De 5 beste oorthermometers van 2023

2996

Hoewel je er niet altijd op zit te wachten is de kans aanzienlijk groot dat je ooit wel eens een keer griep zult krijgen. De meeste mensen die ziek worden krijgen te maken met koorts. Om te zien of je koorts afneemt is het noodzakelijk om je temperatuur bij te houden. Een van de meest eenvoudige manieren om dit te kunnen doen is door een oor thermometer te kopen. Het is niet zo eenvoudig om een oor thermometer te kopen, je wilt namelijk zeker weten dat je juiste optie kiest. Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van deze belangrijke aankoop hebben we in dit artikel alles op een rijtje gezet wat je moet weten. Ook jij zal binnen no time uit kunnen komen bij de beste oor thermometer voor in huis.

Belang van een oor thermometer

Voordat we gaan kijken naar de beste oor thermometers die je op dit moment kunt vinden is het handig om toch even te kijken naar de voordelen die je zal ondervinden met een dergelijke thermometer. Je wilt namelijk wel weten waarom je er een in huis zou moeten halen. Oor thermometers zijn op de eerste plaats super snel en eenvoudig te gebruiken. Het duurt slechts een paar seconden om een meting te krijgen. Dit wordt gedaan met behulp van infraroodtechnologie om de temperatuur in je oor te meten. Je kunt een onnauwkeurige meting krijgen als het apparaat niet correct in het oor is geplaatst of als er een opeenhoping van oorsmeer is. Maar los hiervan zijn ze erg nauwkeurig in het berekenen van jouw lichaamstemperatuur. Ze zijn wel wat duurder dan digitale thermometers, echter is het ideaal voor het meten van de temperatuur van een kind te meten dat het niet prettig vindt om lang stil te zitten.

Belangrijk om te weten is dat deze thermometers niet worden aangeraden voor baby’s. Sommigen oor thermometers zijn voorzien van wegwerp oordopjes. Deze komen zeker van pas als je meerdere mensen wilt meten. Zonder deze dopjes moet je de thermometer namelijk iedere keer schoonmaken. Waar moet je nu op letten bij het kopen van dit product? Het beste is om te kiezen voor een thermometer die je met een klik op de knop kunt gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet heel de handleiding door hoeft te lezen om te zien wat je nu precies moet doen.  Zoek naar modellen met achtergrondverlichting zodat je de resultaten kunt aflezen zonder dat je in een verplichte ruimte hoeft te zijn. Bij sommige thermometers is het handig om te kiezen voor speciale kinderversies.

Top 5 oor thermometers van dit moment

Het is dus zeker geen verkeerd idee om ook een oor thermometer in huis te halen. Nu is het over het algemeen wel weet zo dat er ontzettend veel verschillende modellen te vinden zijn om uit te kiezen. Deze verscheidenheid brengt met zich mee dat het voor veel mensen lastig is om een keuze te maken. Gelukkig zijn wij er om je op weg te helpen bij het maken van deze aankoop. Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van een aankoop hebben we hieronder de beste oor thermometers van dit moment voor je op een rijtje gezet. Kies je voor een van deze opties dan ben je voorzien van een prima aankoop.

Inventum TMO430

Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor de oor thermometer van het merk Inventum. Dit is een merk wat bekend staat om de voordelige prijs. Door deze voordelige prijs is het een goede optie voor de mensen die een niet al te groot budget hebben voor het maken van hun aankoop. De Inventum TMO430 is een koortsthermometer waarmee je niet alleen uw lichaamstemperatuur kunt meten, maar ook de omgevingstemperatuur. Na meting via het oor of het voorhoofd geeft het apparaat binnen 2 seconden je lichaamstemperatuur aan. De koortsindicatie geeft direct aan of je koorts hebt of niet. Daarnaast is de TMO430 uitgerust met een Nederlands sprekende stemfunctie. Hierdoor kun je ook je temperatuur meten als je niet precies alles even goed kunt zien. Door de speciale houder kun je de thermometer ook weer opbergen naar gebruik.

Voordelen

 • Dankzij de geheugenfunctie voor 30 metingen heb je een beter inzicht voor je koorts
 • Het resultaat van de meting wordt binnen 2 seconden op het display weergegeven
 • Het koortsalarm geeft aan of je koorts hebt of niet

De informatie uit dit artikel maakt het ook voor jou mogelijk om binnen no time uit te komen bij de oor thermometer die perfect aansluit bij wat je al die tijd al zocht. Hoewel hij niet zo nauwkeurig is als een reguliere analoge thermometer is hij wel een stuk makkelijker om te gebruiken. Dit maakt het dan ook gelijk zo’n goede optie om in huis te halen. Door middel van een oor thermometer weet je zeker dat je in staat bent om jouw temperatuur op de beste manier te controleren. Heb je nog meer aankopen op de planning staan? Blijf dan zeker even hangen hier op de site. Er zijn namelijk nog veel meer handige artikelen te vinden die je alles laten zien over het maken van de best mogelijke aankopen!

Sanitas SFT 65 thermometer

De Sanitas SFT 65 thermometer maakt het meten van je temperatuur echt ontzettend eenvoudig, dis dit is dan ook de reden dat je zeker zou moeten overwegen om voor dit model te kiezen. Meet je temperatuur eenvoudig via het voorhoofd of via de oren. Beweeg de thermometer langs je voorhoofd en slapen om binnen enkele seconden een pieptoon te horen. Deze laat je weten dat de meting voorbij is. Het display wordt groen als je temperatuur normaal is en rood als je koorts heeft. Je kunt de thermometer voor je hele gezin gebruiken, aangezien er 10 geheugeninstellingen beschikbaar zijn. Wil je naast de lichaamstemperatuur ook de temperatuur van objecten of vloeistoffen meten? Dat is met deze optie ook mogelijk.

Voordelen

 • De meting is contactloos waardoor je erg makkelijk je temperatuur kunt meten
 • Je kunt deze thermometer ook gebruiken voor het meten van vloeistoffen en oppervlakken
 • De geheugenfunctie voor 10 personen zorgt ervoor dat hij voor meer mensen kan meten

WBTT® infrarood voorhoofd thermometer

Hoewel dit een merk is wat bij veel mensen niet echt een belletje zal laten rinkelen is het wel een uitstekende keuze om te maken. Deze oor thermometer is super eenvoudig te gebruiken. Door de eenvoudige bediening zal je ervoor kunnen zorgen dat je binnen no time jouw temperatuur kunt opmeten. Hij is voorzien van verschillende kleurencodes om je te laten zien hoe het zit met je temperatuur. Door de keuze van de sterke materialen weet je ook nog eens zeker dat jouw aanwinst voor een lange tijd mee zal gaan.

Voordelen

 • Door de makkelijke werkwijze kan je jouw temperatuur eenvoudig meten
 • Deze temperatuur kan gebruikt worden voor ruim 32 verschillende metingen
 • De drie kleuren geven je meer inzicht in de hoogte van je temperatuur

Braun IRT 6520

We blijven even hangen bij het merk Braun. De reden hiervoor is eenvoudig, het is namelijk en ontzettend goed merk om voor te kiezen als je op zoek bent naar een goede thermometer voor het meten van jouw koorts. Dit apparaat is voorzien van een speciale age precision functie. Deze speciale functie zorgt ervoor dat je veel beter inzicht krijgt in de temperatuur die van toepassing is op jouw leeftijd. Het is namelijk zo dat het bij kinderen zo is dat er aan ander temperatuurmeting nodig is dan bij de ouderen. Door de kleurencodering ben je in staat om precies te zien of je koorts hebt of niet. Ook is hij voorzien van een nachtverlichting. Door deze speciale verlichting weet je zeker dat je alles goed kunt zien tijdens het meten. Hoewel hij niet gekoppeld kan worden aan je mobiel is het wel een prima aanwinst om in huis te halen.

Voordelen

 • Door de speciale nachtverlichting kan je alles goed zien
 • Dankzij de kleuren is het makkelijk om te zien of je koorts hebt
 • Middels de age precision functie weet je zeker dat je nauwkeurig kunt meten

Braun IRT 3030

Ben je op zoek naar een goede oor thermometer dan is dit model een zeer goede optie om voor te kiezen. Hij is super eenvoudig te bedienen. Je hoeft alleen maar op de knop te drukken om de oor thermometer aan te zetten. Binnen een seconde krijg je een meting te zien. Dit is ontzettend snel in verhouding tot andere soorten thermometers die je op dit moment kunt kopen. Deze oor thermometer is ook nog eens waterdicht. Hierdoor kan je hem makkelijk schoonmaken na het gebruik van de thermometer. Tijdens het meten krijg je een geluid te horen wanneer je klaar bent. Dit zorgt ervoor dat je precies weet hoeveel koorts je mogelijk hebt. Hij is zeker niet goedkoop, echter is het wel een verstandige optie om te kiezen door de hoge kwaliteit van de materialen.

Voordelen

 • Door de waterbestendigheid is hij super makkelijk schoon te maken
 • Met deze oor thermometer kan je altijd weer nauwkeurig meten
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten