De 5 beste nageldrogers doorgelicht

2969

Je nagels lakken is een tijdrovend klusje, maar je krijgt er mooi verzorgde vingers voor terug die voor een bepaalde tijd gekleurd zijn met een kleur of patroon naar keuze. De lange tijd voor het drogen van nagels is voor veel mensen een nadeel. Echter, deze tijd kan aanzienlijk verminderd worden door middel van een nageldroger. Niet alleen zullen nagels daardoor sneller drogen, ook worden je nagels minder gevoelig voor uitslag, vegen en vlekken, waardoor hard werk niet zomaar meer geruïneerd kan worden.

Hele kunstwerken kunnen veel sneller en preciezer worden aangebracht op je nagels en ook voor bedrijven, zoals nagelsalons, is de droger een grote uitkomst. Uit het aanbod van nageldrogers vragen wij ons af welke vijf modellen het beste zijn op zowel amateuristisch als professioneel gebied? En wat is de werking nageldrogers precies?

Hoe werken nageldrogers precies?


Veel nageldrogers maken gebruik van een lamp, waardoor de nagellak (of gelnagels) sneller droger en bacteriën worden gedood. Het drogen gaat een stuk sneller dan enkel het gebruik van lucht en ook kunstnagels, waaronder gelnagels, kunnen ermee behandeld worden. Normaal gesproken hebben deze kunstnagels namelijk een droogtijd van wel een half uur of meer. Er zijn veel verschillende soorten nageldrogers.

1. Draagbare nageldrogers


De eerste variant is vooral geschikt voor het gebruik thuis op amateuristische basis. Deze variant omvat luchtdrogers en zijn licht en gemakkelijk te vervoeren. De luchtdrogers werken vaak op batterijen en blazen koele lucht op de natte nagels om deze te drogen. Geleidelijk worden de nagels droog en de nagellak blijft goed zitten.

2. LED lamp nageldrogers


De tweede soort nageldrogers is geschikt voor zowel het gebruik thuis als op professioneel niveau. Dit zijn vaak de duurste modellen, maar werken efficiënt en ontlasten het milieu. De lampen gaan gemiddeld 50.000 uur mee, waardoor ze niet snel aan vervanging toe zijn. Ze worden vooral ingezet voor het drogen van gel nagellak, wat relatief dure nagellak is en waarvan niet alle kleuren beschikbaar zijn.

3. UV lamp nageldrogers


Tot slot is er de UV lamp beschikbaar, welke geschikt is voor professioneel gebruik en veel te vinden is in nagelsalons. Er zijn verschillende vermogens verkrijgbaar en de lampen maken gebruik van hete lucht of UV-stralen om nagels te laten drogen. Tevens zijn er enkele en dubbele UV drogers te verkrijgen, waarbij het verschil bestaat uit één of twee handen tegelijk drogen.

Voordelen van nageldrogers


Niet alleen zorgen nageldrogers voor een snellere droogtijd, maar ook de afwerking kan sneller en nauwkeuriger plaatsvinden, waardoor meerdere lagen kunnen worden aangebracht en patronen kunnen worden ontworpen. Dit maakt het niet alleen geschikt voor thuisgebruik, ook professionals kunnen meer efficiëntie behalen en meer afspraken inplannen. Tevens kunnen allerlei soorten nagellak (waaronder kunstnagels) behandeld worden met de drogers en vegen en vlekken worden voorkomen.

De top 5 nageldrogers voor amateurs en professionals


Nagellakken is leuk, maar tijdrovend, waardoor de nageldroger een grote uitkomst kan bieden. De volgende vijf modellen zijn het beste voor jou.

Vanilon – 86W LED/ UV voor gelnagels

Vanilon staat met zijn LED/UV nageldroger op de vijfde plaats en biedt het product aan voor een prijs tussen de 20 en 25 euro. De droger heeft een vermogen van 86 Watt en droogt nagels tot wel drie keer sneller. Daarnaast is het geschikt voor elk type gel nagellak. Het reflecterende ontwerp zorgt voor een gelijkmatige uitharding en het snoer is wel 2,5 meter lang, waardoor je veel bewegingsvrijheid hebt. Het kan zowel in een salon als thuis gebruikt worden.

De droger is tevens voorzien van infrarood sensoren, welke ervoor zorgen dat de droger automatisch aan- en uitgaat wanneer je hand of voet erin gestoken wordt. Hierdoor hoef je niet met natte nagels knoppen in te drukken en wordt het risico op beschadigingen verkleind. De nageldroger heeft ook een handige timer, welke ingesteld kan worden op diverse standen voor diverse soorten lak. Het apparaat heeft een witte kleur, weegt 400 gram en is CE gecertificeerd.

Voor- en nadelen


De voordelen van deze droger omvatten de het lange snoer, de automatische aan- en uitfunctie en dat het geschikt is voor iedere soort gel nagellak. Nadelen zijn de soms wat zwakke kwaliteit en dat gewone nagellak er niet voor geschikt is.

MEANAIL® Sphere - LED lamp - 48w - Gel nagellak

Op de Vanilon nageldroger volgt het model van MEANAIL®PARIS, welke een vergelijkbare prijs van ongeveer 30 euro heeft. Het apparaat heeft een sterkte van 48 Watt en geeft een dubbele golflengte door middel van de CCFL en LED technologie. Het kan hierdoor op elke soort gel nagellak toegepast worden. Ook worden hierbij tegen betaling vegan en cruelty-free nagellakjes aangeboden die je kunt gebruiken. De droger heeft een maximaal vermogen van 48 Watt en weegt slechts 657 gram.

Voor- en nadelen


Het strakke model, de vele lichtpunten en de sterke LED zorgen ervoor dat het uiterst geschikt is voor professioneel gebruik. Tevens kan je hand helemaal in het apparaat, waardoor al je nagels in één keer uitgehard kunnen worden. Ook is het apparaat niet duur voor zijn goede kwaliteit. Tot slot is er een timer met een scherm, waardoor de tijdsduur gemakkelijk ingesteld kan worden.

Nadelen van deze nageldroger zijn het korte snoer en dat de knopjes aan de achterkant zijn gevestigd, wat minder handig is voor het gebruik in een nagelsalon.

Confibel 48W Nageldroger - met UV Led Licht - Gel Nagellak Droger - Sun 5

Op de derde plaats staat de nageldroger van Confibel met een maximaal vermogen van 48 Watt en welke gebruik maakt van UV en LED om nagellak snel en efficiënt te drogen. Alleen gel lak wordt ondersteund door de lamp en dit blijft ook beter en langer zitten dan gewone nagellak. Zowel professionals als amateurs kunnen er gebruik van maken en het ontwerp is half afgesloten om je ogen en huid te beschermen tegen het UV-licht. Dit licht stimuleert echter wel wit licht en voorkomt schade aan je nagels.

De droger start en stopt op automatische wijze door de infrarood bewegingssensoren. Op het display kun je de timer zien en wat de resterende tijd is. Daarnaast is de onderkant van het apparaat te verwijderen, waardoor het ook eenvoudige gebruikt kan worden voor gelakte teennagels. Dit maakt ook het schoonmaken makkelijker. Overigens past je hele hand of voet onder het apparaat.

Voor- en nadelen


De voordelen zijn de handige timer, de combinatie van LED en UV en het feit dat iedere nagel evenveel licht krijgt. Daarentegen is het snoer aan de korte kant, wat de bewegingsvrijheid beperkt.

2. 80 Watt UV LED lamp nagels - Nagel - UV- LED lamp - wit - Nagellamp

Deze nageldroger van DANIQQI heeft een vermogen van 80 Watt en maakt eveneens gebruik van UV en LED verlichting. Voor ongeveer 30 euro kun je het apparaat in huis halen en genieten van een automatische werking en een timer die aan de bovenkant is in te stellen. Er zijn vier tijden beschikbaar, namelijk, 99, 60, 30 en 10 seconden. Met de nageldroger kun je snel een efficiënt allerlei soorten "nail art" maken en ook professionals kunnen het gebruiken. Het apparaat weeg slechts 465 gram en heeft een mooie uitstraling.

Voor- en nadelen


Nadelen van dit apparaat zijn de Engelse gebruiksaanwijzing en het enigszins korte snoer, waardoor het niet voor iedereen en iedere plek geschikt is. Echter, het mooie design, de duidelijke timer en de grootte zijn de voordelen. Hierdoor kan de nageldroger zelfs gebruikt worden voor het drogen van nagellak op twee handen tegelijk.

LifeGoods - LED Nageldroger voor Gelnagels

Op nummer één staat de nageldroger van LifeGoods, welke gebruik maakt van LED en UV verlichting en een maximaal vermogen van 54 Watt heeft. In slechts een half uur tot een uur zijn je (teen)nagels al droog, wat drie keer sneller is dan bij normale nagellak. Dankzij de dubbele golflengte wordt elke soort gel nagellak op de juiste manier gedroogd. Bewegingssensoren zorgen voor het automatisch starten en stoppen van het apparaat en er zijn diverse fijne opties, zoals een low-heat functie.

Ook zijn er vier timers beschikbaar van 15, 30, 60 en 99 seconden, die te zien zijn in het LCD display. Er is daarnaast een geheugen-functie om je persoonlijke instellingen in op te slaan. De onderkant van de nageldroger kan verwijderd worden, waardoor het ook makkelijk te gebruiken is voor je teennagels en eenvoudig gereinigd kan worden. Het half gesloten ontwerp beschermt je overigens tegen het UV-licht. De nageldroger kost rond de 30 euro.

Voor en nadelen
Het apparaat is eenvoudig te gebruiken, veilig en werkt uitermate snel. Echter, ook hierbij wordt het enigszins korte snoer ervaren als een nadeel

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten