar
- Wordt geleverd met slechts 3 mondstukken

De praktische blindklinktang van het merk Beta is een uitstekende keuze. Dit model wordt geleverd met 4 verwisselbare mondstukken (in de maten 2,4, 3,2, 4, 4,8 en 5 mm.) hierdoor heb je altijd de juiste maat tot je beschikking. De tang kan gebruikt worden voor het samenvoegen van aluminium en staal in de diktes 2,4 tot 5 mm, en in RVS van 2,4 -tot een dikte van 4 mm.

De tang heeft een gewicht van 558 gram en ligt hierdoor comfortabel in de hand. Dankzij het gewicht en de vormgeving van deze tang kun je gemakkelijk veel kracht zetten met deze tang. Het handvat van de tang beschikt over een handige vergrendel klip, waardoor je de tang gemakkelijk opbergt. Dankzij de handige klip aan het einde van de handvaten kun je de tang gemakkelijk sluiten en veilig opbergen. De tang is daarnaast gemaakt van hoge kwaliteit materialen en biedt een lange levensduur.

Voordelen
- Voordelig in prijs
- Comfortabele grip

Nadelen
- Geen meegeleverde popnagels
- Geen opvang bakje

De HBM Profi 81 Delige Popnageltang met snelverstel mondstuk en Popnagels

De Profi 81-delige popnageltang is een van de beste tangen van dit moment. De 81-delige tang van het merk HBM biedt tal van mogelijkheden en is een zeer handig stuk gereedschap voor vrijwel elke klusser, zowel voor de professional als de doe-het-zelf klusser. De tang wordt geleverd met tal van onderdelen, zoals een snelverstel mondstuk verschillende soorten en maten popnagels. De tang heeft een totale lengte van 250 mm en wordt geleverd in een praktische koffer.

De HBM tang is zeer praktisch in gebruik en werkt middels een soepele hefboomconstructie. Hierdoor kun je gemakkelijk veel kracht zetten zonder al te veel moeite. De tang heeft ook een comfortabel handvat waarmee een goede grip mogelijk is. Hierdoor kun je nauwkeurig met deze tang te werk gaan en wordt het plaatsen van popnagels een eitje. De tang is daarnaast gemaakt van hoge kwaliteit materialen, waardoor de tang langdurig mee gaat.

Voordelen
- Strak en minimalistisch design
- Geleverd inclusief vele popnagels
- Geleverd in handige opbergkoffer

Nadelen
- Geen opvangbuisje

De STANLEY 6-MR55 Popnageltang

Ben je op zoek naar een tang met tal van handige eigenschappen en een uitstekende kwaliteit? Dan is de 6-MR55 Popnageltang van het merk STANLEY een uitstekende keuze voor jou. Met de 6-MR55 Popnageltang wordt het plaatsen van popnagels je nog makkelijker gemaakt. De poptang valt bij vele klussers in de smaak en heeft dan ook tal van positieve beoordelingen. De geavanceerde tang beschikt over zeer lange ergonomische handgrepen met goede grip en een krachtige veer die automatisch popnagelsteeltjes verwijderd. Hierdoor heb je geen last van rondslingerende popnagelsteentjes. De tang heeft een duurzame stalen constructie, waardoor de tang een uitstekend lange levensduur heeft.

De 6-MR55 Popnageltang wordt geleverd inclusief extra nozzles (in de maten 5, 4, 3 en 2 mm) en moersleutels, die handig opgeborgen zitten in het handvat. Hierdoor heb je altijd alles gemakkelijk bij de hand en raak je de onderdelen minder snel kwijt. De tang heeft een gewicht van 664 gram en heeft een totale lengte van 329 mm. Dankzij het klipje aan het einde van het handvat kun je de tang gemakkelijk vergrendelen en hierdoor veilig opbergen. De tang is daarnaast zeer gemakkelijk en praktisch in gebruik en vergt weinig kracht. Hierdoor wordt het plaatsen van popnagels een fluitje van een cent.

Voordelen
- Duurzame stalen constructie
- Comfortabel handvat met veer

Nadelen
- Geen opvangbuisje
- Redelijk zwaar

De Höfftech popnageltang jumbo

De best beoordeelde poptang van dit moment is de popnageltang jumbo van het merk Hofftech Germany. De tang biedt tal van voordelen en kan door vrijwel iedereen gebruikt worden, zowel door de fanatieke doe-het-zelf klussers als de professionele vakman. Deze handmatige tool van Hofftech Germany beschikt over extra lange armen, waardoor het een goede hefboomwerking biedt en het zetten van popnagels nog makkelijker wordt. De popnageltang kan gebruikt worden voor nagels met een dikte van 2.4 mm, 3.2 mm, 4.0 mm, 4.8 mm en 6.4 m. De hoogwaardige tang is voorzien van een houder die de trekpen opvangt tijdens het klussen, hierdoor blijft je werkplek keurig opgeruimd.

De praktische Höfftech popnageltang jumbo wordt geleverd met 5 verschillende adapters. Hierdoor heb je altijd de juiste afmetingen bij de hand voor elke klus. Ook wordt deze handige poptang geleverd met een steeksleutel voor het eenvoudig verwisselen van de verschillende adapters. De tang beschikt daarnaast over een comfortabel handvat met een stevige grip. Hierdoor kun je altijd nauwkeurig te werk gaan met de tool.

Voordelen
- Extra lange armen
- Inclusief 5 verschillende adapters

Nadelen
- Relatief prijzig

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten