De 5 beste petroleumkachels van 2023

37678

De huidige energiecrisis zorgt voor torenhoge energiefacturen en met de aankomende winter zijn er verschillende alternatieve producten die het overwegen waard zijn. Een goed alternatief is bijvoorbeeld een petroleumkachel want ze zijn relatief goedkoop en ze kunnen ruimtes zoals de woon- of slaapkamer voldoende verwarmen. Hieronder bespreken we de beste petroleumkachels momenteel te koop. Na rondvraag bij verschillende leveranciers zien we wel dat de online voorraad snel slinkt dus wacht niet al te lang met je aankoop.

amazon.nl

eigen servicewerkplaats Rechtstreeks van de fabrikant via de Duitse distributeur Afmetingen verpakking (L x B x H): 48,3 x 42,4 x 33,8 cm Verpakkingsgewicht: 9,28 kg

Zibro

De Zibro LC 30T Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Reukloos tijdens het branden. Groot voordeel van deze...

Zibro

Deze compacte Zibro laserkachel is ideaal voor het verwarmen van uw hobbyruimte, schuur, tuinhuis, vakantieverblijf, partytent en voor vele andere doeleinden. De Zibro LC-300 Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere...

amazon.com.be

Zibro Origineel Made in Japan, verwarmd oppervlak 19 - 48 m², brandstofverbruik l / h 0,083 - 0,313, energie-efficiëntieklasse A Geen installatie, geen schoorsteen, draagbaar, geventileerd, gemiddeld stroomverbruik in werking slechts 14 watt Gemaakt in Japan en...

Zibro

De Zibro LC 130 Laserkachel bevat een elektronisch gestuurde brander. Voor het opstarten, de ingebouwde ventilator en enkele andere functionaliteiten is een minimale hoeveelheid stroom nodig. Een afvoer of gasaansluiting is niet nodig. Reukloos tijdens het branden. Groot voordeel van deze...

De verschillende soorten petroleumkachels

Kachel met lont

Het is het goedkoopste model en kan zelfs zonder elektrische aansluiting worden gebruikt. De bediening is meestal beperkt tot twee knoppen. Een die is roterend om het lont op een bepaalde hoogte te brengen. Via een grote draaiknop kun je de geproduceerde warmte regelen. De stroomvoorziening wordt verzorgd door batterijen die worden gebruikt om de lont aan te steken als het apparaat wordt ingeschakeld.

De lucht wordt niet gepulst en de verwarming gebeurt voornamelijk door straling en een beetje door convectie. De autonomie van de beste petroleumkachels met lont is korter dan die van de elektronische oliekachels. Tenslotte moet de lont regelmatig worden vervangen. Reken op een budget van tien tot dertig euro per lont, afhankelijk van de modellen.

Elektronische oliekachel

De elektronische oliekachel is geavanceerder dan de lontmodellen en biedt een veel nauwkeuriger instelling, een beter gebruiksgemak en een langere autonomie.

In tegenstelling tot lontontstekers verbrandt de kachel olie in de vorm van gas dat ontstaat door een injectiesysteem dat wordt beheerd door een microprocessor. De efficiëntie is beter en hoewel de lont modellen in dit opzicht zijn verbeterd, geven ze nog steeds minder geuren af dan lontmodellen.

De beste petroleumkachels produceren bijna geen enkele geur, met uitzondering van een geringe afgifte bij het in- en uitschakelen van het apparaat, omdat de verbranding op deze momenten niet optimaal is.

Ze hebben een netvoeding nodig voor het verbrandingsmanagement (het elektronische gedeelte), voor de ventilator waarmee ze bijna allemaal zijn uitgerust en die de warmte in de ruimte verspreidt en voor het display van het bedieningspaneel.

Ze hebben weinig onderhoud nodig, bieden meer functionaliteit en instellingen die niet te vinden zijn op lont systemen (zoals vertraagde start) en hebben een langere autonomie. Al deze voordelen hebben natuurlijk een prijs en elektronische modellen zijn duurder.

De selectiecriteria voor een petroleumkachel

Verwarmingsvermogen

Zelfs als de oliekachel nog steeds een bijverwarming is, mag het geen uren duren om de ruimte te verwarmen waarvoor hij bedoeld is. Het is daarom belangrijk om een oliekachel te kiezen waarvan de eigenschappen en het vermogen in verhouding staan tot de gemiddelde temperatuur van je woning, de gewenste temperatuur en de grootte van de te verwarmen ruimte.

Vergeet niet dat het verwarmingsvermogen van de oliekachels met lont, maar in geringe mate instelbaar is, omdat het alleen kan worden ingesteld door de lont min of meer uit te trekken, terwijl de elektronische modellen die meestal met een thermostaat zijn uitgerust, je een grotere instelvrijheid bieden.

Economie modus

Het is in feite een eenvoudige thermostaat. Als je een gemiddelde temperatuur van twintig graden in je kamer wilt hebben, stel je het apparaat in en wordt het automatisch uitgeschakeld bij ongeveer 22-23°C en weer ingeschakeld bij ongeveer 19 °C. Hierdoor wordt een continu verbruik vermeden, zodat je het apparaat niet zelf hoeft uit- of in te schakelen.

Vertraagde start

Als je een dagje weg bent, maar niet in een koude kamer wilt komen, kunt je met de vertraagde start het apparaat op het gewenste tijdstip starten, meestal een of twee uur voor je terugkeer.

Autonomie

We hebben het hier over operationele autonomie. Niet het feit dat het onafhankelijk is van een stroomvoorziening. Met andere woorden: “Hoe lang zal het lopen op een volle tank met gas?” Voor de lont modellen, omdat de verbranding meestal constant is, is het de tankinhoud gedeeld door het uurverbruik.

Voor elektronische kachels hangt het af van het volume van de tank, maar ook van het verwarmingsvermogen dat je gaat vragen. Het is meestal ongeveer twaalf uur voor lontmodellen en varieert van 20 tot 60 of zelfs meer dan 80 uur op elektronische petroleumkachels, afhankelijk van de tankinhoud van de verschillende

Beste petroleumkachels van 2023

Qlima elektronische petroleumkachel

Het is verrassend om vast te stellen dat  Qlima de nieuwe naam is van Zibro die de Zibro LC-30 op de markt brengt. Als je op zoek bent naar meer verwarmingsvermogen dan de 3000W van de Zibro LC-300, dan moet de 4000W van de Qlima elektronische petroleumkachel je zeker tevreden stellen.

Hij kan gemakkelijk bijna 70m² verwarmen en is uitgerust met een 24-uurs timer en een elektronisch injectie verbrandingssysteem dat hem uitstekende prestaties geeft en hem tot een zuinig model maakt. De Qlima elektrische kachel is klein, compact en gemakkelijk te gebruiken. Hij kan met één druk op de knop ingesteld worden voor 21-37 uur, afhankelijk van uw energiebehoefte.

Met zijn CO2 sensor die hem uitschakelt in geval van te hoge concentraties heeft dit model ook een automatische uitschakelfunctie. Dankzij het kleine formaat past hij zelfs in kleinere ruimtes zonder zorgen - perfect voor als u thuis of op kantoor beperkt bent in ruimte!

Qlima elektronische petroleumkachel heeft veel kracht, maar toch een krachtige werking. In een mum van tijd warmt het toestel een grotere ruimte op.

Biogreen Petroleumkachel 2m²

Deze kleine petroleumkachel is vooral geschikt om kou te verdrijven in kassen of kleine ruimtes. Wanneer een koude winter over uw kas gaat, heeft u iets nodig om de grond niet te laten bevriezen. De Biogreen Petroleum Verwarmer 2m is precies het product voor dat doel!

Het is stevig en duurzaam, dus het zal niet slijten na herhaaldelijk gebruik. En het beste van alles? U kunt commerciële stookolie krijgen bij elke lokale hardware of home improvement winkel! Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken dat u maandenlang zonder planten zit wanneer er in de herfst een koude wind waait!

Het apparaat werkt volledig zonder elektriciteit en is het duurzamer dan de elektronische versie. Het bereik van de kachel is ongeveer twee vierkante meter en kan gemakkelijk op de kasvloer worden geplaatst.

De structuur van de petroleumkachel 2m²  is compact en neemt geen ruimte in beslag. De kachel is gemaakt van sterk metaal dat een hogere sterkte en duurzaamheid heeft.

De Zibro LC 130 laser

De Zibro LC 130 laserverwarmer beschikt over een elektronisch gestuurde brander. Bij het starten hebben de ingebouwde ventilator en enkele andere functies weinig stroom nodig. Er is geen afvoer- of gasaansluiting nodig. Het toestel is volledig geurloos tijdens de werking.

De kachel is uitgerust met een timer en thermostaat, zodat u de temperatuur precies goed kunt instellen. Hij is voorzien van een elektronische starter die het aansteken vergemakkelijkt, een automatische ontsteking voor kortere perioden wanneer er minder warmte nodig is om te koken of wanneer het brandstofverbruik lager is dan gewoonlijk vanwege winterse omstandigheden buiten (of als de ruimte beperkt is!).

De Zibro LC 130 laser schakelt ook uit nadat hij 's nachts onbeheerd is achtergelaten zonder gevaar voor storingen door onachtzaamheid bij het gebruik! Deze petroleumkachel wordt aanbevolen voor ruimtes tot  33 m². Met zijn 21 warmtestanden is het ideale toestel voor de badkamer.

Zibro Laserkachel LC-DX 32

Deze Zibro-oliekachel is even krachtig als energie-efficiënt. Met een vermogen tot 3000 W kan deze kachel een ruimte tot 120 m³ verwarmen. De Zibro Laser heater LC-DX 32 is de perfecte manier om van uw huis te genieten zonder u zorgen te maken over hoge olie- of gasprijzen. Met zijn thermostaat waarmee u de temperatuur kunt instellen en programmeren, zorgt dit product het hele jaar door voor warmte!

Dit elektronische olieverwarmingstoestel heeft een "spaar"-functie waardoor het de omgevingswarmte in de kamer kan identificeren; wanneer de temperatuur boven de opgegeven waarde komt, gaat het verwarmingstoestel in stand-by totdat het weer nodig is door de thermostaat lager te zetten dan de geprogrammeerde waarde.

Voor een veilige werking is dit toestel voorzien van alle veiligheidsnormen (kindersloten, automatische uitschakeling), dus gemoedsrust is niet ver te zoeken. En voor die dagen dat er een tekort aan zuurstof kan zijn - de waakvlam gaat aan om u eraan te herinneren!

Met zijn vermogen van 3000 Watt warmt deze robuuste en veilige petroleumkachel snel de ruimte op. Dit product voldoet aan alle veiligheidsnormen die voor dit apparaat vereist zijn.

Zibro laserkachel LC 30

De Zibro LC 30 oliekachel is een goed alternatief voor kamperen, dineren op het terras of zelfs in de woonkamer als extra verwarmingsbron. Het verwarmt kamers vanaf dertig vierkante meter goed. Met zijn vier liter  tank en een verbruik van 0,31 L/uur heeft hij een autonomie van 12 tot 14 uur.

De Zibro LC 30 Olieverwarmer is de juiste keuze voor zowel casual als high-end toepassingen. Of u nu een kleine ruimte wilt verwarmen of uw huis de hele nacht behaaglijk wilt houden, de Zibro kachel zorgt ervoor dat niets uw comfort in de weg staat! Met functies zoals een anti-kantelbeveiliging (als de kachel doorbuigt, schakelt hij automatisch uit) en een "top cool"-optie (om het risico op verbranding tijdens het gebruik te minimaliseren), heeft deze kleine jongen alles wat jij nodig hebt.

De Zibro laserkachel LC 30 is snel op te warmen en velen het favoriete model in de categorie petroleumkachels. De aanwezigheid van een extra lont wordt ook gewaardeerd.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten