De 5 Beste Ontharingsapparaten van 2023 Toegelicht

277

Jezelf scheren kan een behoorlijk tijdrovende klus zijn. Dat geldt eens temeer omdat de haargroei natuurlijk gewoon door blijft gaan en je al na enkele dagen opnieuw moet scheren om van een lekker gladde huid te kunnen blijven genieten. In plaats daarvan kun je er ook voor kiezen om jezelf te ontharen. Het is een methode die voor een veel langere periode effectief is. In het verleden was ontharen een behoorlijk pijnlijk proces, omdat je afhankelijk was van waxstrips die de haren uit de huid trokken. Gelukkig hebben nieuwe technieken er inmiddels voor gezorgd dat je jezelf met behulp van een laser ontharingsapparaat gewoon pijnloos kunt ontharen. Omdat er veel verschillende apparaten te koop zijn, die lang niet altijd doen wat ze beloven, presenteren we je bij deze de 5 beste ontharingsapparaten, zodat je gegarandeerd een goede koop in huis haalt

San Vitale IPL ontharingsapparaat

Ongeacht of je nu bijvoorbeeld je armen, benen, oksels, bikinilijn of bovenlip wilt ontharen, dit laser ontharingsapparaat van San Vitale zorgt ervoor dat je van een langdurig glad resultaat kunt genieten. Dit is mede te danken aan de acht verschillende intensiteiten die je erop kunt activeren. Het compacte formaat zorgt er verder voor dat je dit laser ontharingsapparaat van San Vitale makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het geïntegreerde veiligheidssysteem voorkomt dat er per ongeluk laserflitsen worden afgegeven die bijvoorbeeld schade aan je open op zouden kunnen leveren. Je kunt praktisch je hele leven van dit professionele ontharingsapparaat van San Vitale gebruik blijven maken, want het heeft een levensduur van 900.000 flitsen.

De voordelen van het San Vitale IPL ontharingsapparaat

In de verpakking van het San Vitale IPL ontharingsapparaat tref je een gratis beschermingsbril en scheermesje aan. Het apparaat zorgt gegarandeerd voor een pijnloze en permanente ontharing.

De nadelen van het San Vitale IPL ontharingsapparaat

De meegeleverde handleiding is in het Engels. Ondanks het feit dat je het ontharingsapparaat makkelijk overal mee naartoe kunt nemen ben je nog steeds afhankelijk van een stopcontact om ermee te kunnen werken, want deze variant van San Vitale functioneert helaas niet draadloos

Shoplace IPL ontharingsapparaat

Het Shoplace IPL laser ontharingsapparaat zorgt ervoor dat je je binnen 8 tot 12 weken geen zorgen meer hoeft te maken over irritante haargroei op ongewenste plekken. De techniek die tijdens deze vorm van ontharing wordt toegepast zorgt voor een veilige en pijnloze aanpak van de haarwortels. Dit voorkomt dat het haar opnieuw begint te groeien. Het ontharingsapparaat is voorzien van een huidsensor, zodat het alleen maar laserflitsen afgeeft als het ook echt contact met de huid maakt. Deze variant van Shoplace omvat overigens ook een filter waarmee voor de huid schadelijke UV-straling wordt tegengehouden. Dankzij het instellen van 5 verschillende flitsniveaus kun je het apparaat aan elk huid- en haartype aanpassen. Met been levensduur van 500.000 flitsen kun je er daarnaast zeker van zijn dat je tenminste tien jaar plezier hebt van dit laser ontharingsapparaat van Shoplace.

Voordelen van het Shoplace IPL ontharingsapparaat

Door het Shoplace IPL ontharingsapparaat aan te schaffen bespaar je vele honderden euro's aan kosten voor behandelingen in een schoonheidssalon. Je kunt je thuisbehandelingen op elk gewenst moment van de dag uitvoeren en elke behandeling is kort en pijnloos.

Nadelen van het Shoplace IPL ontharingsapparaat

Dit ontharingsapparaat functioneert helaas niet draadloos. De maximale levensduur van 500.000 is vergeleken met de andere onthaarders in dit overzicht beperkter, zodat je na een jaar of tien waarschijnlijk toch opnieuw een nieuwe moet kopen

Dyla IPL ontharingsapparaat

Teruggroeiende haartjes en huidirritaties tijdens het scheren behoren voorgoed tot het verleden als je voortaan van dit laser ontharingsapparaat van Dyla gebruikmaakt. Volgens de fabrikant is het klinisch bewezen dat 96,5 procent van de vrouwen al na de eerste drie behandelingen goede resultaten ziet als ze van dit apparaat gebruikmaken. Dyla heeft ervoor gekozen om 5 insiteitsstanden in te bouwen en de voortgang van elke behandelingssessie kun je gemakkelijk aflezen op een groot display. Net als de andere laser ontharingsapparaten in dit overzicht heeft deze variant een levensduur van 999.999 flitsen, zodat er zonder meer sprake is van een duurzaam product. Het ontharingsapparaat is zowel in zwart als wit verkrijgbaar.

Voordelen van het Dyla IPL ontharingsapparaat

Het Dyla IPL ontharingsapparaat biedt snel en effectief resultaat en kan zowel door vrouwen als mannen worden gebruikt. Omdat het ontharen pijnloos gebeurt is dit apparaat ook prima geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Nadelen van het Dyla ontharingsapparaat

De meegeleverde handleiding is alleen in het Engels. Het snoer van het ontharingsapparaat is met een lengte van 1 meter niet zo heel erg lang, waardoor je tamelijk dicht in de buurt van een stopcontact moet staan of zitten om optimaal te kunnen ontharen

Stane IPL ontharingsapparaat

Met het Stane laser ontharingsapparaat ben je binnen 8 tot 12 weken je op elke gewenste plek van je lichaam langdurig verlost van de vervelende beharing. Het apparaat maakt daarvoor gebruik van professionele lasertechnologie, die radicaal afrekent met stoppels, ingegroeide haren en huidirritaties. Je kunt 5 verschillende IPL-niveaus op deze topper van Stane instellen, waardoor je de intensiteit gemakkelijk aan je persoonlijke voorkeuren en huidtype aanpast. De pulserende lichtflitsen van het apparaat zorgen er ook meteen voor dat je huid nieuwe cellen aan gaat maken, waardoor deze er jonger uit gaat zien. Het laser ontharingsapparaat van Stane heeft een ruime levensduur van 999.999 flitsen, waardoor je tijdens je leven in wezen nooit meer een nieuw laser ontharingsapparaat hoeft te kopen.

Voordelen van het Stane IPL ontharingsapparaat

Het laser ontharingsapparaat van Stane is voorzien van een groot en duidelijk display, dat onder meer aangeeft hoe ver je met je behandeling bent. De fabrikant is er zo sterk van overtuigd dat je tevreden zult zijn met dit apparaat, dat het je een 12 maanden durende 'niet-tevreden-geld-terug' garantie biedt.

Nadelen van het Stane IPL ontharingsapparaat

De snoerlengte van slechts 1 meter is een beetje aan de korte kant, waardoor je waarschijnlijk een verlengkabel nodig hebt om optimaal met dit apparaat te kunnen werken. Aangezien dit ontharingsapparaat niet draadloos functioneert kun je het niet onder de douche gebruiken.

Aruvaya Premium IPL laser ontharingsapparaat

Dit paradepaardje van Aruvaya onthaart de huid dankzij een uitgekiende IPL-techniek. De krachtige energie en korte flitsinterval zorgen gezamenlijk voor een beter resultaat en een hogere ontharingsefficiëntie. De maximale interval tussen elke flits bedraagt namelijk minder dan 1,5 seconde. Het apparaat heeft daarnaast een ingebouwde beveiliging, zodat het alleen vlakbij de huid functioneert en het laserlicht niet per ongeluk in je ogen kan schijnen. Om dat laatste volledig uit te sluiten levert Aruvaya je ook een speciale beschermingsbril bij dit laser ontharingsapparaat.

Voor het regelen van de intensiteit van het ontharingsproces kun je op het apparaat gebruikmaken van 10 verschillende niveaus. Hierdoor wordt het ook eenvoudig om gevoelige plekken, zoals je gezicht of je bikinilijn op een aangename en pijnloze manier te ontharen. Het laser ontharingsapparaat van Aruvaya is ook nog eens erg duurzaam. Het heeft namelijk een capaciteit van maar liefst 1.000.000 flitsen, waardoor je er in principe je hele leven lang gebruik van kunt blijven maken en je nooit meer een ander ontharingsapparaat hoeft te kopen.

De voordelen van het Aruvaya Premium IPL laser ontharingsapparaat

Naast de 10 al eerder genoemde intensiteitniveaus van dit apparaat, kun je ook kiezen tussen een automatische of handmatige lichtflitsfunctie. De handmatige modus is vooral praktisch als je kleinere oppervlakten wilt ontharen. Denk in dat geval bijvoorbeeld aan oksels of een bovenlip. Dit ontharingsapparaat van Aruvaya biedt je daarnaast professionele IPL-technologie, die je op een veilige manier thuis kunt gebruiken.

De nadelen van het Aruvaya Premium IPL laser ontharingsapparaat

Het Premium ontharingsapparaat van Aruvaya kan niet draadloos worden gebruikt. Daardoor is het dus ook niet geschikt voor onder de douche. Sowieso moet je huid droog zijn om optimaal van de werking van het apparaat te kunnen profiteren. In tegenstelling tot andere ontharingsapparaten is deze niet voorzien van een huidskleursensor

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten