De 5 beste papierversnipperaars in detail besproken

762

Heb je wel eens een stapel papiertjes die je moet weggooien? Dan ben je zeker niet de enige. Hoewel het niet erg is om lege velletjes weg te gooien bij het afval is het niet verstandig om persoonlijke brieven weg te gooien. Sommige informatie is nu eenmaal vertrouwelijk, met name als het gaat om bijvoorbeeld je bankzaken. Door een papierversnipperaar te kopen zal je in staat zijn om eenvoudig al deze papiertjes te verwoesten, om ze vervolgens veilig weg te kunnen gooien. Om je te helpen bij het maken van deze aankoop hebben we hieronder een aantal belangrijke dingen op een rijtje gezet. Dankzij dit artikel kom je binnen no time bij de geschikte papierversnipperaar uit!

Het belang van een papierversnipperaar

We gaan straks in op de beste producten die je momenteel kunt vinden. Echter is het handig om eerst even in te zoomen op de redenen dat jij ook een dergelijke papierversnipperaar in huis zou moeten halen. je wilt nu eenmaal wel weten wat je hebt aan deze aankoop. Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van een rommelig kantoor. Papiervernietigers zijn ideaal voor minimaliseren van rommel en het maximaliseren van de organisatie. Je kunt echt veel beter werken als alles is opgeruimd. Gebruik dit product dan ook om oude of ongewenste documenten weg te doen. Papiervernietigers zijn ook nog eens compact, hierdoor kan iedereen ze op kantoor zetten. Hoewel ze “papierversnipperaars” worden genoemd, kun je ze ook gebruiken voor het versnipperen van onder andere creditcards, cd’s, dvd’s en andere schijven die niet meer worden gebruikt. En je hoeft niet eens te investeren in de beste shredder op de markt om jouw snippers klein te krijgen.

Daar komt bij dat het een relatief duurzame aankoop is om te maken. De meeste papierversnipperaars zijn gemaakt van duurzame materialen. Daarnaast recyclen veel consumenten ook papierafval in zaken als mulch, kattenbakvulling en verpakkingen voor alles wat ze van plan zijn te verschepen. Tevens is het zo dat een dergelijk apparaat je kan beschermen tegen identiteitsdiefstal door vertrouwelijke documenten die iemand zou kunnen gebruiken op de juiste manier te vernietigen. Identiteitsdiefstal komt tegenwoordig veel voor, vandaar dat het noodzakelijk is om de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen om jezelf te beschermen. Door de technologische vooruitgang zijn door de deze apparaten een stuk stiller dan voorheen. Door al deze voordelen is het een geweldige aanwinst om te hebben.

Top 5 papierversnipperaars

Voor op het kantoor en voor in huis is een papierversnipperaar dus echt handig om te hebben. Nu kom je alleen wel voor een probleem te staan. Het is namelijk zo dat er echt ontzettend veel verschillende papierversnipperaars te vinden zijn. Het maken van een aankoop is hierdoor niet bepaald eenvoudig. Gelukkig zijn wij er om je te helpen. Hieronder hebben we een handige selectie voor je gemaakt. Wanneer je kiest voor een van deze producten zal ook jij voorzien zijn van de best mogelijke prijs kwaliteit verhouding die je momenteel maar kunt vinden.

Leitz IQ Office P4

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor de Leitz IQ Office P4. Ook dit is een zeer goede keuze om voor te kiezen als je op zoek bent naar een goede papierversnipperaar voor alle soorten. Het bijzondere aan dit apparaat is dat het in staat is om documenten tot 2 uur onafgebroken te versnipperen. Dit maakt het zeer geschikt voor zowel een groot als klein kantoor. Na 2 uur versnipperen moet de papiervernietiger ongeveer een uur afkoelen. Hierna kun je hem natuurlijk gelijk weer gebruiken. Het is mogelijk om tot wel 15 documenten in één keer te vernietigen, inclusief nietjes en clips. Per ongeluk te veel papier in de shredder gedaan? Door de speciale anti-jam functie komen alle documenten weer omhoog die teveel zijn. Dit apparaat kan A4 in meer dan 421 snippers versnipperen. De container heeft een capaciteit van 225 vel papier. Dankzij deze capaciteit heb je echt wel even genoeg om vooruit te kunnen.

Voordelen

 • Met het DIN P-4 veiligheidsniveau kun je één vel A4-papier in 421 snippers versnipperen
 • De papiervernietiger werkt tot 2 uur per keer, hierdoor kan je hem lang gebruiken

We hopen dat je dankzij al deze informatie ook in staat bent om een goede papierversnipperaar te vinden. Dankzij dit product ben je in staat om jouw oud papier weg te gooien, zonder dat je bang hoeft te zijn dat al jouw gegevens op straat komen te liggen. Het is dan ook niet zo raar dat er zoveel bedrijven te vinden zijn die ook een papierversnipperaar op het kantoor hebben staan. Blijf zeker even hangen op deze site al je meer te weten wilt komen over het maken van de beste aankopen. Door de andere artikelen goed door te nemen is de kans veel kleiner dat je een miskoop zal maken.

HSM Shredstar X10

De HSM Shredstar X10 is een prima optie voor alle mensen die op zoek zijn naar een product met een zeer compact formaat. Door dit compacte formaat is hij geschikt voor thuiskantoren of kleine bedrijven met maximaal 5 mensen. Het is mogelijk om de speciale CD-lade te gebruiken. Deze is voorzien van een aparte afvalcontainer om vertrouwelijke digitale gegevens permanent te wissen. De geïntegreerde LED-lampjes laten je zien of je papiervernietiger vol is. Ook krijg je een speciale waarschuwing tegen het mogelijk oververhitten van het apparaat. Mocht dit aan de orde zijn dan kan je hem gelijk pauzeren. De papierversnipperaar voorkomt opstoppingen met zijn automatische omkeerfunctie. Het is dus geen probleem als je net een papiertje te veel wilt versnipperen. Door het geluidsniveau van 58dB is het ook nog eens een stille machine. Dit maakt het een prima aanwinst voor op kantoor.

Voordelen

 • Door het compacte formaat past de papiervernietiger gemakkelijk onder je bureau
 • De automatische omkeerfunctie voorkomt verstoppingen tijdens het versnipperen

Rexel Autofeed Auto+ 200X papiervernietiger

Tijd om door te gaan met het volgende product op ons lijstje. De Rexel Autofeed Auto+ 200X papiervernietiger is in staat om tot wel 200 vellen in één keer te versnipperen. Dit is een handige keuze voor de grotere bedrijven die op zoek zij naar een goede papierversnipperaar. Ook bij dit model is het geen probleem als er een nietje of iets dergelijks tussen zit. Deze zal samen met het papier kapot worden gemaakt en terecht komen in de grote container. Een groot voordeel is dat hij erg stil is, met maar 60dB hoor je hem bijna niet wanneer je hem in gebruik hebt genomen. Aangezien hij voldoet aan de DIN P-4-veiligheidsnorm zal niemand het papier kunnen lezen wanneer je klaar bent met het versnipperen. Hierdoor zal je jouw gevoelige informatie eenvoudig weg hebben kunnen werken.

Voordelen

 • Naast papier kun je ook nietjes, paperclips, creditcards en cd’s versnipperen
 • De automatische invoer zorgt ervoor dat je wel 200 velletjes kapot kan maken

Fellowes Powershred 73Ci

We blijven even stil staan bij het merk van hierboven, dit is namelijk een merk wat echt ontzettend veel verschillende soorten papierversnipperaars in het assortiment heeft om uit te kiezen. Met deze aanwinst ben je voorzien van een goede papiervernietiger voor thuis of voor kleine bedrijven. Een kleurindicator laat je precies zien hoeveel je nog moet versnipperen. Ook kan je zien wanneer je teveel papiertjes in een keer wilt versnipperen. Deze Powershred 73Ci heeft een invoercapaciteit van 12 vellen per keer. Net als de optie van hierboven kan je met dit product ook nietjes, creditcards, paperclips, cd's en dvd’s kapot maken. Met de SafeSense-technologie en Jam Proof-technologie zal je weer veilig gebruik kunnen maken. SafeSense zorgt ervoor dat u uw eigen vingers niet versnippert, want het apparaat schakelt zichzelf automatisch uit. Zoals je wel aan de naam kunt zien is de Jam Proof-functie ervoor om te zorgen dat het papier niet meer vast komt te zitten.

Voordelen

 • Met de SafeSense-technologie zal hij automatisch uitgaan bij contact met je vinger
 • Dankzij de verwijderbare container is het super eenvoudig om hem leeg te gooien

Fellowes Powershred 60Cs

De Fellowes Powershred 60Cs is echt een ontzettend goede aanwinst voor bij jou in huis of op het kantoor. Met deze papiervernietiger ben je in staat om op een veilige manier papier te versnipperen dankzij de SafeSense technologie. Deze techniek is in de machine zelf geïntegreerd. Deze technologie zorgt ervoor dat de Powershred 60Cs direct wordt uitgeschakeld als je hand tussen de bladen komt. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken bij het versnipperen van papier. Bovendien voldoet deze papiervernietiger aan de DIN P-4 veiligheidsnorm. Dit houdt in dat het papier met zowel horizontale als verticale bladen in kleine snippers verandert. Aangezien je tot wel 10 vellen tegelijk kan versnipperen weet je zeker dat je alles snel achter de rug hebt. Dankzij de 22-liter container is er echt meer dan genoeg ruimte voor alle snippers.

Voordelen

 • Naast papier is het ook mogelijk om nietjes, paperclips en creditcards kapot te maken
 • Het DIN P-4 veiligheidsniveau zal je papier in veel stukjes versnipperen
 • Met de SafeSense-technologie zal je je geen zorgen meer hoeven te maken over je vingers
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten