5 beste popcake makers: uitstekende hulp bij het ontbijt met het hele gezin

271

Op de keper beschouwd, is de werking van een cupcakemaker heel makkelijk en eenvoudig. Het enige wat je moet doen bij de overgrote meerderheid van de toestellen is de stekkenrin een nabijgelegen stopcontact steken en het toestel neemt alle werk uit je handen. Meteen begint een indicatielampje te branden. Zodra een (groen) lampje gaat oplichten, is de popcake maker voldoende warm om diverse soorten gebakjes te bereiden. Je hebt de keuze om het bereide beslag in de cupcake vormen te droppen, maar je kan ook speciale vetvrije bakpapiertjes hiervoor gebruiken.

Cupcakes bakken zonder oven

Om meteen alle misverstanden uit de weg te ruimen. Een popcake maker bakt je favoriete lekkernijen zonder beroep te doen op een aanwezige oven. Een naburig stopcontact volstaat om de gewenste cupcakes te bereiden. Erg handig voor op je kot of als je op reis bent met je mobilhome. De meeste cupcake makers beschikken bovendien over een anti-aanbaklaag.

Hoe werkt een popcake maker in feite?

Hieronder lees je een stappenplan:

  • Mix je cakedeeg van de cupcake, muffin of je eigen favoriete lekkernij in enkele minuten
  • Plaats je mini cups in de machine wanneer het nog koud is
  • Vul de bak cups met een koffielepel
  • Vervolgens doe je het deksel dicht en steek je de stekker in het stopcontact
  • Na plus minus 3 minuten is het toestel voldoende opgewarmd. Na het rode lampje, begint een groen indicatielampje te branden. Hoe lang het duurt voor dat je cakes klaar zijn, hangt een beetje van het toestel en de mix af. Je zal dit zelf proefondervindelijk moeten uittesten omdat de baktijd kan verschillen van toestel tot toestel

Cupcakes maak je met een bakblik

Elk cupcake bakblik bevat een anti-aanbaklaag, maar bij voorkeur kan je het bakblik gebruiken, gecombineerd met papieren bakvormpjes. Op deze manier haal je de cupcakes heel eenvoudig uit de bakvormen. Een ander bijkomend voordeel is dat de cupcakes hierdoor langer vers blijven. Bakblikken van cupcakes heb je in alle maten en vormen. Meestal wordt gekozen voor 6 of 12 cupcakes.

Maak dat je beslagkom vetvrij is

Zoals het woord al zegt maak je in een beslagkom het beslag. Zorg ervoor dat de hoogte en de vorm van de mengkom uiterst gebruiksvriendelijk zijn om te mixen. Kommen om beslag te maken bestaan uit verschillende materiaalsoorten: porselein, kunststof of roestvrij staal. Een handige tip: maal altijd dat je beslagkom vetvrij is voor dat je start. Met een stuk citroen kan je binnen de kortste keren heel vlug en op een eenvoudige manier de opslagplaats van je deeg vetvrij krijgen.

Bakvormpjes van papier

De papieren bakvormen bestaan uit vetvrij papier en vul je met beslag naar keuze. Plaats de bakvormen in het bakblik van de popcake maker voor dat je ze gaat opvullen, zodat zowel de vorm van het papieren bakvormpje als de gebakken lekkernij intact blijven. Maak dat de vormen tot 2/3 gevuld zijn. Hierdoor rijst het beslag uitstekend. De cupcakes blijven op deze manier mooi plat als ze eenmaal gebakken zijn.

Trebs 99260

Met de Poffertjesmaker 99260 Comfortbakery van producent Trebs heb je helemaal geen poffertjespan meer nodig. Het toestel is voorzien van bakplaten met een anti-aanbaklaag wat uiteraard een groot voordeel biedt. Op deze manier zal het ontbijt in de toekomst heel anders uitzien met je hele gezin. Mini pannenkoeken of poffertjes bakken gebeurt in één handomdraai. Kinderfeestjes organiseren is vanaf nu kinderspel. De lekkernijen haal je heel eenvoudig met een prikker en een vork uit de vorm. Poedersuiker er op en klaar is kees. Het toestel beschikt over een indicatielampje waardoor je weet wanneer je gebak klaar is.

Kenmerken van de popcake maker


+ In dit toestel kan je plus minus 7 mini pannenkoeken gereed maken
+ De bakplaat beschikt over een anti-aanbaklaag
+ De voetjes van het apparaat zijn voorzien van antislip
+ Ideaal om ook poffertjes klaar te maken
+ Het indicatielampje verwittigt wanneer het product helemaal klaar is

Technische specificaties in een notendop

Merk: Trebs
Categorie: cakemaker, poffertjesmaker
Vermogen: 700 Watt
Antislip bodem: ja
Behuizing materiaal: aluminium
Gewicht: 1,5 kilogram

Silva Homeline CM 303 - Donutmaker

Het apparaat kan je voor veelzijdige bereidingen toepassen. Een vlugge snack met cakepops, lekkere wafels of smaakvolle donuts. Het kan allemaal met deze Homeline CM 303 van Silva. Het gaat als een fluitje van een cent om de bakplaten te verwisselen op een makkelijke wijze. Polyvalentie neemt een belangrijk rol in bij deze donutmaker. Na afloop is het een koud kunstje om het toestel met anti-aanbaklaag te reinigen. Om de eenvoudige reden dat je het apparaat vaatswasbestendig is. Tijdens de productie werd ook rekening gehouden met een ruimtebesparend design als je het toestel wil opbergen. Bij de levering wordt standaard naast het apparaat ook de verwisselbare borden geleverd. Voor wie geen inspiratie heeft. Ideetjes voor recepten staan keurig in een boekje genoteerd.

Kenmerken van de popcake maker


- Multifunctioneel te gebruiken voor verschillende recepten zoals muffins, donuts of cakepops
+ De bakplaten zijn wisselbaar en hebben een anti-aanbaklaag
+ De popcake maker is makkelijk te reinigen en is vaatwasbestendig
+ Standaard wordt een handig receptenboekje meegeleverd

Technische specificaties in een notendop


Merk: Silva-Homeline
Categorie: cakemaker, popcakemaker, donutmaker
Vermogen: 700 Watt
Antislip bodem: ja
Behuizing materiaal: roestvrij staal
Gewicht: 1 kilogram

Bestron ADM218SD - Donut Maker

De ADM218SD donutmaker van fabrikant Bestron uit de Sweet Dreams productielijn, bakt in een mum van tijd 7 overheerlijke donuts. Er zijn verschillende recepten mogelijk. Een handig receptenboekje wordt automatisch meegeleverd bij aankoop van dit toestel. De bakplaten beschikken over een kwaliteitsvolle anti-aanbaklaag. De temperatuur wordt automatisch geregeld. Dit zorgt voor een extra veiligheid. Een indicatielampje aan/uit zorgt verder voor het nodige gebruiksgemak. De behuizing van het apparaat bestaat uit kunststof die hitte beschermend is.

Kenmerken van de popcake maker


+ De behuizing bestaat uit hittewerende kunststof
+ Het apparaat heeft de capaciteit om 7 donuts binnen de kortste keren klaar te maken
+ De temperatuurregeling gebeurt automatisch
+ Je kan de popcake maker verticaal opbergen. Hierdoor bespaar je opbergruimte
+ Een handig receptenboekje staat vol met tips die kunnen worden gebruikt

Technische specificaties in een notendop


Merk: Bestron
Categorie: cakemaker
Vermogen: 700 Watt
Antislip bodem: ja
Behuizing materiaal: kunststof
Gewicht: 1,7 kilogram

Bestron ASW238

Het ASW238 modeltype van het merk Bestron is een 3-in-1 grill en fungeert als een multifunctioneel bakapparaat. Je hebt de mogelijkheid om zowel donuts, cakepops en cupcakes te maken. De popcake maker is bovendien ook uiterst geschikt om muffins te bereiden. Kortom, je kan het voor zowat elke feestgelegenheid gebruiken. Verjaardagsfeestje voor één van je kinderen of voor eigen gebruik. Want deze popcake maker bevat nog andere mogelijkheden om bereidingen te maken. Denk maar aan mini taartjes, bladerdeeghapjes of pasteitjes. Het deksel heeft een beveiligde sluit clip en een knop om de aanwezige bakplaten te ontgrendelen. Na de klus is het toestel heel makkelijk te reinigen. Meer nog, het is ook vaatwasbestendig.

Kenmerken van de popcake maker


+ De behuizing bestaat uit hittebestendige kunststof
+ Het bakapparaat is multifunctioneel te gebruiken: voor donuts, pasteitjes, cakepops, cupcakes, minitaartjes en pasteitjes ondermeer
+ De bakplaten zijn eenvoudig uitwisselbaar en hebben een anti-aanbaklaag
+ Mogelijkheid om verticaal op te bergen wat plaatsruimte bespaart
+ In een mum van tijd maak je 12 cakepops, 7 donuts en 7 cupcakes

Technische specificaties in een notendop


Merk: Bestron
Categorie: cakemaker
Vermogen: 700 Watt
Antislip bodem: ja
Behuizing materiaal: kunststof
Gewicht: 1,9 kilogram

Bestron DCPM12

De DCPM12 popcake maker van fabrikant Bestron bakt 12 verrukkelijke cake-pops in amper 6 minuten tijd. Je kan deze popcake maker gebruiken voor allerlei feestgelegenheden zoals kinderfeestjes of een verjaardagsfeestje. Het compacte toestel beschikt over hoogwaardige kwaliteitsvolle bakplaten met een kunststof behuizing die hittebestendig is en met een anti-aanbaklaag wordt voorzien. Leuk weetje is dat de prijs-kwaliteitsverhouding uitstekend meevalt en dat de fabrikant een garantie geeft van maar liefst 5 jaar. Onder het apparaat bevinden zich 'beveiligde' antislip voetjes zodat eventuele ongelukken worden vermeden tijdens het bakken. Standaard wordt een receptenboekje meegeleverd, samen met enkele decoratie tips die goed van pas kunnen komen bij speciale aangelegenheden.

Kenmerken van de popcake maker


+ Je hoeft nooit meer feestjes over te slaan zonder dat popcakes worden gemaakt tijdens en kinderparty of verjaardagsfeestje
+ In een korte tijdspanne van 6 minuten bak je probleemloos 12 popcakes
+ De popcake maker is makkelijk schoon te maken en te reinigen
+ Er is een indicatielampje voorzien voor 'Klaar voor gebruik' en een aan-uit lamp
+ Stokjes en uitneemvork worden standaard meegeleverd

Technische specificaties in een notendop


Merk: Bestron
Categorie: cakemaker
Vermogen: 700 Watt
Antislip bodem: ja
Behuizing materiaal: kunststof
Gewicht: 1,9 kilogram

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten