De 5 beste noise cancelling koptelefoons van 2023

2471

De kans is groot dat jij op zoek bent naar een noise cancelling koptelefoon. Er is namelijk een reden dat je bij ons op de site terecht bent gekomen. Deze speciale koptelefoons maken het mogelijk om echt even helemaal tot rust te komen en je af te zonderen van de wereld om je heen. Ideaal voor mensen die veel reizen of die ongestoord willen werken. Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een noise cancelling koptelefoon? Lees dan zeker even verder, in dit artikel hebben we namelijk het een en ander voor je op een rijtje gezet. Zo kom je niet meer zo snel voor verrassingen te staan!

Het belang van noise cancelling

We laten je straks meer zien over de beste koptelefoons met noise cancelling die je op dit moment kunt vinden. Echter is het handig om toch even kort stil te staan bij de techniek zelf. lang niet iedereen weet namelijk wat de redenen zijn waarom ook jij zou moeten kiezen voor een dergelijke koptelefoon. De noise cancelling koptelefoons, ook wel actieve ruis onderdrukkende koptelefoons genoemd, gebruiken elektronische technologie om het omgevingsgeluid te analyseren. Vervolgens proberen ze om het “tegenovergestelde” geluid te genereren. Het resultaat is minder ruis in het algemeen. De absoluut beste noise cancelling hoofdtelefoon reduceert alleen ruis en werkt het beste met laagfrequente dreungeluiden. Een luid gezoem is dus een stiller gezoem. Het gebrul in een vliegtuig is een stiller gebrul in een vliegtuig.

Het belangrijkste voordeel van een goede koptelefoon met deze technologie is natuurlijk het feit dat je minder last hebt van de geluiden om je heen. Mocht je iedere dag met de trein reizen dan weet je hoe vervelend de bron van de trein kan zijn. Een goede noise cancelling koptelefoon stelt je in staat om dit geluid te verminderen en om echt even helemaal op te gaan in je muziek. Daar komt dan ook bij dat je over het algemeen voorzien bent van een betere geluidskwaliteit nu je minder last hebt van ruis tijdens het luisteren van jouw favoriete muziek. Deze koptelefoons kunnen niet alleen gebruikt worden voor het luisteren van muziek, maar ook voor het bellen. Dit zorgt ervoor dat je elkaar in ieder geval wel kunt horen wanneer je in een drukke straat loopt.

Top 5 noise cancelling koptelefoons

Je weet nu wat de techniek van de noise cancelling kan en wat je er aan hebt. Het is daarom tijd om te kijken naar de beste koptelefoons die je op dit moment kunt vinden. Om het net even wat makkelijker voor je te maken hebben we hieronder een handige selectie voor je gemaakt. Door middel van deze selectie hoef je niet meer heel de stad af te zoeken voor een goede noise cancelling koptelefoon. Alle koptelefoons van hieronder voldoen namelijk aan alle mogelijke eisen die je er maar aan kunt stellen:

Beats Studio3 Wireless Matte Black

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor deze noise cancelling koptelefoon van het merk Beats. Dankzij de Beats Studio3 Wireless Matte koptelefoon heb je een super goede aanwinst in handen. De handige hoofdtelefoon maakt verbinding met je smartphone, tablet of laptop via Bluetooth. Je hoeft alleen maar op de knop te drukken om de ruis onderdrukking aan te zetten. Dankzij de W1-chip van Apple is het ook nog eens mogelijk om snel verbinding te maken met verschillende Apple-apparaten. Als je in de trein zit, maakt de koptelefoon automatisch verbinding met uw iPhone. Dankzij de Fast Fuel-technologie is het mogelijk om jouw noise cancelling koptelefoon op te laden in 15 minuten opladen voor 3 uur luisterplezier.

Voordelen

 • Met Bluetooth kun je draadloos muziek streamen vanaf je smartphone of tablet
 • Dankzij de W1 Chip maakt de hoofdtelefoon automatisch verbinding met al je Apple-apparaten

Mocht je je vaak storen aan de geluiden om je heen en ben je vaak onderweg dan is een noise cancelling koptelefoon echt een van de beste investeringen die je maar kunt maken. Hiermee ben je namelijk in staat om op een eenvoudige manier te zorgen voor net wat meer rust. De handige selectie uit dit artikel zorgt er in ieder geval voor dat je kunt kiezen voor een noise cancelling koptelefoon die zo goed mogelijk aansluit bij wat je al die tijd al voor ogen had. Neem ook zeker een kijkje bij de andere artikelen hier op de site als je nog meer handige aankopen wilt doen voor bij jou in huis!

JBL LIVE 650BTNC

Dit is een merk wat bekend staat om de voordelige prijzen. Dit is dan ook echt niet anders met deze handige noise cancelling koptelefoon. Door te kiezen voor deze noise cancelling koptelefoon ben je voorzien van een erg goede prijs kwaliteit verhouding. Met de JBL LIVE 650BTNC zal je echt in staat zijn om optimaal te genieten van jouw favoriete muizke. Omdat deze Bluetooth-hoofdtelefoon een ruis onderdrukkende functie heeft zal je minder snel zijn afgeleid tijdens het werken. Het is ook nog eens mogelijk om deze noise cancelling koptelefoon te bedienen met behulp van een speciale spraak assistent. Deze kan je instellen met behulp van de handige JBL-app. Zo is het mogelijk om je smartphone met spraakbesturing bedienen en met een spraakcommando aangeven naar welke afspeellijst je wilt luisteren. Door de lange batterij weet je ook nog eens zeker dat je jouw aanwinst voor een lange tijd kunt gebruiken.

Voordelen

 • Deze noise cancelling koptelefoon is voorzien van een goede prijs kwaliteit verhouding
 • Deze hoofdtelefoon is voorzien van speciale ondersteuning van Google Assistant
 • Het is mogelijk om lang te luisteren door de grote batterijcapaciteit

Microsoft Surface Headphones Black

De Microsoft Surface Headphones zijn ideaal voor bij jou in huis. Ze hebben een erg goede onderdrukking voor al het mogelijke omgevingsgeluid. Dat betekent dat je door het verminderen van de omgevingsgeluiden een stuk beter naar je muziek kunt luisteren. Je muziek klinkt heel goed via de 40mm drivers. Deze zorgen altijd voor een helder geluid tijdens het luisteren van al jouw favoriete nummers. Bedien de hoofdtelefoon met de aanraakbediening op de oorschelpen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om deze bediening te gebruiken om naar het volgende nummer in je afspeellijst te gaan of om het volume te verhogen. De Surface gaat voor een lange tijd mee zonder dat het noodzakelijk is om hem gelijk op te laden. Als je batterij toch al leeg is, zorgt de snelle oplaadfunctie ervoor dat je in ongeveer 5 minuten nog een uur batterij hebt. Dit zorgt ervoor dat je hem even snel op kunt laden voor je de deur uit gaat.

Voordelen

 • Dankzij de sterke ruisonderdrukking heb je geen last van omgevingsgeluiden en ruis
 • Dankzij de 40mm drivers is de geluidskwaliteit erg hoog voor jouw muziek
 • De snelle oplaadfunctie zorgt ervoor dat de batterij na 5 minuten opladen al aardig vol is

Sony WH-1000XM4 Zwart

De Sony WH-1000XM4 is ook echt een super goede keuze als je op zoek een noise cancelling koptelefoon met een goede ruis onderdrukking. De ruisonderdrukking zorgt ervoor dat omgevingsgeluiden en ruis worden gereduceerd. Schakel deze functie in om echt veel beter te genieten van jouw favoriete muziek. Als je een gesprek met iemand begint, wordt de muziek automatisch gepauzeerd en wordt het omgevingsgeluid versterkt. Dit zorgt ervoor dat je jouw noise cancelling koptelefoon niet hoeft af te zetten. Download de Sony Headphones Connect-app om deze slimme functie aan te passen aan uw behoeften. Met behulp van de equalizer in de app is het mogelijk om echt zelf te kiezen op wat voor manier jij wilt luisteren. Dit zorgt ervoor dat je jouw noise cancelling koptelefoon op een prettige manier in gebruik kunt nemen. Met deze optie van Sony ga je zeker niet de fout in.

Voordelen

 • Door de actieve ruis onderdrukking heb je geen last van storende omgevingsgeluiden en ruis
 • Tijdens het bellen wordt de muziek gepauzeerd en het omgevingsgeluid versterkt
 • Met de Sony Headphones Connect-app is het mogelijk om je eigen instellingen te kiezen

Bose Noise Canceling Headphones 700

Dit is natuurlijk het merk wat echt bekend staat als het aankomt op de koptelefoons die in staat zijn om alle vormen van ruis te onderdrukken tijdens het luisterren. De Bose Noise Canceling Headphones 700 zijn dan ook echt een super goede aanwinst. Deze koptelefoon is voorzien van een hoge geluidskwaliteit en krachtige ruisonderdrukking. Dankzij de actieve ruisonderdrukking zal je nooit meer last hebben van omgevingslawaai. Je kunt de ruisonderdrukking aanpassen aan je behoeften. Je hebt de keuze uit ruim 11 niveaus.

Dat betekent dat je voor elke omgeving of situatie kunt overschakelen naar de best mogelijke instellingen. Dankzij de 4 microfoons ben je ook nog eens goed te horen. Wanneer je aan bet bellen bent zullen alle onnodige omgevingsgeluiden gedempt worden. De microfoons zorgen er ook voor dat je jouw omgeving kunt horen. Het is mogelijk om de hoofdtelefoon met aanraakbediening op de oorschelpen of met spraakcommando's te bedienen.

Voordelen

 • Het is mogelijk om het niveau van de ruisonderdrukking zelf te bepalen bij het luisteren
 • Dankzij de 4 speciale microfoons zal je nog beter te horen zijn bij het bellen
 • Het is mogelijk om hem met je stem te bedienen met behulp van Google Assistant
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten