De 3 beste planning software om te gebruiken

815

Als bedrijf zijn er heel veel zaken die goed geregeld moeten worden, welke tevens op een efficiënte en kostenbesparende manier moeten verlopen. Tijd en geld kunnen bespaard worden met het gebruik van planning software, waarmee jouw bedrijf een goede planning kan maken om op het juiste tijdstip, met de juiste hoeveelheid en tegen de laagste kosten producten of diensten te leveren aan jouw klanten.

Nu zijn er heel veel verschillende programma’s beschikbaar voor het maken van goede planningen en ook online is het aanbod groot. Dit kan de keuze voor de beste software met betrekking tot plannen moeilijk maken. Daarom worden hier de drie beste planning software uiteengezet, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw bedrijf en tijds- en kostenbesparend aan de slag kunt gaan.

bedrijfsrooster 1
Bedrijfsrooser logo

Wat is planning software precies?

Planningsprogramma’s zorgen voor een efficiëntere en kostenbesparende werkomgeving, maar maken het werk ook leuker en georganiseerder. Het hebben van een duidelijk overzicht van de taken is immers een belangrijk onderdeel van een goedlopend bedrijf. Planningen maken is nou eenmaal niet makkelijk en kost veel tijd. Slechte planningen, of wanneer er zelfs helemaal geen planning als richtlijn wordt genomen, zorgen voor grote problemen.

Problemen omtrent slechte planningen omvatten het niet op tijd afkrijgen van werk, ontevreden collega’s en taken die niet genoeg op elkaar zijn afgestemd. Als gevolg hiervan wordt de efficiëntie en het vertrouwen van klanten in jouw bedrijf aangetast.

Kies daarom voor het gebruik maken van planning software. Deze programma’s zorgen voor een overzicht van de informatie, het op een slimmere manier produceren van producten en het synchroniseren van het hele productieproces, zodat dit goed op elkaar overloopt. Daarnaast wordt er een duidelijk beeld gegeven van de mogelijkheden die jouw bedrijf heeft met betrekking tot groei. Overigens verschilt het per programma welke functies worden aangeboden.

Wat is het voordeel van planning software?

Planning software zorgt voor een aantoonbaar rendement door het soepel laten verlopen van processen, waardoor financiële winsten behaald kunnen worden. Medewerkers creëren meer tevredenheid met als direct effect een verbetering van de kwaliteit en een toename van de tevredenheid van klanten. Wat het precies oplevert, verschilt uiteraard per geval.

De drie beste planning software

Planning software is een aantrekkelijke aanwinst voor ieder bedrijf om de processen met betrekking tot de productie een stuk soepeler te laten verlopen. De drie beste programma’s op dit gebied omvatten op de derde plaats Bedrijfsrooster, gevolgd door Monday.com en Clevergig als nummer één.

Bedrijfsrooster

bedrijfsrooster 2

Bedrijfsrooster is gericht op het besparen van tijd door het leveren van een personeelsplanning, een urenregistratie, automatisering van roosters, overuren en verlof en de zelfsturing van het personeel door middel van het geven van inzichten in hun uren en het verbeteren van de onderlinge interacties. Het programma is breed inzetbaar en er is een gratis proefperiode van 14 dagen. Daarna bedraagt de prijs drie euro per actieve werknemer.

Belangrijkste eigenschappen

Vier functies staan bij Bedrijfsrooster centraal. De personeelsplanning beslaat de beschikbaarheid van medewerkers, huidige verlofperioden en het verzuim en de gewerkte uren. Roosters kunnen eenvoudig beheerd worden en er worden ook tips en voorspellingen gegeven om deze zaken te verbeteren. De urenregistratie, een tweede functie, zorgt voor een overzicht van de roosters en tijden en er zijn tevens een app en Excel bestanden beschikbaar.

Werk kan ook uitbesteed worden door het programma te laten automatiseren. Hierdoor worden diverse zaken voor je uitgerekend, zoals overuren, toeslagen en verlof. Je bent als gevolg zelf veel minder tijd kwijt aan het besturen van het programma. Echter, je kunt altijd terecht voor vragen indien zaken onduidelijk zijn of als er iets niet naar wens verloopt. Tot slot wordt het personeel beter geïnformeerd, waardoor de interactie soepeler zal verlopen.

Voor- en nadelen

De voordelen van Bedrijfsrooster zijn de vele functies, waaronder de ritten- en urenregistratie, de samenwerking met klanten, de salarisadministratie en de registratie van het verlof, welke allemaal geautomatiseerd kunnen verlopen. Ook is het overzicht te bewaren en kun je alles via een mobiele app bijhouden. Wanneer er problemen zijn, is de helpdesk van grote dienst.

Een nadeel aan het programma is dat je niet ten alle tijden de bezetting kunt zien. Dit houdt verband met een mogelijke verbetering in de interface die gemaakt kan worden.

Monday.com

monday.com

Het gebruiksvriendelijke Monday.com staat op nummer twee en met dit programma kunnen toekomstige mijlpalen in kaart gebracht worden, prioriteiten worden gesteld en deadlines kunnen gemaakt worden op geautomatiseerde wijze. Door het integreren van bepaalde tools kun je tijd en kosten besparen. Je kunt in het programma zelf de dashboards bouwen en beheren, waardoor personalisatie mogelijk is en waarmee je de voortgang van je onderneming kunt volgen.

Belangrijkste kenmerken

Monday.com staat bekend om zijn flexibiliteit en de mogelijkheid om er je eigen programma van te maken. Het is beschikbaar voor iedereen en je kunt er snel mee aan de slag. Het programma is eenvoudig in te richten en geeft inzicht in projecten en teams. Ook verloopt de communicatie beter tussen teams en zijn iedereens wensen erin te verwerken. Dit zorgt niet alleen voor tevredenheid bij de werknemers, maar ook voor een verbetering in de kwaliteit van het geleverde product of dienst.

In één oogopslag kun je de belangrijkste informatie van de planning van jouw bedrijf zien. Niet onbelangrijk zijn de vele integraties die gemaakt kunnen worden, zoals integraties met Jira, Typeform, Gmail, Dropbox, Google Docs en je agenda. Monday.com is voor 14 dagen gratis uit te proberen. Na deze tweeweekse proefperiode betaal je acht dollar per licentie.

Voor- en nadelen

Ook van Monday.com is er een mobiele app beschikbaar om elk moment, waar je maar wilt, toegang te hebben tot de planning van jouw onderneming. Er wordt een duidelijk overzicht gegeven met handige functies, zoals een ritten- en urenregistratie en allerlei integraties met andere programma’s. Hierdoor is het programma zelf ook makkelijk te integreren in jouw bedrijf, waarbij je het kunt personaliseren en de mening van iedereen in acht kunt nemen. Tevens is het programma flexibel en gemakkelijk te gebruiken door iedereen. Tot slot is de hulp die geboden wordt bij problemen een absoluut voordeel.

Een nadeel aan Monday.com is dat de kosten snel kunnen oplopen bij een groei van het bedrijf. Alternatieve planning software kan in dit opzicht voordeliger zijn voor startende ondernemingen of kleine bedrijven. Ook kan de interface langzamer werken naarmate er meer gebruikers zijn en werkt de app niet compleet hetzelfde als het programma op de computer gebruiken.

Clevergig

monday.com

Veel bedrijven gebruiken tegenwoordig nog Excel en Whatsapp om diensten bij verschillende opdrachtgevers in te vullen, wat een onhandig en tijdrovend werkje is. Het is moeilijk om de juiste mensen voor bepaalde diensten te krijgen en iedereen hiervan op de hoogte te houden. Door middel van Clevergig kun je dubbele diensten inplannen in dezelfde hoeveelheid tijd.

Bij Clevergig wordt alles gebundeld in één enkele software, waardoor controle en inzicht enorm worden vergroot. Er is daarnaast een snellere communicatie mogelijk en heldere rapportages kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor weet iedereen in het bedrijf waar die moet zijn, wat er moet gebeuren en wanneer dit moet gebeuren. Het programma is geschikt voor bemiddelingsbureau’s, uitzendbureau’s, bedrijven in de veiligheid en infrastructuur en marktplaatsen.

Er is een onbeperkte proefperiode, waarna de kosten van het programma 99 euro per maand bedragen.

Belangrijkste eigenschappen

De software van Clevergig is ontworpen op eenvoudigheid en overzichtelijkheid. Alles rondom planning wordt hierbij betrokken, waaronder een makkelijke navigatie, filters en de mogelijkheden die er zijn. Hierdoor kun je goed je werk uitvoeren met meer efficiëntie, de juiste personen op een snelle manier inplannen voor de geschikte klus en op de locatie van actie. Het wordt dan ook wel on-demand planning genoemd.

Daarnaast is de Clevergig gebruiker voorzien van een mobiele app met een eveneens gemakkelijke werking, zodat het door iedere medewerker gebruikt kan worden. Dit zorgt ook voor meer proactiviteit en inzet en scheelt tijd. Door de beschikbaarheid van een app kun je ten alle tijden op de hoogte blijven van de stand van zaken en krijgt iedereen hetzelfde overzicht te zien. Openstaande en bevestigde diensten zijn voor iedereen openbaar en uren kunnen eenvoudig worden genoteerd.

Voor- en nadelen

De voordelen van Clevergig zijn de mobiele app, waardoor informatie snel en voor iedereen beschikbaar is en je zelfs meldingen krijgt van wanneer je moet werken, de urenregistratie en andere fijne functies en een samenwerking met de klant en met freelancers op een overzichtelijke manier. Ook kan bij vragen de helpdesk je van dienst zijn. Tot slot loopt de prijs niet op, maar blijft een vast bedrag.

De minpunten van dit programma beperken zich tot een relatief hoge prijs en dat het niet geschikt is voor alle soorten bedrijven.

Gerelateerde berichten

bol3daagse 2022bol3daagse 2022