De 5 beste mp4 spelers om te kopen

620

We kennen allemaal wel de populaire MP3-speler, waarmee je naar je favoriete opgeslagen muziek kunt luisteren en je stem kunt opnemen. Wil je echter videobestanden afspelen dan heb je een ander apparaatje nodig, namelijk de MP4 speler. Dit is een draagbare mediaspeler voor het afspelen van zowel muziek als films en foto’s. Je kunt met deze innovatie dus een hoop, maar toch is het nog niet zo bekend als de MP3-speler.

Wat is een MP4 speler precies en wat kun je ermee? Welke vijf modellen zijn het beste voor jou om al jouw favoriete muziek, films en nog veel meer bestanden mee af te spelen?

Wat kun je precies met een MP4 speler?


De MP4 speler is dus een draagbare mediaspeler en wordt ontwikkeld in diverse Aziatische landen, waaronder China. Met deze speler zijn veel extra opties toegevoegd naast het beluisteren van muziekbestanden. Je kunt er namelijk ook films in AMV-formaat mee bekijken. Tevens is het mogelijk om met deze nieuwe variant foto’s af te spelen en naar de FM-radio te luisteren. Een andere functie is de voice recorder, waarmee je je stem kunt opnemen en later terug kunt luisteren.

Het scherm geeft een kleurenbeeld en heeft een grootte van 1,5 inch tot 2,4 inch. Dit komt overeen met 3,8 en 6,1 centimeter. Vaak betreft het scherm ook een touchscreen. De opslagruimte van MP4 spelers varieert tussen de 1 GB tot en met de 32 GB.

Het verschil met een MP3-speler


Een MP4 speler verschilt van de MP3-speler allereerst door het feit dat je er videobestanden mee kunt afspelen. Ook hebben niet alle MP3-spelers een kleurenscherm. Dit is wel het geval bij MP4 spelers, waardoor ook films afgespeeld kunnen worden op het apparaat. Een ander verschil is de touchscreen-functie van MP4 spelers, terwijl een MP3-speler nog bediend moet worden door het indrukken van fysieke knoppen.

De opslagruimte van een MP4 speler is overigens ook vaak groter. Dit is belangrijk aangezien videobestanden zwaarder zijn dan bestanden met enkel muziek. Er is dus meer capaciteit nodig om de bestanden op te kunnen slaan. Om deze videobeelden duidelijk en scherp te kunnen bekijken, zijn de schermen ook groter gemaakt. Tot slot is er nog een verschil in prijs, waarbij MP4 spelers duurder zijn.

Nu zijn er ook nog MP5-spelers op de markt gebracht, waarop verschillende soorten video’s afgespeeld kunnen worden. Hierdoor hoef je ze niet meer te converteren.

SanDisk Clip Sport Plus 16GB

De laatste beste MP4 speler uit het rijtje wordt geleverd door SanDisk en heeft ook wat weg van een telefoon, maar dan een oudere variant. Het is in verschillende kleuren verkrijgbaar en heeft een uiterst compact ontwerp, waardoor je het ook goed mee kunt nemen tijdens het sporten. Extra handig is het feit dat het toestel draadloos en waterdicht is. Via een bluetooth-verbinding kun je je muziek beluisteren, zodat er geen draadjes in de weg zitten. Hierbij heb je een capaciteit van 16 GB, gelijk aan het opslaan van 4000 liedjes.

Je kunt met deze speler ook luisteren naar de FM-radio en door de klip is het aan je kleding te bevestigen. Met het model kun je 20 uur aan één stuk door luisteren naar je favoriete nummers.

Voordelen

Het display is ten eerste erg helder en het apparaat is makkelijk te gebruiken. Hierbij is het een fijne tool voor tijdens het sporten. Ook is het model erg duurzaam, waardoor het lang meegaat.

Nadelen

De prijs van ongeveer 80 euro is daarentegen wat aan de dure kant. Tevens is de uitgang voor een koptelefoon of oplader wat fragiel.

MP3 Speler - MP3 Speler inclusief Oordopjes

Dit vierde apparaat betreft geen MP4 speler, maar een moderne variant van de MP3-speler. Het lijkt net op een smartphone doordat de de hele voorkant voorzien is van touchscreen en fysieke knoppen alleen aan de zijkant van het model zitten. Deze variant is ook een stukje duurder dan eerder genoemde modellen en heeft een kostenplaatje van rond de 90 euro. Er zit daarbij wel 16 GB opslagruimte op en er wordt een koptelefoon meegeleverd.

Het apparaat is multifunctioneel, aangezien je er een alarm mee kunt zetten, je stem kunt opnemen en van een kalender-functie en een repeat-functie gebruik kunt maken. Overigens kun je ook boeken lezen, bluetooth gebruiken en video's bekijken. Ondanks de naam heeft het dus wel de MP4-kwaliteiten.

Voordelen

Met dit apparaatje kun je van veel applicaties gebruikmaken. Ook is het een unieke speler door zijn mobiele telefoon-uiterlijk en het doorlopende touchscreen.

Nadelen

Aan de andere kant moet je hier wel een vrij hoge prijs voor betalen. Dit maakt het model niet voor iedereen een geschikte keuze. Ook is het niet altijd duidelijk hoe muziek overgezet kan worden van een computer.

DrPhone X7 Mp3 Mp4

In stijlvol zwart, eenvoudig zilver of spetterend roze kun je deze MP4 speler krijgen, waarbij een draaischijf aan de voorkant gebruikt kan worden voor de bediening. Het model kost ongeveer 25 euro en heeft een opslagruimte van 16 GB. Daarnaast is het voorzien van een LCD-display, een USB- en AUX-verbinding en wordt een koptelefoon meegeleverd. Hierbij kun je AMV-videobestanden afspelen en andere formaten kunnen gebruikt worden nadat deze zijn omgezet.

Het ontwerp is compact en eenvoudig en kan gemakkelijk aan je kleding of in een tas gedragen worden. Het is hierbij ook heel licht van gewicht. Overigens kun je bij dit model gebruikmaken van de repeat-functie, waardoor je foto's kunt browsen en teksten kunt lezen. Door middel van de hoogwaardige geluidskwaliteit kun je al je favoriete nummers luisteren en naar de FM-radio luisteren.

Voordelen

Een eerste voordeel is dat deze MP4 speler erg veelzijdig is, waardoor je veel verschillende functies kunt gebruiken. Ook is het model erg eenvoudig te gebruiken.

Nadelen

Een nadeel aan deze speler is echter dat het ontwerp er niet uitspringt bij andere modellen en dus niet opvallend is of uniek. Dit maakt het een wat saaiere MP4 speler.

Lenco XEMIO-768 Blue

Het tweede model van het merk Lenco is opgeleukt met een blauw detail om de knoppen heen. Dit detail is er overigens ook in andere kleuren te verkrijgen, zoals groen en paars. Ook deze MP4 speler wordt geleverd inclusief een koptelefoon speciaal voor het sporten, maar heeft daarentegen een geheugen van 8 GB en deze opslagruimte kan nog aangevuld worden tot maximaal 32 GB. De prijs van dit model ligt rond de 45 euro. Er is sprake van een bluetooth-applicatie, waardoor je ook draadloos Spotify kunt afspelen en kunt bedienen met je smartphone.

Het scherm van dit apparaat is één inch groot en het ondersteunt audio-bestanden in de vorm van MP3, WAV en WMA. De accu gaat voor maximaal 14 uur mee. Ook dit model is erg compact en daardoor makkelijk mee te nemen onderweg en op te bergen in een tas of jaszak.

Voordelen

Met deze MP4 speler zijn veel gebruiksmogelijkheden en het is ook erg gebruiksvriendelijk, waardoor je er snel goed gebruik van kunt maken. Het ontwerp is simplistisch en eenvoudig, maar wel stijlvol en uniek. Tot slot is het geluid van goede kwaliteit en is het apparaatje in korte tijd helemaal opgeladen.

Nadelen

Het scherm is echter niet altijd even makkelijk afleesbaar en het samenstellen van een playlist vereist ook meer handelingen dan nodig. Ook hierbij is de koptelefoon niet van goede kwaliteit.

Difrnce MP1851 - MP4 speler

Deze eerste beste MP4 speler is er in verschillende kleuren te verkrijgen en is voorzien van een eenvoudig, transparant ontwerp. Voor ongeveer 30 euro kun je dit model, inclusief koptelefoon en een opslagruimte van 4 GB, aanschaffen. Het apparaat is makkelijk in gebruik en ook erg compact, waardoor het makkelijk is mee te nemen en in iedere tas of jas past. De oplaadbare batterij gaat tot maximaal acht uur mee wanneer je muziek luistert en 2,5 uur wanneer je een video afspeelt.

Naast muziek- en videobestanden is het ook mogelijk om met dit model foto- en tekstbestanden te bekijken of af te spelen. Je hoeft je in ieder geval niet meer te vervelen met al deze mogelijke opties. Naast de MP4 speler worden er ook een duidelijke handleiding en een USB-kabel meegeleverd.

Voordelen

Het geluid dat wordt geleverd door deze speler is mooi en het gebruiksgemak is erg groot door het heldere display en het eenvoudige design. Daarnaast zijn er veel gebruiksmogelijkheden en dat allemaal voor een voordelige prijs.

Nadelen

Daarentegen is de bijgeleverde koptelefoon van lage kwaliteit en is het apparaatje wat kwetsbaar, waardoor je er voorzichtig mee om moet gaan.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten