De 5 beste popcornmachines van 2022 doorgelicht

8199

Vers gemaakte popcorn smaakt heerlijk. Met de beste popcornmachines is het mogelijk om de heerlijke snack snel thuis te bereiden en ervan te genieten terwijl je een film kijkt. Popcorn maken is snel en gemakkelijk. Met de popcornmachine kun jezelf thuis het bioscoopgevoel geven – zonder aanbranden, individueel naar je smaak.

De heerlijke, vers bereide popcorn is ook een hit op verjaardagsfeestjes van kinderen. In de regel zijn dit elektrische apparaten die de zoete, zoute of zelfs caloriearme snack binnen enkele minuten voor je bereiden. Er zijn verschillende soorten popcornmachines, waarvan sommige verschillen in hun bediening.

Wat is een popcornmaker

Een popcornmachine is een elektrisch apparaat waarmee je thuis verse popcorn kunt maken. Met maar een paar maïskorrels kun je in korte tijd een behoorlijke hoeveelheid van de populaire snack maken.

Er zijn verschillende soorten popcornmachines:

 • die commercieel worden gebruikt, bijvoorbeeld in bioscopen of op beurzen.
 • voor privégebruik
 • met heteluchtsysteem
 • popcornmaker met verwarmingssystemen

Hoe werkt de popcornmaker

De beste popcornmachines werken allemaal met warmte, of het nu een verwarmings- of een heteluchtsysteem is waarmee de machine is uitgerust. Bij de hete lucht popcornmachines doe je de popcorn in de daarvoor bestemde bak van de machine. Na het indrukken van de aan/uit-schakelaar, warmt het apparaat op.

Dit wordt gedaan door de respectieve ingebouwde verwarmingsplaat, die zorgt voor een constante temperatuur tijdens de bereiding van de popcorn. Dit houdt in dat de korrels worden gemengd, zodat ze gelijkmatig worden verhit.

Afhankelijk van het model kun je niet alleen de maïskorrels in het apparaat doen, maar ook de ingrediënten zoals zout of suiker. Dit is echter alleen mogelijk met de popcornmachines met een verwarmingssysteem. Bij de hete lucht popcornmachines mogen alleen de maïskorrels worden opgevuld.

Door verhitting barsten de maïskorrels open en wordt het de populaire snack. De hete lucht popcornmachines werpen de popcorn meestal uit, zodat je een kom voor de opening moet plaatsen. Je kunt de nog hete popcorn naar eigen smaak zoeten of zouten – of er gewoon van genieten als caloriearme snack.

Waar moet je op letten als je de beste popcornmaker wilt?

Bij de aankoop van een popcornmaker zijn in de eerste plaats de persoonlijke verwachtingen van de populaire snack doorslaggevend. Hou je van een caloriearme snack, zonder suiker of zout? Dan moet je een popcornmachine met hete lucht kopen. Als je de voorkeur geeft aan de gekarameliseerde smaak van de popcorn, is het waarschijnlijker dat de popcornmachine met het verwarmingssysteem iets voor je is.

Ongeacht aan welk soort popcorn je de voorkeur geeft, zijn er verschillende eisen waarop je moet letten bij de aankoop van de machine. Hieronder bekijken we deze richtlijnen:

 • De hoeveelheid popcorn die je wilt maken is een van de doorslaggevende factoren bij de aankoop. Sommige hete lucht popcornmachines kun je in een keer 35 tot 50 gram popcorn maken. Dus als je een grotere hoeveelheid nodig hebt, moet je bij de aankoop op deze hoeveelheidsspecificatie letten. Popcornmachines met verwarmingssystemen produceren gewoonlijk grotere hoeveelheden popcorn.
 • De smaak van de popcorn is voor velen waarschijnlijk het belangrijkste verkoopargument bij de aankoop van een popcornmachine. Als je de voorkeur geeft aan de typische popcorn met een lichte karameltoets, dan is een popcornmachine met verwarmingssysteem de juiste keuze voor je. In een popcornmachine met hete lucht kun je alleen de pure popcornkorrels doen, suiker of zout kunt je pas na de bereiding toevoegen. Daardoor smaakt de popcorn niet zo intens als in de popcornmachine met verwarmingssysteem.
 • Als calorieën uw grootste zorg zijn en je wilt genieten van een caloriearme snack terwijl je tv kijkt, dan moet je keuze vallen op de hete lucht popcornmachine. Aangezien je de popcorn in deze machine volledig zonder vet kunt bereiden, is het resultaat gewoon laag in calorieën.
 • Wat bereidingsinspanning betreft, worden beide soorten popcornmachines als gelijkwaardig beschouwd. Bij zowel de hetelucht- als de verwarmingssysteem popcornmachine, vul je de ingrediënten in de container en wacht je op de bereidingstijd.
 • Wat het schoonmaken van de popcornmachine betreft, zijn de heteluchtapparaten veel gemakkelijker schoon te maken. Aangezien alleen de popcornmaïs in deze apparaten hoeft te worden gedaan, is het schoonmaken eenvoudig en snel. Bij de popcornmachines met verwarmingssysteem, waar je suiker, zout en vet direct toevoegt, is het schoonmaken wat ingewikkelder. Het is niet onmogelijk dat de ingrediënten hun sporen achterlaten in de container. Het verwijderen van deze sporen vergt veel inspanning. Als je echter de voorkeur geeft aan popcorn met een intense smaak, zult je de iets tijdrovender reiniging zeker aanvaarden.
 • Het ontwerp speelt vaak een doorslaggevende rol bij de popcornmachines. De retro-popcornmachines, die zijn gemodelleerd naar de popcornwagens van de kermissen, zijn nu al echte blikvangers – en zullen daarom ook thuis gegarandeerd een kleinere tot grotere attractie zijn. Vooral als je kinderen wilt verrassen met de heerlijke snack, kan het met plezier een van deze retro popcornmakers zijn. Want al de voorbereiding achter de glazen behuizing, wanneer de maïskorrels ploffen en de afgewerkte popcorn over de rand van de bak in de onderste bak valt, moet menig kinderoog doen oplichten.
 • De grootte van de popcornmachine kan ook van belang zijn. De machines met verwarmingssysteem zien er stijlvol uit, maar ze nemen wat meer plaats in dan de kleine, handige hetelucht popcornmachines. In de keuken of in de kast kan de grootte van de popcornmachine van belang zijn. En dit is nu precies het punt waar je rekening mee moet houden als je een popcornmachine koopt.

Princess 292986

Met deze popcornmaker kun je in een mum van tijd een grote kom popcorn klaarmaken. Een indicatielampje heb geeft je een aanwijzing over de activiteit van het toestel.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • Met een vermogen van 1100 watt zorgt deze popcornmaker in drie minuten voor een grote hoeveelheid popcorn.
 • Je kunt gebruik maken van de bijgeleverde maatbeker om de juiste hoeveelheid maïskorrels toe te voegen.
 • Met de maatbeker kun eventueel ook gesmolten boter of olie toevoegen.
 • De binnenkant is bekleed met een anti-aanbaklaag.
 • De stabiliteit wordt verzekerd door de anti-slipvoetjes.
 • Het toestel schakelt automatisch uit na de bereidingstijd.
 • Het toestel met een plastic frame weegt 1037 gram en is voorzien van een stroomsnoer van 70 centimeter.

Bestron APC1007

Deze popcornmaker maakt gebruik van circulerende hete lucht, dus er is geen boter of olie nodig, wat betekent dat het eindproduct niet alleen caloriearm is, maar ook niet vet. Deze popcornmaker is gemakkelijk in gebruik, voelt koel aan en is compact om gemakkelijk op te bergen. Het kan altijd worden gebruikt op filmavonden. In twee minuten maak je veel verse knapperige popcorn.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken.

 • Deze popcornmaker heeft een doorzichtig deksel met een ingebouwde maatbeker.
 • Het frame is gemaakt van blauwe kunststof.
 • Met een vermogen van 1200 watt blijft de verwerkingstijd beperkt tot twee minuten.
 • Voor de veiligheid is deze popcornmaker voorzien van antislipvoetjes.
 • De technische onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal.
 • Het toestel weegt maar 866 gram.

MikaMax - Popcorn Machine

Deze klassieke popcornmaker is ideaal om thuis te gebuiken en er te genieten van de heerlijke snack. Je hebt helemaal geen vetten nodig waardoor de popcorn licht en gezond is. Deze klassieke machine met een mooi ontwerp is gemakkelijk in gebuik.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • Het toestel kan exclusief gebruikt worden voor popcorn.
 • Het toestel op netstroom.
 • De hoofdkleur van deze popcornmaker met een maximaal vermogen tot 750 Watt is rood.

CMR - Popcorn machine -

Met deze popcornmaker geniet je na minder dan drie minuten van verse popcorn.  Deze popcornmaker is perfect om tijdens een gezellige filmavonden te gebruiken of om snel te genieten van een gezonde snack. Dankzij de vaatwasmachinebestendige componenten is schoonmaken een fluitje van een cent. Gebruik de maatbeker om de juiste hoeveelheid mais toe te voegen en geniet van de popcorn.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken.

 • Alle losse onderdelen van deze popcornmachine zijn vaatwasbestendig.
 • Met een bijgeleverde maatbeker kun je de juiste hoeveelheid popcorn toevoegen aan het toestel.
 • Zodra de maïskorrels beginnen te barsten kun je het apparaat bijvullen zonder het uit te schakelen.
 • Je kunt eigen ingrediënten toevoegen om zowel gezouten, gekaramelliseerde of gekruide popcorn klaar te maken.
 • Het toestel heeft een snoerlengte van anderhalve meter en een vermogen 1200 watt.
 • Het is niet voorzien van een antiaanbaklaag en heeft geen automatisch uitschakelsysteem.
 • De anti-slipvoetjesjes zorgen voor de stabiliteit van het 1088 gram wegende toestel.
 • Het frame is gemaakt van plastic.

Gadgy popcorn machine

Dit is een klassieke popcornmachine waarmee je thuis de lekkerste popcorn kunt maken. Het is perfect voor het houden van kinderfeestjes of om gewoon thuis heerlijke en gezonde snacks te maken.

Doe de mais in de popcornmachine en je eet direct de lekkerste popcorn. De popcornmachine kan in hete lucht gebruikt worden, waardoor je popcorn 100% vetvrij is. Natuurlijk kun je boter, olie, suiker of je favoriete kruiden toevoegen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • De hoofdkleur van de popcornmaker is rood.
 • De bereidingstijd is zes minuten.
 • Het toestel is stabiel dankzij de antislipvoetjes.
 • Het toestel schakelt automatisch uit na de bereidingstijd.
 • De popcornmaker is gemaakt van plastic en heeft een kracht van 1200 watt.
 • Met zijn afmetingen van 21,5 × 40 × 26 centimeter en een gewicht van 1671 gram is dit een vrij robuust toestel.
 • Het vermogen ligt tussen 750 en 1500 watt.
Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten