De 5 beste pocket printers van 2023 bekeken

17781

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Dit is een spreekwoord wat natuurlijk voor heel veel situaties van toepassing is. Of je nu een feestje organiseert of dat je van plan bent om op vakantie te gaan, het maken van een aantal foto’s is natuurlijk altijd leuk om te doen. Nu is het niet bepaald praktisch om overal een grote printer mee naartoe te slepen. Dit is de reden dat je er verstandig aan doet om een pocket printer te kopen.

Door middel van een pocket printer ben je namelijk in staat om jouw foto’s gelijk af te drukken.  Mocht je zelf een dergelijk apparaatje willen bestellen maar weet je niet waar je op moet letten bij het maken van een aankoop dan is het handig om dit artikel even door te nemen om een keuze te maken uit de beste pocket printers van het moment. 

Het belang van een pocket printer

Voordat we gaan kijken naar de beste pocket printers van dit moment is het handig om even te kijken naar het product zelf en naar de voordelen die je zal ondervinden wanneer je ervoor kiest om deze aankoop te maken. Mobiele printers zijn ideaal voor mensen die documenten moeten printen om ze te kunnen reizen via het vliegtuig. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan je boardingpass.

Omdat veel mobiele printers draadloos zijn mobiele printers ook geschikt voor iedereen die in het veld werkt en onderweg documenten moet afdrukken.  Denk hier bijvoorbeeld aan contracten of kassabonnen. Speciale mobiele printers zoals compacte pocket printers stellen fotografen en anderen die met beelden werken in staat om hun werk snel af te drukken.

Hoewel veel hotels gedeelde printers aanbieden voor gebruik door gasten (meestal tegen betaling), kan het gebruik van je eigen pocket printer op de lange termijn goedkoper zijn als je vaak onderweg moet printen. Het feit dat je kunt printen zonder een computer is een andere reden waarom je een pocket printer aan zou kunnen schaffen.

Met deze handige draagbare printers kun je printen vanaf andere apparaten dan alleen laptops (bijvoorbeeld PDA’s, smartphones of camera’s) of rechtstreeks vanaf compacte opslagkaarten. Tot slot is het een groot voordeel dat de pocket printers je in staat stellen om echt overal te printen, zelfs op de meest afgelegen locaties. Mocht je veel reizen dan komt het echt van pas om een dergelijke printer bij de hand te hebben.

Top 5 beste pocket printers

Een pocket printer is dus een prima aanwinst als je zelf wilt zorgen voor het afdrukken van de leukste foto’s zonder dat het nodig is om een veel te grote printer in huis te hebben. wat alleen wel een klein puntje is, is het feit dat er echt ontzettend veel soorten pocket printers te vinden zijn. Door deze talloze opties kun je niet meer zo makkelijk zien wat de beste producten zijn om voor te gaan. Welk model zou je namelijk moeten hebben?

We hebben het vandaag wat makkelijker voor je gemaakt door de beste 5 pocket printers van dit moment voor je onder elkaar te zetten. Wanneer je kiest voor een van de onderstaande modellen weet je zeker dat je een goede kwaliteit in handen zult hebben.

HP Sprocket Studio

Als je op zoek bent naar een goede pocket printer dan zal je met de HP Sprocket Studio eigenlijk niet de fout in kunnen gaan. Deze compacte fotoprinter print 10x15 cm foto's via Bluetooth. Hierdoor is het mogelijk om eenvoudig te printen vanaf je smartphone, tablet of social media account. De verbinding neemt slechts enkele seconden in beslag.

Je kunt de foto's bewerken in de HP Sprocket app. Dit maakt het mogelijk om filters, stickers of frames toe te voegen als je dit leuk vindt. Deze prints zijn bestand tegen vlekken van vette vingers en ze zijn ook nog eens waterbestendig. Met de Augmented reality-functie is het nog realistischer om de foto’s te zien.

Voordelen

 • Met deze compacte fotoprinter kan je alle mogelijke fotoafdrukken van 10x15 cm maken
 • Je kunt eenvoudig printen vanaf smartphone, tablet of sociale media.
 • Met de HP Sprocket app kan je jouw foto’s voorzien van filters en decoraties.

De Instax Mini Link is de laatste optie waar je voor kunt kiezen, het is niet voor niets een van de beste pocket printers die je maar kunt kopen.  Het maakt gebruik van dezelfde film als in Fujifilm's meest populaire Instax-camera's. Het voordeel is alleen dat je door de foto's te maken met je cameratelefoon meer controle krijgt over je resultaten.

Dit stelt je dan ook echt in staat om je foto’s nog persoonlijker te maken. De app maakt het mogelijk om randen toe te voegen, leuke filters te maken en zelfs meerdere opnamen te combineren tot een montage. De Instax Mini Link is ongeveer 20% lichter en 23% kleiner dan de vorige Fujifilm Instax SP-2 printer.

Voordelen

 • Door het mooie design is deze pocket printer leuk om te zien
 • Door de lichte helderheid zien de foto’s er altijd weer goed uit

Canon Selphy Square QX10

Hoewel we het merk al een keer hebben opgenoemd gaan we er nu toch weer even op in. Het is namelijk echt zo dat Canon bekend staat om de ontzettend hoge kwaliteit die zij weten te leveren. Canon is met deze pocket printer dan ook echt weer boven onze verwachtingen uitgekomen.

De Selphy Square QX10 is een prima printer die een foto kan printen in een vierkant formaat van 6,8 cm x 6,8 cm produceert. De afdrukken worden geleverd in een gloednieuwe XS-20L-verpakking. Ze gaan meer dan 100 jaar mee als ze verantwoord worden opgeslagen. Ze zijn dan ook voorzien van een waterdichte coating.

Niet slecht voor iets dat in slechts 43 seconden een foto kan maken. De QX10 is klein genoeg om in een handtas te passen, waardoor hij perfect is voor reizen en feesten. Door de hoge kwaliteit kleurstof-sub technologie zal je zeker weten dat jouw afbeeldingen goed te zien zijn.

Voordelen

 • Door het compacte design kan je deze pocket printer makkelijk meenemen
 • Door de speciale coating weet je zeker dat de foto’s lang mee zullen gaan

Polaroid Zip Mobile Printer Zwart

Met de Polaroid Zip Mobile Printer weet je ook zeker dat je een super goede aanwinst in handen zult hebben. Het is met deze pocket printer mogelijk om alles uit te printen vanaf je mobiele telefoon. Je maakt verbinding met de Polaroid app en stuurt de foto's op je telefoon of tablet via Bluetooth of NFC naar de printer.

Binnen 60 seconden rolt er een nieuwe foto van 5 x 7,6 cm uit. Deze printer gebruikt ZINK-papier. Hierop verschijnen kleuren als de printer het papier opwarmt. Dit betekent dat je nooit meer cartridges of toners hoeft te kopen. Met de app kan je ook nog  eens eenvoudig het contrast, de kleurtonen en de helderheid aanpassen voordat je de afbeelding afdrukt.

Ook kan je kiezen uit 12 verschillende filters. Dit maakt het mogelijk om op een prettige manier jouw foto’s te personaliseren.

Voordelen

 • Je kunt de foto's op je smartphone of tablet via Bluetooth of NFC doorsturen
 • De printer drukt uw foto's binnen 60 seconden af nadat je op de knop hebt gedrukt

Canon SELPHY CP1300

De Canon SELPHY CP1300 is een ontzettend goede pocket printer die je overal voor kunt gebruiken De Canon SELPHY gebruikt geen cartridges of een toner, maar werkt met thermotransfer. Hierbij zal de printer de inkt in bepaalde kleuren opwarmen om deze aan het papier te laten kleven. Deze inkt hoeft niet te worden vervangen.

Door je telefoon of tablet aan te sluiten via Wifi ben je in staat om alle afbeeldingen af te drukken. Je kunt afbeeldingen afdrukken op papier van verschillende formaten, variërend van gewone foto's van 15 bij 10 centimeter tot foto's op creditcardformaat, paspoortfoto's en mini-stickers.

Zou je graag een matte of glanzende afwerking willen hebben? Het is mogelijk om alles zelf in te stellen met behulp van het 8,1-centimeter kleurentouchscreen. Je kunt het apparaat van stroom voorzien via een kabel maar ook met een batterij. Dit maakt het mogelijk om voor een lange tijd vooruit te kunnen.

Voordelen

 • Gebruik Wifi om overal draadloos te kunnen printen met je pocket printer
 • De Canon SELPHY CP1300 is compact waardoor hij makkelijk in je tas past
 • Je kunt kiezen of je een mat of glanzende afwerking wilt hebben
 • Jordi Declerq
  Jordi Declerq
  Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

  Gerelateerde berichten