De 5 beste pilates ringen voor je stabiliteit

276

Pilates ringen zijn een goed attribuut als je pilates aan het doen bent, maar ook daarbuiten is het goed om oefeningen te doen met een pilates ring. Pilates ringen geven dat extra beetje weerstand en zorgen zo voor een betere opbouw van je spieren en een goede krachttraining. Pilates ringen zijn hierdoor een goede aanvulling op je sportroutine. Maar ook op zichzelf kunnen ze al zorgen voor een goede work-out voor je armen, schouders, rug en benen. Door de extra weerstand moet je je extra inspannen en zo train je de spieren toch meer dan zonder weerstand. Pilates ringen kunnen ook heel makkelijk thuis worden gebruikt.

Er zijn veel verschillende pilatesringen te vinden op de markt. In essentie zien ze er vrijwel allemaal hetzelfde uit en hierdoor kan het lastig zijn een keuze te maken voor de beste pilates ring. Welke is überhaupt het beste en welke is het beste voor jouzelf? Om je hiermee te helpen hebben we dit artikel geschreven. We zullen je enkele tips geven voor het uitkiezen van een pilates ring die goed bij je past en daarnaast ook vijf van de beste opties voor een pilatesring noemen. Een pilatesring uit onze top vijf is sowieso een goede optie.

Wat is een pilates ring?

Een pilates ring is een sportattribuut in de vorm van een kleine ring. Aan de twee zijkanten van de ring zitten ingedeukte stukken die kunnen worden gebruikt als handvatten tijdens oefeningen. Deze kun je bijvoorbeeld met beide handen indrukken of je probeert ze in te drukken tussen je benen. Zo train je die spieren. Door de extra weerstand span je je extra in en bouw je ook meer spierkracht op. Dit kan je work-out zwaarder maken en zorgt voor een uitdaging. Als je al lang dezelfde sportroutine of pilates les doet, dan kan een pilatesring voor extra training zorgen.

 Tips voor als je een pilates ring wilt aanschaffen

Het kan lastig zijn om een pilates ring aan te schaffen. Je wilt natuurlijk graag een ring die goed bij je past en waarmee je de beste trainingen kan doen. Veel pilates ringen zien er hetzelfde uit en hierdoor verschillende de meeste ringen ook niet van elkaar. Toch zit er wel verschil in kwaliteit. Je kunt je keuze kleiner maken door te kijken naar een paar dingen. Dan kun je de pilates ringen afstrepen die je niet wilt.

  • Kijk bijvoorbeeld naar welke kleur je graag wilt hebben. Pilates ringen zijn in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar. Heb je bijvoorbeeld een complete roze sport-set? Dan is een roze ring hier leuk bij. Ga je toch liever voor simpel: dan kun je een grijze pilates ring kiezen. Op deze manier wordt je keuze makkelijker, omdat je niet hoeft te kijken naar ringen in kleuren die je niet mooi vindt.
  • Bedenk je ook wat je budget is en wat je wilt uitgeven aan een pilatesring. Als je een bepaald budget hebt, kun je binnen dat prijsbereik een ring uitzoeken en zo wordt het aanbod weer kleiner.

Verder zijn pilates ringen vrijwel hetzelfde. Toch kan het merk waar een ring vanaf komt al een heleboel doen voor het product. Kies bijvoorbeeld een pilates ring van een bekend sportmerk en dan weet je zeker dat het op het vlak van kwaliteit goed zit. Kijk ook naar beoordelingen van andere gebruikers. Dit zegt veel over een product en misschien staat er wel iets tussen wat je aanstaat of juist helemaal niet. Op deze manier kom je uiteindelijk bij de perfecte pilatesring voor jezelf uit.

 De vijf beste pilates ringen op de markt

Voor dit artikel hebben we ook onderzoek gedaan naar de beste pilatesringen die nu op de markt zijn. Hieruit zijn vijf erg goede pilates ringen uitgekomen. Hiervoor is gekeken naar functionaliteit, maar voornamelijk ook kwaliteit. Ringen van bekende merken hebben toch een hoger kwaliteit. Ook wij hebben alvast gekeken naar beoordelingen van andere gebruikers. Alle ringen in deze lijst hebben goede beoordelingen gekregen van anderen en hopelijk staat jouw positieve beoordeling er binnenkort ook tussen.

Pilates ring van MIYYO

De laatste ring die we in dit artikel gaan bespreken is die van MIYYO. Het is een pilates ring van hoge kwaliteit. Ook deze ring heeft een diameter van 38 centimeter. De ring bevat aan de binnenkant glasvezel en is daarna omhuld door schuim. Ook de handgrepen zijn van goede kwaliteit. Ten eerste bevatten ze ook schuim, waardoor ze zacht zijn. Het schuim heeft daarnaast een anti-sliplaag en is zweetbestendig. Dit is de enige ring uit de lijst die ook in meerdere kleuren kan worden besteld. Je kunt de ring bestellen in de kleuren paars, blauw, roze en zwart.

Pilates ring van Sveltus

Nog een pilates ring van goede kwaliteit. De pilates ring van Sveltus is een goede optie als je op zoekt bent naar een goede pilates ring. De ring heeft een diameter van 38 centimeter. De ring is gemaakt van glasvezel waar schuim overheen is getrokken. Zo is de binnenkant heel sterk, maar de buitenkant fijn zacht voor als je het gaat gebruiken. Om de schuim zit dan weer kunststof. Ook de handvatten zijn van zacht schuim gemaakt en hierdoor fijn in gebruik.

Pilates ring van Tunturi

Op de derde plek in deze lijst hebben we een pilates ring van Tunturi. Tunturi, net zoals de hiervoor genoemde merken, is een merk dat veel sport gerelateerde producten verkoopt. Deze zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit en ook deze ring is van goede kwaliteit. De pilates ring van Tunturi heeft een diameter van 50 centimeter en weegt daarmee 340 gram. Hiermee is het een van de grotere ringen uit de lijst. De ring is gemaakt van glasvezel en schuim en hierdoor sterk en zacht op de juiste plekken. Deze pilates ring wordt verkocht in een vrolijke paarse kleur. Dit is weer eens iets anders dan een grijze of zwarte ring. Met zijn lichtgewicht en compact formaat past ook deze ring in een tas om mee te nemen naar de plek waar je wilt gaan sporten.

Pilates ring van Positive Things

Op de tweede plek in deze lijst ook weer een goede pilates ring die geleverd wordt in een zwarte kleur. Ook deze ring heeft een diameter van 38 centimeter. Daarnaast is de band gemaakt van schuim dat is gevuld met glasvezel. Hierdoor is deze pilates ring erg sterk. Daarnaast zijn de handvaten gemaakt van een zacht materiaal. Hierdoor is het fijn om de ring te gebruiken en krijg je geen last van je handen. De verkoper van deze pilates ring zegt dat je niet alleen kunt trainen met deze ring, maar ook je houding kunt leren verbeteren

Pilates ring van Pro Fit Sports

Op de eerste plek in deze lijst komt de pilates ring van Pro Fit Sports binnen. Deze ring heeft een diameter van 38 centimeter. De ring wordt geleverd in een zwarte kleur. De ring weegt daarnaast maar 278 gram en dit is dus zeker niet te zwaar. Aan de zijkant van de pilates ring zitten grips die gemaakt zijn van schuim met een anti-sliplaag. Hierdoor kan de ring niet zomaar uit je handen glippen. De pilates ring van Pro Fit Sports is licht en makkelijk mee te nemen naar waar je maar wilt. Je kunt deze ring thuis gebruiken, maar ook meenemen naar de camping of de sportschool

Gerelateerde berichten