De 5 beste muurventilators voor thuis

51

Muurventilators zijn speciaal ontworpen en bedoeld voor ventilaties door muren en wanden. Een groot pluspunt van muurventilators is dat ze met dank aan hun vlakke ontwerp vaak erg weinig ruimte in beslag nemen. Een muurventilator heeft de mogelijkheid door middel van de kracht die het apparaat heeft, zeer grote hoeveelheden lucht te verplaatsen in een ruimte. De ventilators worden op talloze verschillende plekken gebruikt zoals in woningen, kantoorpanden, maar ook in winkels buiten.

Ook kunnen muurventilators behoorlijk snel de lucht verversen en dus verschonen. Dit is onder meer ideaal als er onprettige geuren in de lucht hangen of nadat er binnen een bepaalde ruimte bijvoorbeeld gerookt is. Ondanks dat de muurventilators over het algemeen zo ongeveer allemaal hetzelfde doel hebben zijn er toch veel verschillende varianten. Wanneer je overgaat tot de aanschaf van een ventilator wil je echter wel dat je de juiste keuze maakt. Hieronder lees je meer over de 5 beste muurventilators.

LUCHTCIRCULATOR - Ø 20 cm

Deze muurventilator is net als meerdere varianten uit dit rijtje volledig zwart. Dit zorgt ervoor dat het apparaat in vrijwel iedere kamer prima staat wanneer deze aan de muur gehangen is. Het stoort niet en het ziet er mooi uit. Deze ventilator heeft een draad van 100% koper en net zoals dat bij vele andere muurventilators het geval is heeft ook dit apparaat 3 snelheidsstandjes. Verder is er sprake van een instelbare hoek en een ingebouwde handgreep voor het gemak. De lengte van de snoer die zich bij de ventilator bevindt is zo'n anderhalf meter. In de meeste ruimtes is dit wel voldoende, maar het is toch handig er rekening mee te houden als je de ventilator gaat kopen.

De diameter van de muurventilator is 20 centimeter en het apparaat heeft een vermogen van 30 Watt. Het geluidsniveau is maar liefst 10 decibel wat met zich meebrengt dat je in de meeste gevallen zonder problemen kunt slapen met het apparaat in je buurt. Deze ventilator is in tegenstelling tot de meesten uit dit rijtje niet verrijdbaar. Ook is de ventilator helaas niet in hoogte verstelbaar en draait het niet automatisch rond. Wel is het apparaat kantelbaar en kun je eenvoudig gebruik maken van de aan/uitschakelaar. De ventilator heeft geen afstandbediening wat wel met zich meebrengt dat je om het apparaat aan of uit te zetten naar het apparaat toe moet lopen. Hetzelfde geldt voor als je de snelheid wilt aanpassen. De muurventilator heeft een frequentie van 50 Hz en de prijs/kwaliteit verhouding wordt ook als erg goed ervaren.

Voxon ventilator

Deze muurventilator ziet er anders uit dan de andere soorten. De meeste varianten lijken nog een beetje op elkaar, maar de Voxon heeft een totaal ander design en is van kleur volledig zwart. Het apparaat is multifunctioneel en het heeft een kop die maar liefst 90 graden draaibaar is. In totaal heeft ook deze muurventilator 3 snelheden waar je uit kunt kiezen. De ventilator is verrijdbaar en in hoogte verstelbaar, maar het is niet in staat automatisch rond te draaien. Wel is ook deze variant kantelbaar.

De ventilator maakt niet veel geluid wat ideaal is als je hem ook in de slaapkamer wilt gebruiken tijdens het slapen. Tevens is het zo dat deze variant erg bedoeld is voor het gemak van de mens. Ook het bevestigen aan de muur is geen lastige opgave en je kunt de ventilator makkelijk aan en uit zetten. De lengte van de snoer die bij de ventilator zit is ongeveer 170 centimeter. De diameter van het apparaat zelf is zo'n 30 centimeter. Gebruikers ervaren ook de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het apparaat als erg goed.

Tristar VE-5874

Ook deze muurventilator is een erg net apparaat dat geschikt is voor vrijwel iedere ruimte. Het zorgt voor de juiste verkoeling in de ruimte en door middel van een aantal schroeven is de ventilator eenvoudig aan de muur te bevestigen. Je kunt kiezen uit verschillende snelheidsstandjes en deze kun je dan ook veranderen wanneer je wilt. Doordat deze variant niet veel geluid maakt heeft men er ook niet snel last van tijdens het slapen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van vele andere ventilators. Het vermogen van deze muurventilator is 45 Watt en de diameter is zo'n 40 centimeter. Hiermee is deze variant geen extreem grote, maar ook geen al te kleine ventilator. Ideaal dus als je op zoek bent naar een middenmaatje.

Deze ventilator is verrijdbaar en heeft in tegenstelling tot veel muurventilators wel de functie om automatisch te kunnen draaien. Ook is het apparaat kantelbaar en is er een schakelaar waarmee je het makkelijk aan en uit kunt zetten. De automatisch uitschakelen functie is echter niet aanwezig en de ventilator kan ook niet bediend worden door middel van een afstandbediening. In totaal heeft de muurventilator 3 verschillende snelheden waar je uit kunt kiezen. Tevens is er een zwenkfunctie van 85 graden. Door deze functie haalt de ventilator een relatief groot bereik. Een nadeel is echter wel dat de snoeplengte maar 75 centimeter is. Het is dus belangrijk bij de aanschaf hier rekening mee te houden.

AEG VL 5528

Deze ventilator trekt vooral de aandacht door de strakke zwarte kleur met een net design. Deze muurventilator past wat betreft het design in vrijwel iedere ruimte en het zal er niet snel lelijk uitziet binnen een kamer. De ventilator heeft het voordeel dat het niet alleen een muurventilator, maar tegelijkertijd ook een tafelventilator is. Het apparaat zorgt dat frisse lucht door de kamer heen circuleert en het vermogen van de ventilator is 25 Watt. De diameter van deze variant is zo'n 23 centimeter. Met het wat lagere vermogen en wat kortere diameter is deze variant een kleinere en iets minder krachtige ventilator dan de vorige uit dit rijtje, maar dat maakt deze muurventilator zeker niet slechter. Deze variant is geschikter voor andere soorten ruimtes waar minder kracht nodig is. Het prettige is dat de ventilator compact is en vrijwel overal geplaatst kan worden.

Verder is de hoek van de ventilatorkop verstelbaar en heeft het apparaat ook een trillingseffect. Het trillingseffect zorgt dat het apparaat een groter bereik behaalt. De ventilator is verrijdbaar, maar niet in hoogte verstelbaar en het kan ook niet automatisch draaien. Het is belangrijk bij het aanschaffen van deze ventilator rekening te houden met het feit dat de snoeplengte zo'n 1,5 meter is. Dit kan in bepaalde ruimtes prima zijn, maar in sommige gevallen kan het net iets te kort vallen. Ook heeft deze variant geen afstandbediening en ontbreekt de automatisch uitschakelen functie. De ventilator wordt wel ervaren als erg eenvoudig in gebruik.

Bestron Muurventilator DWF40REM

Deze ventilator heeft het grote voordeel dat hij erg makkelijk aan de muur vast te maken is. Je kunt de muurventilator echter ook weer eenvoudig van de muur afhalen wanneer je dit wilt. Het apparaat wordt als erg handig ervaren en ook het design zit mee. De ventilator geeft een nette, maar vooral ook strakke en mooie uitstraling waardoor het naast dat het zijn taak doet in een ruimte, er ook nog eens prima uitziet. De muurventilator is niet storend voor het oog, maar voegt juist wat extra's toe. De ventilator heeft erg sterke en krachtige ventilatorbladen die aërodynamisch zijn. In totaal heeft de ventilator 3 standen waar je uit kunt kiezen. Zo kun je zelf eenvoudig bepalen hoe snel en voor hoeveel koude lucht de ventilator moet zorgen.

Verder is een fijn voordeel van deze variant dat hij een timer heeft die je kunt aanzetten waardoor het apparaat zichzelf automatisch zal uitschakelen. Wel kun je deze timer maximaal op 7,5 uur zetten, maar in de meeste gevallen is dat meer dan voldoende. Het apparaat heeft een korf dat verticaal te verstellen is en de bevestiging van de ventilator aan de muur gaat door middel van een beugel, schroeven en pluggen. Het vermogen van de ventilator is 50 Watt en de diameter is 40 centimeter. Verder is deze variant verrijdbaar. Een nadeel van deze ventilator is echter dat hij niet in hoogte verstelbaar is en niet automatisch kan draaien. Wel kun je gebruik maken van een afstandbediening waardoor je niet po hoeft te staan om het apparaat op een andere snelheid te zetten of uit te zetten

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten