De 5 beste mini pc’s voor thuis

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

978

Mini pc’s zijn nog altijd erg populair. Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om een dergelijk soort pc in huis te halen. Door de compacte omvang zijn ze handig voor de mensen die niet zoveel ruimte hebben op hun bureau of op het kantoor. Dit maakt het een handige aanwinst voor bijvoorbeeld administratieve banen. Wat alleen wel zo is, is dat er veel verschillende mini pc’s te vinden zijn. Deze talloze opties maken het niet bepaald makkelijk om een keuze te maken. Aangezien we jou net even wat beter op weg willen helpen hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie over het maken van een aankoop voor je op een rijtje gezet. Lees dit dus zeker even door als je jouw aankoop zo goed mogelijk wilt maken.

Het belang van een van mini pc

We gaan straks kijken naar de beste mini pc’s die er op dit moment gekocht kunnen worden. Echter zullen we eerst even kijken naar het apparaat zelf. We zien namelijk dat er nog altijd een hoop onduidelijkheid bestaat over het apparaat en over de voordelen die het apparaat met zich mee weet te brengen. Mini-pc’s zijn eigenlijk desktop-pc’s die een stuk minder bureauruimte in beslag nemen. Ze zijn zo klein dat ze gemakkelijk aan de achterkant van een monitor kunnen worden bevestigd. Dit kan je vaak doen met behulp van een standaard VESA-houder. Dit is een super groot voordeel in de gevallen waar de ruimte beperkt is, denk dus bijvoorbeeld aan kantoor. Bijkomende voordelen zijn een laag stroomverbruik en natuurlijk een erg laag geluidsniveau. Je kunt een mini PC kopen als back-up voor een full-sized desktop.

Wel is het zo dat de specificaties anders zijn dan bij de normale soorten computers. Minipc’s zijn niet erg krachtig, maar instapmodellen hebben meestal een quad-core Intel Atom x5-Z8350-processor. Deze wordt ook gebruikt in low-end laptops en two-in-ones. Dit maakt het dan ook zeker nog geen verkeerde keuze om voor te gaan. Als je een van deze machines hebt gebruikt dan weet je dat ze prima geschikt zijn voor e-mail, internetten en het uitvoeren van Microsoft Office-programma’s. Ze zijn niet super snel en ze zijn ook niet zo handig voor multitasking, maar ze zijn wel handig om te hebben. Het belangrijkste is om de minimale specificatie van 2GB geheugen en 32GB eMMC-opslag te kiezen. Nog beter is om te kiezen voor 4GB geheugen, alleen zijn deze over het algemeen wel weer wat duurder.

Top 5 beste mini pc’s

Het is dus zeker geen verkeerd idee om te kiezen voor een mini PC. Wat veel mensen lastig vinden bij het maken van hun aankoop is dat er zoveel soorten te vinden zijn. Deze verscheidenheid maakt het dan ook erg lastig. Om zeker te weten dat je voorzien bent van de best mogelijke kwaliteit die je maar kunt vinden is het handig om te kiezen voor een van de onderstaande modellen. Deze modellen staan bekend om hun goede kwaliteit en om de uitstekende specificaties. Door deze selectie weet je in ieder geval waar je voor kunt kiezen.

Lenovo ThinkCentre M720q - 10T700AVMH

Het Lenovo ThinkCentre M720q - 10T700AVMH is echt een uitstekende optie om voor te kiezen als je op zoek bent naar een mini pc. Deze mini pc is erg compact. Dit maakt het makkelijk om hem te monteren met de bijgeleverde VESA-bevestiging. Op deze manier zal je veel meer ruimte overhebben op je bureau. Dankzij de Intel Core i5 processor weet je ook nog eens zeker dat je over genoeg kracht beschikt om bijvoorbeeld te werken via een programma als Adobe Photoshop. Dit komt zeker van pas voor de zware programma’s. Dankzij Windows 10 Pro ondersteuning is het mogelijk om alles in de Cloud te zetten. De behuizing is voorzien van een indringerdetectie die je een melding geeft wanneer iemand de behuizing opent. Door deze speciale detectie zal je net even wat veiliger gebruik kunnen maken van jouw computer.

Voordelen

 • Dit bureaublad is zeer compact waardoor het nauwelijks ruimte inneemt op je bureau
 • Dit bureaublad wordt geleverd met 3 jaar fabrieksgarantie voor wat meer zekerheid
 • De speciale inbraakdetectie zorgt ervoor dat je jouw mini pc veilig kunt gebruiken

Apple Mac Mini (2020) MXNG2FN/A

Zoals je weet staat Apple bekend om de ontzettend hoge kwaliteit die zij weten te leveren. Met de Apple Mac Mini (2020) MXNG2FN/A ben je voorzien van een krachtige mini pc in een erg compacte behuizing. Omdat hij slechts 19,7 centimeter breed is zal je altijd wel een plekje hebben voor je computer op het bureau. Hij is voorzien van een 6-core Intel Core i5-processor. Deze is ook weer krachtig genoeg voor fotobewerking. Dankzij 8 GB RAM is het mogelijk om te multitasken. Je kunt dit doen op maximaal drie schermen die je aansluit op de Thunderbolt 3- en HDMI-poorten. Door de geïntegreerde luidsprekers weet je ook nog eens zeker dat je jouw muziek zonder problemen af kunt spelen.

Voordelen

 • Dankzij het compacte formaat is er altijd wel plek voor de Mac Mini
 • Met de Thunderbolt 3-poorten kan je makkelijk bestanden overzetten
 • Door de HDMI-poort en de 3 USB-C Thunderbolt poorten kan je externe schermen koppelen

MSI Cubi 5 10M-045EU

Dit is  een merk wat veel mensen wel bekend in de oren zal klinken. Het is namelijk een van de beste merken die je op dit moment maar kunt vinden op het gebied van de mini pc’s. Met de MSI Cubi 5 10M-045EU ben je in staat om jouw vakantiefoto’s te bewerken, presentaties te maken en je sociale media te voorzien van een update. Omdat hij een VESA-houder heeft is het mogelijk om de mini-pc eenvoudig achter je monitor te plaatsen. Zo lijkt het alsof er geen PC op uw bureau staat en zorg je ervoor dat je bureau altijd netjes zal lijken. De Intel Core i5 processor is krachtig genoeg voor veeleisende programma's zoals Adobe Photoshop. Hij beschikt over 8GB RAM. Dit zorgt ervoor dat je zonder problemen kunt multitasken. De MSI Cubi start binnen 15 seconden dankzij de 256GB SSD.

Voordelen

 • Met een Intel Core i5 processor en 8GB RAM kun je multitasken met lichte programma's
 • Door de DisplayPort en HDMI-aansluiting kan je wel 2 monitoren aansluiten
 • Door het compacte formaat zal hij nagenoeg geen ruimte innemen op je pc

MSI Cubi N 8GL-062MYS

Deze mini pc lijkt in veel opzichten op de bovenstaande optie, echter zitten er toch een paar verschillen tussen beide modellen. De MSI Cubi N 8GL-062MYS is in staat om je optimaal te ondersteunen bij het werken aan alle mogelijke basistaken. Omdat de PC niet veel groter is dan een boek kan je hem eenvoudig op een plekje zetten waar hij niet echt opvalt. Met een VESA-houder is het mogelijk om het apparaat eenvoudig achter een monitor te plaatsen. Het ventilatorloze ontwerp maakt de MSI stil en energiezuinig. De mini PC is daarnaast geschikt voor aansluiting op 2 schermen. Op die manier hou je meer controle over wat er op het scherm gebeurd. Dankzij de 64GB SSD kan je jouw computer binnen een paar seconden op laten starten.

Voordelen

 • Het compacte formaat maakt het eenvoudig om de MSI Cube een plekje te geven
 • Met de 64GB SSD starten je programma's in enkele seconden op
 • Door het speciale is deze mini pc energiezuinig en stil tijdens het gebruik

Lenovo ThinkCentre M75q - 11A4000HMH

Ook dit merk is al even naar voren gekomen. Dit komt door het feit dat het gewoon een zeer goede keuze is. Deze computer is zo compact dat je hem achter een monitor kunt monteren met de bijgeleverde VESA-bevestiging. Dit zorgt weer voor wat meer ruimte in huis. De AMD Ryzen 5-processor biedt voldoende kracht voor programma's als Adobe Photoshop en stelt je in staat om bijvoorbeeld alles te doen wat je maar wilt met je computer. Deze desktop heeft een 3 jaar on-site fabrieksgarantie via Lenovo. Dat betekent dat er iemand langskomt als je (technische) problemen ondervindt.

Voordelen

 • Deze desktop heeft een 3 jaar on-site garantie voor optimale ondersteuning
 • Dankzij Windows 10 Pro zijn je bestanden beter beveiligd dan met andere computers
 • Met een AMD Ryzen 5-processor en 8GB RAM is het mogelijk om alles te doen

We hopen dat je dankzij dit artikel een beter beeld hebt gekregen over het kopen van een mini pc. Door de handige selectie zal ook jij in staat zijn om een keuze te maken uit de beste mini pc’s die er op dit moment te vinden zijn.  Dit maakt het mogelijk om nooit meer met een miskoop thuis te komen. Belangrijk om te weten is dat er hier op de site nog veel meer handige artikelen te vinden zijn die je alles laten zien over de beste aankopen die je maar kunt maken. Deze artikelen zou je dan ook echt  zeker even goed door moeten nemen als je nooit meer thuis wilt komen met het verkeerde product.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets

Gerelateerde berichten